Sebastienomnia Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα insomniacs. Έχω ένα laptop του οποίου ο σκληρός έπαθε διάβρωση και τα'παιξε.. Αναγκαστικά έκανα format και άλλαξα τον σκληρό (όχι εγώ, το πλαίσιο). Έχω τον παλιό σκληρό (ένας Samsung) και θέλω να τραβήξω από μέσα τα αρχεία μου (όσα μπορώ τουλάχιστον) για να μη τα χάσω. Μπορείτε να μου πείτε τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω? Χρειάζομαι τίποτα ειδικά καλώδια? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
johnyboy Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 καλησπέρα. πες μας πρώτα τι δίσκος είναι και που θες να τον συνδέσεις για να σου πούμε λύσεις.
Sebastienomnia Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Γεια σου φίλε. Είναι ένας Samsung, model: HM500JI, 500GB / 5400rpm / 8M. Θέλω να το βάλω στο desktop μου και να πάρω τα αρχεία..
johnyboy Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Αν είναι σατα τον κουμπώνεις στο pc και θα δεις αν τον αναγνωρίζει στο bios.Αν τον αναγνωρίζει το bios περνάς κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης και δοκιμάζεις.Αν όχι τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
washcloud Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Χρειάζομαι τίποτα ειδικά καλώδια? Aν όπως ειπώθηκε είναι SATA, απλά τον συνδέεις σε σταθερό υπολογιστή με τα καλώδια που συνδέεται κι ένας κανονικός (3.5άρης) δίσκος. Αν είναι IDE, θες ειδικό ανταπτοράκι 2.5->3.5 Στη συνέχεια, κι όπως ειπώθηκε, αν αναγνωρίζεται από το BIOS, τρέχεις κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης (Active File Recovery πχ) και βλέπεις τί βρίσκει. Αν δε φαίνεται στο BIOS, το τελευταίο βήμα δεν χρειάζεται .
Sebastienomnia Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Παιδιά ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις. IDE είναι. Το ανταπτοράκι που θα το βρώ? Αν είναι εύκολο δώστε μου κανένα link για να ξέρω τι ακριβώς να αγοράσω. Το ανταπτοράκι αυτό που συνδέεται ? (είμαι ψιλοάσχετος με όλα αυτά...) Το πρόγραμμα (Active File Recovery πχ) το εγκαθιστώ κανονικά στον υπολογιστή πρώτα? Και μετά πώς βλέπω αν το BIOS αναγνωρίζει τον δίσκο? Χίλια ευχαριστώ
johnyboy Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16812203012 Αυτό εδώ είναι.που θα το βρεις Ελλάδα δεν έχω ιδέα.Με ένα γρήγορο search στο skroutz δεν είδα να υπάρχει.Αυτό θα το συνδέσεις πάνω στον δίσκο και μετά στο ide καλώδιο του pc.Στο bios μπαίνεις στο μενού μέσα με del ή f2 και βλέπεις στις συσκευές αν τον βλέπει. υγ βρήκα http://www.axd.gr/product_info.php?products_id=3320
Sebastienomnia Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Να είσαι καλά. Σόρυ για την ηλίθια ερώτηση, αλλά επειδή δεν έχω καναεπιχειρήσει κάτι τέτοιο...Την κεντρική μονάδα δε θα χρειαστεί να την ανοίξω με κατσαβίδι κλπ? Εννοώ η σύνδεση του σκλρού θα γίνει από πίσω, με υποδοχή και καλώδιο?
johnyboy Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 θα χρειαστεί να την ανοίξεις και να τον συνδέσεις από μέσα.Αν δεν το κατέχεις και πολύ καλύτερα να το πας σε κάποιον να στον δει αν μπορεί να γίνει κάτι.
akiz90 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Σε μία ίδια περίπτωση που μου έτυχε τις προάλλες έκανα τα εξής: πείρα ένα τέτοιο: Link και σύνδεσα τον δίσκο στο desktop σαν 2ο. Βέβαια αν ο δικός σου δίσκος είναι πολύ χαλια δεν υποσχομαι οτι θα πετύχει...αλλα τουλάχιστον κατάφερα να σώσω τα αρχεία μου.
Sebastienomnia Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Αυτό φίλε από που το αγόρασες? Με ενδιαφέρει..
akiz90 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Αυτό φίλε από που το αγόρασες? Με ενδιαφέρει.. Σε ένα μαγαζί στο Περιστέρι μπήκα και ρώτησα αν υπάρχει ανταπτοράκι για να βάλεις δίσκο laptop σε desctop. Και μου έδωσαν αυτο.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 ο σκληρός έπαθε διάβρωση και τα'παιξε.. Nα μην παίρνεις το laptop στη θάλασσα.
Sebastienomnia Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δεν το πήρα στη θάλασσα, ένα φραπεδάκι το κέρασα.. Με μπόλικη (sic) ζάχαρη..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.