Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για μετατροπη με καλωδια ηχου

NIKOsVAIO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα 5.1 έχουν δημιουργηθεί για κάποιον σκοπό. Ο σκοπός είναι να σου δίνουν την ψευδαίσθηση οτι βρίσκεσαι μέσα στον χώρο σε ταινίες και παιχνίδια.

Αν εσύ θες να παίζουν απλά και μονο για να παίζουν και να κάνουν μπούγιο, το βύσμα θα δουλέψει.

Για φθηνότερες κάρτες skroutz it

Καταλαβα!Σ'ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου.Και τους υπολοιπους.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Μόλις ξύπνησα...για πρωϊ και δεν μπόρεσα να συμετάσχω στην συζήτηση νωρίτερα.

Βέβαια αυτά που θα έλεγα θα ήταν ακριβώς αυτά που σου είπε ο φίλος sphinxgr.

Στα ηχεία 5.1 το κάθε σετ ηχείων παίζει διαφορετικό ήχο. Πχ. Από τα δύο μπροστινά

ηχεία (τα δεξιά & αριστερά) ακούγονται οι ήχοι που στην ταινία προέρχονται από τα δεξιά και αριστερά του θεατή. Από τα δύο πίσω οι ήχοι που πρέπει να ακούγονται σαν να βρίσκονται πίσω

από τον θεατή,από το μονό μπροστινό, συνήθως οι διάλογοι και από το sub τα μπάσα.

Για να ακούμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, η ταινία που βλέπουμε "στέλνει" στην αντίστοιχη έξοδο

της κάρτας ήχου τον ήχο που πρέπει. Αν η κάρτα ήχου έχει μία μόνο έξοδο (όπως η πλειονότητα

των κοινών λάπτοπ) αυτή ναι μεν βγάζει στερεοφωνικό ήχο αλλά σε κάθε ένα από τα δύο κανάλια ακούγονται και οι ήχοι που θα έπρεπε να ακουστούν και απο τα πίσω ηχεία, από το κεντρικό και από το sub.

Κάνοντας λοιπόν αυτό που ήθελες θα άκουγες από τα αριστερά ηχεία (μπροστινά & πισινά)τον ίδιο ακριβώς ήχο μεταξύ τους, από τα δεξιά ηχεία(μπροστινά & πισινά)τον ίδιο ακριβώς ήχο μεταξύ τους και από το sub και το κεντρικό, μάλλον (δεν το έχω δοκιμάσει), μία βαβούρα μιάς και τα ηχεία αυτά δεν είναι φτιαγμένα για να αναπαράγουν συχνότητες που πρέπει να παίξουν τα 4 υπόλοιπα ηχεία(δορυφόροι)

Όσον αφορά τις κάρτες usb 5.1 έχω διαβάσει φίλους που έλυσαν έτσι το πρόβλημά τους αλλά και άλλους που δεν κατάφεραν ποτέ να ακούσουν σωστό αποτέλεσμα.

Αν καταλήξεις σε κάποια απόφαση και θέλεις, ενημέρωσέ μας ώστε να μπορούν να βοηθηθούν και άλλοι φίλοι με το ίδιο πρόβλημα.

Να 'στε όλοι καλά

Δημοσ.

μία βαβούρα μιάς και τα ηχεία αυτά δεν είναι φτιαγμένα για να αναπαράγουν συχνότητες που πρέπει να παίξουν τα 4 υπόλοιπα ηχεία(δορυφόροι)

Γενικά έχεις απόλυτο δίκιο. Ειδικά στα ηχεία που έχει ο φίλος λογικά είναι όλα τα ίδια μιας κ μιλάμε για μια λύση φθηνή (50 ευρω όλο το σετ) και ολοκληρωμένη

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Μόλις ξύπνησα...για πρωϊ και δεν μπόρεσα να συμετάσχω στην συζήτηση νωρίτερα.

Βέβαια αυτά που θα έλεγα θα ήταν ακριβώς αυτά που σου είπε ο φίλος sphinxgr.

