Προς το περιεχόμενο

προστασία από υπερτάσεις κλπ.

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mε τί τρόπο-ποιές λύσεις (εκτός UPS) μπορώ να αισθάνομαι ασφάλεια από υπερτάσεις/διακυμάνσεις κλπ. (έχω πολύμπριζοτο οποίο δεν υπάρχει ούτε η κλασσική σφάλεια)

Δημοσ.

Για υπολογιστή και περιφερειακά πιστεύω σε καλύπτει ένας τυπικός σταθεροποιητής τάσης.

Αν θέλεις για ολόκληρο το σπίτι, περίμενε να σκάσουν μύτη οι ηλεκτρολόγοι, θα σου βρουν καλές λύσεις.

(ψάχνω ένα παλαιότερο thread με αναλυτικές περιγραφές για το ζήτημα αλλά δε το βρίσκω)..

Δημοσ.

κάνε αναζήτηση μέσω google γράφοντας στο τέλος insomnia.gr

θα σε βοηθήσει πολύ. ποτέ δεν χρησημοποιώ την αναζήτηση του φόρουμ γιατί σηνύθως δεν με βοηθάει

Δημοσ.

Για την ώρα δε με βοηθάει η μνήμη μου με λέξεις κλειδιά.

Κατά τ'άλλα είμαι search junkie, δε τα παρατάω εύκολα. ;p

Δημοσ.

Για υπολογιστή και περιφερειακά πιστεύω σε καλύπτει ένας τυπικός σταθεροποιητής τάσης.

Αν θέλεις για ολόκληρο το σπίτι, περίμενε να σκάσουν μύτη οι ηλεκτρολόγοι, θα σου βρουν καλές λύσεις.

(ψάχνω ένα παλαιότερο thread με αναλυτικές περιγραφές για το ζήτημα αλλά δε το βρίσκω)..

έχω δεί κ αυτούς τους suko αντάπτορες που μπαίνουν στη μπρίζα και έχουν και μια ασφάλεια για προστασία από υπερτάσεις, αυτές δεν λένε περισσότερο από τα UPS εφόσον δεν με ενδιαφέρει το να μην μου κλείσει ο υπολογιστής αλλά απλώς να μην τον κάψω! και φυσικά μιλάμε και για πολύ φθηνότερη λύση, ε;

Δημοσ.

Με συγχωρείς αλλά θα μοιραστώ το θέμα σου :mrgreen:

Τώρα τελευταία στο σπίτι έχω παρατηρήσει 3-4 φορές : βάζω σε μια συγκεκριμένη πρίζα πιστολάκι/ηλεκτρική πέφτει η ασφάλεια ,ανοίγω το φως πέφτει η ασφάλεια .. Από ότι κατάλαβα αυτό γίνετε όταν είναι πολλές συσκευές συνδεδεμένες .

Επίσης όταν πάω να σηκώσω την ασφάλεια ξαναπέφτει και το ρεύμα πηγαινοέρχεται και ο υπολογιστής ανοιγοκλείνει μέχρι τελικά να σηκωθεί :fear: .

Το τραγικό είναι ότι τα έχω συνδεδεμένα σε πολύμπριζο από ΙΚΕΑ . Υπάρχει κίνδυνος να καεί τίποτα έτσι ? Με ένα πολύμπριζο ασφαλείας θα είμαι καλυμμένος ή πρέπει να πάω σε ups (και δεν είναι και εποχή για να ξοδεύομαι :mad: )?

Δημοσ.

με το ανεβοκατέβασμα της ασφάλειας δεν "στέλνονται" υπερτάσεις αλλά δεν είναι κ ό,τι καλύτερο να ανοιγοκλείνει έτσι ο υπολογιστής,καλύτερα να βγάζεις τον υπολογιστή από την μπρίζα μέχρι να αποφασίσει να ανέβει η ασφάλεια!

από υπερτάσεις της ΔΕΗ ή κεραυνών έχεις πρόβλημα όμως

η φθηνότερη λύση είναι μία ΣΟΒΑΡΗ (APC πχ) μονή μπρίζα ασφαλείας (αν δεν έχεις πολλές συσκευές) κ πάνω σε αυτή το πολύμπριζο!σε πολύμπριζο ικεα βέβαια δεν θα έβαζα κ πολλές συσκευές πάνω,έχω δει μερικά λιωμένα απλά επειδή περνάει αρκετό ρεύμα!

