Forgo Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Γεια! Είναι το πρώτο μου post στο forum οπότε αν κάνω κάτι λάθος σε σχέση με τους κανόνες διορθώστε με . Έχω πρόβλημα με ένα pc και θα ήθελα καμία συμβουλή (αν γίνεται και γρήγορα )... Το pc που έχει το πρόβλημα δεν είναι δικό μου οπότε υπάρχει ένα θέμα με το τι έχει ακριβώς πάνω του. Ας ξεκινήσω με το πρόβλημα... Το αρχικό πρόβλημα που υπήρχε είναι ότι το pc ενώ ,όλα δουλευάν ρολόι μέχρι σήμερα, κατα το boot έβγαζε ή boot failure ή έκανε επανεκκίνηση στο logo των Windows XP. Έπαιξα λίγο με τα primary master κλπ και τίποτα. Μετά δοκίμασα τα παρακάτω: 1) Άλλαξα την μνήμη και την θύρα με όλους τους πιθανούς συνδιασμούς και τίποτα. 2) Υποχρόνισα τον επεξεργαστεί και κατάφερα να κάνω login στα Windows XP για 1-2 λεπτά αλλά μετά ξανά reboot... (Όσο ήμουν logged στο λειτουργικό έτρεχαν όλα ασυνήθιστα αργά) Μέχρι αυτό το σημείο κατέλειξα ότι πρέπει να γίνει αλλαγή στο τροφοδοτικό Πήρα το pc σπίτι μου για να το ψάξω λίγο παραπάνω και δοκίμασα: 1) Να καθαρίσω την σκόνη από τον επεξεργαστή (είχα αποκλείσει όμως να είναι θέμα θερμοκρασίας γιατί το είχα τσεκάρει και από το bios και γενικά δεν ήταν υψηλή η θερμοκρασία) 2) Να βγάλω την μπαταρία για να γίνει reset στο bios Το πρόβλημα μετά από αυτά είναι ότι πλέον το pc όταν το ανοίγω σταματάει να δείχνει και ότι έδειχνε στην οθόνη (τρέχουν τα ανεμιστηράκια κλπ) και μετά απο 20 δευτερόλεπτα ξεκινάει ένα repeated με μεγάλη ταχύτητα beep (σε αυτό το διάστημα τα power/reset κουμπιά δουλεύουν. Μετά μου ήρθε να δοκιμάσω το δίκο μου τροφοδοτικό (λίγο αργά μου ήρθε το ξέρω ). Αυτό που αλλάζει από την παραπάνω κατάσταση είναι ότι σταματάει το beep αλλά δε δουλεύουν τα power/reset κουμπιά με αποτέλεσμα να κλείνω το ρεύμα χειροκίνητα για να κλείσει το pc. Ότι έχεται να μου προτείνεται είναι καλοδεχούμενο και ευχαριστώ! Specs(ότι ξέρω δλδ): M/B: Gigabyte GA-8s648FX BIOS: Award RAM: 512 DDR CPU: P4 (δε θυμάμε κάτι άλλο) PSU: 300 Watt Τα άλλα δεν τα ξέρω
Ather Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Για το πρώτο πρόβλημα που αναφέρεις μου φαίνεται για σκληρό δίσκο. Θα πρέπει να τρέξεις διαγνωστικά από bootcd. Για τα beeps μάλλον έχει σχέση με τις μνήμες που έβγαλες, δεν τις κούμπωσες πολύ καλά. Για κάνε μία δοκιμή πάλι. Επίσης: Λες ότι ανοίγει κανονικά με το power αλλά μετά δε λειτουργεί; Αν "κολλήσει" το σύστημα είναι φυσιολογικό (δε λειτουργεί το power button), αλλά το ότι δε λειτουργεί το reset, πρώτη φορά το βλέπω, εκτός αν χάλασε το ίδιο το κουμπί.
popeye68 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Να υποθέσω ότι έχει ένα dimm μνήμης; (512mb). Δοκίμασέ το και στα άλλα slots. Και προ παντός κούμπωνέ το καλά. Πίεσέ το με το δάχτυλο καλά να ασφαλίσει Σε κάποιο slot πρέπει να δουλέψει και να σταματήσουν τα μπιπ. Όταν άλλαξες το τροφοδοτικό είσαι σίγουρος ότι σύνδεσες τα πάντα σωστά; Μπορεί σ' αυτό να οφείλεται η μη λειτουργία του power reset. Έλεγξε αν όλα τα πριζάκια (και αυτά που δεν πείραξες) έχουν κουμπώσει - ασφαλίσει (σπρώξε τα με το δάχτυλο).
Forgo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Για την μνήμη το έχω δοκιμάσει και σίγουρα έχει μπει σωστά... αλλά τα αποτελέσματα είναι τα ίδια. Για το τροφοδοτικό με την ίδια συνδεσμολογία στο παλιό δουλευουν ενώ με το καινούριο όχι, οπότε μάλλον κάτι άλλο κολάει. @Ather θα μπορώ να κάνω boot από cd στην κατάσταση που είναι το pc; Έχεις κάποιο διαγνωστικό να μου προτείνεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.