heavyaris Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 καλησπέρα, θέλω για banner να χρησιμοποιήσω την παρακάτω είκόνα: θα ήθελα να ρωτήσω, όποιος γνωρίζει να μου πεί, πως γίνεται με το photoshop ή το fireworks να βάλω χρώμα χραμματοσείράς, όχι απλά χρυσαφι, αλλά έχω την εντύπωση πως γίνεται να πάρει μια γραμματοσειρά χρώμα ίδιο με το backround της (τα κέρματα δηλαδή). ευχαριστώ πολύ.
parsifal Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Τα περισσότερα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας έχουν εργαλείο με το οποίο, από μία υπάρχουσα εικόνα, παίρνεις το χρώμα ενός συγκεκριμένου pixel της. Συνήθως αυτό το εργαλείο θα έχει ονομασία "Color Picker" ή κάτι παρόμοιο. Για τον Color Picker του Photoshop, δες ένα tutorial εδώ: http://www.khulsey.com/photoshop_tutorials/photoshop_cs3_color-picker.html
heavyaris Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν εννοούσα το color picker που παίρνει δείγμα απο ένα pixel μονο, αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς, ή γραμματοσείρα γίνεται με ότι είναι και το background, πχ αν είναι μια σημαία καρώ το background, γίνεται η γραμματοσειρά καρω. ελπίζω να έγινα κατανοητός. ευχαριστώ.
heavyaris Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 ναι, αλλά να φαίνεται και το υπόλοιπο backround ευχαριστώ για την απάντηση.
parsifal Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Χμμμ...Αν φαίνεται και το υπόλοιπο background, οι χαρακτήρες πώς θα ξεχωρίζουν αφού η «γέμισή» τους είναι και αυτή τμήμα του background; Μόνο αν τους βάλεις κάποιο περίγραμμα, διαφορετικό της εικόνας (και καλύτερα solid color).
heavyaris Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 παιδιά, μέχρι να βρώ αυτό πως γίνεται, έχει κανείς ιδέα πώς μπορώ να κάνω στο παρακάτω banner (ο θεός να το κάνει) στο σημείο που ενώνονται οι εικόνες, σαν ένα ξεθώριασμα, για να γίνεται ομαλά η μετάβαση απο την μια στην άλλη (και να μήν φαίνεται σαν ξένο σώμα)? ευχαριστώ.
NiKoS WSN Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Χμμμ...Αν φαίνεται και το υπόλοιπο background, οι χαρακτήρες πώς θα ξεχωρίζουν αφού η «γέμισή» τους είναι και αυτή τμήμα του background; Μόνο αν τους βάλεις κάποιο περίγραμμα, διαφορετικό της εικόνας (και καλύτερα solid color). μήπως εννοεί χωρίς το background; δηλαδή να πάρει την εικόνα να την βάλει στα γράμματα χωρίς να υπάρχει πλέον η εικόνα ως background; καλησπέρα, θέλω για banner να χρησιμοποιήσω την παρακάτω είκόνα: θα ήθελα να ρωτήσω, όποιος γνωρίζει να μου πεί, πως γίνεται με το photoshop ή το fireworks να βάλω χρώμα χραμματοσείράς, όχι απλά χρυσαφι, αλλά έχω την εντύπωση πως γίνεται να πάρει μια γραμματοσειρά χρώμα ίδιο με το backround της (τα κέρματα δηλαδή). ευχαριστώ πολύ. Με ενδιαφέρει και εμένα κάτι τέτοιο...
parsifal Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 μήπως εννοεί χωρίς το background; δηλαδή να πάρει την εικόνα να την βάλει στα γράμματα χωρίς να υπάρχει πλέον η εικόνα ως background; Ποια είναι η διαφορά με αυτό που δείχνει ο spartakoscs στο μήνυμα #4;
heavyaris Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 καμμια γενική ιδέα για το πως να βελτιώσω το banner? ευχαριστώ.
parsifal Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Για δοκίμασε να εφαρμόσεις ένα blur φίλτρο σε ένα ορθογώνιο selection μερικά pixels δεξιά και αριστερά από το σημείο της ένωσης...
