Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόβλημα έχει ως εξής

Συχνά έχω περιστατικό που πρέπει να αλλαχτεί τροφοδοτικό σε παλιό μηχάνημα (Pentium 4, Athlon XP etc) το οποίο έχει διανύσει το μέσο της ζωής του και όλο μαζί κοστολογείται αισιόδοξα στα 100-150€. Σε αυτή τη περίπτωση δεν θέλω να ξοδέψω 50-60€ για Corsair ή Enermax τροφοδοτικό το οποίο θα έβαζα στο καινούριο μου μηχάνημα για να κρατήσει για πάντα. Και ερωτώ λοιπόν : Από τα φθηνά τροφοδοτικά που κυκλοφορούν των 20-30€ υπάρχουν κάποια τα οποία έχετε δουλεψει και στατιστικώς από τη δική σας εμπειρία γνωρίζετε ότι είναι σχετικά αξιόπιστα; Φάσμα 350W-500W ονομαστικά

Πριν βιαστούν κάποιοι να απαντήσουν λάβετε υπόψιν τα εξής:

+Και τα αρχικά τροφοδοτικά των περισσότερων έτοιμων συστημάτων του εικοσάευρου είναι και μάλιστα πολλά από αυτά αντέχουν μέχρι τέλους

+Και τα επώνυμα δεν είναι απαραίτητα αξιόπιστα. Τα Thermalltake που είναι της μόδας εγώ τα ξέρω πχ για χειροβομβίδες

+Όλα σχεδόν τα τροφοδοτικά βγαίνουν από 3-4 εταιρείες παραγωγής μετά από παραγγελία από τους "κατασκευαστές" που εμείς ξέρουμε και μετά μπαίνουν τα λογότυπα. Το καθένα βεβαία σε δικό του σχέδιο και με δικές του τροποποιήσεις

Παρακαλώ τεκμηριωμένες απαντήσεις

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μερικές αξιόπιστες προτάσεις σε χαμηλή τιμή:

XILENCE 350W RED WING SERIES

XILENCE 420W RED WING SERIES

SEASONIC 400W SS-400ET 80plus

Chieftec Smart Power PSU 400W

Heroichi 450W-TE GREEN 80plus

Όποιο και να πάρεις απο τα ανωτέρω θα σε καλύψει με το παραπάνω. Απο κεί και πέρα το θέμα είναι πόσα σκοπεύεις να διαθέσεις. :)

(Βέβαια τα 57 euro του ocz stealthXstream 2, που πρότεινε ο φίλος παραπάνω, είναι πραγματική ευκαιρία για τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του. Αν μπορείς να τα διαθέσεις θα πάρεις ένα πολύ καλό psu που θα σου μείνει και για μελλοντικά. :) )

Δημοσ.

Το Corsair το είχα βάλει πριν 3 εβδομάδες στα 52€ από eshop και έλεγα για κάτι φθηνότερο. Το παράγγειλα τώρα πάλι

Chieftec Smart Power PSU 450W είχα παραγγείλει πριν δύο περίπου βδομάδες κάπου στα 40€ από το Πλαίσιο αλλά ενώ γνωρίζω ότι το τροφοδοτικό είναι καλό με active pfc και ιστορίες πριν από λίγο εμπέδωσα για τα καλά ότι το Πλαίσιο είναι για τα ανάθεμα εντελώς. Πριν από 2-3 ώρες με πήρε τηλέφωνο να μου πει ότι ακυρώθηκε η παραγγελία λόγω μη διαθεσιμότητας. Περιττό να πω ότι στο site έδειχνε άμεσα διαθέσιμο. Είχα 1,5-2 χρόνια να παραγγείλω από αυτούς για τις συμπεριφορές του αυτές. Σε 5 χρόνια θα τους ξαναθυμηθώ... Ο λόγος που άνοιξα και το thread

Και τα Xilence τα γνωρίζω αλλά το pc1 τα έχει κατόπιν παραγγελίας και εγώ το χρειάζομαι ...χθες γιατί έχω πόσο καιρό άνθρωπο με χαλασμένο υπολογιστή και περιμέναμε και οι δυο μαζί την παραγγελία από το Πλαίσιο...

Και το OCZ είναι άριστο PSU αλλά είναι κατόπιν παραγγελίας και επίσης όπως είπα η ερευνά γίνεται για τροφοδοτικά που θα μπουν σε υπολογιστή πενταετίας τα οποία δεν είναι και δικά μου για να το κρατήσω μετά

Στα 49€ αντί για το HEC προτιμώ το Corsair

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η ερευνά συνεχίζεται όμως. Άνοιξα το thread προς αναζήτηση ΦΘΗΝΟΥ (τύπου Lamtech, Deer, Sollytech, Premier etc) σχετικά αξιόπιστου όμως τροφοδοτικού που θα μπει σε παλιά μηχανήματα που πάνε για παροπλισμό και όχι για αναβάθμιση ;)

Δημοσ.

εμένα το ocz ήρθε ακριβώς την επόμενη.Τώρα για κάτω από τα 50 ευρώ, άμεσα διαθέσιμο και εγγυημένο δεν πιστεύω να έχεις και πολλές επιλογές.Στην θέση σου θα έβαζα ένα του κιλού ή μεταχειρισμένο για 1-2 μέρες μέχρι να έρθει η παραγγελία.

Δημοσ.

