Προς το περιεχόμενο

κάρτα δικτύου | windows XP | μη αναγνώριση

JohnXarxas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά

η εισαγωγή που ακολουθεί, γράφτηκε για να ξέρετε ποια βήματα έκανα και να μην ψάχνεστε χωρίς λόγο...αν φυσικά έχετε την όρεξη να με βοηθήσετε :-D

πρόσφατα έβαλα linux ως δεύτερο λειτουργικό στο PC μου αλλά από ότι φαίνεται θα το κάνω πρώτο...

που λέτε λοιπόν συνδέομαι στο internet αυτή τη στιγμή από τα ubuntu, αλλά όταν μπαίνω στα XP δεν μπορώ...

λέω και εγώ "ναι ρε βλάκα αφού δεν εγκατέστησες το modem"

ακολουθώ τις οδηγίες του φυλλαδίου και στο δεύτερο μόλις βήμα που βρίσκομαι στις συνδέσεις δικτύου δεν μου εμφανίζει τις συνδέσεις και φυσικά δεν μπορώ να κάνω το τρίτο βήμα το οποίο μου λέει να κάνω δεξί κλικ σε μία από αυτές τις συνδέσεις και να προχωρήσω...

αφήνω κάτω τον οδηγό και κοιτάω τις οδηγίες που έχει μέσα στο CD, οι οποίες είναι ίδιες με το φυλλάδιο σε pdf,

και μετά έλεγε κάτι για ethernet κλπ στην αρχική οθόνη του Cd, και πάτησα το όνομα και τον κωδικό εκεί, αλλά θυμήθηκα πως τα είχα αλλάξει πριν από δύο χρόνια όταν το πρωτοσύνδεσα και δεν θυμάμαι καν τον λόγο, έτσι τα χαρτιά που τους αναγράφουν μου φάνηκαν άχρηστα

παίρνω και εγώ στον ΟΤΕ και λέω στο παιδί

"μπορώ να συνδεθώ στο internet με τα linux αλλα όχι τα XP"

"πείτε μου ποιο μόντεμ έχετε"

"sagem f@st 1201, έκανα αυτά που λέει ο οδηγός"

"σε ποιον υπολογιστή έχετε το USB και σε ποιον το ethernet?"

"και τα δύο λειτουργικά τα έχω μαζί στον ίδιο υπολογιστή, απλά μπορώ μόνο από το linux να συνδεθώ, με το καλώδιο ethernet"

"δηλαδή η γραμμή σας δεν έχει πρόβλημα"

"ναι"

"πάτε στον πίνακα ελέγχου και..."

"αν είναι να με πάτε στις συνδέσεις δικτύου πήγα και ήταν κενό, δεν έδειχνε καμία σύνδεση"

"τότε δεν αναγνωρίζεται από τα windows η κάρτα δικτύου, θα πρέπει να κατεβάσετε τους drivers"

"ναι αλλά δεν ξέρω ποια είναι η κάρτα δικτύου μου"

"έχετε τον υπολογιστή μου στην επιφάνεια εργασίας?"

"ναι"

"κάντε δεξί κλικ και πατήστε ιδιότητες, μετά υλικό και βρείτε την κάρτα δικτύου (νομίζω έτσι μου το είπε)"

"δεν το βρίσκω, μήπως βρίσκεται σε κάποιο σκέλος?"

"αποκλείεται να είναι σε κάποιο σκέλος"

"η κάρτα δικτύου είναι μαζί με την μητρική? μήπως ξέρετε πως πηγαίνει συνήθως για να το ψάξω από το χαρτί της αγοράς"

"δεν μπορώ να σας το πω αυτό, μπορει να είναι μόνη της"

"καλά ευχαριστώ"

"παρακαλώ γεια σας καλό σας βράδυ"

έψαξα ένα ένα στο google αυτά που είχα στην λίστα της αγοράς από το πλαίσιο και μου έβγαζε ας πούμε στην αναζήτηση sc konig pci 7.1 konig στα αποτελέσματα κάρτα ήχου και καταλάβαινα τι είναι το καθένα. έτσι δεν εντόπισα κάτι

