Προς το περιεχόμενο

Αρχαίοι Έλληνες κ Αρχαία Ελλάδα

De@th L0rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα μου τη σπάει όταν λένε «Εμείς έχουμε ιστορία, προσφέραμε τόσα στον πολιτισμό και την επιστήμη οι Γερμανοί τι έκαναν?» Το τι πρόσφερε η Γερμανία στην επιστήμη μπορεί να φανεί από την λίστα με τους νομπελίστες φυσικής που έχει.

Δημοσ.

ΟΚ, ψιλιάζομαι όλοι οι ρατσιστές ανά τις χώρες τα ίδια λένε...

Πιάνονται από μια περίοδο ακμής του γένους που θεωρούν ότι ανήκουν και συγκρίνουν...

Όλοι οι ρατσιστές τα ίδια... και ο ρατσισμός είναι ο καλύτερος φίλος του βλάκα λένε στο χωριό μου...

τι κάθεστε και συζητάτε? κανείς δεν αλλάζει άποψη πλέον. Ο κόσμος έχει ήδη χωριστεί στα στρατόπεδά του, είτε θα είσαι αυτός που το λέει, είτε θα είσαι αυτός που το κρίνει (επι του συγκεκριμένου)

Δημοσ.

Είναι πολύ εκνευριστικό όταν επικαλείται κάποιος τους αρχαίους για να πάρει αξία ο ίδιος. Πόσες φορές έχετε ακούσει από κάποιον "όταν εμείς χτίζαμε παρθενώνες οι Ευρωπαίοι έτρωγαν μπανάνες" με ύφος χιλίων καρδιναλίων.

Αυτοί μπορούν κάλλιστα να μας απαντήσουν "όταν εσείς είσασταν υπόδουλοι Ρωμαίων-Τούρκων για πόσους αιώνες, εμείς βγάζαμε Νταβίντσι-Αινσταιν-Μπετόβεν-Νεφτων-Νίτσε-Φρόυντ και εκατοντάδες άλλες προσωπικότητες"

Δημοσ.

Αυτοί μπορούν κάλλιστα να μας απαντήσουν "όταν εσείς είσασταν υπόδουλοι Ρωμαίων-Τούρκων για πόσους αιώνες, εμείς βγάζαμε Νταβίντσι-Αινσταιν-Μπετόβεν-Νεφτων-Νίτσε-Φρόυντ και εκατοντάδες άλλες προσωπικότητες"

Φαύλος κύκλος με εξυπνάδες. Και τι θα έκανε ο νέφτωνας και ο άινσταιν χωρίς τους αρχαίους ημών προγόνους ?

Και αν ήμασταν υπόδουλοι των Ρωμαίων με πιο πόλεμο απελευθερωθήκαμε ?

...Δυστυχώς επειδή δεν ήταν οι απλοί αρχαιολάγνοι,λιακοπουλικοί αλλά σχετικά μορφωμένοι πάνω στο θέμα και η γνώση τους υπερκερνούσε την δική μου, δε μπόρεσα να βρώ πάτημα για να γυρίσω την κουβέντα προς το μέρος μου...

Συγνώμη αλλά αντί να ανοίγεις θρέντ για να το βγάλεις το "άχτι" σου, άνοιξε κανένα βιβλίο

Προσωπικά είδα μερικά ανιμέ, και ασχολήθηκα λίγο με την Γιαπωνέζικη ιστορία/κουλτούρα, και πραγματικά εντυπωσιαστικα από μερικές πτυχές του λαού αυτού στα αρχαία/μεσαιωνικά χρόνια.

καταλύτης για την πολιτισμική εξέλιξη που οδήγησε στην βιομηχανική επανάσταση των Ιαπώνων ήταν ο ευρωπαϊκός πολιτισμός

Η ιαπωνική γλώσσα είναι γεμάτι από λέξεις, ιδιαίτερα όσες αφορούν έννοιες όπως η τιμή, η αξιοπρέπει και η υπόληψη, που χρειάζονται μισή παράγραφο για να μεταφραστούν στα Ελληνικά...

όλα τα σύμβολα των λέξεων στην σημερινή Ιαπωνική είναι παρμένα από τους κινέζους

ΟΚ, ψιλιάζομαι όλοι οι ρατσιστές ανά τις χώρες τα ίδια λένε...

το ότι είναι κάποιος περήφανος για το πολιτισμό και τα επιτεύγματα τω προγόνων του σημαίνει ότι μισεί ανθρώπους με διαφορετική καταγωγή ?!

Δημοσ.

Φαύλος κύκλος με εξυπνάδες. Και τι θα έκανε ο νέφτωνας και ο άινσταιν χωρίς του αρχαίους ημών προγόνους ?

Θα τα πήγαιναν μια χαρά. Καμία σχέση η επιστήμη του 200π.Χ με την σημερινή. Είναι σαν να συγκρίνουμε κάρο με διαστημόπλοιο.

