Προς το περιεχόμενο

Στο πατρικό μέχρι τα 34

Vintage Jewel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε υποτίθεται το θέμα ανοίχτηκε λόγω της ΚΡΙΣΗΣ. Δεν το διάβασα, ελπίζω να λέει αυτό στο πρώτο ποστ. =ρ

Οποιον και να ρωτήσεις αυτό θα σου πει, δεν έχω λεφτά να φύγω.

• Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ε υποτίθεται το θέμα ανοίχτηκε λόγω της ΚΡΙΣΗΣ. Δεν το διάβασα, ελπίζω να λέει αυτό στο πρώτο ποστ. =ρΟποιον και να ρωτήσεις αυτό θα σου πει, δεν έχω λεφτά να φύγω.

Εχουν ξαναειπωθει ολες οι περιπτωσεις και η καθε μια εχει την δικια της ιδιαιτεροτητα.Μια που ομως πλεον τεινει να γινει επικρατεστερη η γενια των 700 (ελα αμεσως χαρηκατε )...590 :angry: , λογικο ειναι να γινεται ολοενα και πιο δυσκολη (εως ανεφικτη ) αυτη η αποφαση για ολοενα και περισσοτερους (ακομα και για οσους αντιστεκονται στον υπερκαταναλωτισμο) .

Ε να μια γενικη απαντηση :-( .Τωρα αν καποιος δεν τον φορα για διαφορους λογους ε τι να κανουμε.Αν παλι καποιος με τετοιες απαντησεις νιωθει οτι του κοβονται τα φτερα , περιοριζονται τα ονειρα του , τον γεμιζουν απαισιοδοξια μπορει να αναζητησει και αλλες (πχ μπορει να παρει ενα λαιφσταιλ μαγκαζινο και να διαβασει πως ζουν οι επιχειρηματιες , διασημοι καλλιτεχνες, μοντελα κλπ :-D )

Δημοσ.

Οκ, απλώς δεν μου αρέσουν απαντήσεις του στυλ «θέλει να του σιδερώνει τα βρακιά η μάνα του». Ή μένεις από μικρός μόνος ή τρως αγγούρι μεγαλύτερος. Δύσκολο το δεύτερο γιατί έχεις συνηθίσει όμως.

Δημοσ.

Επισης φιλε μου η ολη αυτη κατασταση (μισθοι 592 ευρω, απληρωτες υπερωριες, καταπατηση εργατικων δικαιωματων κτλ) προκυπτουν απο κοσμο που απλα "βολευεται" με τους γονεις και κανει τουμπεκι. Αν ειχαν ολοι να πληρωνουν τα δικα τους τωρα θα ειχαμε πολεμο αλλα βλεπεις ολοι αυτοι πατανε ακομα σε αυτην την συμπεριφορα του Ελληνα να καθεται σπιτι του μεχρι να του τη βαρεσει ή να μην γινετε αλλο.

Μπα εγώ είχα να πληρώσω τα δικά μου και έκανα τουμπεκί για καθημερινό 12άωρο...αλλιώς ΔΕΝ θα είχα πλέον να πληρώσω τα δικά μου. Απο την άλλη ο βολεμένος με τους γονείς σου λέει δεν έχω ενοίκιο, φαϊ, λογαριασμούς οπότε δουλεύω και με 500€...ενώ εγώ χρειάζομαι τουλάχιστον 800 για να επιβιώσω. Μην το ψάχνεις, οι εργοδότες βγαίνουν κερδισμένοι σε κάθε περίπτωση. Απλά αυτός μου μένει στο σπίτι των γονιών του, του μένει το 500άρικο στη τσέπη.

Δημοσ.

Αυτο ακριβως φιλε μου. Βρες μου εσυ καποιον που πληρωνει δικα του εξοδα και θα δεχοταν να δουλεψει με 592 ευρω καπου (οπουδηποτε). Εγω παντως σιγουρα δεν παω να δουλεψω καπου με κατι λιγοτερο απο 650 (οριακα κιολας). Το δυσκολο της υποθεσης ομως ειναι οτι οι εργοδοτες σκαρφιζονται διαφορα τρικ για να κοψουν εξοδα (απο μειωσεις μισθων μεχρι μερες αδειας ανευ αποδοχων) τα οποια τρικ μενουν ακομα και οταν τα κερδη του ειναι 10 φορες περισσοτερα απο οσα ηταν οταν ειχε πραγματικα προβλημα βιωσιμοτητας και για ολα φταινε οι "βολεμενοι" που λεμε.

