TreLoKotSiDAs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Έγινε αλλαγή τροφοδοτικού, αλλαγή CPU, έβγαλα και ξανάβαλα μητρική και όλα τα γύρω γύρω και άνοιξε με την πρώτη. βέβαια δούλευε από το πρωί μέχρι την ώρα που έγινε η αλλαγή(4 και κάτι το μεσημέρι) και ήταν ζεσταμένος. Θα δούμε και αύριο το πρωί αν ανοίξει.
TreLoKotSiDAs Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 πάλι τα ίδια σήμερα.. Με την δεύτερη προσπάθεια πήρε μπρος... μάλλον η μητρική είναι προς τα τελευταία της..
fanisatt Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 πάλι τα ίδια σήμερα.. Με την δεύτερη προσπάθεια πήρε μπρος... μάλλον η μητρική είναι προς τα τελευταία της.. Έχεις ασχοληθεί καθόλου με τις ρυθμίσεις του Bios ? Είναι σίγουρα όλα καλά με αυτές ;
TreLoKotSiDAs Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 όλα είναι στα default/auto.. ίσως πρέπει να αρχίσω να τα πειράζω όλα σιγά σιγά μήπως και βρω τι φταίει..
fanisatt Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 όλα είναι στα default/auto.. ίσως πρέπει να αρχίσω να τα πειράζω όλα σιγά σιγά μήπως και βρω τι φταίει.. Όχι προς Θεού μην παίζεις με αυτά. Απλά ακόμη και τα default/auto κάποιες λίγες φορές προκαλούν προβληματάκια..... Κατ' αρχήν εάν έχεις ακόμη το βιβλίο της motherboard με τις σχετικές οδηγίες για το Bios ρίξε μια καλή ματιά και πάρε αποφάσεις. Απ' εκεί και πέρα, αν έχεις εγκαταστήσει κάποια έξτρα κάρτα ήχου πέραν της ενσωματωμένης στη μητρική , θα πρέπει οπωσδήποτε να απενεργοποιήσεις την ενσωματωμένη μέσα από το Bios. Επίσης θα πρέπει να σου πω ότι, το update του bios εμπεριέχει αναμφισβήτητα κάποιο ρίσκο. Εσύ βέβαια ήδη το πήρες .... Στο δικό μου εγχειρίδιο για την motherboard γράφει ξεκάθαρα ότι ΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ καλύτερα να αποφεύγετε το update του Bios !
TreLoKotSiDAs Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Αν δεν έκανα BIOS update δε θα μπορούσα να βάλω τον phenom.. Δεν έχω το φόβο να αλλάξω κάτι στο BIOS, στο κάτω κάτω αν δω πως έκανα πατατιά και δεν ανοίγει βγάζω την μπαταρία και κάνει reset. Αλλά αν δεν ξέρω έστω και στo περίπoυ τι προκαλεί το πρόβλημα, δεν έχει νόημα να κάνω κάποια αλλαγή.. π.χ. μπορεί να προκαλείται από λάθος ρεύμα στη μητρική? μπορεί να έχει πρόβλημα η θύρα pci-e και γενικά να θέλει πέταμα? μπορεί να είναι το οτιδήποτε κουλό.. το παράξενο είναι πως αν ανοίξει, τρέχει μια χαρά.. χθές έβγαλε μια ώρα OCCT-linpack, με max temp στο cpu 52-53 βαθμοί (στοκ ψύχτρα)
filip123go Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Για δοκίμασε να ξεκινήσεις τον υπολογιστή σου έχοντας μόνο τα βασικά πάνω (gpu,cpu,σκληρό και 1 dimm ram) Επίσης αυτό που σου είπα παραπάνω με το power button το έκανες...?
TreLoKotSiDAs Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Ναι, το έκανα, αν και δε κατάλαβα τι μπορεί να γίνει με αυτό το τρόπο,.. Δεν έχει τπτ τρομερο πανω ο υπολoγιστης.. 1 σκληρο, 1 dvd, 4 dimmakia ram, gpu και οθόνη.
filip123go Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Ναι, το έκανα, αν και δε κατάλαβα τι μπορεί να γίνει με αυτό το τρόπο,.. Αποφορτίζονται οι πυκνωτές της μητρικής..! Προκαλείται συχνά το πρόβλημα που έχεις, από φορτισμένους πυκνωτές. Επίσης, βγάλε, τα βασικά και συνδεσε τα όλα, εκτός κουτιού (προσεκτικά) να δούμε αν κάνει το ίδιο...
TreLoKotSiDAs Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Αποφορτίζονται οι πυκνωτές της μητρικής..! Προκαλείται συχνά το πρόβλημα που έχεις, από φορτισμένους πυκνωτές. Επίσης, βγάλε, τα βασικά και συνδεσε τα όλα, εκτός κουτιού (προσεκτικά) να δούμε αν κάνει το ίδιο... Θα δοκιμάσω πρώτα να έχω πατημένο το κουμπί με κλειστά ρεύματα για 2 λεπτά που μου είπες, (το κράτησα πολύ πιο λίγο-20-30 δεύτερα..) το να τα βγάλω όλα από το κουτί το πρωί πριν ανοίξει ο υπολογιστής καν είναι λίγο δύσκολο γιατί δεν έχω αρκετό χώρο να τον ακουμπήσω και θα πρέπει να το έχω έτσι τουλάχιστον 3 μέρες για να βγάλω συμπέρασμα..μάλλον από τρίτη και μετά θα το κάνω, αφού τελειώσω πρώτα ένα θέμα εξαμήνου για τη σχολή που έχω να παραδώσω τη πέμπτη.
TreLoKotSiDAs Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Ξανανοίγω την παρόν γιατι υπάρχει εξέλιξη! Δοκίμασα όλα τα παραπάνω χωρίς κάποια επιτυχία, οπότε και το πήρα απόφαση πως θα μου βγάζει το λάδι καθε φορά που θα θέλω να τον ανοίξω. Μετά από τόσο καιρό, αυτό που κάταλαβα είναι πως αν η θερμοκρασία περιβάλλοντος (άρα και της μητρικής-επεξεργαστή κτλ) είναι χαμηλή, 8-10 βαθμούς π.χ. τότε δεν ανοίγει αμέσως αλλά αφού πατίσω το κουμπι, γυρίσουν οι ανεμιστήρες(πάρει ρεύμα το σύστημα), μετά από κάποια ώρα το κλείσω και το ξανανοίξω, τότε δουλεύει! Τις τελευταίες μέρες που ανέβηκε γενικα η θερμοκρασία, δουλεύει κανονικα. Συμπέρασμα: Το Pc θέλει ζέσταμα για να δουλέψει!!! Τωρα γιατί συμβαίνει αυτό μάλλον δε θα το καταλάβω ποτέ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.