Προς το περιεχόμενο

Το SoundCloud ανακοινώνει μεγάλη επένδυση


gsarig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members

Το SoundCloud, η δημοφιλής υπηρεσία διαμοιρασμού ηχητικών αρχείων, ανακοίνωσε ότι έγινε αποδέκτης μιας μεγάλης επένδυσης που προήλθε από δύο κορυφαίες επενδυτικές εταιρείες των ΗΠΑ, την Union Square Ventures και την Index Ventures. Το ακριβές ποσό δεν έγινε γνωστό, αναμένεται ωστόσο να βοηθήσει τη γερμανική εταιρεία να ενισχύσει την παρουσία της στις ΗΠΑ και να επεκτείνει το κοινό της.

 

Ο εκπρόσωπος της Union Square, που στο portfolio του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Twitter και Foursquare, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το web δεν θα έπρεπε να είναι μουγκό, κάτι το οποίο σε μεγάλο βαθμό συμβαίνει σήμερα και θα πρέπει να αλλάξει. Ο ήχος είναι ένας τύπος μέσου που δεν έχει ακόμη μια δική του πλατφόρμα για δημοσίευση και διαμοιρασμό». Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως έψαχνε για χρόνια μια τέτοια πλατφόρμα, ώσπου τελικά τη βρήκε στο SoundCloud.com.

 

Για όσους δεν το έχουν υπόψη τους, το SoundCloud είναι μια online υπηρεσία που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να μοιραστούν μεταξύ τους αλλά και με το κοινό έργα που δημιουργούν, καθώς και να ανοίξουν ολόκληρες συζητήσεις γύρω από ένα κομμάτι. Αρχικά απευθυνόταν αποκλειστικά σε μουσικούς, από ένα σημείο και μετά ωστόσο άρχισε να «ανοίγεται» σε ευρύτερο κοινό.

 

Όπως διευκρινίζουν μάλιστα οι εκπρόσωποι της ίδιας της υπηρεσίας, η επένδυση πραγματοποιήθηκε μέσα στο 2010, ωστόσο ήταν «πολύ απασχολημένοι» για να την ανακοινώσουν, καθώς εκείνη την εποχή έφτιαχναν «νέες, φανταστικές εφαρμογές». Για του λόγου το αληθές, το SoundCloud δημοσίευσε πρόσφατα εφαρμογές για iPhone και Android, καθώς και μια desktop εφαρμογή για το OSX.

 

Link.png Site: The Next Web

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι στο MySpace έχει καταντήσει τουλάχιστον κουραστικό η κάθε μπάντα να σε κάνει add και να σου στέλνει προσκλήσεις για Events.

 

Φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη.

 

Το SoundCloud, υπόσχεται κάτι διαφορετικό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το soundcloud είναι πραγματικά ένα πάρα πολύ καλό σάιτ για επαγγελματίες αλλά και για ερασιτέχνες μουσικούς και ακόμη περισσότερο για αυτούς που αγαπάνε τη μουσική!

 

Αν θέλετε μπορείτε να τσεκάρετε και τη δική μου σελίδα για να καταλάβετε τι εννοώ. www.soundcloud.com/funkybred

 

Είναι πολύ πιο καθαρό το περιβάλλον του και προς το παρόν δεν έχει γίνει τόσο αχταρμάς όσο το lastfm και το myspace.

 

Α και αν μπείτε υποστηρίξτε τις ελληνικές παραγωγές παιδιά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι διάφορα έχει το soundcloud από το jamendo?

 

Στο jamendo μπορείς και να κατεβάσεις τα albums ή τα κομμάτια των καλλιτεχνών, στο soundcloud μπορείς μόνο να τα ακούσεις :S

 

Εκτός και αν δεν το'χω ψάξει αρκετά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...