ice_man Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Καλησπερα,ειμαι φοιτητης στα γιαννενα,μενω σε μια γκαρσονιερα περιπου 20 τ.μ οπου διαθετει 2 μικρα σωματα(πετρελαιου) , ενα στο μπανιο και ενα σε ολον τον αλλον χωρο.Η σπιτονοικοκιρα μου μου ειπε οτι καταναλωσα 292 ωρες πετρελαιου και πρεπει να πληροσω το ποσο των 490 ευρω..Τα αλλα διαμερισματα καταναλωσαν μεσο ορο περιπου 60 ωρες το καθενα με πολυ μικροτερους λογαριασμους...Τα σωματα τα λειτουργουσα σε θερμοκρασιες μεταξυ 20-25,οχι ολη την ημερα,και εννοειτε πως γιορτες παρεμεναν κλειστα...Απλα το ποσο μου φενετε παραλογο για να το καταβαλω,και θα ηθελα την αποψη σας για το που θα μπορουσα να απευθυνθω και το τι να κανω?????????????
Ntinaras Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 χμ τρασγικα μεγαλο ειναι... εχει αυτο το ηλιθιο συστημα χρεωσης που οσο το χεις ανοιχτο μετραει ασχετα αν καιει πετρελαιο...
Ntinaras Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 δες τα τιμολογια της παραδοσης πετρελαιου και δες ποσο πετρελαιο εχει μεινει τωρα και ποσο ειχε
Haldol Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μπορείς να της μιλήσεις. Σχεδόν 500€ αντιστοιχούν σε 550+ λίτρα πετρελαίου. Το αν έκαψες τόσο ή όχι, θα φανεί στη δεξαμενή. Έπειτα... νομίζω πλέον πρέπει να γίνεται θερμιδική καταμέτρηση του πόσο καίει ο καθένας και όχι με το σύστημα των ωρών. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο και είναι αρκετά στραβόξυλο για να καταλάβει με την απλή λογική (παραπάνω) ίσως να μπορούσες να κάνεις κάτι έτσι. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει νόμος που υποχρεώνει σε κάτι τέτοιο ή είναι απλώς οδηγία/τάση, οπότε μη σου δώσω τσάμπα ελπίδες.
yanc Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Ζητα την αναλυτικη κατασταση με απωλειες κλπ. Λογικα θα εμφανιζονται δυσαναλογα μεγαλες απωλειες σε σχεση με τα αλλα διαμερισματα. Εαν εχεις ανεξαρτητη με θερμοστατη που ελεγχεις εσυ, πιθανον να εχει προβλημα, ζητα να σου φερει τον εγκαταστατη να τον ελεγξει.
Ntinaras Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 επισης παιζει πουστια που κανουν πολλοι,να φερνουν 100 λιτρα πετρελαιο,και να γραφουν οτι φεραν 200,και μετα να κονομανε διπλα απο τους ενοικους
tarantules Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Βρες πόσες θερμίδες καίνε την ώρα τα 2 σώματα που έχεις και με βάση την τιμή του πετρελαίου βγάζεις το συνολικό ποσό που έχεις κάψει. Οι θερμίδες που καίει ένα θερμαντικό σώμα είναι στανταρ και δεν αλλάζει. Στο παραπάνω ποσό προσθέτεις και τα τυχόν έξοδα συντήρησης που σου αναλογούν (πάει με επί τις χιλίοις ποσοστό με βάση τα τετραγωνικά που έχει το σπίτι). Δεν ξέρω τι θα κάνεις τώρα σχετικά με το εαν θα πληρώσεις το ποσό ή όχι, αυτό εσύ το ξέρεις.Αλλά την επόμενη φορά κράτησε την τιμή του μετρητή σε ένα χαρτάκι παρουσία του ιδιοκτήτη ώστε την επόμενη φορά που θα ξαναγίνει η καταμέτρηση των ωρών να ξέρεις ακριβώς πόσες ώρες έκαψες.Μου φαίνεται λίγο υπερβολικό να έκαψες 292 ώρες και όλοι οι υπόλοιποι μόνο 60 ώρες.Ή σε κλέβουν στη μέτρηση ή εσύ είσαι πολύ χουχουλιάρης.... Επίσης μια συμβουλή: Όταν είσαι ο μοναδικός στην πολυκατοικία που έχεις ανάψει τον καυστήρα να ξέρεις οτι μέχρι να ζεσταθεί το νερό και να κυκλοφορήσει στα σώματα και να ΑΡΧΙΣΕΙ να ζεσταίνει το δωμάτιο,ο μετρητής ΗΔΗ μετράει χωρίς να ζεσταίνεσαι...Σε συμφέρει να το ανάβεις οταν κάποιος το έχει ΗΔΗ ανάψει πριν από σένα οπότε με το που θα το ανάψεις και εσύ θα έρθει αμέσως ζεστο νερό στα σώματα. Βέβαια εαν όλοι στην πολυκατοικία περιμένουν ποιος θα το πρωτοανάψει για να το ανάψουν μετά και αυτοί, τότε παίζει να κάνετε τρομερή οικονομία και να σας βρούμε κοκαλωμένους με το δάχτυλο σε standby πάνω από το διακόπτη της θέρμανσης...
