Προς το περιεχόμενο

Επιλογή HDMI Καλωδίου

prigipa_m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν η κάρτα γραφικών σου έχει έξοδο HDMI ένα απλό καλώδιο HDMI-HDMI σαν αυτό είναι υπεραρκετό. Μην μπεις στην διαδικασία της "καλύτερης ποιότητας" καλωδίου γιατί θα χώσεις βαθιά το χέρι στην τσέπη χωρίς καμία διαφορά σε αυτό που βλέπεις στην οθόνη σου.

Δημοσ.

Με τη μόνη διαφορά ότι με αυτό το ποσό αγοράζεις από το ebay καλώδιο που έχει όλες τις προδιαγραφές που οι άλλοι προσπαθούν να σου πουλήσουν 15-20-30 ευρώ. Γιατί να τα δώσεις στον κάθε ισόπ και να πάρεις ένα αρχαίο καλώδιο από την εποχή που ο κόσμος έβλεπε μέχρι 720p? Αν μετά βλέπεις ένα ψιλοσπασιματάκι στην εικόνα δεν θα σε τρώει ο ποπός σου να πας και να πάρεις ένα καλώδιο που να αναγράφει τουλάχιστον 1080p στις προδιαγραφές του; Ακόμη και αν θέλεις να βλέπεις μέχρι 720p δεν σε ενδιαφέρει να επενδύσεις για το μέλλον;

Δημοσ.

Ναι για δείξει και σε εμάς τους άσχετους ποιο είναι αυτό το καλώδιο που λες και ποιες παραπάνω προδιαγραφές έχει από αυτό του eshop...

Πρώτη φορά ακούω HDMI καλώδιο να σηκώνει ΜΕΧΡΙ 720p... Παγκόσμια προτοτυπία θα είναι...

Δημοσ.

Aπό που προκύπτιει ότι το καλώδιο που παρέθεσα δεν "σηκώνει" 1080p?

Προκύπτει από το ότι την πάτησε φίλος μου με φτηνό καλώδιο του eshop που έκανε ένα οριζόντιο σπάσιμο στο κέντρο της εικόνας στα 1080p ενώ στα 720p ήταν οκ. Δεν είναι σημαντικό να μεταφέρω αυτή την εμπειρία;

Δημοσ.

Προκύπτει από το ότι την πάτησε φίλος μου με φτηνό καλώδιο του eshop που έκανε ένα οριζόντιο σπάσιμο στο κέντρο της εικόνας στα 1080p ενώ στα 720p ήταν οκ. Δεν είναι σημαντικό να μεταφέρω αυτή την εμπειρία;

Άλλο το ένα άλλο το άλλο.Αυτό που αναφέρεις δεν έχει να κάνει με τις προδιαγραφές του πρότυπου HDMI που είναι ΣΤΑΝΤΑΡ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

Μπορεί ο φίλος σου είτε να έπεσε σε ελαττωματικό καλώδιο (οπότε μπορεί να το επιστρέψει), είτε ο υπολογιστής του να μην "σηκώνει" να παίζει 1080p βίντεο , είτε χίλια άλλα δύο.Σε καμιά περίπτωση όμως δεν τίθεται θέμα μη συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές

Δημοσ.

Kαλά κάνεις και το γράφεις. Απλά μπορεί να έτυχε γιατί προσωπικά έχω 3 από δαύτα και δεν μου έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα...

Δημοσ.

Ναι για δείξει και σε εμάς τους άσχετους ποιο είναι αυτό το καλώδιο που λες και ποιες παραπάνω προδιαγραφές έχει από αυτό του eshop...

Πρώτη φορά ακούω HDMI καλώδιο να σηκώνει ΜΕΧΡΙ 720p... Παγκόσμια προτοτυπία θα είναι...

Όποιο καλώδιο κι αν πάρεις με προδιαγραφές hdmi 1.3 και πάνω, έχει τέτοιο bandwidth που ό,τι εικόνα και ήχο να του πετάξεις με τις υπάρχουσες πηγές θα παίξει κανονικά. Εννοείται ακόμη και αν δεν υποστηρίζει όσα γράφει, και πάλι αρκετά θα είναι.

