Προς το περιεχόμενο

"Χτίσιμο"Νέου Υπολογιση

Eru Iluvatar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παίδες!

Σκεπτομαι να "χτίσω" ένα καινούριο υπολογιστή, μιας και αυτός που έχω είναι 9 ετών! :fear:

Σκέφτομαι το μηχάνημα που θα χτίσω να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

1)Κουτί-->http

2)Τροφοδοτικό-->Link

3)CPU-->Link

4)MOBO-->Link

5)RAM-->Link

6)GPU-->Link

7)Σκληρός-->Link

8)Οθόνη--> Μάλλον κάποια LG στα 2ms και τα 23", γύρω στα 17-180 ευρώ

9)DVD writer-->Link

O υπολογιστής θα είναι για γενική χρήση, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων games και δεν θέλω να ξεπερνά τα 1200 ευρώ.

Πώς σας φαίνεται η παραπάνω σύνθεση?

Λέτε να περιμένω την έλευση του AMD Βulldozer (μιας και μπορώ να περιμένω και 2 με τρείς μήνες ακόμα);

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

Σε 2 μήνες θα έχουν αλλάξει πολλά οπότε το συζητάμε τότε .

Όσο για τις επιλογές αυτές κουτιά στα 100€ και φθηνότερα έχει πολύ καλύτερα όπως επίσης και τροφοδοτικό (όχι ότι αυτό δεν είναι καλό)

Οθόνη θα πάρεις αυτήν μη σε απασχολούν τα ms δε πρόκειται να καταλάβεις διαφορά .

Δημοσ.

off και in topic.. :confused:

Από το eshop θα το πάρεις? Πρόσεχε γιατί εγώ την πάτησα και τρέχω τώρα.. Δεν το γράφουν πουθενά αλλά όταν πας κάτι για σέρβις, σου πασάρουν μεταχειρισμένα και σου τρώνε την εγγύηση. Στην συνέχεια δεν έχεις εγγύηση τις εταιρίας του προϊόντος, αλλά του στοκατζιδικου μεταχειρισμένων του eshop και αν θέλει..

Τώρα εγώ αναμένω πίσω το χαλασμένο μου προϊόν (αν δεν το στείλουν πάει αλλού η υπόθεση) για να το πάω στην κεντρική εταιρία, μετά από 3 μήνες ταλαιπωρία στο να μου στέλνουν με το ζόρι και με το έτσι θέλω μεταχειρισμένα και για να μου κάνουν κατάχρηση την εγγύηση μου.

Προσοχή τα καταστήματα που επιλέγεις, τουλάχιστο θα το ξέρεις.

Ενώ είχα άλλα 2 έτη εγγύηση, παραλίγο να την πατήσω και να βρεθώ με ένα μεταχειρισμένο ΑΝ δούλευε κιόλας, με 3-6 μήνες εγγύηση..λολ Όχι τις εταιρίας του προϊόντος, αλλά του eshop..

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.

Θα τις λάβω σοβαρά υπόψη.

Πράγματι σκεφτόμουν να τα πάρω από το e-shop, αλλά τώρα με αυτά που μου είπατε διστάζω λίγο, οπότε μπορεί να πάω σε visionstudio.

Δημοσ.

Αυτά που λέει ο Orifiel γίνονται και σε άλλα καταστήματα. Το visionstudio μέχρι τώρα δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο ευτυχώς .Θεσσαλονίκη είσαι ;

Δημοσ.

Το e-shop για μενα ειναι μια χαρα,αλλα ποτε ποτε την κανουν την πατατα τους.Επισης προσφατα αγορασα απο Visionstudio και εχω τις καλυτερες εντυπωσεις.Σωστοι επαγγελματιες και ευγενικοι,με σεβασμο στον πελατη και σοβαροτητα στις δευσμευσεις τους.

