v__g Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα παιδιά. Έχω...ή μάλλον είχα μέχρι και πριν λίγες ώρες ένα λάπτοπ το οποίο αποφάσισε να μ εγκαταλείψει. Το είχα 6 ολόκληρα χρόνια, πριν απο 10 μέρες μάλιστα είχε και τα γεννέθλια του. Περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί, είχα συμβιβαστεί ότι δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα μαζί του αλλά τον τελευταίο καιρό όλο και με ζόριζε μέχρι και σε απλά πραγματάκια (κολούσε η μουσική, έκανε ώρα να ανοίξει κάποιο πρόγραμμα)Γενικότερα πράγματα που τα άλλα λάπτοπ τα κάνουν σε ένα λεπτό, το δικό μου ήθελε πέντε. Παρόλα αυτά περνούσαμε καλά μαζί. Μέχρι που αποφάσισε να αφήσει την τελευταία του πνοή πριν λίγες ώρες, καθώς έγραφα ένα κείμενο στο ίντερνετ. Μαύρισε η οθόνη και άρχισε να βγάζει κάτι περίεργους ήχους.Στεναχωρήθηκα, κράτησα ενός λεπτού σιγή...και μετά συνειδητοποίησα ότι φεύγοντας μαζί του πήρε και όλα τα πολύτιμα αρχεία που είχα μέσα. Εκεί πανικοβλήθηκα. Όλες οι εργασίες μου, η μουσική μου, οι σημειώσεις μου, τα αρχεία μου, χάθηκαν και δεν ξέρω τι να κάνω. Εάν πάω σε κάποιο κατάστημα (τύπου multirama) θα μπορέσουν να ανακτήσουν όλα αυτά τα αρχεία ή τα έχασα για πάντα κι αυτα;το λάπτοπ είχε δύο σκληρούς. Εναν 20GB και έναν 60GB (ναι ήταν μόνο 80GB). το περιεχόμενο του 20άρη το χρειάζομαι ολόκληρο (είναι η μουσική μου εκεί μέσα), από τον 60αρη χρειάζομαι μικρά αρχειάκια κειμένου κυρίως (maximum να χρειάζομαι δηλαδή 2GB).Υπάρχει περίπτωση να διασωθεί το περιεχόμενο αυτών των σκληρών; Τι πρέπει να κάνω; Που πρέπει να απευθυνθώ; Πόσο θα κοστίσει αυτή η δουλειά; Χρειάζετε,ίσως, να διαθέτω και κάποιον εξωτερικό σκληρό για να μου μεταφέρουν εκεί το περιεχόμενο; Θα με βοηθούσατε πολύ έαν γνωρίζατε κάτι για το θέμα, γιατί δεν το κατέχω και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Ευχαριστώ. ΥΓ: Το λαπτοπ ακόμα ανάβει,απλά η οθόνη παραμένει μαύρη. Μάλλον σε κώμα πρέπει να έχει πέσει
isay Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Όταν λες μάυρη οθόνη εννοείς μαυρη τελειως; Στην αρχή που ανάβει δεν δείχνει το λογοτυπο του κατασκευαστή; Δεν μπαίνει σε bios; Τίποτα; Απλά μαυρίλα; Ακους τα υπολοιπα συστηματα να δουλέυουν; Π.χ. ακους δίσκο; dvd;
pvrytube Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Mην πανικοβαλεσαι.. εφοσον εχεις ενδειξη οτι το laptop λειτουργει αλλα απλα δεν βλεπεις, εχεις στην διαθεση σου καποια τηλεοραση με vga εισοδο η καποιον αλλον υπολογιστη desktop (η φιλου)? Αν ναι, συνδεσε την οθονη του desktop (Η την τηλεοραση) στην vga υποδοχη του laptop σου ωστε να γινει η δουλεια και να σωσεις τα αρχειακια που θελεις σε καποιο usb δισκο η stick (που καλο θα ηταν να εχεις τετοια για backup). Kοιταξε αυτη τη λυση πριν κανεις οτιδηποτε αλλο.
gkokki Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Αν το ακούς να δουλεύει, σύνδεσέ του μία εξωτερική οθόνη και με κάποιον συνδυασμό πλήκτρων (συνήθως FN+Fκάτι) δες αν θα έχεις εικόνα.
v__g Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Όταν το ανοίγω ακούω κανονικά τους ήχους που κάνει πάντα. Απλά η οθόνη παραμένει μαύρη,σα να μην το άνοιξα ποτέ(δεν δείχνει ούτε το λογότυπο). Αύριο που θα έχω πρόσβαση σε κάποια οθόνη θα το συνδέσω εκεί να δω τι θα γίνει. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
cosmos000 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Το είχα 6 ολόκληρα χρόνια, πριν απο 10 μέρες μάλιστα είχε και τα γεννέθλια του. ΥΓ: Το λαπτοπ ακόμα ανάβει,απλά η οθόνη παραμένει μαύρη. Μάλλον σε κώμα πρέπει να έχει πέσει Μάλλον δεν του έφτιαξες τούρτα να σβήσει κεράκι και σου θύμωσε και σου κάνει κόλπα. Δώσε περισσότερες πληροφορίες γι αυτό το "ανάβει".....ακούγεται ήχος απ τα ηχεία ότι μπαίνει σο λειτουργικό?Μπαίνει bios?Μπορεί να είναι καμιά κάρτα γραφικών ,μπορεί καμια οθόνη (και όχι μόνο) σύνδεσε το σε κάποια άλλη οθόνη να δεις τί γίνεται. edit: Πρόλαβες και απάντησες.Τότε είσαι πολύ κυριλέ αφού ακούς ήχους ότι μπαίνει.Οπότε οι δίσκοι σου είναι οκ,μάλλον καμιά γραφικών θα είναι....
