Προς το περιεχόμενο

Στο πατρικό μέχρι τα 34

Vintage Jewel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πφ, μικροαστές ψιλικατζούδες κομμώτριες Ρούλες του Κερατσινιού.

τελικα νομιζω οτι εχεις ενα πολυ μεγαλο κομπλεξ με τα λεφτα. ολο κατι τετοια πετας.

Βιντατζού και εύα, δεν έχετε καταλάβει τι σημαίνει χρεωκοπία μου φαίνεται. Θα πεθαίνουμε στους δρόμους από Καλάσνικοφ για 10€. Θα είστε αναγκασμένες να βγάζετε το ψωμί σας με πορνεία, βία και νοθεία. Γι΄ αυτό βρείτε (αν έχετε τα προσόντα βέβαια) κάποιον εφοπλιστή, γαλαζοαίματο, μεγαλοκληρονόμο όσο είναι καιρός, τουλάχιστον να τρώτε παντεσπάνι στους χαλεπούς καιρούς που έρχονται.

εγω θα πουλαω ναρκωτικα. :P

• Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βιντατζού και εύα, δεν έχετε καταλάβει τι σημαίνει χρεωκοπία μου φαίνεται. Θα πεθαίνουμε στους δρόμους από καλάσνικοφ για 10€. Θα τρώει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Θα είστε αναγκασμένες να βγάζετε το ψωμί σας με πορνεία, βία και νοθεία. Γι΄ αυτό βρείτε (αν έχετε τα προσόντα βέβαια) κάποιον εφοπλιστή, γαλαζοαίματο, μεγαλοκληρονόμο όσο είναι καιρός, τουλάχιστον να τρώτε παντεσπάνι στους χαλεπούς καιρούς που έρχονται.

Σε τετοια εκτιμηση εχεις και την μανα σου η μονο εμας?

BTW,και τι ξερεις εσυ τι σημαινει χρεωκοπια? Την εχεις περασει ποτε?

Δημοσ.

Και εγω ειμαι συμφωνη οτι ουσιαστικη ανεξαρτησια με το να σου τσονταρουν λεφτα οι γονεις δεν υπαρχει.Ειναι κοροιδια στην ουσια..

Η έννοια της ουσιαστικής ανεξαρτησίας δεν υφίσταται γενικότερα.

Πάντα θα εξαρτάσαι από κάτι.

Αυτό μπορεί για κάποιους να είναι η οικογένεια, για άλλους οι ορέξεις του εργοδότη τους, για άλλους το χρηματιστήριο [..]

Αυτό δε το λέω για να χαϊδέψω τις λέξεις, αλλά επειδή βρίσκω κάπως κουραστικό το κλισέ του καθώς πρέπει γαμίκου που τα κάνει όλα μόνος του και συμφέρει.

Αν κάποιος δε τα καταφέρνει μόνος του, δέχεται βοήθεια, άλλοι το βρίσκουν ντροπιαστικό, εγώ το βλέπω ως υγιές παράδειγμα αλληλεγγύης.

Τα όρια και το μέγεθος αυτής για να μη θεωρηθεί εκμετάλλευση είναι υποκειμενικά μεν, ευκολοδιάκριτα δε.

Δημοσ.

Σε τετοια εκτιμηση εχεις και την μανα σου η μονο εμας?

BTW,και τι ξερεις εσυ τι σημαινει χρεωκοπια? Την εχεις περασει ποτε?

Είπα και ελάλησα. Τώρα εσείς κάντε όπως ο παρακάτω

unbeliever_778545.jpg

Δημοσ.

Η έννοια της ουσιαστικής ανεξαρτησίας δεν υφίσταται γενικότερα.

Πάντα θα εξαρτάσαι από κάτι.

Αυτό μπορεί για κάποιους να είναι η οικογένεια, για άλλους οι ορέξεις του εργοδότη τους, για άλλους το χρηματιστήριο [..]

