function Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Καλημέρα στην παρέα, Προσπαθώ να τρέξω τοπικά σε υπολογιστή WIN7 (64bit) μέσω του IIS μία εφαρμογή ASP.NET 2.0. Μετά λύπης μου παρατήρηση ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει κατά πολύ, μιας και πλέον δεν αρκεί να ορίσεις ένα Virtual Directory στο Physical Path του site και τελείωσες! Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Ενώ ορίζω λοιπόν το Virtual Directory, πάω να τρέξω το http://localhost/xxxxxxxx και μου βγάζει "Connection String Has Not Been Initialized". Πρώτη απορία λοιπόν: Εφόσον εγώ μέσα στο Global.asax έχω ορίσει ότι Application("strConnect")="Provider......xxxx....x.x.x.x.x.x" και μέσα στις σελίδες μου το καλώ ως εξής: dim constr as string = Application("strConnect") και όλο αυτό το πράγμα στους servers οποιουδήποτε host παίζει κανονικά τι άλλο πρέπει να κάνω εδώ? Είδα κάπου μέσα στο Features του IIS ότι έχει ένα εικονίδιο ConnectionStrings, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει να κάνω εκεί και πως να το καλέσω μετά από το ASP.NET. Βοήθεια!!!!
merianos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Αν εγκαταστήσεις Apache - MySQL - PHP σε ότι OS θέλεις. Στην πραγματικότητα, αν δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο Software να τρέξεις πάνω από ASP και IIS δεν υπάρχει και λόγος να ασχολιθείς. Η ASP αντιμετοπίζει πάρα πολλά προβλήματα (δεν εννοώ προγραμματιστικά), και είναι σχεδόν στο περιθόριο. Από το στιγμή που υπάρχουν τόσες πολλές γλώσσες προγραμματισμού εξίσου δυνατές με την ASP γιατί ασχολείτε ακόμα ο κόσμος με αυτή; Αν θέλεις πάντως, υπάρχει βίντεο tutorial για Apache Virtual Host εδώ
function Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Μόλις βρήκα την απάντηση. Αντί Virtual Directory δημιουργείς Virtual Application με Classic ASP.NET Mode.
_tasos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Αν εγκαταστήσεις Apache - MySQL - PHP σε ότι OS θέλεις. Στην πραγματικότητα, αν δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο Software να τρέξεις πάνω από ASP και IIS δεν υπάρχει και λόγος να ασχολιθείς. Η ASP αντιμετοπίζει πάρα πολλά προβλήματα (δεν εννοώ προγραμματιστικά), και είναι σχεδόν στο περιθόριο. Από το στιγμή που υπάρχουν τόσες πολλές γλώσσες προγραμματισμού εξίσου δυνατές με την ASP γιατί ασχολείτε ακόμα ο κόσμος με αυτή; Αν θέλεις πάντως, υπάρχει βίντεο tutorial για Apache Virtual Host εδώ Μήπως μπερδεύεις την classic asp με την asp.net. Η classic asp έχει σταματήσει να αναπτύσσεται εδώ κ χρόνια, επειδή βγήκε η asp.net.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.