Μια χαρα ειναι το συστημα σου,το κουτι ειναι καθαρα θεμα γουστου,εκτος και αν πας σε τιμες πανω των 120 ευρω οποτε να κοιταξεις για αλουμινενιο κουτι.Το μονο που θα πρεπει να προσεξεις ειναι η αρχιτεκτονικη του κουτιου να εχει το φατνιο των δισκων καθετο για να μην βρισκει η καρτα γραφικων σου και μην ειναι πολυ κοντα στους δισκους και ετσι αυξανεται η θερμοκρασια σε εκεινο το μερος.

Εμενα,ας πουμε μου αρεσει αυτο,για φτηνο κατω των 120 ευρω.

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20183&cat=1&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=3

Στα ορια του ακριβου που σου εθεσα,αλλα εξαιρετικο για τη τιμη του ειναι αυτο:

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=16480&cat=1&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=2

Γενικα η συνθεση σου,ειναι καλη.Αν μπορεις να περιμενεις,αξιζει να δουμε και την απαντηση της AMD.Η υπομονη παντως οταν ερχονται νεες πλατφορμες ειναι αρετη.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με την μια επιλογή του κουτιού που πρότεινε ο benign και θα σου φτιάξω μια σύνθεση με amd

case:Lancool PC-K62

cpu:AMD Phenom II X6 1075T

ram:Kingston Hyper X Blu 2GB x2

gpu:ATI Radeon HD6870

hdd:Samsung 1TB SpinPoint F3

dvd-rw:LG

psu:Corsair 600W

monitor:Dell LCD 23'' Ultrasharp U2311H

mobo:MSI 870A-G54

cpu cooler:Coolermaster Hyper 212

Συνολο:1106.25€ + 30.87€ τα μεταφορικά αν δεν είσαι Θεσσαλονίκη = 1137,12€

Δημοσ.

Αυτά που λέει ο Orifiel γίνονται και σε άλλα καταστήματα. Το visionstudio μέχρι τώρα δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο ευτυχώς .Θεσσαλονίκη είσαι ;

Όχι, μένω Γιάννενα.

Θα συμφωνήσω με την μια επιλογή του κουτιού που πρότεινε ο benign και θα σου φτιάξω μια σύνθεση με amd

case:Lancool PC-K62

cpu:AMD Phenom II X6 1075T

ram:Kingston Hyper X Blu 2GB x2

gpu:ATI Radeon HD6870

hdd:Samsung 1TB SpinPoint F3

dvd-rw:LG

psu:Corsair 600W

monitor:Dell LCD 23'' Ultrasharp U2311H

mobo:MSI 870A-G54

cpu cooler:Coolermaster Hyper 212

Συνολο:1106.25€ + 30.87€ τα μεταφορικά αν δεν είσαι Θεσσαλονίκη = 1137,12€

Προτιμώ να μην αγοράσω τον συγκεκριμένο AMD (και γενικά κανέναν από τους Thuban). Άλλωστε το i5-2500k είναι περίπου στα ίδια χρήματα (εκτός βέβαια από την τιμή τιμή της MOBO του intel). Αν είναι να πάρω AMD θα περιμένω την έλευση του Bulldozer. Πιθανολογώ να έρθει στο δεύτερο μισό του Απρίλη και να κοστίζει πάνω από 350 ευρώ (ελπίζω να έχει μικρότερη τιμή βέβαια).

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, είναι τώρα μέσα Γενάρη και συζητάμε για σύνθεση που θα φτιάξεις τον Απρίλιο? :rolleyes: Με "αν" και "όταν" δε θα φτιάξεις ποτέ μηχανάκι...

Δημοσ.

To lancool είναι απίστευτο κουτί .Το είχα πάρει για φίλη το συγκεκριμένο πάλι από το visionstudio αλλά τότε έκανε 78€ .. Τώρα δυστυχώς δεν υπάρχει κάπου αλλού και γενικά καθόλου κουτιά lancool :-(

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, είναι τώρα μέσα Γενάρη και συζητάμε για σύνθεση που θα φτιάξεις τον Απρίλιο? :rolleyes: Με "αν" και "όταν" δε θα φτιάξεις ποτέ μηχανάκι...