Αυτό δε το λέω για να χαϊδέψω τις λέξεις, αλλά επειδή βρίσκω κάπως κουραστικό το κλισέ του καθώς πρέπει γαμίκου που τα κάνει όλα μόνος του και συμφέρει.

Αν κάποιος δε τα καταφέρνει μόνος του, δέχεται βοήθεια, άλλοι το βρίσκουν ντροπιαστικό, εγώ το βλέπω ως υγιές παράδειγμα αλληλεγγύης.

Τα όρια και το μέγεθος αυτής για να μη θεωρηθεί εκμετάλλευση είναι υποκειμενικά μεν, ευκολοδιάκριτα δε.

Δεκτο.Αλλα προτιμω να εξαρτωμαι απο τον εργοδοτη παρα απο την οικογενεια μου για λεφτα.Θα σημαινει οτι δουλευω και τα βγαζω μονη μου οσα ειναι αυτα.Αν δν μ φτανουν αλλαζω δουλεια και αναζηταω κατι καλυτερο.Τουλαχιστον σε αυτη την περιπτωση το ανταλλαζεις με κατι που προσφερεις,ενω με τους γονεις ειναι μονοπλευρο.Μεχρι ποτε θα προσφερουν πια!?

Αμα παιρνει καποιος ομως καθε μηνα η τελοσπαντων τακτικα ενα ποσο απο γονεις εγω το θεωρω ουτε καν μερικη ανεξαρτησια.

Δημοσ.

Δεκτο.Αλλα προτιμω να εξαρτωμαι απο τον εργοδοτη παρα απο την οικογενεια μου για λεφτα.Θα σημαινει οτι δουλευω και τα βγαζω μονη μου οσα ειναι αυτα.Αν δν μ φτανουν αλλαζω δουλεια και αναζηταω κατι καλυτερο.Τουλαχιστον σε αυτη την περιπτωση το ανταλλαζεις με κατι που προσφερεις,ενω με τους γονεις ειναι μονοπλευρο.Μεχρι ποτε θα προσφερουν πια!?

Αμα παιρνει καποιος ομως καθε μηνα η τελοσπαντων τακτικα ενα ποσο απο γονεις εγω το θεωρω ουτε καν μερικη ανεξαρτησια.

Το αλλαζω δουλεια πισω απο το πληκτρολογιο, γινεται σε ελαχιστα δευτερολεπτα. Ειδες; το ειπες και τσουπ, αλλαξες δουλεια και εργοδοτη, πηρες και αυξηση.

Ελα ομως και πες μου κι εμενα οταν αναγκαστηκα να αλλαξω δουλεια, που εμεινα 8 μηνες ανεργος, και χωρις ταμειο ανεργιας (ελεω δικης μου προσπαθειας για καταστημα το οποιο το εφαγε το μαυρο σκοταδι). Και να μενω μονος πλεον στο πατρικο τριαρι (για το οποιο βεβαια πληρωνω κανα 300αρι το μηνα σαν δοση γιατι υποτιθεται οτι το μισο το μεριδιο ειναι της αδερφης).

Πως λοιπον τα βγαζεις περα αυτους τους 8 μηνες;

Δημοσ.

Σορρυ κιολας αλλα το θεωρω καραξευτιλα να μενει κανεις με τους γονεις του ως τα 30.

Εκτος απο μερικες περιπτωσεις, τροποι υπαρχουν για να τα βγαλει κανεις περα.

Συγκεκριμενα ? (περα απο τα κλισε, 'αμα θελει ο ανθρωπος πιανει την πετρα και την στιβει ', 'πιασε την ζωη απο τα μαλλια' )

Δημοσ.

Δεκτο.Αλλα προτιμω να εξαρτωμαι απο τον εργοδοτη παρα απο την οικογενεια μου για λεφτα.

Σε ένα ιδανικό σύμπαν θα είχες δίκιο.