Sorath Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Φίλε αν τον θερμοστάτη τον ορίζεις 20-25 βαθμούς, είναι λογικό να δουλεύει σχεδόν όλο το 24ωρο με αποτέλεσμα να καις πολύ πετρέλαιο. Πάντως όπως σωστά αναφέρθηκε δεν μπορούν να ορίζουν ποσό πληρωμής μόνο με τις ώρες που κατέγραψες. Εννοείται οτι μετράει και τα τετραγωνικά του σπιτιού και συγκεκριμένα οι θερμαντική απόδοση των σωμάτων σου.
ice_man Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Ρε παιδια και ολη την ημερα να καινε τα σωματα,550 λιτρα πετρελαιου σε 3 μηνες αποκλειεται να τα εχω καψει...απλα ειναι παραλογο και καθαρη κλεψια να τα πληροσω!!
Ather Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Ρε παιδια και ολη την ημερα να καινε τα σωματα,550 λιτρα πετρελαιου σε 3 μηνες αποκλειεται να τα εχω καψει...απλα ειναι παραλογο και καθαρη κλεψια να τα πληροσω!! Χμ, δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι. Εκτός βέβαια αν δεν πληρώσεις, μόνο που τότε θα τους στρέψεις όλους εναντίον σου. Τι θα έλεγες να αγόραζες ένα δικό σου σώμα;
insomniaK Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δώσε διαστάσεις των σωμάτων και ρώτα τον χρήστη grigas να σου υπολογίσει πόσο πετρέλαιο είναι δυνατόν να καταναλωθεί για να θερμανθούν στους 20-25 βαθμούς κελσίου. Είναι υπερβολικό το ποσό για 3 μήνες.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Όταν είδα το ποσό και τις ώρες λέω εντάξει φυσιολογικό και οι ώρες και οι χρεώσεις για 3 μήνες. Μετά πρόσεξα ότι μένεις σε γκαρσονιέρα 20 τ.μ. και λέω WTF!!! Αν έμενες σε σπίτι 100 τ.μ. και το έβαζες στο 25 όλη μέρα θα σου έλεγα ότι σου ήρθε λίγο. Αλλά για 20 τ.μ.? Έλεος... Ο μόνος τρόπος να σου ήρθε τόσο είναι αν έχεις πραγματικά υπερβολικά μικρά σώματα και είσαι σε κανα ρετιρέ/δώμα και είναι όλο το 24άωρο ανοικτός ο θερμοστάτης. Αλλά 500 λίτρα μόνος σου??? (Βασικά περισσότερα τα 500€ είναι γύρω στα 650 λίτρα με 0.75 που έχει τώρα) Στην δικιά μου κάψαμε 600 7 διαμερίσματα σε 3 μήνες! Κάτι λάθος παίζει πάντως...αλλά απο την εμπειρία μου ΔΕΝ βγάζεις άκρη. Απο τη στιγμή που κάποιος ακούσει ότι πρέπει να πληρώσει περισσότερα (έστω και αν άδικα πληρώνει λιγότερα τώρα) θα αρχίσει τα μα και μου. Η συμβουλή μου είναι κοίτα να βρείς άλλο διαμέρισμα...νεόδμητο και όχι ρετιρέ/δώμα.
thes1os Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Παιδια, δεν υπολογίζουν τετραγωνικά, όροφο κλπ. Οι περισσοτεροι μετράνε ώρες, κάνουν μια διαίρεση και τέλος. Ίδια ο πρώτος με 200 τμ ίδια οι γκαρσονιερες των 20 τμ στον δεύτερο ή στον τρίτο. Γί´ αυτο και σου ήρθε το πακέτο. Και αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί πρέπει να υπάρχει διάφορα ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.