επόμενη λύση πολύμπριζο ασφαλείας,ένα 8πλο APC έχει γύρω στα 35€!

Βάλε κάτι όμως,με σκέτο ικεα δεν θα κοιμόμουν ήρεμα!

Δημοσ.

η φθηνότερη λύση είναι μία ΣΟΒΑΡΗ (APC πχ) μονή μπρίζα ασφαλείας (αν δεν έχεις πολλές συσκευές) κ πάνω σε αυτή το πολύμπριζο!σε πολύμπριζο ικεα βέβαια δεν θα έβαζα κ πολλές συσκευές πάνω,έχω δει μερικά λιωμένα απλά επειδή περνάει αρκετό ρεύμα!

μπορείς να ποστάρεις παράδειγμα, ποιά APC;

επόμενη λύση πολύμπριζο ασφαλείας,ένα 8πλο APC έχει γύρω στα 35€!

επίσης παράδειγμα;

Δημοσ.

APC είναι εταιρία (σοβαρή)

το καταστημα είναι τυχαίο...όπου το βρείς φθηνότερα

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%C7%CB%C5%CA%D4%D1%C9%CA%C1&filter-631=1&filter-636=1

η δεύτερη μονή έχει κ για την τηλεφωνική γραμμή...παρακάτω έχουν κ για την κεραία της tv!

στο 8πλό πού έχω εγώ αναφέρουν κ αποζημίωση hardware κ data recovery από δίσκο σε περίπτωση δυσλειτουργίας ...αλλά δεν ξέρω λεπτομέριες!

Δημοσ.

APC είναι εταιρία (σοβαρή)

το καταστημα είναι τυχαίο...όπου το βρείς φθηνότερα

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%C7%CB%C5%CA%D4%D1%C9%CA%C1&filter-631=1&filter-636=1

η δεύτερη μονή έχει κ για την τηλεφωνική γραμμή...παρακάτω έχουν κ για την κεραία της tv!

στο 8πλό πού έχω εγώ αναφέρουν κ αποζημίωση hardware κ data recovery από δίσκο σε περίπτωση δυσλειτουργίας ...αλλά δεν ξέρω λεπτομέριες!

η maximum αντοχή σε υπερτάσεις πο έχουν αυτά τα τρία που προτείνεις φίλε ποιά είναι;

μπορεί να υπάρξει πιό δυνατός κεραυνός από αυτό που δίνουν αυτοί σαν maximum;

Δημοσ.

δεν πρότεινα κάποια...όλα καλά είναι!από ένα σημείο αύξησης της τιμής κ μετά διπλασιάζεται κ η αντοχή σε υπέρταση κ κρουστική φόρτιση...τα πρώτα είναι 1060 κ μετά πάει στα 2***κατι κ κάπως έτσι πάνε κ τα kAmps!κοίτα τα specs μόνος σου!

δεν νομίζω πως αρίζεται η έννοια δυνατός κ αδύναμος κεραυνός...που θα σκάσει είναι το θέμα!αν σκάσει κεραυνός στο σπίτι σου μάλλον δεν σε σώζει τίποτα...πιστεύω δηλαδή!αν σκάσει στα καλώδια κοντά στο σπίτι σου είναι οκ...το έπαθα πρόσφατα,φώτισαν κάτι μπρίζες ,έπεσε το ρεύμα στην περιοχή,μου κόπηκαν τα γόνατα,αλλά μόλις ήρθε ξανά το ρεύμα,ούτε το πολύμπριζο δεν είχε καεί τελικά!αλλά καμία συσκευή στο σπίτι δεν έπαθε κάτι to be honest !!

το να πάρεις κάτι καλύτερο από αυτό...μάλλον θα κοστίζει περισσότερο από το να βάλεις αλεξικέραυνο στο σπίτι!

Δημοσ.

Υπάρχουν!είχε αναφερθεί κ στο νήμα που λέει ο liopyr αλλα δεν ξέρω κατά πόσο μπαίνουν εκ των υστέρων σε μια εγκατάσταση σπιτιού και πόσο κοστίζει κάτι τέτοιο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...