SpirosLouis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα, Εδώ και κάποιες μέρες το πισί μου έχει ένα πρόβλημα με τον ήχο. Δηλαδή μόλις ξεκινάνε τα Windows αρχίζουν τα ηχεία να κάνουν ένα σιγανό ήχο σαν να """"κλάνουν"""".(ένα πριιιιρρρρρ---πριιιρρρρρρ--πριρρρρρρρ...) Σκέφτηκα μήπως είναι πρόβλημα των Windows αλλά και όταν κλείνω τον ήχο(τον βάζω στο 0 και από τα ηχεία και από τον υπολογιστή) συνεχίζουν να το κάνουν. Πάντος το πρόβλημα παρατηρήτε μόνο όταν αρχίζουν τα Windows και μετέπητα στην λειτουργεία αυτών. Τι μπορεί να είναι;
filip123go Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Για αρχή δοκίμασε να απεγκαταστήσεις και να ξανά εγκαταστήσεις τους driver από την κάρτα ήχου..! Επίσης δοκίμασε κάποιο άλλο ζευγάρι ηχείων αν έχεις πρόχειρα, αλλιώς δοκίμασε με ακουστικά..!
SpirosLouis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Τίποτα...τα εβγαλα τα ξαναέβαλα, ξαναεγκατέστησα τους drivers αλλά ακόμα συνεχίζει. Με παραξενεύει πάντος που παλιά δεν το έκανα και το άρχισε έτσι ξαφνικά. Πρέπει να έχει σαπίσει η μητρική μου....
isay Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Spiro με τα παρακάτω πέντε πράγματα μπορείς να διαπιστώσεις αν ειναι driver,ηχεια,τροφοδοτικό. Απάντησε με νούμερα. 1.Χωρις να αλλάξεις πριζα ρεύματος των ηχείων, σύνδεσε τα ηχεία σε άλλη συσκευή (cdplayer, mp3 player, οτιδήποτε). Ακούγεται ο βομβός; 2.Σύνδεσε τα ηχεία πίσω στον υπολογιστή. Ξεκίνα τον υπολογιστή σου και μπες στο bios. Ακούγεται ο βομβός; 3.Αν τα ηχεία τα έχεις στο speakers (πρασινο βύσμα), αποσύνδεσε το και βάλε τα στο line out (μπλε βύσμα). Μπες στα windows. Ακούγεται βομβός; 4.Βάλε πάλι τα ηχεία στο βύσμα που τα είχες (έστω το πράσινο). Κατέβασε ένα linux live cd ISO, κάψε το και κάνε εκκίνηση του υπολογιστή με αυτό. Μόλις μπει στο linux, ακους τον βομβό; 5.Άλλαξε την πρίζα ρεύματος των ηχείων , σύνδεσε τα ηχεία σε άλλη συσκευή (cdplayer, mp3 player, οτιδήποτε). Ακούγεται ο βομβός;
SpirosLouis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 (isay δεν σε έχω ξεχάσει έκανα κάτι και δοκιμάζω τώρα ότι μου είπες.) Μόλις τελειώσω κάνω repost. Όλος παραδόξος σταμάτισε το παράσιτο. Σκέφτομαι μηπως έφταιγε ότι 2 κεραίες ασυρμου δυκτίου μπορεί να ακουμπούσαν πάνω του και τις έβγαλα καθώς πειραματίζόμουν με αυτά που μου πρότινες. Από την άλλη σκέφτομαι ότι μιλάμε για καλώδια ήχου που θα πεί μπλέντάζ. Μπορεί από εκεί να έιχα "θορύβους" και να τους άκουγα στα ηχεία μου. Επίσης παρατήρησα επιδή σε μία από τις προσπάθεις είχε ξεχάσει να επανασυνδέσω το καλώδιο στο πράσινο βύσμα και πάλι είχα το φαινόμαινο αυτό(του βομβητού).
isay Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Αφου σταμάτησε όλα καλα, αν και ακόμα δεν ξέρεις την αιτία. Θα σου θέσω δυο ακόμα προβληματισμους για ανάλογες περιπτώσεις στο μελλον 6.Αν έχεις κάποια λάμπα φθορίου (άσπρο φως) σε αποσταση μικρότερη του ενος μέτρου, σβήσε την ή απομάκρυνε την προσωρινά 7.Κοίταξε τα καλώδια και τα βύσματα αν ειναι φθαρμένα 8.Αν εχεις κάποιο δυνατό πομπο σήματος (π.χ. κάποιο CB) σε απόσταση μέχρι 10 μέτρα σβήσε τον ή απομάκρυνε τον. Επίσης παρατήρησα επιδή σε μία από τις προσπάθεις είχε ξεχάσει να επανασυνδέσω το καλώδιο στο πράσινο βύσμα και πάλι είχα το φαινόμαινο αυτό(του βομβητού). Άρα εξωτερικό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ή παροχή ρεύματος ή φθαρμένα καλώδια
SpirosLouis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Μετά από δοκιμές....οι 2 κεραίες δείχνουν υπαίτιες για το κακό και την αναστάτωση.!!! @isay ευχαριστώ για τον χρόνο και τις προτάσεις σου :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.