Προς το περιεχόμενο

Οθονη απο κομπιουτερακι μετατροπη σε usb led screen.

Rn.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναρωτιομουν εαν μια απλη οθονη απο κομπιουτερακι μπορει να μετατραπει σε κατι τετοιο http://www.youtube.com/watch?v=fpTIy4NsV_g&feature=related

η οθονη φενετε ιδια αλλα τι αλλο hardware να χρειαζετε?υπαρχει κανενα site να δινει πληροφοριες και σχεδιαγραμματα για την πλακετα?το εχει επειχηρεισει κανεισ απο εδω μεσα?και τι software να θελει?

Δημοσ.

Η οθόνη που δείχνεις μάλλον εχει HD44780 chip και 16 pin. Μπορείς εύκολα να την συνδέσεις σε υπολογιστή μέσω παράλληλης θύρας ακολουθώντας το παρακάτω σχεδιάγραμμα:

lcd44780.gif

Στο video φαίνεται ότι είναι συνδεμένη μέσω USB. Για να γίνει κάτι τέτοιο είτε αγοράζεις έτοιμο μετατροπέα είτε τον φτιάχνεις μόνος σου (οι απλοί USB -> LPT μετατροπείς δεν φαίνεται να δουλεύουν).

Τώρα αν μπορείς να σιγουρέψεις το chip που έχει η οθόνη από το κομπιουτεράκι ίσως μπορέσεις να βρεις ανάλογο σχεδιάγραμμα και να την εκμεταλευτείς.

Το software που χρησιμοποιείται στο video είναι το LCD Smartie το οποίο είναι και δωρεάν.

Δημοσ.

Eυχαριστω φιλε μου για την γρηγορη απαντηση.

τσιπακι δεν φενετε(απο οτι βλεπω εγω,παραθετω παρακατω εικονες για να με βοηθησετε)

οτι λεει η πλακετα πανω:

D2in60(και διπλα εχει μια αντισταση)

KC135AP(αναμεσα στις αντιστασεις)

D1IN60(δευτερη αντισταση)

11KC135APAA13(στο κενο)

2003/3/15(στην ακρη)

C3 0,1UF(διπλα κατι που δεν ξερω τι ειναι)

C2 0,1UF("")

U1(λεει κατι αλλα αυτο το μαυρο δεν το δειχνει ολοκληρο.λογικα εκει ειναι το τσιπακι?)

23hub21.jpg

2njdq3k.jpg

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι σίγουρος και κρίνοντας από την «ταινία» που έχει, νομίζω πως δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την οθόνη εύκολα για να κάνεις ότι ο τύπος στο video.

Βέβαια χωρίς το ακριβές μοντέλο του chip όλα είναι εικασίες. Δυστυχώς από αυτά που έδωσες δεν νομίζω πως κάποιο αντιστοιχεί σε μοντέλο.

Δημοσ.

Nαι τα πληκτρολογησα ολα τιποτα δεν εδωσε καποιο αποτελεσμα.

Κανω ομως τωρα το εξης."Ξηλωσα"την οθονη(εχει τα πινακια τωρα πανω απλα δεν ειναι στην πλακετα δεν ξερω πως να το περιγραψω)και με την μπαταρια προσπαθω να δω που περνει ταση(βασικα δεν ξερω πως να το πω απλα προσπαθω να δω πως θα παρω ενδιξη πανω στην οθονη.)

επισης την οθονη θελω σε καινουργιο τσιπακι.οχι το υπαρχον να το μετατρεψω.τωρα πως θα το κανω...ενας θεος ξερει

Δημοσ.

Δύσκολα τα πράματα και προβλέπεται να ρίξεις πολύ ψάξιμο, ειδικά χωρίς να ξέρεις μοντέλα.

Για τάση δοκίμασε πάντως κάποια από τα Pin που βρίσκονται στις άκρες. Βέβαια έχε υπ'όψιν σου ότι κάποια τάση σε λάθος Pin μπορεί να σου κάψε την οθόνη.

Αν δεν κάνεις το όλο εγχείρημα για να περάσει η ώρα, έχεις σκεφτεί να αγοράσεις μια οθόνη έτοιμη;

Δημοσ.

Συνιθως πανε ακριβα αυτες και δεν λεει.αλλα το κανω και για να δω τι μπορω να κανω με ηλεκτρολογικα.

http://f2z.net/LED-Display/LED-Display-Schematic.gif

βρηκα αυτο αλλα δεν εχω το τσιπακι α) και β)δεν καταλαβενω πως στελνετε η ταση μεσα απο το τσιπακι

(ναι εχω λιγοστες γνωσεις στα κυκλωματα :confused: 1η λυκειου παω και τα μονα που ξερω ειναι με βασικα στοιχεια,αντιστασεις κτλπ :fear: )

Δημοσ.

Συνδέεις 5V στο ποδαράκι 19 του ICM7218 και την γείωση στο ποδαράκι 28 και καθάρισες.

Για την περίπτωσή σου πάντως, το σχέδιο που βρήκες είναι τελείως άσχετο. Αν δεν κάνω λάθος, στο σχεδιάγραμμα δεν χρησιμοποιείται κάποια LCD οθόνη αλλά κάτι σαν αυτό.

Η οθόνη που φαίνεται στο video δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή. Ενδεικτικά από ebay έχει περίπου 8 λίρες (9-10€) και 3-4€ τα υπόλοιπα που θα χρειαστείς για να φτιάξεις το κύκλωμα (πλακέτα, ακιδοσειρές, καλώδια, αντιστάσεις, βύσματα, ...). Βέβαια δεν γνωρίζω πόσο και εαν πουλιέται σε μαγαζιά εδώ.

Δημοσ.

Ενδεικτικά εδώ. Βέβαια έχε υπ'όψιν σου ότι η συγκεκριμένη τουλάχιστον απαιτεί παράλληλη θύρα. Για να δουλέψει με USB είτε θα πρέπει να φτιάξεις έναν μετατροπέα ή να αγοράσεις ξεχωριστά. Για πειράματα πάντως είναι μια χαρά.

Δημοσ.

φίλε μου η οθόνη απο το κομπιουτεράκι (αν είναι απλό) δεν έχει καμιά σχέση με την οθόνη του βίντεο.

πάντως άμα θες πληροφορίες μπορείς να μπεις στο www.hlektronika.gr είναι πιο εξειδικευμένο φόρουμ για τα ηλεκτρονικά

Δημοσ.

Οντως δεν εχει :fear:

Βασικα οταν το ξεκινησω το ολο πραγμα θα ξεκινησω με κατι σαν αυτο

αλλα θα κοιταξω και στο σαιτ που εδειξε ο φιλος.ας ελπισουμε να τα καταφερω

Δημοσ.

αυτό δεν αξίζει να το πάρεις απο e-bay πάνε σε κάποιο κατάστημα με ηλεκτρονικά ανταλλακτικά και πάρε

για Θεσ/νικη Βασιλειάδης (στην Επτάλοφος-Βενιζέλου),Μουτσιουλης και Γεωργιαδης στην Δωδεκανήσου.

για κάτι τέτοιο θα χρειαστείς και ένα bcd encoder decoder ουσιαστικά ενα chip που τα οδηγεί

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...