Αν αυτό το καλώδιο το πάρεις από ελλάδα από μαγαζιά-κλέφτες θα το πληρώσεις 3-4 φορές παραπάνω. Αν το πάρεις από κάτι μικρομάγαζα ή από ebay θα το πάρεις τζάμπα, φθηνότερα από τη version 1.0 που παρέθεσε κάποιος παραπάνω.

Kαλά κάνεις και το γράφεις. Απλά μπορεί να έτυχε γιατί προσωπικά έχω 3 από δαύτα και δεν μου έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα...

Το συγκεκριμένο καλώδιο έβγαζε το πρόβλημα όταν υπήρχει υψηλό bitrate ήχου DTS αν θυμάμαι καλά εκτός από τα 1080p. Δεν είναι ότι το έκανε και πάντα. Το θέμα είναι ότι μόλις άλλαξε με ένα πάμφθηνο καλώδιο από το ebay -όμως πολύ χοντρό και εμφανώς καλά θωρακισμένο, με επίχρυσες επαφές κλπ- τότε όλα ήταν φυσιολογικά.

Δεν θα συμμετάσχω άλλο στη συζήτηση γιατί δεν έχω να προσφέρω κάτι άλλο ουσιώδες. Αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι να μη μας πιάνουν κότσο οι μεγαλομαγαζάτορες και να μας πουλάνε σκαρταδούρες/αρχαιολογίες σε τιμές ακριβότερες από την cutting edge τεχνολογία. Αν ο φίλος tarantules είναι εκπρόσωπος του eshop να μου στείλει πμ να του δώσω τα στοιχεία μου για να μου κάνει μήνυση και ας μου δώσει και αυτός τα δικά του για να του στείλω το καλώδιο να το αξιοποιήσει όπως κρίνει καλύτερα (σαν σκοινί λειτουργεί άψογα) :devil: :devil:

Δημοσ.

...φθηνότερα από τη version 1.0 που παρέθεσε κάποιος παραπάνω.

Επιμένεις σε κάτι που δεν το έχεις δει από κοντά και υποθέτεις ότι είναι ver.1.0. Σε πληροφορώ ότι το συγκεκριμένο είναι ver.1.3...

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι μόλις άλλαξε με ένα πάμφθηνο καλώδιο από το ebay -όμως πολύ χοντρό και εμφανώς καλά θωρακισμένο, με επίχρυσες επαφές κλπ- τότε όλα ήταν φυσιολογικά.

Αν μου έλεγες για αναλογικό καλώδιο θα συμφωνούσα μαζί σου.Σε ψηφιακό σήμα οι επίχρυσες επαφές και η θωράκιση είναι σαν να φυσάς παγάκι για να...κρυώσει.(Δεν θα δεις διαφορά)

Δεν θα συμμετάσχω άλλο στη συζήτηση γιατί δεν έχω να προσφέρω κάτι άλλο ουσιώδες. Αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι να μη μας πιάνουν κότσο οι μεγαλομαγαζάτορες και να μας πουλάνε σκαρταδούρες/αρχαιολογίες σε τιμές ακριβότερες από την cutting edge τεχνολογία. Αν ο φίλος tarantules είναι εκπρόσωπος του eshop να μου στείλει πμ να του δώσω τα στοιχεία μου για να μου κάνει μήνυση και ας μου δώσει και αυτός τα δικά του για να του στείλω το καλώδιο να το αξιοποιήσει όπως κρίνει καλύτερα (σαν σκοινί λειτουργεί άψογα) :devil: :devil:

Ψωνίζω περιστασιακά από το eshop αλλά δεν το υποστηρίζω το συγκεκριμένο μαγαζί σε βαθμό να μου λες οτι είμαι και εκπρόσωπός του.

Είμαι κι εγώ της άποψης οτι πρέπει να ψωνίζουμε με σύννεση χωρίς να μας ποιάνουν κώτσο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση σου ξαναλέω οτι δεν τίθεται θέμα ποιότητας.Και πάλι σου ξαναλέω οτι ΑΝ μιλάγαμε για ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ σήμα τότε θα είχες 1000 δίκια όσον αφορά το θέμα θωράκισης-ποιότητας.

Εμένα πάντως το δικό μου HDMI που είναι των 3 ευρώ παίζει καμπάνα στα 1080p.

Ελπίζω να μην παρεξηγιέσαι μιας και απλή κουβέντα κάνουμε :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...