Προς το περιεχόμενο

mini αναβάθμιση mobo, gfx & ram

fragment_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σκεφτομαι να κανω την εξής μικρη αναβαθμιση ...

παλιο υλικο (2005)

asus pwd2 premium

2gb ddr2 ram

asus 6800 gtx

με τον ιδιο επεξεργαστη pentium d 3ghz σε

GIGABYTE GA-G41MT-D3 RETAIL ή GIGABYTE GA-G41M-COMBO RETAIL ;;; θελω τη γνωμη σας ή κατι αλλο μεχρι 50 ευρώ ...η ουσιαστικη διαφορα ειναι η ddr2/3 υποδοχη και το express στο chipset το οποιο δε ξερω τι σημαίνει ...

GIGABYTE GEFORCE G210 GV-N210OC-512I CUDA 512MB PCI-E RETAIL 40ε

KINGSTON KHX1600C9AD3B1K2/4G 4GB HYPERX BLU (2X2GB) DUAL CHANNEL KIT 47ε

γιατι το κανω; με αφορμη την πρωτη περιπτωση ...

1)μου καηκαν οι sata Θυρες και δουλευω με esata

2)υπαρχει προβλημα με την αισθηση της Mobo σε θερμοκρασια και μου κανει θορυβο χωρις λογο (ο νοψν νοητο)

3)η 6800 δεν κανει decoding σε h264 κτλ κτλ και σερνεται σε πολλα και διαφορα

- Αναφέρω ... δεν εχω σκοπο να δωσω πανω απο 130 ευρω ... με αυτα τα χρηματα ακουω προτασεις :)

- μηπως αν αφηνα τις 2Gb 1x1 ddr2 μου θα ταν το ιδιο πραγμα; να γλυτωσω και την 50αρα ... αλλα απο τι βλεπω θελει μνημη παραπανω το μηχανημα και πανω απο 2 slot ddr2 δε βρησκω για να προσθεσω απλα κανα γιγαμπαιτ ...

-μηπως και με μια

σας ακουω :)))

- θελω να ξεφορτωθω το λαπτοπ διπλα απ την τηλεοραση να το συνδεω με το pc αλλα η καρτα γραφικων και ο αδυναμος επεξεργαστης δε μ αφηνουν να βλεπω h264 μεσω του pc ... Μπορει τον επερξεργαστη να μην το αλλαζω διοτι δεν εχω χρηματα αλλα πιστευω πως η καρτα γραφικων αναλαμβανει περισσοτερο ρολο σε τετια ζητηματα ... επισης και οι δυο mobo ειναι συμβατες me c2duo αν στο μελλον διαθεσω χρηματα για μια τετια μικρη αναβαθμιση και στον επεξεργαστη ... επισης θελω gigabit lan

Δημοσ.

Για μένα δεν αξίζει να δόσεις λεφτά για παλιό socket αν θέλεις φυσικά μπορείς να τα πουλήσεις και να πάρεις ένα άλλο ποιο αξιόλογο pc (mobo,cpu,ram,gpu,hdd,psu) που θα σου κάνει την δουλεία σου χωρείς πρόβλημα και θα σου κρατήσει και αρκετά ποιο πολλά χρόνια

Δημοσ.

Για μένα δεν αξίζει να δόσεις λεφτά για παλιό socket αν θέλεις φυσικά μπορείς να τα πουλήσεις και να πάρεις ένα άλλο ποιο αξιόλογο pc (mobo,cpu,ram,gpu,hdd,psu) που θα σου κάνει την δουλεία σου χωρείς πρόβλημα και θα σου κρατήσει και αρκετά ποιο πολλά χρόνια

εχεις δικιο το ξανασκευτικα πριν λιγο θα μπορουσα να παρω κατι πιο φτηνο να δωσω καμια εξηνταρα για mobo και gfx και να πρω στο μελλον κατι ολοκληρωμενο. η αναβαθμιση αυτη ομως πρεπει μα γινει επιγοντος γοατι δεν εχω θυρα sata .......... θα μου πεις γιατι δε περνω ενα προσαρμωγεα με 30 ευρω το θεμα ειναι γιατι να μη παρω μια mobo με τοσα να απαλλαγω απο τα προβληματα που μου βγαζει κατα καιροθς και να δωσω αλλα τριαντα να βλεπω και ταινιες που χρειαζομαο αυτα ..... θα δωσω εξηντα με τις παλιες ραμ και με ακομα πιο φτηνο υλικο ...