Τι? Δεν πληρωνεις και πρεπει να μου κοψεις μισθο (απο τον ηδη πενιχρο που παιρνω και απο τα ηδη δεδουλευμενα που δεν πληρωνεις)? Οχι φιλε δεν παει ετσι, οτι πλερωνεις παιρνεις και -εννοειται- οτι η ποιοτητα υπηρεσιας θα -πεσει- μαζι με την πτωση μισθου που θα κανεις. Δεν μπορει να δουλευει καποιος βραδια, 6-7 μερες την εβδομαδα, αργιες, ΣΚ, υπερωριες και δεν ξερω και εγω τι αλλο και αν παιρνει 700 και 800 ευρω, ειναι κοροιδια. Κοροιδια που εχει περασει για τα καλα ομως γιατι "ολοι" εχουν καποιον να κραταει "πλατες" (γονεις).

Ας ζουσαμε ολοι μονοι μας απο μια ηλικια και μετα και εβλεπες τι θα γινοταν. Δεν θα δουλευαμε για ενα κομματι ξεροκοματο αλλα για πραγματικη αμοιβη και μια σοβαρη εργασια. Εγω που με βλεπεις κινδυνευω ανα πασα στιγμη -περισσοτερο- απο καποιον που θα δεχτει να δουλεψει στη θεση μου με 350 ευρω λιγοτερα (γιατι εχει τους γονεις να πληρωνουν τα υπολοιπα) παρα για το να με διωξει λογο περικοπων. Το εχω περασει αυτο που σου λεω σε περισσοτερες απο 1 δουλειες και για ΟΛΑ αυτα φταιει αυτη η εξαρτηση/ υποστηριξη της "αμερικανικης" βοηθειας των γονιων.

Δημοσ.

Κι αν δε βρεις, τι θα κανεις; Θα κατσεις κανα εξαμηνο να περιμενεις ποτε θα βρεις δουλεια με πανω απο 700 και τα εξοδα να τρεχουν;

Δημοσ.

Τι? Δεν πληρωνεις και πρεπει να μου κοψεις μισθο (απο τον ηδη πενιχρο που παιρνω και απο τα ηδη δεδουλευμενα που δεν πληρωνεις)? Οχι φιλε δεν παει ετσι, οτι πλερωνεις παιρνεις και -εννοειται- οτι η ποιοτητα υπηρεσιας θα -πεσει- μαζι με την πτωση μισθου που θα κανεις. Δεν μπορει να δουλευει καποιος βραδια, 6-7 μερες την εβδομαδα, αργιες, ΣΚ, υπερωριες και δεν ξερω και εγω τι αλλο και αν παιρνει 700 και 800 ευρω, ειναι κοροιδια. Κοροιδια που εχει περασει για τα καλα ομως γιατι "ολοι" εχουν καποιον να κραταει "πλατες" (γονεις).

Ας ζουσαμε ολοι μονοι μας απο μια ηλικια και μετα και εβλεπες τι θα γινοταν. Δεν θα δουλευαμε για ενα κομματι ξεροκοματο αλλα για πραγματικη αμοιβη και μια σοβαρη εργασια. Εγω που με βλεπεις κινδυνευω ανα πασα στιγμη -περισσοτερο- απο καποιον που θα δεχτει να δουλεψει στη θεση μου με 350 ευρω λιγοτερα (γιατι εχει τους γονεις να πληρωνουν τα υπολοιπα) παρα για το να με διωξει λογο περικοπων. Το εχω περασει αυτο που σου λεω σε περισσοτερες απο 1 δουλειες και για ΟΛΑ αυτα φταιει αυτη η εξαρτηση/ υποστηριξη της "αμερικανικης" βοηθειας των γονιων.

Mηπως αντι να περιμενουμε να φυγει ο αλλος απο το σπιτι για να παιξουμε ολοι επι ισοις οροις απεναντι στο εκμεταλλευτη εργοδοτη ηρθε η ωρα να ψηφισουμε κατι αλλο ? Μια ιδεα ριχνω :-D .Γιατι και αυτουνου του κανουν πλατες (του εργοδοτη) ..

Δημοσ.

Κι αν δε βρεις, τι θα κανεις; Θα κατσεις κανα εξαμηνο να περιμενεις ποτε θα βρεις δουλεια με πανω απο 700 και τα εξοδα να τρεχουν;

Αν θες να βρεις κατι στο αντικειμενο σου πιθανον να κανεις καποιο διαστημα χωρις δουλεια. Αν παλι κοιτας για τα παντα (οπως κανω εγω) παντα θα εχεις επιλογες. Δεν εχω μεινει ποτε χωρις δουλεια εκτος και αν το εκανα εκσεμενα (καλη ωρα περυσι για περιπου 10 μηνες).

