Προς το περιεχόμενο

γραμματοσειρά ίδια με το background

heavyaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα, θέλω για banner να χρησιμοποιήσω την παρακάτω είκόνα:

forex-trading.jpg

θα ήθελα να ρωτήσω, όποιος γνωρίζει να μου πεί, πως γίνεται με το photoshop ή το fireworks να βάλω χρώμα χραμματοσείράς, όχι απλά χρυσαφι, αλλά έχω την εντύπωση πως γίνεται να πάρει μια γραμματοσειρά χρώμα ίδιο με το backround της (τα κέρματα δηλαδή).

ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Τα περισσότερα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας έχουν εργαλείο με το οποίο, από μία υπάρχουσα εικόνα, παίρνεις το χρώμα ενός συγκεκριμένου pixel της. Συνήθως αυτό το εργαλείο θα έχει ονομασία "Color Picker" ή κάτι παρόμοιο.

Για τον Color Picker του Photoshop, δες ένα tutorial εδώ: http://www.khulsey.com/photoshop_tutorials/photoshop_cs3_color-picker.html

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν εννοούσα το color picker που παίρνει δείγμα απο ένα pixel μονο, αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς, ή γραμματοσείρα γίνεται με ότι είναι και το background, πχ αν είναι μια σημαία καρώ το background, γίνεται η γραμματοσειρά καρω.

ελπίζω να έγινα κατανοητός.

ευχαριστώ.

Δημοσ.

Χμμμ...Αν φαίνεται και το υπόλοιπο background, οι χαρακτήρες πώς θα ξεχωρίζουν αφού η «γέμισή» τους είναι και αυτή τμήμα του background; Μόνο αν τους βάλεις κάποιο περίγραμμα, διαφορετικό της εικόνας (και καλύτερα solid color).

Δημοσ.

παιδιά, μέχρι να βρώ αυτό πως γίνεται, έχει κανείς ιδέα πώς μπορώ να κάνω στο παρακάτω banner (ο θεός να το κάνει) στο σημείο που ενώνονται οι εικόνες, σαν ένα ξεθώριασμα, για να γίνεται ομαλά η μετάβαση απο την μια στην άλλη (και να μήν φαίνεται σαν ξένο σώμα)?

post-145960-0-37254500-1295986188_thumb.png

ευχαριστώ.

Δημοσ.

Χμμμ...Αν φαίνεται και το υπόλοιπο background, οι χαρακτήρες πώς θα ξεχωρίζουν αφού η «γέμισή» τους είναι και αυτή τμήμα του background; Μόνο αν τους βάλεις κάποιο περίγραμμα, διαφορετικό της εικόνας (και καλύτερα solid color).

μήπως εννοεί χωρίς το background; δηλαδή να πάρει την εικόνα να την βάλει στα γράμματα χωρίς να υπάρχει πλέον η εικόνα ως background;

καλησπέρα, θέλω για banner να χρησιμοποιήσω την παρακάτω είκόνα:

forex-trading.jpg

θα ήθελα να ρωτήσω, όποιος γνωρίζει να μου πεί, πως γίνεται με το photoshop ή το fireworks να βάλω χρώμα χραμματοσείράς, όχι απλά χρυσαφι, αλλά έχω την εντύπωση πως γίνεται να πάρει μια γραμματοσειρά χρώμα ίδιο με το backround της (τα κέρματα δηλαδή).

ευχαριστώ πολύ.

Με ενδιαφέρει και εμένα κάτι τέτοιο...

Δημοσ.
μήπως εννοεί χωρίς το background; δηλαδή να πάρει την εικόνα να την βάλει στα γράμματα χωρίς να υπάρχει πλέον η εικόνα ως background;

Ποια είναι η διαφορά με αυτό που δείχνει ο spartakoscs στο μήνυμα #4;

Δημοσ.

Για δοκίμασε να εφαρμόσεις ένα blur φίλτρο σε ένα ορθογώνιο selection μερικά pixels δεξιά και αριστερά από το σημείο της ένωσης...

Δημοσ.

Για το photoshop (CS4):

Κείμενο με διάφανο background

α) Ανοίγεις την εικόνα που θέλεις για background

β) Φτιάχνεις ένα νέο layer (Layer -> New -> Layer ή Shift + Ctrl + N)

γ) Επιλέγεις το Text Tool (ή όπως λέγεται - texttool.png) και γράφεις το κείμενό σου

δ) Δεξί click στο layer με το κείμενο και επιλέγεις το Blending Options...