Η απόφασή μου είναι πως δεν θα περιμένω περισσότερο από τον Απρίλη-και είναι τελική!Αυτό που με κρατάει να μην αγοράσω τώρα είναι η φημολογία πίσω από των AMD Bulldozer. Αν μέσα στο επόμενο διάστημα, υπάρξει κάποιο site που να δείχνει πως ο Bulldozer είναι λιγότερο ισχυρός από τον i5-2500K, τότε θα επιμείνω στην αρχική μου σύνθεση, με καποιες μικρές αλλαγές που μου πρότειναν τα παιδιά παραπάνω.

Επίσης, πιστέυω πως στους επόμενους τρεις μήνες το μόνο ρηξικέλευθο τεχνολογικό επίτευγμα θα είναι ο Bulldozer.

Επίσης, να σου αναφέρω πως οι προσδοκίες σε συνδιασμό με τις ανάγκες, είναι ίσως το σημαντικότερα στοιχεία που οδηγούν τον καταναλωτή στην αγορά ή μη ενός αγαθού. Οπότε στην περίπτωση μου, το να περιμένω λίγο ακομα δεν μου κοστίζει κάτι.

Εκτός αυτού, θεωρώ πως η σύνθεση (στα basic components) που παρουσίασα, θα είναι dominant-υπό την έννοια ότι θα προτιμηθεί, για τον απλό χρήστη για πολύ καιρό.

Δημοσ.

To lancool είναι απίστευτο κουτί .Το είχα πάρει για φίλη το συγκεκριμένο πάλι από το visionstudio αλλά τότε έκανε 78€ .. Τώρα δυστυχώς δεν υπάρχει κάπου αλλού και γενικά καθόλου κουτιά lancool :-(

Είναι όπως τα λες! Φοβερό κουτί, ειδικά στην τιμή που είχε προ αρκετών εβδομάδων...

Κατά τα άλλα, φίλε Eru, η ζωή είναι τώρα και συζητάμε για το τώρα και όχι για σπέκουλες περί επεξεργαστών που θα βγουν. Για μένα είναι δεδομένο ότι ούτε σε 3 ούτε σε 6 ούτε σε 12 μήνες θα φτιάξεις το μηχανάκι που θες γιατί συνεχώς βγαίνει/αναμένεται και κάτι ισχυρότερο/καλύτερο, αυτό το γαϊτανάκι δεν τελειώνει ποτέ και όποιος προσπαθεί να το ακολουθήσει καταντά θεατής των εξελίξεων.

Δημοσ.

Είναι όπως τα λες! Φοβερό κουτί, ειδικά στην τιμή που είχε προ αρκετών εβδομάδων...

Κατά τα άλλα, φίλε Eru, η ζωή είναι τώρα και συζητάμε για το τώρα και όχι για σπέκουλες περί επεξεργαστών που θα βγουν. Για μένα είναι δεδομένο ότι ούτε σε 3 ούτε σε 6 ούτε σε 12 μήνες θα φτιάξεις το μηχανάκι που θες γιατί συνεχώς βγαίνει/αναμένεται και κάτι ισχυρότερο/καλύτερο, αυτό το γαϊτανάκι δεν τελειώνει ποτέ και όποιος προσπαθεί να το ακολουθήσει καταντά θεατής των εξελίξεων.

Νομίζω ότι είσαι απόλυτος σε κάποια πράγματα αγαπητέ Navu:rolleyes:!

Δημοσ.

Εγώ είμαι της άποψης παίρνεις κάτι την ώρα που το χρειάζεσαι (άλλο να περιμένω να βγει κάτι σε 1 βδομάδα ) . Αν νομίζεις ότι σου χρειάζεται άμεσα , 3 μήνες είναι πολύ για να περιμένεις :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...