Προς το περιεχόμενο

Βία στα video games.

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tα όριο ηλικίας που μπαίνουν πάνω στο βιντεοπαιχνίδι έχουν λόγο που μπαίνουν. End of the story. Μαλάκες γονείς.

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Eιμαι κατα των βιντεο γκειμς γιατι θεωρω οτι προασπιζουν την βια(λεκτικη ή σωματικη) και βγαινει στους ανθρωπους συνειδητα ή ασυνειδητα.

Δημοσ.

Eιμαι κατα των βιντεο γκειμς γιατι θεωρω οτι προασπιζουν την βια(λετικη ή σωματικη) και βγαινει στους ανθρωπους συνειδητα ή ασυνειδητα.

Με ποιον τρόπο; Πατώντας ένα κουμπάκι;

Δημοσ.

Λογικα αν είσαι κατά της βίας στα video games θα πρέπει να είσαι και κατά της βίας στις ταινίες κτλ.

Σους, στις ταινίες γίνεσαι δέκτης, όχι «συνεργός»..

Δημοσ.

Λογικα αν είσαι κατά της βίας στα video games θα πρέπει να είσαι και κατά της βίας στις ταινίες κτλ.

Ειμαι κατα της βιας γενικοτερα,ναι.

Αυτο το κουμπακι εχω δει σε καποιους ανθρωπους στατους να εχει τεραστιες επιπτωσεις στην ψυχολογια τους καθως μεγαλωνουν..

Δημοσ.

Σους, στις ταινίες γίνεσαι δέκτης, όχι «συνεργός»..

Αν επιρρεάζει θα επιρρεάζει και στις δύο περιπτώσεις πάντως.

Αυτο το κουμπακι εχω δει σε καποιους ανθρωπους στατους να εχει τεραστιες επιπτωσεις στην ψυχολογια τους καθως μεγαλωνουν..

Σε κάποιες περιπτώσεις ισχύει, αλλα πιστευω δεν ειναι η βασική πηγή επιρροής.

Δημοσ.

Αν επιρρεάζει θα επιρρεάζει και στις δύο περιπτώσεις πάντως.

Έχεις δίκιο το ξέρω, αλλά συμβαίνει ότι συνέβαινε και στη μέταλ σκηνή, ξέρεις.

Δημοσ.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι την έχουνε δει Gandhi. Η βία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Σε όλα τα επίπεδα και όλους τους πολιτισμούς. Το αλατοπίπερο. Και δεν είναι μόνο σωματική.

Δημοσ.

Δεν μιλάει κανείς για την βία που βιώνουν όλοι (όχι μόνο τα παιδιά) στην καθημερινή τους ζωή...οι ταινίες και τα games τους πείραξαν. Πιστεύω πως βίαιος μπορεί να γίνει κάποιος καταρχήν από το σπίτι του (μέσω ενδοοικογενειακών καταστάσεων) και μετά από το ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο ζει. Τηλεόραση και video games επηρεάζουν σε πολύ μικρότερη κλίμακα (τα games περισσότερο καθότι πιο interactive).

υγ Αν και.. όποτε συναντώ κάγκουρες στο δρόμο, εικόνες απο GTA έρχονται στο μυαλό μου..

Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβα ακομη για τι πραγμα γινεται η κουβεντα. Για τη βια των παιγνιδιων που παιζει ενας ενηλικας; Για τη βια στο παιγνιδι που παιζει ενα 12 χρονο; Για τη βια που εβλεπα εγω σαν 12χρονο στο spectrum που δεν ξεχωριζα τα πιξελ μεταξυ τους, η για τη βια που βλεπει το τωρινο 12χρονο που η λεπτομερεια πλεον ειναι τεραστια;

Δεν ειναι μια ξερη απαντηση στο οτι η βια στα παιγνιδια κανει κακο η οχι, πρεπει πρωτα να διαχωρισουμε για τι πραγμα μιλαμε, για ποια ηλικια κλπ.

Δημοσ.

Γιατί; Εμείς που μεγαλώσαμε με βίαια παιχνίδια δηλαδή τι πάθαμε;

Παραδείγματα εντός spoiler.

Weird_Dreams_Englishcountrygarden.gifdarkseed.jpg

Δημοσ.

Πάντως δε νομίζω να υπάρχουν παιχνιδιά με ρεαλιστική βία για παιδιά 12 ετών.

Προφανως, για αυτο και πολυ σωστα ανεφερες οτι η ηλικια στο κουτι δεν μπαινει για πλακα. Το θεμα ειναι οταν δε συμβαδιζει η ηλικια στο κουτι, με την ηλικια του παιδιου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...