Πόσο ανεξάρτητο θεωρείς κάποιον που ρουφιανεύει τον συνάδελφό του ας πούμε στην δουλειά του για να μπορέσει στο τέλος του μήνα να πληρώσει το νοίκι του;

Αυτό που θέλω να πω από πριν, είναι πως βασικός παράγοντας της ανεξαρτησίας, (αυτής της ανεξαρτησίας που έχουμε βάλει στην κουβέντα μας anyway), είναι η ηθική.

Και βρίσκω απείρως ηθικότερο το να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον δικό σου στην δύσκολη, από το να γλύφεις τον εργοδότη σου και να το παίζεις υπερήφανος.

Δημοσ.

Το αλλαζω δουλεια πισω απο το πληκτρολογιο, γινεται σε ελαχιστα δευτερολεπτα. Ειδες; το ειπες και τσουπ, αλλαξες δουλεια και εργοδοτη, πηρες και αυξηση.

Ελα ομως και πες μου κι εμενα οταν αναγκαστηκα να αλλαξω δουλεια, που εμεινα 8 μηνες ανεργος, και χωρις ταμειο ανεργιας (ελεω δικης μου προσπαθειας για καταστημα το οποιο το εφαγε το μαυρο σκοταδι). Και να μενω μονος πλεον στο πατρικο τριαρι (για το οποιο βεβαια πληρωνω κανα 300αρι το μηνα σαν δοση γιατι υποτιθεται οτι το μισο το μεριδιο ειναι της αδερφης).

Πως λοιπον τα βγαζεις περα αυτους τους 8 μηνες;

H αληθεια ειναι οτι δεν εχω περασει κατι τετοιο.Αλλα ακουω πολλες ιστοριες απο γνωστους.

Αμα ημουν σε αυτη την περιπτωση θα πουλουσα οτι ειχα στο σπιτι(επιπλα κλτπ) θα πηγαινα να μεινω με γονεις για το διαστημα αυτων των 8 μηνων αλλα χωρις να χαρτζηλικονομαι και θα επιανα μια δουλεια-οτιδηποτε- και θα εφευγα εξωτερικο σε μια χωρα με καλυτερη οικονομια απο την ελλαδα αυτη την στιγμη με μια θεση που θα ηξερα οτι θα μπορουσα να πιασω ομως.

Αυτό που θέλω να πω από πριν, είναι πως βασικός παράγοντας της ανεξαρτησίας, (αυτής της ανεξαρτησίας που έχουμε βάλει στην κουβέντα μας anyway), είναι η ηθική.

Και βρίσκω απείρως ηθικότερο το να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον δικό σου στην δύσκολη, από το να γλύφεις τον εργοδότη σου και να το παίζεις υπερήφανος.

Δεν ειπε κανεις να γλυψεις εργοδοτη.Αυτο ειναι στου καθενος την δικαιοδοσια.

Και δεν πιστευω οτι υπαρχει η καθομαι στην δουλεια και γλειφω τον εργοδοτη η ζηταω λεφτα απο τους δικους μου συνεχεια για να τα βγαλω περα..Και στην τελικη ποσα λεφτα θα εχει πια αυτος ο γονιος που μια ζωη θα σε πληρωνει..(γενικα μιλαω)Μπορει να τυχει να παρεις 1-2-3 φορες αν ειναι τοσο μεγαλη αναγκη που δν μπορει κανενας αλλος να σε βοηθησει..Εγω επικεντρωνομαι στο να παιρνεις χρηματα σε τακτα χρονικα διαστηματα απο αυτους και να εισαι πανω απο μια ηλικια πχ 30χρονων.

Δεν λεω οτι μπορει να μην τυχω σε μια αναλογη περιπτωση.Απλα θα ηθελα να πιστευω οτι θα μπορουσα να ανταπεξελθω.Ακομα ομως και λεφτα να επαιρνα θα το θεωρουσα ξεφτιλα για μενα αν ημουν πανω απο 30χρονων.Ο καθενας με τα ιδανικα του υποθετω.

Δημοσ.

