Προς το περιεχόμενο

Ram timings και ΜΗz - Overclock και άλλες απορίες

Herculess

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά θα ήθελα να μου εξηγήσετε την χρησιμότητα των CL timings στις Ram, και γιατί όσο μεγαλώνουν τα MHz ανεβαίνουν και τα timings? Έχω ένα στικ ραμ των 2 gb στα 1333 και τώρα θα βάλω ένα ακομα για να εκμεταλευτώ το dual chanel γιατι τώρα δουλεύει μόνο του στα 667 MHz. Άμα τα άλλαζα σε 1600 τι βελτίωση θα είχα στις επιδώσεις? Ή μήπως πρέπει να κατεβάσω τα timings για να δω βελτίωση και ποιάς τάξης;

Δημοσ.

και δευτερη ραμ να εβαζες παλι 667Mhz θα σου εγραφε...

γιατι ειναι ddr3 (double data rate) 667x2=?

αμα οι μνημες σου δεν υποστηριζουν λειτουργια στα 1600 δεν μπορεις να τις ανεβασεις εκει

ανεβαζοντας το fsb freq ανεβαινει αναγκαστικα και η συχνοτητα της μνημης, κατι το οποιο δεν γινεται αν εχεις ξεκλειδωτο multiplier και ανεβαζεις απο εκει

ποιον επεξεργαστη εχεις?

ποσταρε μια εικονα απο τις συχνοτητες στις μνημες μεσα απο το cpuz (αμα δεν το εχεις goole it)

Δημοσ.

ναι ξέρω ότι δεν μπορούν να ανέβουν στα 1600, εγώ ενοούσα να τις αλλάξω με άλλες στα 1600, θα δω κάποια διαφορά απο αυτό? Έχω τον Athlon II x3 430 στον οποίο ξεκλέιδωσα τον 4ο πυρήνα και ανέβασα απο 2.9 στα 3,1 απλά απο το Bios ανεβάζοντας λίγο το bus speed. Δεν έχω κάνει όμως τεστ για σταθερότητα, αλλά μόνο burning test για να δω θερμοκρασίες. Δεν μπορώ να ποστάρω εικόνα απο το cpuz γιατί για κάποιες μέρες είμαι εκτος σπιτου και desktop. Θυμάμαι πάντος ότι έλεγε 667 στο dram frequency. Με τα timings τι παίζει στις επιδόσεις αν κατέβουν ?

Δημοσ.

με το να αλλαξεις τις μνημες σου απο 1333 σε 1600 δεν θα δεις σημαντικη διαφορα σε νορμαλ χρηση περα ισως απο μεγαλυτερα περιθωρια για o/c

για τα timings ας σου απαντησουν τα αλλα παιδια που γνωριζουν καλυτερα μιας και το θεμα αυτο δεν το κατεχω... :mrgreen:

Δημοσ.

Για τα mhz σου απάντησε ο vasilisga.

Όσων αναφορά τα timings.

Τα timings ελέγχουν τον χρόνο που θα χρειαστεί η μνήμη να αλλάξει η να πραγματοποίηση εντολές .Τα χαμηλότερα timings θα σου δώσουν καλύτερη απόδοση και ποιο γρήγορο pc αφού η μνήμη χρειάζεται λιγότερο χρόνο για της εντολές της.Το καλύτερο είναι μεγάλα mhz και μικρότερα timings

Δημοσ.

Ένα (αν και κάπως παλιό) αρκετά αναλυτικό άρθρο της anandtech που εξηγεί τι είναι τα timings για όποιον ενδιαφέρεται.

To διάβασα το αρθρο αν και μιλάει μόνο για τις DDR1 και DDR2 μόνο. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι κάνουμε λάθος να αγοράζουμε μνήμες που τρέχουν σε περισσότερα MHz αντί να κοιτάμε να έχουν καλύτερα timings που είναι σημαντικότερο. Βέβαια όπως είπε και ο φίλος παραπάνω ο συνδιαμός μικρότερων timings με μεγαλύτερες ταχύτητες είναι ο ιδανικός. Ξέρετε αν γίνετε να ρίξω τα MHz απο 1333 σε λιγότερα για να πετύχω καλύτερα timings?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...