macabre_sunsets Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Για το photoshop (CS4): Κείμενο με διάφανο background α) Ανοίγεις την εικόνα που θέλεις για background β) Φτιάχνεις ένα νέο layer (Layer -> New -> Layer ή Shift + Ctrl + N) γ) Επιλέγεις το Text Tool (ή όπως λέγεται - ) και γράφεις το κείμενό σου δ) Δεξί click στο layer με το κείμενο και επιλέγεις το Blending Options... ε) Βάζεις το Fill Opacity στο 0% Πλεον το κείμενό σου δεν φαίνεται. στ) Ενεργοποιείς το Stroke και ορίζεις πόσα pixel θέλεις να ειναι. Όσα πιο πολλά pixel τόσο πιο χοντρό θα είναι το περίγραμμα του κειμένου ζ) Ενεργοποιείς το Drop Shadow και παίζεις με τις διαθέσιμες παραμέτρους. Ενδεικτικά τα δικά μου Και τέλος το αποτέλεσμα σε δυο διαφορετικά σημεία μιας εικόνας: Ιδέα για το banner α) Φτιάχνεις μια νέα εικόνα με ότι διαστάσεις θέλεις. Εγώ έβαλα 900 x 100 β) Ανοίγεις το background που σου αρέσει και το τοποθετείς στον σημείο που θέλεις γ) Φτιάχνεις ένα νέο layer (Layer -> New -> Layer ή Shift + Ctrl + N) δ) Επιλέγεις τα χρώματα που θέλεις και στην συνέχεια διαλέγεις το Gradient Tool ε) Χρωματίζεις τo νεο layer ολόκληρο στ) Με επιλεγμένο το νεο layer, κάνεις click στο Add layer mask Θα παρατηρήσεις ότι τα επιλεγμένα χρώματα γίνονται Μαύρο και Άσπρο ζ) Επιλέγεις πάλι το Gradient Tool και το εφαρμόζεις οριζόντια στο νεο layer. Το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι Θα χρειαστεί κάμποσες προσπάθειες μέχρι να το πετύχεις όπως θέλεις βέβαια. Μετά εφαρμόζεις όποια άλλη μορφοποίηση θέλεις.
NiKoS WSN Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Για το photoshop (CS4): Κείμενο με διάφανο background α) Ανοίγεις την εικόνα που θέλεις για background β) Φτιάχνεις ένα νέο layer (Layer -> New -> Layer ή Shift + Ctrl + N) γ) Επιλέγεις το Text Tool (ή όπως λέγεται - ) και γράφεις το κείμενό σου δ) Δεξί click στο layer με το κείμενο και επιλέγεις το Blending Options... ε) Βάζεις το Fill Opacity στο 0% Πλεον το κείμενό σου δεν φαίνεται. στ) Ενεργοποιείς το Stroke και ορίζεις πόσα pixel θέλεις να ειναι. Όσα πιο πολλά pixel τόσο πιο χοντρό θα είναι το περίγραμμα του κειμένου ζ) Ενεργοποιείς το Drop Shadow και παίζεις με τις διαθέσιμες παραμέτρους. Ενδεικτικά τα δικά μου Και τέλος το αποτέλεσμα σε δυο διαφορετικά σημεία μιας εικόνας: Ιδέα για το banner α) Φτιάχνεις μια νέα εικόνα με ότι διαστάσεις θέλεις. Εγώ έβαλα 900 x 100 β) Ανοίγεις το background που σου αρέσει και το τοποθετείς στον σημείο που θέλεις γ) Φτιάχνεις ένα νέο layer (Layer -> New -> Layer ή Shift + Ctrl + N) δ) Επιλέγεις τα χρώματα που θέλεις και στην συνέχεια διαλέγεις το Gradient Tool ε) Χρωματίζεις τo νεο layer ολόκληρο στ) Με επιλεγμένο το νεο layer, κάνεις click στο Add layer mask Θα παρατηρήσεις ότι τα επιλεγμένα χρώματα γίνονται Μαύρο και Άσπρο ζ) Επιλέγεις πάλι το Gradient Tool και το εφαρμόζεις οριζόντια στο νεο layer. Το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι Θα χρειαστεί κάμποσες προσπάθειες μέχρι να το πετύχεις όπως θέλεις βέβαια. Μετά εφαρμόζεις όποια άλλη μορφοποίηση θέλεις. το δοκίμασα και ισχύει και για το cs5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.