* να σημειωθεί ότι αυτό μου συμβαίνει μετά το φορματ

* να και ότι έχει ο υπολογιστής μου μέσα

* DVDRW +/- DL SAMSUNG SATA 22X BL BULK (προφανώς αυτή είναι η μονάδα CD ROM, αποκλείεται)

* πληκτρολόγιο turbo-x OEM COMFORT CURVE (προφανώς το πληκτρολόγιο αποκλείεται)

* ποντίκι EMPREX M810 OPTICAL (προφανώς το ποντίκι οπότε και αυτό αποκλείεται)

* οθόνη TFT TURBO-X 22'' TX-221WP (η οθόνη, που επίσης δεν έχει καμία σχέση)

* M/B Asus P5KPL-CM (s775, DDR2, VGA) (από ότι κατάλαβα από το ψάξιμο είναι η μαμά)

* CPU COOLER XILENCE LGA775 FROZEN FIGHTER (ψύκτρα υποθέτω)

* CPU INTEL CORE 2 QUAD 8200 TRA s775/2,33 (επεξεργαστής)

* hdd sata 640GB western -16MB -7200 Rpm (σκληρός δίσκος)

* SVGA PCI-E Palit 9500GT Super+ 1GB HDMI (γραφικά)

* MS windows XP HOME 32bit ελληνικά DSP (λειτουργικό)

* θήκη middle ATX PL05A-BK TURBO-X (θήκη)

* RAM DDR2 TRANSCEND 2GB DIMM 667 (μνήμη RAM)

* SC KONIG PCI 7.1 KONIG (κάρτα ήχου έξτρα από αυτή που έχει η μητρική)

αυτό που θέλω να μου πείτε είναι να με βοηθήσετε, ποιους drivers να κατεβάσω, και γενικώς υπάρχει κάποια λύση βρε παιδί μου?

όπως καταλαβαίνετε είστε η τελευταία μου ελπίδα!

ΒΟΗΘΕΙΑ!

εκπέμπω SOS

δώστε μου τα φώτα σας

Δημοσ.

σε ευχαριστώ πολύ, μου έλυσες τα χέρια!

δεν χρειάστηκε καν να κάνω εγκατάσταση, μπήκε μόνο του

edit: τώρα θα κατεβάσω και για τον ήχο

Δημοσ.

σε ευχαριστώ πολύ, μου έλυσες τα χέρια!

δεν χρειάστηκε καν να κάνω εγκατάσταση, μπήκε μόνο του

edit: τώρα θα κατεβάσω και για τον ήχο

Η μητρική σου κάρτα πρέπει να συνοδευόταν από ένα CD ή DVD. Είναι απόλυτα χρήσιμo αποκλειστικά για τα windows (καθόλου για διανομές Linux). Αφού εγκατέστησες τα windows αμέσως μετά έπρεπε να εγκαταστήσεις τους drivers για το chipset της μητρικής , οι οποίοι κανονικά παρέχονται από αυτό το CD / DVD. Ειλικρινά δεν ξέρω αν η πολιτική της ASUS είναι διαφορετική και ενδεχομένως επιβάλλεται η παραπάνω εγκατάσταση από το διαδίκτυο.

ΥΓ : .....κι επειδή έχω πάθος με το Linux θα ήθελα να σου θυμίσω ότι εκεί μπορείς να απολαύσεις δωρεάν 64bit λειτουργικά, τα οποία αναγνωρίζουν πολύ περισσότερη μνήμη από τα 32bit Win XP και φυσικά είναι πολύ πιο ....ατίθασα. (Βλέπε Fedora 14 KDE x86_64 !) .....και γιατί όχι δοκίμασέ το κι ας ψαχτείς λίγο στην αρχή. Όλες οι απαντήσεις υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Δημοσ.

