Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για τροφοδοτικό

computer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ανόιξω άλλο ένα θέμα εδώ το οποίο έχει να κάνει με το τροφοδοτικό μου.

Λοιπόν έχω ένα τροφοδοτικο 420W. Το σύστημα είναι το έξης:

• pentium dual core e5300 2.6ghz,
  • asus radeon hd 5770cucore,
  • 2gb ram ddr2 single channel,
  • foxconn g31mxp-k.

Το τροφοδοτικό μου φτάνει για όλα αυτά? Ξέρω οτι η 5770 χρειάζεται 450W το λιγότερο αλλά το σύστημά μου ολόκληρο δεν καταναλώνει πάνω από 420W απ' ότι έχω υπολογίσει.

Επίσης είχα και ένα UPS 360W που όμως από τότε που έκανα αναβάθμιση και έβαλα την 5770 δεν το χρησιμοποιώ πλέον γιατί δεν θέλω και να κάψω τον υπολογιστή μου:-D^_^

Να σημειώσω οτί πριν κάτι μήνες είχα ένα τροφοδοτικό 450W που όμως κάηκε και έτσι το πήγα να το αντικαταστήσουν. Δυστυχώς όμως αυτοι μου έβαλαν το καινουργιο με 420W.

Δημοσ.

Δεν θυμάμαι τι μάρκα είναι. Πήγα και το υπολογισα στην ιστοσελιδα και έβγαλε σε full load 451W και σε 90% load 411W

Αυτό είναι το σύστημά σου;(Υπόψιν έχω βάλει το τροφοδοτικό να έχει και άλλο τόσο ''αέρα'' περίπου Capacitor Aging:50%

post-178948-0-23929700-1294246052_thumb.png

Και για να μιλήσουμε με γεγονότα το ίδιο περίπου σύστημα έχω και εγώ,από άποψη κατανάλωσης μιλάω,με 350άρι τροφοδοτικό εδώ και 1,5 χρόνο περίπου και δεν τρέχει μία,αλλά το τροφοδοτικό που έχω θεωρείται από τις καλές μάρκες,γι'αυτό και έχει μεγάλη σημασία να μας πεις ποιά είναι η μάρκα και το μοντέλο του τροφοδοτικού σου.

Δημοσ.

Ξέρω οτι η 5770 χρειάζεται 450W το λιγότερο αλλά το σύστημά μου ολόκληρο δεν καταναλώνει πάνω από 420W απ' ότι έχω υπολογίσει.

Η κάρτα σου γραφικών, τραβάει 108 W max, κι' άλλα 65 W ο επεξεργαστής σου.

Στα 420W, πώς φτάνεις ; whatq.gif

Επίσης, αν το τροφοδοτικό σου ζητάει πολύ ρεύμα απο το UPS, κινδυνεύει το ups, όχι ο υπολογιστής.

Δημοσ.

Δίκαιο έχετε, δεν φτάνει τα 420. Μάλλον θα έβαλα κάτι λάθος εκεί που κάνει υπολογισμό.

Δηλαδή αν βάλω και το ups και δεν μπορει να πάρει το τροφοδοτικό όσο χρειάζεται θα καεί μόνο το ups?

Επίσης αν δεν φτάνει το τροφοδοτικό τότε μπορεί να κάψει και άλλα πράγματα εκτός από το ίδιο?

Όσο για την μάρκα του τροφοδοτικού για να την δω θα πρέπει να ανοίξω το κουτί του υπολογιστή(όταν βρω χρόνο) γιατι νομίζω την λέει εκεί. Επίσης θα ψάξω και για την απόδειξη μήπως την βρω.

Δημοσ.

Δίκαιο έχετε, δεν φτάνει τα 420. Μάλλον θα έβαλα κάτι λάθος εκεί που κάνει υπολογισμό.

Δηλαδή αν βάλω και το ups και δεν μπορει να πάρει το τροφοδοτικό όσο χρειάζεται θα καεί μόνο το ups?

Επίσης αν δεν φτάνει το τροφοδοτικό τότε μπορεί να κάψει και άλλα πράγματα εκτός από το ίδιο?

Όσο για την μάρκα του τροφοδοτικού για να την δω θα πρέπει να ανοίξω το κουτί του υπολογιστή(όταν βρω χρόνο) γιατι νομίζω την λέει εκεί. Επίσης θα ψάξω και για την απόδειξη μήπως την βρω.

Μήπως έβαλες 2 physical cores αντί για 1 ?

Δημοσ.

Μήπως έβαλες 2 physical cores αντί για 1 ?

Όχι κάτι άλλο έιχα κάνει αλλά δεν έχει σημασία.

Βρήκα την απόδειξη και από ότι έιδα δίπλα στο τροφοδοτικό έλεγε το όνομα ROHS.

Αν αυτή είναι η μάρκα τότε «έχετε γεια βρυσούλες»(τουλάχιστον εγώ δεν την έχω ξανακούσει)...

Δημοσ.

Όχι κάτι άλλο έιχα κάνει αλλά δεν έχει σημασία.

Βρήκα την απόδειξη και από ότι έιδα δίπλα στο τροφοδοτικό έλεγε το όνομα ROHS.

Αν αυτή είναι η μάρκα τότε «έχετε γεια βρυσούλες»(τουλάχιστον εγώ δεν την έχω ξανακούσει)...

Έτσι όπως τα λες είναι :lol: ,κοίτα να το αλλάξεις με κάποιο επώνυμο .

Δημοσ.
....δίπλα στο τροφοδοτικό έλεγε το όνομα ROHS.

Όχι, το ROHS, δεν είναι μάρκα. tooth.gif

Διάβασε εδώ.

Δημοσ.

Όχι, το ROHS, δεν είναι μάρκα. tooth.gif

Διάβασε εδώ.

Μπορεί να υπάρχει και κάποια άλλη όμως εταιρία που να λέγεται ROHS.

Τέλος πάντων, τώρα τι να κάνω;

Δημοσ.

Μπορεί να υπάρχει και κάποια άλλη όμως εταιρία που να λέγεται ROHS.

Τέλος πάντων, τώρα τι να κάνω;

Αντε να στο ξαναπούμε,ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΥ,εκτός αν βαριέσαι και σε τρώει η τσέπη να πάρεις καινούργιο ούτως ή άλλως,αλλά να ξέρεις ότι και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ανοίξεις το κουτί για να το τοποθετήσεις :P

Υ.Γ Δεν υπάρχει μάρκα ROHS.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...