Προς το περιεχόμενο

ddr2 και ερωτηση

localy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα pc το οποιο εχει πανω μια ddr2 512 στα 400mhz PC-4200 νομιζω, και θελω να του βαλω αλλη μια DDR2 1GB 800MHz PC-6400.θα εχω καποιο προβλημα ?

Δημοσ.

Λογικα θα έχεις από την στιγμή που έχεις ddr1 και θέλεις να βάλεις ddr2 , καθώς δεν μπαίνουν στο ίδιο socket. Aκόμη και να έχει η mobo και ddr1 και ddr2 , μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο το ένα από τα δύο

Δεν έχει ddr1.....

Δημοσ.

Ναι είδα το 400 και μπερδευτηκα... απλά δεν πρόβλαβα το edit προτού απαντήσεις

το pc4200 είναι στα 533 , όχι στα 400... Άρα λογικά απλά πέφτει σε αυτή τη συχνότητα

Δημοσ.

C-4200 και PC-6400 αυτα ειδα και στις 2 μνημες και ανχωθηκα αρα λογικα θα σιχρονισει στην πιο μικρη ετσι δεν ειναι ? και κατι ακομα η μια η μνημη του 1 gb ειναι σε μεγεθος πιο μικρη αλλα κουμπωνει στο motherboard μια χαρα,ενω η παλια ειναι πιο ψιλη.

αρα ειμαι οκ?

Δημοσ.

C-4200 και PC-6400 αυτα ειδα και στις 2 μνημες και ανχωθηκα αρα λογικα θα σιχρονισει στην πιο μικρη ετσι δεν ειναι ? και κατι ακομα η μια η μνημη του 1 gb ειναι σε μεγεθος πιο μικρη αλλα κουμπωνει στο motherboard μια χαρα,ενω η παλια ειναι πιο ψιλη.

αρα ειμαι οκ?

Η μητρική σου υποστηρίζει PC-6400 800MHZ;;

Αν ναι δεν θα έχεις θέμα, απλά θα δουλέψουν στην μικρότερη συχνότητα.

Αν όχι, δεν θα παίξει το νέο τσιπάκι που θα βάλεις πάνω.

Καλά σου είπανε λοιπόν ότι θα δουλέψουν σε μικρότερη συχνότητα αλλά το ερώτημα είναι μέχρι πόσα MHZ υποστηρίζει η μητρική σου.

Μελλοντικά λοιπόν, πρώτα κοιτάς τι υποστηρίζει η Mobo και μετά κοιτάς φάσμα αγορών.

Δημοσ.

Η μητρική σου υποστηρίζει PC-6400 800MHZ;;

Αν ναι δεν θα έχεις θέμα, απλά θα δουλέψουν στην μικρότερη συχνότητα.

Αν όχι, δεν θα παίξει το νέο τσιπάκι που θα βάλεις πάνω.

Καλά σου είπανε λοιπόν ότι θα δουλέψουν σε μικρότερη συχνότητα αλλά το ερώτημα είναι μέχρι πόσα MHZ υποστηρίζει η μητρική σου.

Μελλοντικά λοιπόν, πρώτα κοιτάς τι υποστηρίζει η Mobo και μετά κοιτάς φάσμα αγορών.

Δεν χρειάζεται να υποστηρίζει η μητρική επίσημα τη συχνότητα των 800 ΜΗz για να δουλέψει ένα DIMM σε χαμηλότερη συχνότητα από τη μέγιστη rated του. Όλα τα DIMMs, ειδικά αυτά που είναι υψηλών επιδόσεων, έχουν γραμμένο στο SPD τσιπάκι τους εναλλακτικά προφίλ, ακριβώς γι' αυτόν το λόγο. Η συμβατότητα που παίζει ρόλο σε αυτήν την περίπτωση είναι η ηλεκτρολογική και αυτή καλύπτεται από τις προδιαγραφές του interface (DDR-II).

Δημοσ.

Parsifal δηλαδή μία μητρική που αναγνωρίζει μέχρι πχ 400MHZ θα δουλέψει πάνω της ένα τσιπάκι μνήμης 800MHZ(100%;); Αν ναι πάω πάσο.

Μου έχουν τύχει όμως, δύο περιπτώσεις που δεν αναγνωρίστηκαν. Και τα ίδια τσιπάκια, σε άλλες μητρικές δούλευαν κανονικά. Πρόβλημα μητρικής μπορεί να μου πεις, ναι, αλλά δεν δούλεψαν στη μία περίπτωση και δούλεψαν στην άλλη.

Από τότε λοιπόν, πριν προβώ σε αγορά, κοιτάω μέχρι που "σηκώνει". Έτσι και αλλιώς το παραπάνω πάει χαμένο.

Μπορεί να φαίνεται κουλό αλλά είναι αληθινό.

Δημοσ.

Ναι, υπάρχουν περιπτώσεις ασυμβατότητας συγκεκριμένων μητρικών με συγκεκριμένα RAM chips όπως αυτήν στην οποία έπεσες, όχι λόγω χρονισμού όμως. Μπορεί να σου συμβεί δηλαδή και με μητρική+RAM σε συχνότητα που υποστηρίζεται επίσημα από τη μητρική.

Για απόλυτη σιγουριά υπάρχουν οι επίσημες "compatibility lists" του κάθε κατασκευαστή, αλλά δυστυχώς είναι τόσο περιορισμένης έκτασης που καταλήγουν πρακτικά άχρηστες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...