Η μητρική σου κάρτα πρέπει να συνοδευόταν από ένα CD ή DVD. Είναι απόλυτα χρήσιμo αποκλειστικά για τα windows (καθόλου για διανομές Linux). Αφού εγκατέστησες τα windows αμέσως μετά έπρεπε να εγκαταστήσεις τους drivers για το chipset της μητρικής , οι οποίοι κανονικά παρέχονται από αυτό το CD / DVD. Ειλικρινά δεν ξέρω αν η πολιτική της ASUS είναι διαφορετική και ενδεχομένως επιβάλλεται η παραπάνω εγκατάσταση από το διαδίκτυο.

Σωστός αλλά πολλές φορές είναι λίγο outdated αυτοί οι drivers, οπότε καλύτερα απ το site, εφόσον φυσικά υπάρχει η δυνατότητα :)

ΥΓ : .....κι επειδή έχω πάθος με το Linux θα ήθελα να σου θυμίσω ότι εκεί μπορείς να απολαύσεις δωρεάν 64bit λειτουργικά, τα οποία αναγνωρίζουν πολύ περισσότερη μνήμη από τα 32bit Win XP και φυσικά είναι πολύ πιο ....ατίθασα. (Βλέπε Fedora 14 KDE x86_64 !) .....και γιατί όχι δοκίμασέ το κι ας ψαχτείς λίγο στην αρχή. Όλες οι απαντήσεις υπάρχουν στο διαδίκτυο.

2GB έχει όλα κι όλα. Επίσης υπάρχουν και windows 64bit. Κανένα πρόβλημα με το linux απλά η επιχειρηματολογία υπέρ αυτού μου φάνηκε λίγο άτοπη.

Δημοσ.

αυτό είναι λειτουργικό? πρώτη φορά το ακούω

Δημοσ.

Είναι λειτουργικό σύστημα Linux (ανοιχτού λογισμικού). Υπάρχουν πολλά λειτουργικά συστήματα Linux αρχιτεκτονικής 32 και 64 bit τα οποία είναι εντελώς δωρεάν. Υπόψη ότι είναι εντελώς δωρεάν όχι μόνον τα λειτουργικά, αλλά και ......κάποιες χιλιάδες (όπως ακριβώς το λέω.....) εφαρμογές (προγράμματα) τις οποίες κατεβάζεις ελεύθερα από το internet σύμφωνα με οδηγίες που σου δίνει το λειτουργικό σύστημα.

Ο περίφημος browser Firefox που οι περισσότεροι τον προτιμήσαμε από τον Internet explorer είναι project του ελεύθερου λογισμικού , όπως επίσης είναι και ο VLC media player, το Open Office , το Picasa, το GIMP, το Ιnkscape και άλλα τα οποία ήδη χρησιμοποιούμε και στα windows ΕΛΕΥΘΕΡΑ, χωρίς σπαστήρια , ποτιστήρια και στο τέλος .... δικαστήρια. Διότι κάποτε θα γίνει κι αυτό το τελευταίο.

Έγραψα πριν στον πράγματι θαρραλέο φίλο που δοκίμασε Ubuntu ότι, κάλλιστα θα μπορούσε να εγκαταστήσει 64bit λειτουργικό ! Δεν είναι μόνον το μεγαλύτερο μέγεθος της μνήμης που αναγνωρίζει αλλά κυρίως η ταχύτητα επεξεργασίας των στοιχείων. Μιλάμε για πλήρη αξιοποίηση του 64μπιτου Data Buss της CPU !!

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι, πρέπει να μεταφερθούν οδικώς 10.000 άνθρωποι από τη Χαλκίδα στην Αθήνα . Υπάρχουν 2 εταιρείες που μπορούν να αναλάβουν τη μεταφορά. Η 32μπιτη και η 64μπιτη. Διαθέτουν τον ίδιο αριθμό λεωφορείων αλλά ......

Η 32μπιτη θα χρησιμοποιήσει την παλιά Εθνική οδό και τη μπουκωμένη λεωφόρο Κηφισσίας, ενώ η 64μπιτη την νέα Εθνική οδό και την Αττική οδό όλη για πάρτη της.....

Τα λεωφορεία της 32μπιτης είναι ας πούμε 50 θέσεων , ενώ της άλλης είναι από 500 θέσεων και βάλε.

