Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά θέλω να ρωτήσω το εξής. Πόσο πάει για να φτιάξεις τα ηλεκτρολογικά σε ένα σπίτι; Να μην έχει τπτ δλδ και να περάσεις μπρίζες, γενικό κτλ.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά θέλω να ρωτήσω το εξής. Πόσο πάει για να φτιάξεις τα ηλεκτρολογικά σε ένα σπίτι; Να μην έχει τπτ δλδ και να περάσεις μπρίζες, γενικό κτλ.

Θα απαντήσω στο αόριστο ύφος της ερώτησης.

Μια πρίζα κάνει γύρω στα 5-6 ευρώ (η πιο απλή λευκού χρώματος)

Ένας διακόπτης μονός περίπου 4-5 ευρώ (ο διπλός κανα 1-2 ευρώ παραπάνω)

Η εργατοώρα κοντά στο 50 ευρώ.

Γενικά και αόριστα είναι ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ που θα χρειαστείς. Να φανταστείς για ένα δωμάτιο γραφείου 20 τετραγωνικών που τοποθετήθηκαν πρίζες, διακόπτες, καλώδια και σπότ σε γυψοσανίδες κόστισε μαζί με τα υλικά γύρω στα 300 ευρώ.Κάπου εκεί να υπολογίζεις. Ηλεκτρολόγο διαλέγουμε άτομο με επιβεβαιωμένο πτυχίο και όχι τον πιο φθηνό γιατί θα μας κοστίσει ακριβά αργότερα και το νόμισμα μπορεί να είναι η ίδια μας η ζωή. Αυτά.

Και αν δούμε τίποτα περίεργα όπως καλωδιώσεις να περνιούνται σε οξεία γωνία ( είναι της μόδας, και καλά για οικονομία) κόβουμε κ καμια φάπα.

Δημοσ.

Γενικά και αόριστα είναι ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ που θα χρειαστείς. Να φανταστείς για ένα δωμάτιο γραφείου 20 τετραγωνικών που τοποθετήθηκαν πρίζες, διακόπτες, καλώδια και σπότ σε γυψοσανίδες κόστισε μαζί με τα υλικά γύρω στα 300 ευρώ.Κάπου εκεί να υπολογίζεις. Ηλεκτρολόγο διαλέγουμε άτομο με επιβεβαιωμένο πτυχίο και όχι τον πιο φθηνό γιατί θα μας κοστίσει ακριβά αργότερα και το νόμισμα μπορεί να είναι η ίδια μας η ζωή. Αυτά.

+1

Να είναι δικό σας και έμπιστο άτομο.

Δημοσ.

Ξερω εναν απο αθηνα.

αλλα ειναι ακριβος γιατι ειναι ψειρρας και βαζει ακριβα υλικα.αν θες πεσ μου

Δημοσ.

Από το να πας σε ό,τι να 'ναι ηλεκτρολόγο καλύτερα να τα φτιάξεις μόνος σου.

Τις προάλλες παρατήρησα στο σπίτι της κοπέλας μου τον τρόπο με τον οποίο είχε ενώσει ο ηλεκτρολόγος τα φώτα του μπάνιου (αυτά του καθρέπτη) με την παροχή: είχε στρίψει τα καλώδια μεταξύ τους, απλά!

Πήρα μια μονωτική ταινία και μια σειρά κλέμες και τα έκανα ανθρώπινα...

Δημοσ.

Από το να πας σε ό,τι να 'ναι ηλεκτρολόγο καλύτερα να τα φτιάξεις μόνος σου.

Τις προάλλες παρατήρησα στο σπίτι της κοπέλας μου τον τρόπο με τον οποίο είχε ενώσει ο ηλεκτρολόγος τα φώτα του μπάνιου (αυτά του καθρέπτη) με την παροχή: είχε στρίψει τα καλώδια μεταξύ τους, απλά!

Πήρα μια μονωτική ταινία και μια σειρά κλέμες και τα έκανα ανθρώπινα...

