Προς το περιεχόμενο

γλώσσες προγραμματισμού και XML

Dark_Sage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους,

Θέλω απο την εμπειρία σας να μου πειτε ποια γλωσσα απο τις απο παρακάτω:

c, c++, java, python, perl

είναι η καταλληλότερη με την καλύτερη και πιο εύκολη υποστήριξη για επεξεργασία, ανάγνωση, αποθήκευση και όχι μόνο XML αρχείων.

ευχαριστώ πολυ

Δημοσ.

Γεια σε όλους,

είναι η καταλληλότερη με την καλύτερη και πιο εύκολη υποστήριξη για επεξεργασία, ανάγνωση, αποθήκευση και όχι μόνο XML αρχείων.

ευχαριστώ πολυ

Όλες οι γλώσσες που περιγράφεις έχουν τις κατάλληλες απολήξεις για τέτοιου είδους εργασίες ... Υπάρχει κάτι πιο εξειδικευμένο που θες να κάνεις με XML αρχεία??

Πχ, μέσω του C++ Builder ή της Delphi, μπορείς να κάνεις generate strong typed classes για να διαβάζεις και να χρησιμοποιείς τα XML σου με κανονικά object instances ...

Δημοσ.

Οι ίδιες οι γλώσσες (ως "σκέτες" γλώσσες) δεν ξέρω πόσο μπορούν να "μιλήσουν" εύκολα με XML. Όταν τώρα μιλήσουμε για συνδυασμό γλώσσας/framework, τότε τα πράγματα αλλάζουν (προς ... το καλύτερο ;) ).

Για παράδειγμα, εάν θεωρήσουμε τη γλώσσα C++ με το framework Qt (αυτό που για συντομία αναφέρω ως C++/Qt) τότε έχουμε πολύ καλή υποστήριξη XML, για παράδειγμα δες στο

http://doc.qt.nokia.com/4.7/classes.html

τις κλάσεις που το όνομα τους ξεκινάει με QXml :)

Προφανώς αντίστοιχα πράγματα ισχύουν και για άλλους συνδυασμούς γλωσσών/frameworks.

Δημοσ.

Actionscript 3.0 out of the box.. Πλέον και για εγγραφή σε xml.. FileReference class and flash player 10 ftw

(Έτσι για να εκνευρίσω τους devs των "σοβαρών" γλωσσών :P)

Δημοσ.

Γεια σε όλους,

ευχαριστώ πολυ

Νομίζω ότι ο αρχικός poster ήταν αρκετά σαφής στο ερώτημα του! Δεν αναφέρθηκε σε Scala ή σε ActionScript. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...