Προς το περιεχόμενο

Πως θα σώσω τα αρχεία μου?

Sebastienomnia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα insomniacs. Έχω ένα laptop του οποίου ο σκληρός έπαθε διάβρωση και τα'παιξε.. Αναγκαστικά έκανα format και άλλαξα τον σκληρό (όχι εγώ, το πλαίσιο). Έχω τον παλιό σκληρό (ένας Samsung) και θέλω να τραβήξω από μέσα τα αρχεία μου (όσα μπορώ τουλάχιστον) για να μη τα χάσω. Μπορείτε να μου πείτε τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω? Χρειάζομαι τίποτα ειδικά καλώδια?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Αν είναι σατα τον κουμπώνεις στο pc και θα δεις αν τον αναγνωρίζει στο bios.Αν τον αναγνωρίζει το bios περνάς κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης και δοκιμάζεις.Αν όχι τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Δημοσ.

Χρειάζομαι τίποτα ειδικά καλώδια?

Aν όπως ειπώθηκε είναι SATA, απλά τον συνδέεις σε σταθερό υπολογιστή με τα καλώδια που συνδέεται κι ένας κανονικός (3.5άρης) δίσκος. Αν είναι IDE, θες ειδικό ανταπτοράκι 2.5->3.5

Στη συνέχεια, κι όπως ειπώθηκε, αν αναγνωρίζεται από το BIOS, τρέχεις κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης (Active File Recovery πχ) και βλέπεις τί βρίσκει.

Αν δε φαίνεται στο BIOS, το τελευταίο βήμα δεν χρειάζεται .

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις. IDE είναι. Το ανταπτοράκι που θα το βρώ? Αν είναι εύκολο δώστε μου κανένα link για να ξέρω τι ακριβώς να αγοράσω. Το ανταπτοράκι αυτό που συνδέεται ? (είμαι ψιλοάσχετος με όλα αυτά...)

Το πρόγραμμα (Active File Recovery πχ) το εγκαθιστώ κανονικά στον υπολογιστή πρώτα? Και μετά πώς βλέπω αν το BIOS αναγνωρίζει τον δίσκο?

Χίλια ευχαριστώ

Δημοσ.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16812203012

Αυτό εδώ είναι.που θα το βρεις Ελλάδα δεν έχω ιδέα.Με ένα γρήγορο search στο skroutz δεν είδα να υπάρχει.Αυτό θα το συνδέσεις πάνω στον δίσκο και μετά στο ide καλώδιο του pc.Στο bios μπαίνεις στο μενού μέσα με del ή f2 και βλέπεις στις συσκευές αν τον βλέπει.

υγ

βρήκα http://www.axd.gr/product_info.php?products_id=3320

Δημοσ.

Να είσαι καλά. Σόρυ για την ηλίθια ερώτηση, αλλά επειδή δεν έχω καναεπιχειρήσει κάτι τέτοιο...Την κεντρική μονάδα δε θα χρειαστεί να την ανοίξω με κατσαβίδι κλπ? Εννοώ η σύνδεση του σκλρού θα γίνει από πίσω, με υποδοχή και καλώδιο?

Δημοσ.

θα χρειαστεί να την ανοίξεις και να τον συνδέσεις από μέσα.Αν δεν το κατέχεις και πολύ καλύτερα να το πας σε κάποιον να στον δει αν μπορεί να γίνει κάτι.

Δημοσ.

Σε μία ίδια περίπτωση που μου έτυχε τις προάλλες έκανα τα εξής:

πείρα ένα τέτοιο: Link

και σύνδεσα τον δίσκο στο desktop σαν 2ο. Βέβαια αν ο δικός σου δίσκος είναι πολύ χαλια δεν υποσχομαι οτι θα πετύχει...αλλα τουλάχιστον κατάφερα να σώσω τα αρχεία μου.

Δημοσ.

Αυτό φίλε από που το αγόρασες? Με ενδιαφέρει..

Σε ένα μαγαζί στο Περιστέρι μπήκα και ρώτησα αν υπάρχει ανταπτοράκι για να βάλεις δίσκο laptop σε desctop. Και μου έδωσαν αυτο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...