isay Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 v__g κάτι ακόμα. Σε πολλούς φορητούς η έξοδο vga δεν ειναι μόνιμα ενεργοποιημένη και χρειάζεται κάποιο συνδυασμό πλήκτρων (π.χ. FN + F5) για να ενεργοποιηθεί. Κοίταξε στο Manual ποιος ειναι ο συνδυασμός πλήκτρων και αυριο που θα συνδέσεις την εξωτερική οθόνη, ΑΝ δεν δεις τίποτα στην εξωτερική οθόνη, πάτα 1-2 φορές το συνδυασμό.
xristoforos89 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Μάλλον δεν του έφτιαξες τούρτα να σβήσει κεράκι και σου θύμωσε και σου κάνει κόλπα. Θυμιαρικα λαπτοπ!
Vaggos02 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δοκίμασε να το πάρεις μια αγκαλιά, να του θυμίσεις πόσο το αγαπάς, να του δείξεις την εκτίμησή σου τέλος πάντων! Στο θέμα μας, μπορείς εύκολα να βγάλεις τους σκληρούς σου, να τους τοποθετήσεις σε θήκη για εξωτερικό δίσκο και να τους συνδέσεις με ένα άλλο pc, μέσω του οποίου θα σώσεις τα αρχεία σου. Βασική προϋπόθεση, να λειτουργούν οι δίσκοι!
basilis5 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 λογικα δεν εχει βαρεσει ο δισκος,οποτε οπως ειπε ο φιλος απο πανω ειτε βαζεις τον δισκο σε μια θηκουλα,ειτε αν εισαι πιο μερακλης τον κουμπωνεις σε ενα desktopκαι τραβας απο μεσα τα δεδομενα σου.
paylidis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 μάλλον για μητρική ή μητρική-υποσυστημα γραφικών μου κάνει το πρόβλημα... πες μας κατι, οταν το ανοιγεις ακουγεται ο ηχος που κανει οταν μπαίνει στο λειτουργικο; Εαν ναι εισαι οκ κ το προβλημα ειναι στην οθόνη σου. Μην ανησυχεις για το δισκο, λογικα δεν πειράχτηκε...
v__g Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Σήμερα άνοιξα το λαπτοπ για να το συνδέσω με καλώδιο VGA με μια άλλη οθόνη και το λογότυπο εμφανίστηκε. Εκεί έπαθα ένα σοκ,γιατι εχθές το άνοιξα πάρα πολλές φορές και η οθόνη παρέμενε μαύρη. Σύνδεσα γρήγορα έναν εξωτερικό σκληρό και άρχισα να περνάω τα αρχεία μου γιατί φοβόμουν μην ξαναπάθει τα ίδια. Και όντως, μετά από κανα τέταρο, μαύρισε πάλι η οθόνη. Όταν έκανα κι άλλες απόπειρες για να τον ανοίξω,επέστρεφε στην κλασσική μαύρη οθόνη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου άνοιξε για λίγο!!Τα περισσότερα πρόλαβα και τα πέρασα στον εξωτερικό σκληρό αλλά παρόλα αυτά έχουν μείνει κάποια αρχεία που πρέπει να πάρω.Θα προσπαθήσω λίγο μπας και το πετύχω στις καλές του και μου ξανανοίξει, αλλιώς θα κάνω αυτό που μου είπατε. Θα περάσω τον σκληρό σε μια θηκούλα.
xristoforos89 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 επειδη δεν καταλαβα κατι. πηγες να το συνδεσεις στην εξωτερικη..σωστα?και ενω πηγαινες ανοιξε του λαπτοπ? τελικα στην εξωτερικη δουλευει ή οχι? ps:ειμαι απο υπνο.
v__g Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 επειδη δεν καταλαβα κατι. πηγες να το συνδεσεις στην εξωτερικη..σωστα?και ενω πηγαινες ανοιξε του λαπτοπ? τελικα στην εξωτερικη δουλευει ή οχι? ps:ειμαι απο υπνο. Ναι πήγα να το συνδέσω στην εξωτερική, αλλά με το που είδα ότι άνοιξε κανονικά δεν το σύνδεσα. Άρχισα να περνάω τα αρχεία κατευθείαν από το λάπτοπ. Μόλις μου ξαναμαύρισε, στις επόμενες απόπειρες μου, το σύνδεσα με την εξωτερική,αλλά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα
xristoforos89 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 τον συνδυασμο που σου ειπε παραπανω το κουτι τον πατησες; αν ναι και δεν δουλεψε, τοτε ενα εξωτερικο κουτι ειναι μονοδρομος νομιζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.