Προς το περιεχόμενο

Θα αντέξει στην επικείμενη αναβάθμιση;

UpToDate_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το συγκεκριμένο.

enermax425w.png

Και σκέφτομαι σιγά σιγά να αρχίσω το χτίσιμο ενός νέου pc.. 1600αρες μνήμες 4αρων gb,μητρική sAM3,cpu x4 955BE ή x4 965BE(125w tdb)έναν σκληρό και μάλλον κάποια 6850..

Εννοείται θα υποστεί oc ο επεξεργαστής..

Aπλά θέλω να είμαι σίγουρος μην παιχτεί καμιά πατατιά :P

Δημοσ.

Ναι μέχρι εκεί σκέφτομαι.. gtx460/6850.. αλλά αυτό σε κάνα μήνα μάλλον(τελευταία θα πάει η κάρτα)

Όποτε μπορεί να έχουν πέσει και λίγο οι τιμές και να το σκεφτώ για καμιά 6870.

Δημοσ.

Η 6850 χρειάζεται σε full load 268W και στο περίπου 20 με 24 αμπέρ.

Η 6870 χρειάζεται σε full load 287W και στο περίπου 23 με 25 αμπέρ.

Η gtx460 χρειάζεται σε full load 288 και στο περίπου 23 με 26 αμπέρ.

Σε οποίες από της 3 κινηθείς δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα

Δημοσ.

Σύνολο με το σύστημα που θα φτιαχτεί λες ε;

Γιατί μόνη της η 6850 σε full load ρουφάει κάπου 110 watt νομίζω

Δημοσ.

TechPowerup.

Είναι οι καταναλώσεις μόνο της κάρτας και επειδή δεν ξέρω πόσο θα ανέβει η κατανάλωση με τα υπόλοιπα components είπα να ανοίξω το θέμα για να είμαι σίγουρος..

Δημοσ.

O 965 είναι στα 140W TDP (C2 stepping), λίγα είναι τα κομμάτια με 125W (C3 stepping). O 955 είναι C3 πάντως. Η σελίδα της AMD δε μπορώ να καταλάβω τι τσαμπουνάει εκεί πέρα, οι μισές μητρικές για AM3 socket διαφημίζουν "140Watt-CPU ready" και αυτοί μας λένε ότι δεν υπάρχει 140άρα CPU! :wacko:

Τώρα, θα έλεγα ότι είναι μάλλον οριακά τα πράγματα, ειδικά αν κάνεις και OC (το οποίο ως γνωστόν αυξάνει τις καταναλώσεις με γεωμετρική πρόοδο). Δεν είμαι υπερ των τερατωδών PSU (για λιλιπούτεια συστήματα και όχι μόνο, 520άρι φοράω εξάλλου), όμως καλό θα ήταν να υπάρχει ένας "αέρας" 20-30% μακριά από το max output για να δουλεύει το τροφοδοτικό αξιόπιστα (ακόμη κι αν είναι Enermax).

Αν το κάνεις για λίγο καιρό, μέχρι να μεταβείς σε κάποιο πιο potent PSU, πάω πάσο. ΑΝ λες όμως "θα το τρέξω έτσι και όσο αντέξει", κάτι μου λέει ότι δε θα πας και πολύ μακριά...

Δημοσ.

Η 6850 χρειάζεται σε full load 268W και στο περίπου 20 με 24 αμπέρ.

Η 6870 χρειάζεται σε full load 287W και στο περίπου 23 με 25 αμπέρ.

Η gtx460 χρειάζεται σε full load 288 και στο περίπου 23 με 26 αμπέρ.

Σε οποίες από της 3 κινηθείς δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα

Oπως είπαν και οι παραπάνω αυτό είναι ολοκληρου του υπολογιστή και όχι μόνο της κάρτας.

Τώρα όσον αφορά το τροφοδοτικό, δεν θα χεις κανένα πρόβλημα ούτε θα δουλεύει στο όριο και φυσικά είναι πολύ καλύτερο απο ένα coolermaster/thermaltake των 550-600watt. Kαι κάρτα με δύο εξάπινα να βάλεις, παλι δεν θα χεις προβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...