Ότι δεν έχω πολλές επιλογές το ξέρω αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κιόλας. Πείτε πχ για ποιες εταιρείες από αυτές που βγάζουν του κιλού έχετε ακούσει άσχημα ή είχατε άσχημη εμπειρία ώστε να μείνουν αυτές που είναι σχετικά αξιόπιστες. Από αυτά του κιλού δεν είναι όλα αναξιόπιστα όπως και όλα τα επώνυμα δεν είναι απαραίτητα αξιόπιστα. Το θέμα είναι να τα βρούμε

Εδώ πχ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912187 το eshop βάζει τροφοδοτικό του κιλού και δίνει σε καινούριο μηχάνημα 3 χρόνια εγγύηση αμεσης αντικατάστασης (λέμε τώρα..). Για τα δικα μου μηχανήματα που επισκευάζω όλο και κάτι θα υπάρχει κάτι που μπορώ να βάλω και να έχω το κεφάλι μου σχετικά ήσυχο

Δημοσ.

συνήθως όταν θέλω κάτι φτηνό και άμεσα βάζω ότι να ναι.Στο skroutz έχει κάτι xilence coolermaster LC-Power OEM(έχω διαβάσει καλά λόγια για αυτά) με 30-35 ευρώ.Αυτά είναι λίγο ποιο αξιόπιστα από κάτι no name.

http://www.skroutz.gr/c/30/psu-trofodotika.html?price_max=40.0&price_min=30.001

Δημοσ.

Και τα Xilence τα γνωρίζω αλλά το pc1 τα έχει κατόπιν παραγγελίας και εγώ το χρειάζομαι ...χθες γιατί έχω πόσο καιρό άνθρωπο με χαλασμένο υπολογιστή και περιμέναμε και οι δυο μαζί την παραγγελία από το Πλαίσιο...

καλά για το "κατόπιν παραγγελίας" του pc1 μην ψαρώνεις, πάντα έτσι λέει (γιατί πουλάει 5-8 ευρώ φτηνότερα από το μαμα eshop). Εγώ πάντως και τις δύο φορές που ψώνισα το είχα την επόμενη - και μάλιστα η τελευταία αγορά ήταν πριν 10 μέρες, τροφοδοτικό thermaltake... αν καταλήξεις σε 1-2 επιλογές και φαίνονται και στο pc1, κάνε ένα τηλεφωνάκι...

Δημοσ.

Xilence και Coolemaster δεν είναι ότι να ναι ενώ βγαίνουν και σε πολύ καλές τιμές. Είναι αρκετά καλά ονόματα και τα δύο. Τα LC-Power που δεν είναι ίδια με τα L&C πάλι πρέπει να είναι του κιλού και αυτά

καλά για το "κατόπιν παραγγελίας" του pc1 μην ψαρώνεις, πάντα έτσι λέει (γιατί πουλάει 5-8 ευρώ φτηνότερα από το μαμα eshop). Εγώ πάντως και τις δύο φορές που ψώνισα το είχα την επόμενη - και μάλιστα η τελευταία αγορά ήταν πριν 10 μέρες, τροφοδοτικό thermaltake... αν καταλήξεις σε 1-2 επιλογές και φαίνονται και στο pc1, κάνε ένα τηλεφωνάκι...

Τελικά δεν παράγγειλα το corsair από vision studio αλλά Xilence 420W από pc1 στα 37€. Μια χαρά. Τελευταία φορά που είχα παραγγείλει με πήραν τηλέφωνο αυτόι και μου είχαν πει πόσο θα αργήσει. Είδωμεν
Δημοσ.

όταν λέω ότι να ναι δεν εννοούσα αυτά.απλά το έβαλα κολλητά και φάνηκε έτσι.

οπότε xilence και coolermaster είναι οι καλύτερες επιλογές σύμφωνα με την τιμή.

Δημοσ.

Cool B) Thanks παίδες. Από τροφοδοτικό έχω καλυφθεί για την ώρα αλλά ας συνεχιστεί το thread. Η βλάβη σε τροφοδοτικό και ειδικά σε έτοιμα μηχανήματα είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Πιστεύω το thread μπορεί να βοηθήσει πολλούς που θέλουν να επισκευάσουν φθηνά το σχετικά παλιό τους μηχάνημα

Αν γίνεται ας αναφέρει καθένας τα καμένα που έχει συναντήσει ώστε να τα αποφευγουμε. Τα καμένα που βρήκα πρόσφατα ήταν:

2 Premier

1 DTK κάτι

Δημοσ.

Εγώ είχα κάνει μια σύνθεση απο το multirama πριν 8,5 χρόνια σε ένα p4 nortwood και είχα βάλλει το πιο φθηνό και πιο λιγα βατ . Ενα deer , του ´χα τσακισει τα ρολόγια τον είχα τηγανισει τον πεντιουμ , άντεξε το σκυλί 7 μισή χρόνια γεμάτα. Και μιλάμε ανοιχτό 24/7, κάηκαν 2 μαδερμπορντ , μνήμες , ελιωσαν σκληροί αυτό το σκυλί πέρσι παρέδωσε πνεύμα.

Δημοσ.

ότι δουλεύει δεν είναι και σίγουρο πως είναι εντάξει.Και εμένα το antec δουλεύει αλλά έχει χαλασμένο πυκνωτή.Πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να πετάξω καμιά mobo από αυτό.Για αυτό τα checkaro συχνά.

Δημοσ.

Εγω θα παιρνα αυτό να μου μείνει κιόλας σε καμιά αναβάθμιση.

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200003334

Είναι και με αποσπώμενα καλώδια και είναι πολύ πάνω απο τα μηχανήματα που θες να τροφοδοτήσεις που ουσιαστικά παίζουν με οτιδοίποτε.

Μαζί τους θα ζήσει forever young. :mrgreen:

Και noname να τους βάλεις σαν το deer που λέει ο φίλος δε θα τους πέσει ο κώ...

Οπότε σου βάζω και ενα πραγματικά φθηνό

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200012042

Μαύρου χρώματος έτσι για να γουστάρεις. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...