Ποια από τις δύο εταιρείες λέτε να τελειώσει νωρίτερα και μάλιστα χωρίς ατυχήματα και ταλαιπωρία ;

Νομίζω ότι, αν κάποιος έχει 64μπιτο PC και χρησιμοποιεί 32μπιτο λειτουργικό , απλά δεν αξιοποιεί ούτε την Αττική οδό , ούτε ....τα μεγάλα λεωφορεία.

Ναι, υπάρχουν και windows 64μπιτα, αλλά αυτά κάποτε θα πρέπει να τα πληρώσουμε , διότι δεν ήταν, ούτε είναι, ούτε θα είναι δωρεάν...... και μαζί με αυτά θα πρέπει να πληρώνουμε κι ένα κάρο προγράμματα, τα οποία σταδιακά είτε δεν θα τα βρίσκουμε σπασμένα είτε αν τα βρούμε δεν θα τολμάμε να τα χρησιμοποιήσουμε .

Κι επειδή όλα αυτά είναι λόγια ..... δοκιμάστε το Fedora 14 KDE 64 bit Red Hat Linux. Τολμήστε.

Δημοσ.

[...]

Η 32μπιτη θα χρησιμοποιήσει την παλιά Εθνική οδό και τη μπουκωμένη λεωφόρο Κηφισσίας, ενώ η 64μπιτη την νέα Εθνική οδό και την Αττική οδό όλη για πάρτη της.....

Τα λεωφορεία της 32μπιτης είναι ας πούμε 50 θέσεων , ενώ της άλλης είναι από 500 θέσεων και βάλε.

[...]

Ε υπερβάλεις. Σε πραγματικές συνθήκες η διαφορά των 2 εκδόσεων είναι συνήθως ανεπαίσθητη. Λίγες οι εφαρμογές που εκμεταλλεύονται τα 64bit και ποτέ οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες όσο τις παρουσιάζεις.

Δημοσ.

Ε υπερβάλεις. Σε πραγματικές συνθήκες η διαφορά των 2 εκδόσεων είναι συνήθως ανεπαίσθητη. Λίγες οι εφαρμογές που εκμεταλλεύονται τα 64bit και ποτέ οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες όσο τις παρουσιάζεις.

Δεν είναι καθόλου πραγματικές οι συνθήκες που ονομάζεις ! Ίσως κάποιες εφαρμογές να είναι κάλπικες 64 bit αλλά το λειτουργικό θα είναι αληθινό !

Όπως λες και ο ίδιος είναι λίγες οι εφαρμογές που εκμεταλλεύονται την πραγματική δύναμη των 64 bit ! Συμφωνώ .

Με μία όμως εφαρμογή από αυτές τις λίγες που λες (πάντα Linux) έφτιαξα DVD VIDEO στο 1/3 του χρόνου που ήθελα παλαιότερα με το ίδιο PC!

Τα κυκλωματικά μέρη των σύγχρονων υπολογιστών άλλαξαν και προηγήθηκαν τεχνολογικά σε σημαντικό βαθμό από το υπάρχων λογισμικό .

Πολλές εταιρείες κατασκευής εμπορικού λογισμικού όμως έκαναν φτωχές μετατροπές του παλαιού λογισμικού και μας ταίζουν κονσέρβα, απλά γιατί έτσι τους συμφέρει.

Στον κόσμο του ελεύθερου λογισμικού υπάρχει φιλότιμο και διαφάνεια σε κάθε περίπτωση.

Δεν θέλω να ξαναπληρώσω διόδια στον Gates.

Δεν θέλω να ξαναπληρώσω για μια εφαρμογή γενικής χρήσεως, η οποία στο φινάλε έχει κι αρκετά bugs!!

Βαρέθηκα να βομβαρδίζομαι από ιούς.

Δεν θέλω να ξαναδώ μπλε οθόνη (όχι ότι προτιμάω κάτι σε ροζάκι.....που λένε και στη διαφήμιση).

Δεν χρειάζομαι ψηφιακές υπογραφές.

Αντιλαμβάνομαι την οικονομική κρίση και λατρεύω ακόμη περισσότερο την ελευθερία του Linux.

Μου θυμίζει τη Χώρα μας ....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...