Προς το περιεχόμενο

Ηοl ή Forthnet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα.

Εδω και 3 χρονια εχω μεταφερει τη γραμμη μου στο δικτυο της forthnet.

Ομως το τελευταιο καιρο παρατηρω καποια προβληματα στη συνδεση μου.

Ορισμενες φορες χωρις λογο και αιτια ξαφνικα σταματαει η συνδεση και

μπορει αυτο να κρατησει και μια μερα μεχρι να επανελθει(ειδικα οταν υπαρχει κακοκαιρια).

Εχω το 2play στα 24 mbps.

Ψαχνωντας το λιγο εκανα ενα τεστ και ειδα οτι το με γιστο της ταχυτητας ληψης ηταν 6,7mpbs.

Το κεντρο της forthnet απο το οποιο παιρνω γραμμη ειναι καπου στα 2-2,5 χιλιομετρα απο το σπιτι μου.

Εν το μεταξυ αλλο ενα περιεργο προβλημμα ειναι οτι εχω αλλαξει μεχρι στιγμης 2 ρουτερ ανα ενα χρονο.

Σκετομαι να παω στη hol καθως τοσο αυτα τα προβλημματα που εχω αντιμετωπιση οσο και η ταχυτητα της συνδεσης

δεν με εχουν αφησει ευχαριστημενο.

Θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει εμπειρια απο μεταφορα απο forthnet σε hol και αν ειχε καποιο προβλημα?

Επισης ποια ειναι η αποψη σας μεταξυ των 2 εταιριων αυτη τη στιγμη?

Η περιοχη που μενω ειναι η Ηλιουπολη.(απο οτι ξερω παιζει ρολο και η περιοχη στο ολο θεμα)

Δημοσ.

Πρώτον τα προβλήματα που έχεις (κακοκαιρία) δεν οφείλονται στην εταιρεία αλλά μάλλον σε κάτι μη στεγανο (ΚΑΦΑΟ, κουτί, κλπ). Αυτο σημαίνει ότι τα ιδια προβλήματα θα εχεις ειτε πας hol, ειναι οτε, ειτε οπουδήποτε αλλου. Ομοίως και για την ταχύτητα. Εσύ δεν συνδέεσαι με κέντρο της forthnet αλλά με κέντρο του οτε (όπως όλες οι εταιρείες), άρα και να αλλάξεις παροχό πάνω κάτω στα ίδια θα είσαι.

Τι θα σου πρότεινα. Την επόμενη που θα σου κάτσε στραβή με το νετ πάρε την forthet (ανα δυο ώρες) και δήλωνε βλάβη. Τουλάχιστον να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα ... της κακοκαιρίας.

Για το router. Αν ΔΕΝ είσαι τόσο γκαντέμης ώστε να έπεσες σε προβληματική παρτίδα, κοίταξε τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού σου. Μηπως εχεις αυξομειώσεις τάσεις και καίγονται οι router;

ΥΓ: Αν είχα να επιλέξω MONO ανάμεσα σε forth και hol εννοείται έμενα σε forth.

Δημοσ.

Κι εγώ όπως το ακούω, με τα προβλήματα που έχεις με τον καιρό,μάλλον κάτι περιβαλλοντικό πιστεύω πως είναι. Αλήθεια, γιατί άλλαξες 2 ρούτερ; Τι πάθαιναν;

Για τη hol κι εγώ πιστεύω πως τελευταία δεν είναι και τόσο αξιόπιστη. Μακάρι να έρθει στα ίσα της.

Δημοσ.

Οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω για το θεμα ρευματος τουλαχιστον βαλε ενα πολυπριζο ασφαλειας.για το θεμα να αλλαξεις γραμμη αν αυτην την στιγμη πεις στον στην hol να γυρισει το ηδη υπαρχον νουμερο σου απο την forthnet σε Hol θα παρεις ακριβως το ιδιο καλωδιο.τα 2,5 km μπορει να δικαιολογουν την ταχυτητα που εχεις.αλλα για να το πουμε πιο σιγουρα πρεπει να μας πεις στα ποσα συγχρονιζεις αφου το δεις μεσα απο τον ρουτερ και τι attenuation και margin εχεις.επισης αν πιανουν τα χερια σου και αναλογα αν ειναι πολυκατοικια η μονοκατοικια θα μπορουσες να φτασεις μεχρι την χωνευτη η τον κατανεμητη της πολυκατοικιας σου να δεις μηπως εχει σκουριασει κατι μηπως ειναι κανα καλοδιο που κανει διακοπες μεσα σε καμια λιμνουλα απο νερο οταν βρεχει και γενικα να δεις τι γινεται εκει που ενωνονται τα καλωδια,τουλαχιστον να δεις οτι δεν ειναι στο δικο σου κατα καποιο τροπο κομματι γιατι ο οτε θακοιταξει απο το box και πισω.επισης ποια ρουτερ ειχες και καηκαν?αν μου πεις siemens cl 110 τοτε δεν φταιει το ρευμα.

αυτα τα ωραια με την ωραια κατασταση των καλωδιων που υπαρχει στην ελλαδα.και που ειμαστε ακομα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...