Ρε παιδιά μην μηδενίζουμε τα πάντα. Τα είπα στην αρχή. Γι αυτό διαλέγουμε επαγγελματία με πτυχίο και όχι "αλβανό" που κάνει τα πάντα κ συμφέρει στη μισή τιμή. Κ όταν κάποιος δεν ξέρει, πως θα σκάψει τοίχους για καλώδια,πως θα περάσει ρακόρ,κουτιά, πως θα ξαναστοκάρει... Πρέπει να πιάνουν πολύ τα χέρια σου για να τα κάνεις όλα αυτά, άσε που αν δε το ΄χεις ξανακάνει θα σου πάρει αρκετό χρόνο.

εγώ πάντως μια σουκο πριζα την πήρα 3€

Έχω βρεί κι εγώ με 2 ευρώ κάτι κινέζικες τις κακιάς ώρας με ένα πλαστικό τόσο λεπτό που ακόμα κ καφετιέρα να βάλεις μπορείς να έχεις πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση να βρείς επώνυμες πάντως με 3-4 ευρώ σε πακέτα μεγάλα προσφορών (πχ 10 πρίζες σούκο,6 διακόπτες κ.ο.κ.) Τέτοια σε μαγαζιά τύπου leeroy merlin, praktiker...

Δημοσ.

Μπορείς να βρεις επώνυμους διακόπτες/πρίζες και με 1,5-2€. Βέβαια, αισθητικά είναι απαράδεκτοι (κατά την ταπεινή μου γνώμη), αλλά αν θέλεις να κρατήσεις πολύ χαμηλά το κόστος χωρίς να μιλάμε για κινέζικες μαϊμούδες, γίνεται.

Δημοσ.

Θα απαντήσω στο αόριστο ύφος της ερώτησης.

Μια πρίζα κάνει γύρω στα 5-6 ευρώ (η πιο απλή λευκού χρώματος)

Ένας διακόπτης μονός περίπου 4-5 ευρώ (ο διπλός κανα 1-2 ευρώ παραπάνω)

Η εργατοώρα κοντά στο 50 ευρώ.

Και αν δούμε τίποτα περίεργα όπως καλωδιώσεις να περνιούνται σε οξεία γωνία ( είναι της μόδας, και καλά για οικονομία) κόβουμε κ καμια φάπα.

Γουόρνι εξπλίσιτ λάνγκουατζ!

http://www.youtube.com/watch?v=wIL8T9fjihw

Δημοσ.

Σε ένα σπίτι δεν είναι μόνο οι μπρίζες και οι διακόπτες.

Πρέπει να αποφασίσεις τη ακριβός θέλεις πχ.γραμμές για συναγερμό,τηλέφωνα,κλιματισμό,ενησχημένες μπρίζες κλπ.

Βρές σωστό ηλεκτρολόγο και πάτε μαζί στο σπίτι να αποφασίσετε τη θα κάνετε και την τιμή.

Στην ποιότητα των υλικών δεν κάνουμε ποτέ οικονομία.

Δημοσ.

Μονο με επισκεψη θα παρεις εκτιμηση. Ειναι πολλες οι παραμετροι. Αν αρχιζα να τις απαριθμω εδω η db του insomnia θα χρειαζοταν επεκταση σε παραπανω δισκους.

Δημοσ.

Να διαλέξεις κάποιον με πτυχίο αλλά το πτυχίο δεν παίζει πάντα ρόλο..

Το καλοκαίρι κάναμε ανακαίνιση το σπίτι, ο ηλεκτρολόγος αν και δεν είχε πτυχίο τα έκανε όλα πολύ γρήγορα, κανάλια στους τοίχους, πρίζες, σποτάκια, πίνακας εννοώ ο άνθρωπος ήξερε τι έκανε σε αντίθεση με έναν ηλεκτρολόγο με πτυχίο ο οποίος ήταν πολύ αργός, και σαν καημένος δεν μπορούσε να κάνει την δουλειά του..Η τιμή ήταν 800€ ευρώ η εργασία και 350€ τα υλικά.

• 3 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...