...και θα εφευγα εξωτερικο σε μια χωρα με καλυτερη οικονομια απο την ελλαδα αυτη την στιγμη με μια θεση που θα ηξερα οτι θα μπορουσα να πιασω ομως.

Πόσοι το έχουν πει αυτό να ήξερες...

Το να λέμε κάτι είναι το πιο εύκολο.Στην πράξη χαλάει το πράμα...

Δημοσ.

Δεν ειπε κανεις να γλυψεις εργοδοτη.Αυτο ειναι στου καθενος την δικαιοδοσια.

Και δεν πιστευω οτι υπαρχει η καθομαι στην δουλεια και γλειφω τον εργοδοτη η ζηταω λεφτα απο τους δικους μου συνεχεια για να τα βγαλω περα..Και στην τελικη ποσα λεφτα θα εχει πια αυτος ο γονιος που μια ζωη θα σε πληρωνει..(γενικα μιλαω)Μπορει να τυχει να παρεις 1-2-3 φορες αν ειναι τοσο μεγαλη αναγκη που δν μπορει κανενας αλλος να σε βοηθησει..Εγω επικεντρωνομαι στο να παιρνεις χρηματα σε τακτα χρονικα διαστηματα απο αυτους και να εισαι πανω απο μια ηλικια πχ 30χρονων.

Σου έφερα ένα από τα άπειρα παραδείγματα που μπορεί να φέρουν κάποιον σε θέση να χρειαστεί βοήθεια.

Αυτό που λες το κάλυψα παραπίσω, το πότε η βοήθεια μετατρέπεται σε εκμετάλλευση είναι υποκειμενικό αλλά ευδιάκριτο, θέλω να πιστεύω.

Δημοσ.

Πόσοι το έχουν πει αυτό να ήξερες...

Το να λέμε κάτι είναι το πιο εύκολο.Στην πράξη χαλάει το πράμα...

Ισως να μην ητανε τοσο δυνατοι χαρακτηρες...

Και νταξει καταλαβαινω να φοβαται καποιος να το κανει.Δεν ειναι οτι πιο ευκολο..

Δημοσ.

H αληθεια ειναι οτι δεν εχω περασει κατι τετοιο.Αλλα ακουω πολλες ιστοριες απο γνωστους.

Αμα ημουν σε αυτη την περιπτωση θα πουλουσα οτι ειχα στο σπιτι(επιπλα κλτπ) θα πηγαινα να μεινω με γονεις για το διαστημα αυτων των 8 μηνων αλλα χωρις να χαρτζηλικονομαι και θα επιανα μια δουλεια-οτιδηποτε- και θα εφευγα εξωτερικο σε μια χωρα με καλυτερη οικονομια απο την ελλαδα αυτη την στιγμη με μια θεση που θα ηξερα οτι θα μπορουσα να πιασω ομως.

θα πηγαινες να πουλησεις τα επιπλα (μισοτιμης) , αυτα που κατα πιθανοτητα θα ξεχρεωνες , θα εβρισκες αμεσως μια νεα δουλεια να σε περιμενει (ασχετως αν ο αλλος ψαχνει 8 και 18 μηνες ) , δεν θα χαρτζηλικωνοσουν , και θα εφευγες (τοσο ευκολα ) σε μια ξενη χωρα. :D

Το κακο δεν ειναι να τα λεει καποιο πολυ νεο και αβγαλτο παιδι :D .Το κακο ειναι αυτοι που ειναι καποια ηλικιας και αερομπουρδολογουν (και σε καθημερινες συζητησεις ) για το ποσο ευκολα ειναι τα πραγματα αν θελει κανεις , επειδη αυτοι για διαφορους λογους ειναι σε καποια καλυτερη κατασταση απο τους αλλους (ικανοτητα , τυχη,ευκαταστατοι γονεις, μονιμοτητα , προικα απο την γυναικα) .Εξαλλουν αυτο θα μας φαει το ''ξερεις ποιος ειμαι εγω ρε ? ''

+1000 στον liopyr και pournaras

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...