ε) Βάζεις το Fill Opacity στο 0%

fillopacity.png

Πλεον το κείμενό σου δεν φαίνεται.

στ) Ενεργοποιείς το Stroke και ορίζεις πόσα pixel θέλεις να ειναι. Όσα πιο πολλά pixel τόσο πιο χοντρό θα είναι το περίγραμμα του κειμένου

stroke.png

ζ) Ενεργοποιείς το Drop Shadow και παίζεις με τις διαθέσιμες παραμέτρους. Ενδεικτικά τα δικά μου

dropshadow.png

Και τέλος το αποτέλεσμα σε δυο διαφορετικά σημεία μιας εικόνας:

result1.pngresult2.png

Ιδέα για το banner

α) Φτιάχνεις μια νέα εικόνα με ότι διαστάσεις θέλεις. Εγώ έβαλα 900 x 100

β) Ανοίγεις το background που σου αρέσει και το τοποθετείς στον σημείο που θέλεις

banner_01.png

γ) Φτιάχνεις ένα νέο layer (Layer -> New -> Layer ή Shift + Ctrl + N)

δ) Επιλέγεις τα χρώματα που θέλεις και στην συνέχεια διαλέγεις το Gradient Tool

gradienttool.png

ε) Χρωματίζεις τo νεο layer ολόκληρο

baner_02.png

στ) Με επιλεγμένο το νεο layer, κάνεις click στο Add layer mask

layermask.png

Θα παρατηρήσεις ότι τα επιλεγμένα χρώματα γίνονται Μαύρο και Άσπρο

ζ) Επιλέγεις πάλι το Gradient Tool και το εφαρμόζεις οριζόντια στο νεο layer. Το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι

banner_03.png

Θα χρειαστεί κάμποσες προσπάθειες μέχρι να το πετύχεις όπως θέλεις βέβαια.

Μετά εφαρμόζεις όποια άλλη μορφοποίηση θέλεις.

Δημοσ.

Για το photoshop (CS4):

Κείμενο με διάφανο background

α) Ανοίγεις την εικόνα που θέλεις για background

β) Φτιάχνεις ένα νέο layer (Layer -> New -> Layer ή Shift + Ctrl + N)

γ) Επιλέγεις το Text Tool (ή όπως λέγεται - texttool.png) και γράφεις το κείμενό σου

δ) Δεξί click στο layer με το κείμενο και επιλέγεις το Blending Options...

ε) Βάζεις το Fill Opacity στο 0%

fillopacity.png

Πλεον το κείμενό σου δεν φαίνεται.

στ) Ενεργοποιείς το Stroke και ορίζεις πόσα pixel θέλεις να ειναι. Όσα πιο πολλά pixel τόσο πιο χοντρό θα είναι το περίγραμμα του κειμένου

stroke.png

ζ) Ενεργοποιείς το Drop Shadow και παίζεις με τις διαθέσιμες παραμέτρους. Ενδεικτικά τα δικά μου

dropshadow.png

Και τέλος το αποτέλεσμα σε δυο διαφορετικά σημεία μιας εικόνας:

result1.pngresult2.png

Ιδέα για το banner

α) Φτιάχνεις μια νέα εικόνα με ότι διαστάσεις θέλεις. Εγώ έβαλα 900 x 100

β) Ανοίγεις το background που σου αρέσει και το τοποθετείς στον σημείο που θέλεις

banner_01.png

γ) Φτιάχνεις ένα νέο layer (Layer -> New -> Layer ή Shift + Ctrl + N)

δ) Επιλέγεις τα χρώματα που θέλεις και στην συνέχεια διαλέγεις το Gradient Tool

gradienttool.png

ε) Χρωματίζεις τo νεο layer ολόκληρο

baner_02.png

στ) Με επιλεγμένο το νεο layer, κάνεις click στο Add layer mask

layermask.png

Θα παρατηρήσεις ότι τα επιλεγμένα χρώματα γίνονται Μαύρο και Άσπρο

ζ) Επιλέγεις πάλι το Gradient Tool και το εφαρμόζεις οριζόντια στο νεο layer. Το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι

banner_03.png

Θα χρειαστεί κάμποσες προσπάθειες μέχρι να το πετύχεις όπως θέλεις βέβαια.

Μετά εφαρμόζεις όποια άλλη μορφοποίηση θέλεις.

το δοκίμασα και ισχύει και για το cs5

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...