Δημοσ.

Συγκεκριμενα ? (περα απο τα κλισε, 'αμα θελει ο ανθρωπος πιανει την πετρα και την στιβει ', 'πιασε την ζωη απο τα μαλλια' )

Δουλειες πιστευω υπαρχουν, το θεμα ειναι ποσες παραχωρισεις εισαι διατεθημενος να κανεις, σε θεμα μισθων, ωραρια κτλ.

Δημοσ.

Δουλειες πιστευω υπαρχουν, το θεμα ειναι ποσες παραχωρισεις εισαι διατεθημενος να κανεις, σε θεμα μισθων, ωραρια κτλ.

Εξαρταται πολλες φορες και που μενεις.Σε μια μικρη πολη μπορει και να μην υπαρχουν (, μπορει να υπαρχουν μετρημενες στα δαχτυλα ) .Στις δουλειες δε που θα χρειαστει να κανει καποιος μεγαλες παραχωρησεις εχει να ανταγωνιστει και τους μεταναστες .Και επειδη εδω θα υπαρχουν διαφορα επιχειρηματα εγω λεω..ας βαζανε ενα εξοντωτικο προστιμο στους εργοδοτες που απασχολουν παρανομους και θα βλεπαμε αν θελει.. η νεα γενια να δουλεψει η οχι κλπ :rolleyes:

Δημοσ.

Εξαρταται πολλες φορες και που μενεις.Σε μια μικρη πολη μπορει και να μην υπαρχουν (, μπορει να υπαρχουν μετρημενες στα δαχτυλα ) .Στις δουλειες δε που θα χρειαστει να κανει καποιος μεγαλες παραχωρησεις εχει να ανταγωνιστει και τους μεταναστες .Και επειδη εδω θα υπαρχουν διαφορα επιχειρηματα εγω λεω..ας βαζανε ενα εξοντωτικο προστιμο στους εργοδοτες που απασχολουν παρανομους και θα βλεπαμε αν θελει.. η νεα γενια να δουλεψει η οχι κλπ :rolleyes:

Σαφως και παιζει μεγαλο ρολο που μενεις. Σε μικρες πολεις που δεν υπαρχει κινηση απο στρατο ή/και φοιτητες ειναι καταδικασμενα τα πραγματα. Για το δευτερο μερος που λες περι προστιμα να πω οτι δεν ειναι αρκετο μιας και δεν μπορει να γινει ουσιαστικος ελεγχος. Μπορεις τον αλλον να τον εχεις στα χαρτια μια χαρα νομιμο και με νομιμη αμοιβη και στην ουσια να μην ισχυει τιποτε απο αυτα. Βλεπε υπερωριες, απληρωτα βραδια και ΣΚ και αργιες και πολλα ωραια που δεν μπορεις να τα δεις σε κανενα χαρτι. Η μονη λυση ειναι απλα να παρει ο καθενας την κατασταση ουσιαστικα στα χερια του και να σταματησει να -εξαρταται- (και οχι να βασιζεται) στους γονεις. Οι γονεις, αν υπαρχει η δυνατοτητα, θα πρεπει να ειναι λυση αναγκης και οχι αυτο που ισχυει τωρα στην πλειοψηφια (αμερικανικη βοηθεια πρωτης ταξης δηλαδη).

Δημοσ.

Για το δευτερο μερος που λες περι προστιμα να πω οτι δεν ειναι αρκετο μιας και δεν μπορει να γινει ουσιαστικος ελεγχος. Μπορεις τον αλλον να τον εχεις στα χαρτια μια χαρα νομιμο και με νομιμη αμοιβη και στην ουσια να μην ισχυει τιποτε απο αυτα. Βλεπε υπερωριες, απληρωτα βραδια και ΣΚ και αργιες και πολλα ωραια που δεν μπορεις να τα δεις σε κανενα χαρτι.

Για να βλεπουμε και την αλλη οψη :-( . Σιγα μην εχω τετοιες απαιτησεις , το λιγοτερο εκτος πραγματικοτητας θα ειμουν.Και εξαλλου αυτος ειναι ενας λογος που προτιμαει καποιος τον μεταναστη ,να του καταπατησει τα δικαιωματα οσο δεν παιρνει καθως δεν θα εχει που να στραφει .

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...