Στα ηχεία 5.1 το κάθε σετ ηχείων παίζει διαφορετικό ήχο. Πχ. Από τα δύο μπροστινά

ηχεία (τα δεξιά & αριστερά) ακούγονται οι ήχοι που στην ταινία προέρχονται από τα δεξιά και αριστερά του θεατή. Από τα δύο πίσω οι ήχοι που πρέπει να ακούγονται σαν να βρίσκονται πίσω

από τον θεατή,από το μονό μπροστινό, συνήθως οι διάλογοι και από το sub τα μπάσα.

Για να ακούμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, η ταινία που βλέπουμε "στέλνει" στην αντίστοιχη έξοδο

της κάρτας ήχου τον ήχο που πρέπει. Αν η κάρτα ήχου έχει μία μόνο έξοδο (όπως η πλειονότητα

των κοινών λάπτοπ) αυτή ναι μεν βγάζει στερεοφωνικό ήχο αλλά σε κάθε ένα από τα δύο κανάλια ακούγονται και οι ήχοι που θα έπρεπε να ακουστούν και απο τα πίσω ηχεία, από το κεντρικό και από το sub.

Κάνοντας λοιπόν αυτό που ήθελες θα άκουγες από τα αριστερά ηχεία (μπροστινά & πισινά)τον ίδιο ακριβώς ήχο μεταξύ τους, από τα δεξιά ηχεία(μπροστινά & πισινά)τον ίδιο ακριβώς ήχο μεταξύ τους και από το sub και το κεντρικό, μάλλον (δεν το έχω δοκιμάσει), μία βαβούρα μιάς και τα ηχεία αυτά δεν είναι φτιαγμένα για να αναπαράγουν συχνότητες που πρέπει να παίξουν τα 4 υπόλοιπα ηχεία(δορυφόροι)

Όσον αφορά τις κάρτες usb 5.1 έχω διαβάσει φίλους που έλυσαν έτσι το πρόβλημά τους αλλά και άλλους που δεν κατάφεραν ποτέ να ακούσουν σωστό αποτέλεσμα.

Αν καταλήξεις σε κάποια απόφαση και θέλεις, ενημέρωσέ μας ώστε να μπορούν να βοηθηθούν και άλλοι φίλοι με το ίδιο πρόβλημα.

Να 'στε όλοι καλά

Καταλαβα.Κατ'αρχας σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια σας.Λοιπον, διαβαζοντας τα οσα μου ειπατε εκανα μια ερευνα για εξωτερικη καρτα ηχου που να υποστηριζει 5.1 και κατεληξα σε μια.Θα ηθελα τη γνωμη σας γιατι (χωρις να ειμαι ειδικος βεβαια, μου φαινεται καλη γι'αυτο που ζηταω) αλλα υπερβολικα φθηνη (Κι επειδη παιρναμε και κριση οπως ξερετε, αν την εγκρινεται κι εσεις, θα ευχαριστηθω ιδιαιτερα :P .)Οποτε για δειτε και πειτε μου αν αξιζει.Ειναι αυτη.Αυτη η οποια προτεινε και ο φιλος gkokki.

Δημοσ.

.................Οποτε για δειτε και πειτε μου αν αξιζει.Ειναι αυτη.Αυτη η οποια προτεινε και ο φιλος gkokki.

Δεν την πρότεινα εγώ αυτή τη κάρτα

Ο φίλος sphinxgr την πρότεινε (#13)

Επρεπε να πάρεις 2.1 ηχεία. Τώρα πρέπει να πάρεις κάρτα ήχου usb 5.1 η να δουλεύεις τα 2.1 και οχι το κεντρικο κ τα πισω

(τα οποία είναι μόνο για ταινίες και παιχνίδια και όχι για μουσική)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802265

Δεν έχω προσωπική άποψη γι' αυτές τις κάρτες.

Αυτό που έγραψα (#17) είναι :

Καλησπέρα.

Μόλις ξύπνησα...για πρωϊ και δεν μπόρεσα να συμετάσχω στην συζήτηση νωρίτερα.....................

..................

Δημοσ.

Δεν την πρότεινα εγώ αυτή τη κάρτα

Ο φίλος sphinxgr την πρότεινε (#13)

Δεν έχω προσωπική άποψη γι' αυτές τις κάρτες.

Αυτό που έγραψα (#17) είναι :

Συγνωμη, βλακεια μου.Σευχαριστω παντως για τη βοηθεια.Καποιος που να εχει αποψη για την καρτα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...