Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με το τροφοδοτικό.

billys19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βάζοντας/αλλάζοντας το τροφοδοτικό σε ένα PC(desktop) πρέπει να κοιτάμε συμβατότητα με κάτι? Αν ναι με τί?

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα που μου παρουσιάζεται είναι οτι, άλλαξα σε ένα PC το τροφοδοτικό. Πιστεύω πως έχω συνδέσει όλα τα καλώδια σωστά(δεν σύνδεσα ένα που γράφει sata πάνω γιατί δεν ξέρω που πάει). Απο κει και πέρα αφού ανοίγω την ασφάλεια απο το πίσω μέρος δεν δουλέυει τπτ. Το μόνο που βλέπω είναι ένα πράσινο λαμπάκι πάνω στην μητρική και το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή να κάνει μια μικρή κίνηση. Τι εννοώ? Φανταστείτε σαν να ζορίζεται και να προσπαθεί να δουλέψει! Δεν ξέρω τι φταίει αλλα ουσιαστικά γυρίζει λίγο(2-3 cm) κατα κάποιον τρόπο και πέφτει πάλι στην αρχική θέση. Προσπάθησα να το κουνήσω με ένα στυλό και πήρε στροφές αλλα όχι 100, 1000 rpm...θα έλεγα πολύ λιγότερες ~50...υπάρχει περίπτωηση να μην είναι συμβατά? Να θέλω περισσότερα watt? Και τα 2 είναι 300άρια. ευχαριστώ!

Δημοσ.

300 με 300 έχουν διαφορά...

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα μου εμφανιζόταν όταν είχε καεί το δικό μου τροφοδοτικό... (Γύριζε ελάχιστα το ανεμιστηράκι και άναβε το φωτάκι της μητρικής αλλά δεν έπαιρνε μπρος το μηχάνημα..)

Δημοσ.

300 με 300 έχουν διαφορά...

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα μου εμφανιζόταν όταν είχε καεί το δικό μου τροφοδοτικό... (Γύριζε ελάχιστα το ανεμιστηράκι και άναβε το φωτάκι της μητρικής αλλά δεν έπαιρνε μπρος το μηχάνημα..)

Ναι...οκ! Και? Τί έγινε? Βρήκες λύση?

Δημοσ.

Τι πήρες? Έμαθες γιατί δεν ηταν συμβατό? Μην στα βγάζω ένα ένα...:( πφφφφ...

Όχι βρε φίλε, Δεν το σήκωνε το σύστημα..!!

Ήταν 450 το παλιό αλλά και το καινούριο που πήρα, πάλι 450 είναι και δουλεύει μια χαρά..!

Γι αυτό σου είπα στην αρχή 300 από 300 έχει διαφορά.

Δημοσ.

Ok! ευχαριστώ παιδια! να ρωτήσω, τι πρέπει να κοιτάξω για να δώ και α είμαι σίγουρος πως κάποιο τροφοδοτικό θα σηκώνει το σύστημα..?

Δημοσ.

Ok! ευχαριστώ παιδια! να ρωτήσω, τι πρέπει να κοιτάξω για να δώ και α είμαι σίγουρος πως κάποιο τροφοδοτικό θα σηκώνει το σύστημα..?

Πριν πας για αλλαγή έλεγξε πρώτα:

1) Μήπως κανένα καλωδιάκι από τα πολλά που δεν χρησιμοποιούνται κάνει επαφή με κανένα άλλο;

2) Κοίτα πίσω από την μητρική μήπως ακουμπάει καμμιά κόλληση (αυτά τα πολλά σιδεράκια) πάνω στο μεταλλικό καπάκι του πύργου.

3) Έβγαλες και μητρική μήπως; Αν ναι, ξανά έβαλες αποστάτες για να μην κάνει επαφή η μητρική πάνω στο μεταλλικό καπάκι του πύργου;

Δημοσ.

δν έχω βγάλει μητρική και δεν ακουμπάει τπτ...δυστυχώς θα πάω για αλλαγή!

Αν έχεις την δυνατότητα βάλε κανένα άλλο τροφοδοτικό πρώτα (δανεικό από κάποιον φίλο σου) για να σιγουρευτείς ότι φταίει αυτό.

Αν αγοράσεις καινούργιο τροφοδοτικό και εξακολουθεί να στο κάνει γιατί προφανώς φταίει κάτι άλλο;

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι το πρόβλημα είναι το τροφοδοτικό και όχι η μητρική?Γιατί μάλλον η μητρική είναι αφού πήρες νέο τροφοδοτικό και δεν δουλεύει.

Δημοσ.

οχι ακριβώς! αφήστε με να σας εξηγήσω...είχα τροφοδοτικό και δούλεύει αλλα σφυρίζει και θέλω να το αλλάξω. Ε, λοιπόν αυτό το 300 που έβαλα ναι μεν δεν σφυρίζει αλλα αμφανίζει το παραπάνω πρόβλημα που ανέφερα. Οπότε: ΣΙΓΟΥΡΑ δεν φταίει κατι άλλο και είναι το τροφοδοτικό αλλα δεν ξέρω γιατί δεν το σηκώνει. Παιδιά, δεν ξέρω γιατί αλλα την ποιό κακή σχέση με εξερτήματα του υπολογιστή την έχω με το τροφοδοτικό. Δεν μπορώ να το αλλάξω σε καννέναν υπολογιστή. Όλο γκαντεμιές συμβαίνουν. :(! Πάντως αν αγοράσω ένα 600 πχ δεν θα κοιτάξω για θέμα συμβατότητας ετσι δεν είναι? απλά επιλέγω ένα και το βάζω...ε?

Δημοσ.

Οχι απλα κοιτα να εχει τα καλωδια που θελεις να εχει.πχ για εμενα που η καρτα γραφικων θελει 1χ6πινο και 1χ8πινο καλωδιο για την τροφοδοσια της αυτο που πηρα τα εχει.καποια αλλα συνηθως του κιλου φυσικα και δεν τα εχουν.καποιες καρτες παλι θελουν συνηθως 1χ6πινο.αλλες μπορει 2χ6πινα.αλλες μπορει να μην θελουν και καθολου τροφοδοσια απο καλωδιο.

συνηθως τα τροφοδοτικα της κατηγοριας των 350 με 450 watt εχουν ενα καλωδιο για την μητρικη 20+4 Pins,ενα για τον επεξεργαστη 4 pins(η 4+4 pins,εξαρταται και την μητρικη που εχεις),καλωδια για την τροφοδοσια sata συσκευων(συνηθως 1 η 2 καλωδια που το καθενα εχει πανω του 2 βυσματα για sata) καθως και αρκετα molex καλώδια(τα Molex ειναι αυτα που καταληγουν σε 4πινα πλακε βυσματα).Καποια καλης μαρκας εχουν και 1χ6 pins για την τροφοδοσια της καρτας γραφικων.Μιλαω παντα για τα φθηνα οχι και τοσο καλης μαρκας πχ deer,lc και τετοια.

μπορει και να ξεχναω κανενα.εαν το προηγουμενο τροφοδοτικο σου σε καλυπτε με τα καλωδια που ειχε και τις συσκευες που ειχες επανω τοτε παρε ενα με τα ιδια η και καλυτερο.Δες και το μηκος τους εαν εχεις μεγαλο κουτι.εαν εχεις ενα νορμαλ μεσαιου μεγεθους δεν θα εχεις προβλημα με καποιο τροφοδοτικο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...