SpirtouLisS Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Λοιπον παιδια δειτε πως εχουν τα πραγματα. Εδώ και 2 μερες εχω τον υπολογιστη ενός φιλου γιατι μου ελεγε ότι κατι εχει και δεν ανοιγει. Δεν ηξερε να μου πει πιο πολλα. Του λεω φερτον από τον σπιτι μου να τον κοιταξω. Λοιπον ο υπολογιστης ειχε xp home . και μαλλον τον βασικο υπαιτιο του προβληματος ένα Seagate barracuda 7200.2 80gb ide Κολλαγε στη πρωτη εικονα των win μετα το ποστ εκει δειχνει το εικονιδιο των xp και την μπαρα. Όπως καταλαβαινετε ακολουθησε φορματ και επανεγκατασταση των xp από φρεσκογραμμενο dvd. Μετα το τελος της εγκαταστασης όλα φανηκαν οκ. Μπηκε κανονικα φορτωσε λειτουργικο του εβαλα και ένα δυο προγραμματακι για το ασυρματο δικτυο αλλα με την 1η επανεκιννηση σφαλμα. Δεν μπορουσε να βρει το …/,/ (δε θυμαμαι ακριβως τη διαδρομη)/system Σε κάθε επανεκιννηση από εκει και περα ή φορτωνε κανονικα το λειτουργικο ή εβγαζε το σφαλμα με το system (τις πιο πολλες φορες δλδ εβγαζε το σφαλμα και μια στις τοσες φορτωνε λειτουργικο) . Ξαναεκανα φορματ 2 η φορα παλι τα ιδια. Ή ξεκιναει κανονικα ή βγαζει το σφαλμα και ζηταει επιδιορθωση με το cd των win. Το αφησα εκει. Εβγαλα το σκληρο τον εβαλα στον δικο μου υπολογιστη μου συνδεμενο μεσω slave και του εκανα αρχικα checkdisk το οποιο διηρκησε πανω 30 λεπτα να ολοκληρωθει!!!το αποτελεσμα ηταν το αναμενομενο 4kb bad sectors. παραθετω και SS screenshot απο chkdsk κατεβασα και τα εργαλεια ελεγχου της seagate τα Seatools και εκει ο δισκος περναει τα SMART test (βγαζει pass) και τα short tests και βγαζει FAIL σε ολα τα LONG tests (προφανως εκει βρισκει και τα bad sectors) δλδ στα Long drive self test - FAIL Long generic test-FAIL εχετε στο νου σας καποιο αλλο εργαλειο για ελεγχο μηπως και απομονωσουμε τα bad sectors??γτ η κατασταση του παιδιου ειναι δυσκολη οικονομικα και το λυπαμαι να του πω οτι πρεπει να δωσει 50 ευρω να παρει νεο δισκο. (πιστευω οτι αυτη ειναι η τελικη διαγνωση ετσι δεν ειναι???) εχω και ενα πολυ παλιο σκληρο 10ετιας στα αζητητα + αλλα ειναι πολυ λιγα gb μονο 4.3 αλλα ειναι καθαρος και δουλευει καλα... αν και πιστευω μια χαρα μπορει να μπουν τα xp εκει προς το παρον και να του βαλω τον seagate με τα bad sectors σαν αποθηκευτικο. το παιδι δεν εχει πολλες απαιτησεις μονο για ιντερνετ θελει τον υπολογιστη. αν εχετε βεβαια καποια λυση για να κανουμε κανα μερεμετι στο σκληρο του και να σταματησει να ειναι ασταθης και να βγαζει errors στην εκκινηση ειναι ευπροσδεκτα. ευχαριστω ξεχασα να σας πω οτι αλλαξα και την ide καλωδιοταινια του σκληρου με ολοκαινουργια που ειχα απο το νεο μου pc και παλι το σφαλμα με το αρχειο που λειπει στην εκκινηση των windows παρεμενε. αυτο για να εξαλειψουμε και καθε πιθανοτητα να μην ειναι ο σκληρος δισκος ο υπαιτιος του προβληματος.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Προς θεου οχι τοσο παλιο δισκο, θα αναθεματιζει την ωρα και τη στιγμη. Βαλε το hard disk sentinel (και το free κανει) και πες ποσα bad sectors λεει οτι εχει και γενικα δωσε μας τα στατιστικα του δισκου και τη "διαγνωση". Θα προτεινα το εξης (μετα απο τα παραπανω): 1) HDD Regenerator. Το αφηνεις καμποσες ωρες και "διαγραφει" τα bad sectors (στη πραξη απλα τα απομονωνει για να μη χρησιμοποιουνται). 2) Κανεις εγκατασταση XP + οπωσδηποτε το Hard Disk Sentinel, και λες του παιδιου να παρακολουθει συχνα την υγεια του δισκου και το ποσα bad sectors εχει, αν αφησει καποιο το regenerator. 3) Αν δει οτι αυξανονται με τον καιρο, π.χ. 2-3 το μηνα, τοτε ο δισκος δεν ειναι καθολου να τον εμπιστευεσαι και απλα τραβαει συνεχεια HDD Regenerator για να στρωνει μεχρι να παρει αλλον. Προσωπικα ειχα δισκο που εμφανισε 44 bad sectors με μιας, και τα επομενα.... 6 χρονια δεν εμφανισε ουτε 1 παραπανω, ενω ειχα και δισκο που εμφανιζε 5 καθε βδομαδα και σε 2 μηνες ηταν off... PS: Τσεκαρε και τις αγγελιες... Με μια πολυ προχειρη ματια επεσα πανω σε αυτο.
SpirtouLisS Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 χιλια ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση σου. θα εγκαταστησω το Regenerator και το sentinel αμεσως και θα ξεκινησω τον ελεγχο. θα ενημερωσω συντομα για τα αποτελεσματα ετρεξα το sentinel.βρηκε 3 bad sectors στον baracuda και performance 70% health 95% τι αλλα στατιστικα χρειαζεται να δωσω??γτ εχει παρα πολλα. ποια καρτελα δλδ.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Ok, φαινεται να σωζεται. Τρεξε το regenerator (μαλλον χρειαζεσαι τη full version), αστο τις ωρες που χρειαζεται, και μετα απλα παρακολουθα την υγεια με το sentinel και πες και στον φιλο σου να κανει το ιδιο.
SpirtouLisS Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Ok, φαινεται να σωζεται. Τρεξε το regenerator (μαλλον χρειαζεσαι τη full version), αστο τις ωρες που χρειαζεται, και μετα απλα παρακολουθα την υγεια με το sentinel και πες και στον φιλο σου να κανει το ιδιο. full version it is.... :rolleyes: αντε να δουμε αν θα κανω δουλεια. μακαρι να τον σωσω.σε ευχαριστω. θα ενημερωσω συντομα
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Εκανε τιποτε τελικα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.