Δημοσ.

4gb ram από pc1 34€ , athlon x2 ή x3 50-65€ και μία μητρική με onboard gpu ~60€ που δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα σε 1080 ..Περίπου 150€ στο σύνολο .

Δημοσ.

4gb ram από pc1 34€ , athlon x2 ή x3 50-65€ και μία μητρική με onboard gpu ~60€ που δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα σε 1080 ..Περίπου 150€ στο σύνολο .

μπα δε συμφερει με το συγκεκριμενο υλικο δε ξερω βασικα πια η διαφορα με αυτο που σκοπευω;;;

Δημοσ.

Η διαφορά είναι ότι θα έχεις πολύ πιο νέα μητρική/πλατφόρμα και ικανή RAM σε σχέση με τα σακατηλίκια που έχεις τώρα και θες να συνεχίσεις να χτίζεις. Με τη νέα πλατφόρμα, κουμπώνεις αργότερα ότι σύγχρονη κάρτα/δίσκο/συσκευή θες και παραμένεις στο παιχνίδι των εξελίξεων για αρκετά χρονάκια ακόμη...

Άρα, μάλλον σε συμφέρει.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο @moldovan20. Η εξολοκλήρου αλλαγή πλατφόρμας είναι η πιο συμφέρουσα για σένα.

Παραθέτω links με τα προιόντα που ανέφερε και ο @moldovan20 για να καταλάβεις περι τίνος πρόκειται:

CPU ATHLON II X2 245 2.9GHZ

MOBO ASROCK M3A785GMH/128M

RAM MICRON RENDITION 4GB DDR3 1333MHZ

Όλα μαζί κοστίζουν 164 ευρώ (+30 απο όσα σκέφτεσαι να επενδύσεις στην παλαιά και ξεπερασμένη πλατφόρμα που έχεις).

Και επαναλαμβάνω και εγώ ότι η πλατφόρμα που προτείνεται είναι πλήρως αναβαθμίσιμη μελλοντικά σε καλύτερο επεξεργαστή, σε αύξηση μνήμης κλπ.

Δημοσ.

μεσα στο ετος εχω σκοπο να αγορασω νεο pc με τον I5 και να τα σκασω αν παω και καλα με τη δουλεια που περιμενω μεχρι τοτε που δεν γνωριζω τι θα κανω δε θελω να σκασω χρηματα για το οτιδηποτε γιατι αργοτερα αυτα εκτός απ τις μνημες λογικα θα μου παν χαμενα ... ετσι κ αλλιως θα αλλαχτεί ο επεξεργαστης στην περιπτωση που αναφερετε ... οποτε φτανω στο σημειο να αγορασω μονο μια μητρικη καινουρια ddr2 και μια 8600 καρτα γραφικων με 60 ευρω να βαλω πανω το προηγουμενο συστημα ... 60 ευρω τι να κανω απ το ολοτελα να μην εχω sata θυρα να βαλω δισκο και δουλευω με τον 80αρη ide ... να μη μπορω να δω ταινια και να κανει σαν τρακτερ καλυτερα τα 60 ... ουτε τα 130 που ελεγα στην αρχη συμφερουν ουτε τα 160+ για ενα Mobo και επεξεργαστη που μες την χρονια θα παν χαμενα ... δε μπορω να τα δωσω μου απουγεται καπως ... συνεπως οτι πιο φτηνο υπαρχει για να κανω την δουλεια μου ... ευχαριστω για τις προτασεις με βοηθησατε να καταλαβω πως δεν αξιζει το κοπο και συμφωνω οποτε θα παρω με 30 + 30 κατι ιδιο δεν εχω αλλη λυση ............... για τωρα να κανω τη δουλεια μου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...