klainmaingr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Κάποιος σοφός άνθρωπος είχε πεί once: "Αν ο άλλος είναι πυροβολημένος και tetris να του δώσεις να παίξει, θα πετάει τούβλα στους γείτονες". Αν κάποιος ξέρει τι του γίνεται θα ξέρει πολύ καλά οτι όταν πάς να απαγορεύσεις κάτι σε ένα παιδί 10+, θα βρεί τρόπο και θα το κάνει χ10. Αντι να απαγορεύει κανείς οτιδήποτε, καλύτερο θα ήταν να βοηθάει στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Είναι win-win situation σε βάθος χρόνου. Συμφωνώ με τον snoob οτι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το φαινόμενο των mmo λόγω της χασοώρικης obsessive λογικής τους παρά οποιοδήποτε βίαιο video game. Είναι κλισέ να πώ οτι και εγώ και οι περισσότεροι φίλοι μου με τους οποίους παίζουμε/βλέπουμε ότι πιο σάπιο έχει βγεί απο "πάντα" είμαστε ήρεμοι άνθρωποι και μέχρι τώρα κανείς δεν έχει μπαλταδιάσει κάποιον (αφήνοντας ίχνη τουλάχιστον). protip: Κανένα βίαιο παιδάκι στα χρόνια μου δεν είχε την παραμικρή επαφή με gaming.
combat Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Κάποιος σοφός άνθρωπος είχε πεί once: "Αν ο άλλος είναι πυροβολημένος και tetris να του δώσεις να παίξει, θα πετάει τούβλα στους γείτονες". LOL... <><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><> Είναι αυτό που είπε και κάποιος πριν (απλός δεν βρήκα ποιος) : οι γονείς δεν καταλαβαίνουν πως τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι αυτό που παίζουν δεν είναι πραγματικό και γι’ αυτό δεν ανταποκρίνονται στις βίαιες σκηνές που βλέπουν. Νομίζουν πως από την πολλή βία έχουν αποκτήσει ανόσια σε αυτή……. Και αυτό ισχύει και για τις ταινίες και για τα video games…γιατί οι ταινίες δεν είναι παρά μόνο μια σκηνοθεσια…. Η διαφορά μεταξύ τους είναι το ότι οι ταινίες έχουν πραγματικούς χαρακτήρες....
De@th L0rd Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δεν κατηγορεις το παιγνιδι, κατηγορεις το γονιο που δεν ξερει πως να πει οχι, και να αποτρεψει το παιδι, απο αυτο το παιγνιδι. Εκτος βεβαια και αν, ολα τα παιγνιδια ειναι φυσιολογικο να παιχτουν απο παιδια 10-12 χρονων. Με αυτη τη λογικη, μπορουμε να θεωρησουμε σωστο, και το να βλεπουν απο ενα δυο splatterakia τη μερα, α και στο χαλαρο τους, και κανα Rocco για ξεθολωμα. Θεός, θεός έχω λιώσει. Πέρα από την πλάκα συμφωνούμε στο θέμα ηλικιακών περιορισμών.Δεν έχουν βγεί τυχαία. Απλα τα ελληνόπουλα δεν είναι φλώρια όπως οι άγγλοι κ δε μασάνε από τρομακτικά πλάσματα Και πέζουν ESRB 18 από τα 10.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.