Απλά εμείς τα έχουμε ωραιοποιήσει υπερβολικά. Ορισμένοι παίρνουν μια λέξη από ένα αρχαίο κείμενο και την ερμηνεύουν όπως θέλουν λες και είναι θεολογικό κείμενο...

Δημοσ.

Τι εννοείς; Οι αρχαίοι δεν απελευθερώθηκαν ποτέ απ τους Ρωμαίους. Το Βυζάντιο πώς προέκυψε; Θεωρείς ότι είναι η συνέχεια του αρχαιου ελληνικού ή του ρωμαϊκού πολιτισμού; Γιατί άλλωστε αποκαλείται και ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία;

Δημοσ.

χωρίς μαθηματικά και φυσική ?

To ότι κάποτε έβαλες τα θεμέλια για να ξεκινήσει ένα κτίριο, δε σημαίνει ότι όταν το κτίριο ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό με τη συμβολή άλλων θα έχεις εξ 'ολοκλήρου την ιδιοκτήσια. Δεν άνοιξα το θέμα για να βγάλω το άχτι μου και το τόνισα πως πιστεύω ότι οι αρχαίοι ήταν σημαντικοί. Απλά οι σημερινοί τους παίρνουν ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ και ξεχνούν το παρόν, γιατί δε τους συμφέρει. Αν μπήκες για να τρολλάρεις, μη κάνεις τον κόπο, υπάρχει κ το report.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το έμαθες... αλλά μετά από τους Μακεδονικούς πολέμους η Ελλάδα ηττήθηκε από τους Ρωμαίους και έγινε Ρωμαϊκή επαρχία.

Δημοσ.

το ότι είναι κάποιος περήφανος για το πολιτισμό και τα επιτεύγματα τω προγόνων του σημαίνει ότι μισεί ανθρώπους με διαφορετική καταγωγή ?!

Σημαίνει ότι δεν ξέρει που και για τι μπορεί να είναι περήφανος.

Δημοσ.

Παντως το εχω αναφερει στο παρελθον η σχεση που εχει ο νεοελληνας με την Αρχαια Ελλαδα ειναι ακρως προβληματικη.Φυσικα το θεμα πως εχετε διδαχθει ιστορια στην Ελλαδα ειναι κρισιμο.Οταν επισημα η Ελλαδα μιλαει για '' φυλετικη συνεχεια'' απο τους Αρχαιους Ελληνες ,λες κ οι νεοελληνες εχουν δλδ την παραμικρη σχεση με τον τοτε πληθυσμο της Αρχαιας Ελλαδας ειναι μοναχα να απορει κανεις.

Γενικα νομιζω οτι αυτο που θα μιλησει ασχημα στην ψυχη της συντριπτικης πλειοψηφιας του νεοελληνα ειναι το deconstruction του μυθου της φυλετικης συνεχειας απο την Αρχαια Ελλαδα. Εμεις οι συγχρονοι νεολληνες (ουσιαστικα ενα μπασταρδεμενο εθνος οπως ολα τα υπολοιπα εξαλλου στην Βαλκανικη) ξερουμε να καπηλευομαστε την ιστορια της Αρχαιας Ελλαδας κατα το δοκουν κ κυριως για να το παιξουμε ιστορια σε τπτ ''δευτεροτριτους'' που οταν ''εμεις'' χτιζαμε Ακροπολεις εκεινοι σκαρφαλωναν δεντρα σαν τους πιθηκους.

Απελπιστικο αυτο το θεμα στην Ελλαδα,ειλικρινα.Ενα ελλειμα μου βγαζει το οποιο επικαλουμαστε για να νιωθουμε ανωτεροι.Να μην πω για το ποσο αηδιαστικα εθνικιστικες τασεις στην Ελλαδα εκμεταλευονται το θεμα της δηθεν συνεχειας μας απο την Αρχαια Ελλαδα.Λυπηρο

Δημοσ.

Πιστευω οτι ειμαστε γνησιοι απογονοι των αρχαιων Ελληνων,με ολα τα προτερηματα αλλα και τα ελαττωματα τους.

Το γεγονος οτι η Ελλαδα ηταν υποδουλη των Τουρκων για αρκετα χρονια,δεν σημαινει οτι εχουμε αλλοιωθει σαν λαος.

Και αλλες χωρες της Ασιας,οπως Ινδια-Ινδονησια κ.α,ηταν υποδουλες για πολλα χρονια σε Αγγλους Ολλανδους κ.λ.π.

Πολλες Αφρικανικες χωρες το ιδιο απο Γαλλους.Ομως κι αυτοι οι λαοι,συνεχιζουν και διατηρουν τα ιδια χαρακτηριστικα και εχουν απο ανεκαθεν την ιδια κουλτουρα.

Το προβλημα της παιδιας και της ελλιπης μορφωσης,ειναι παγκοσμιο.Για ρωτηστε κανα εγγλεζοπουλο η αμερικανοπουλο,να σας πει αν ξερει καλα ιστορια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...