Προς το περιεχόμενο

μπλε οθονη

lefteris210

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εκεί που έπαιζα στο PC game ξαφνικά τρώω μπλε οθόνη και έλεγα για Physical Memory 100....

τι εκδοχές έχουμε?

βεβαια μετά άνοιξε κανονικά το PC και δουλεύει ok , αλλα γιατί να συμβεί κάτι τέτοιο?

• Moderators
Δημοσ.

πρώτη φορα ναι το Rift έπαιζα τώρα που τρέχει η beta

Μην αγχωνεσαι.Πρωτη φορα,ειναι και beta,κανενας λογος ανησυχιας.

Δημοσ.

χθες το pc άνοιγε αλλα δεν έφτανε στο σημείο που δείχνει εικόνα και φορτώνει το bios , έκανε αυτόματα μονο του restart και άντε πάλι προσπαθούσε να ξανανοίξει με το που έφτασε στο σημείο του bios πάλι restart , μετά από 2-3 προσπάθειες έσβηνε για 3 δευτερόλεπτα μετά άναβε μονο και πάει λέγοντας,μέχρι που σινχιστικα το έκλεισα τελείως και πήγα να δω TV.

σήμερα το πρωί μου έκανε το χατίρι να άνοιξη (είναι και ευγενικό βλέπετε) μπαίνω στο net να διαβάσω κανένα νέο και ξαφνικά μου σβήνουνε όλες η USB συσκευές ποντίκι , πληκτρολόγιο και γενικά όλο το PC κολλημένο.

να επισημάνω ότι η mobo είναι Gigabyte p45 DS3R

και η μνήμες κορσέρ 4gb 800mhz, επίσης γιατί μου το είχε ξανακάνει αυτό το πρόβλημα σε random κατάσταση πριν 6 μήνες , το είχα πάει στο e-shop το τσεκάρανε με ένα πρόγραμμα το οποιο σκανάρει όλες τις συσκευές και μου είπανε ότι δουλεύουνε μια χαρά όλα, τους είπα φυσικά εγώ τα ίδια ότι δεν άναβε κτλ κτλ , και μου είπε η "τεχνικαρα" ότι έκανε update το bios και ότι στο manual τις μητρικής δεν έχει τις συγκεκριμένες μνήμες , με αποτέλεσμα να μην είναι 100% συμβατές και να σου δημιουργείται σε random φάση το πρόβλημα αυτό.

εννοείτε ότι δεν γίνετε αντικατάσταση μνήμες διότι η μνήμες δουλεύουνε μια χαρά και ότι η περίπτωση μου λύνεται μονο αν πάρω καινούργιες μνήμες....

• Moderators
Δημοσ.

Για τις μνημες σου www.memtest.org κατεβαζεις το iso, boot και το αφηνεις για τουλαχιστον 4-5 ωρες.Αν δεν βγαλει προβλημα οι μνημες σου ειναι οκ,χωρις προβληματα συμβατοτητας κ αλλα τετοια που σου ειπαν.

Αν βγεις καθαρος απο μνημες,συνεχιζεις στα υπολοιπα hardware parts.Cpu,θερμοκρασιες,τασεις,gpu και οτι αλλο μπορεις να τεσταρεις.Μεχρι να βρεις το προβλημα ή να βεβαιωθεις πως ολα λειτουργουν οπως πρεπει.

Στη δευτερη περιπτωση,αρχιζεις να ψαχνεις για software προβλημα,αλλα εχεις ακομα μεχρι τοτε.

• Moderators
Δημοσ.

πες μου και το πρόγραμμα για την δεύτερη περίπτωση να το έχω έτοιμο αν χρειαστεί.

Δεν ειναι προγραμμα ακριβως.Διαδικασια.Ξεκινας με τα bugcodes απο τις μπλε οθονες και αν χρειαστει καταληγεις στα dumps τους.

Βγες "καθαρος" απο hardware και τα αναλυουμε αν χρειαστει.

Δημοσ.

Δεν ειναι προγραμμα ακριβως.Διαδικασια.Ξεκινας με τα bugcodes απο τις μπλε οθονες και αν χρειαστει καταληγεις στα dumps τους.

Βγες "καθαρος" απο hardware και τα αναλυουμε αν χρειαστει.

Αυτά τι είναι και πώς τα βρίσκουμε; Δηλαδή ένας υπολογιστής κρατάει κάπου "αρχείο" για το πλήθος και το πότε έβγαλε μπλε οθόνη;

• Moderators
Δημοσ.

έτρεξα το memtest 6 ώρες και δεν βρήκε κανένα error όλα pass.

τι άλλο κάνουμε τώρα?

Μπορεις να μπεις στα windows?Αν ναι,τρεξε καποιο απο τα occt,prime( small ffts) ή καποιο αντιστοιχο για το power supply test.

Αυτά τι είναι και πώς τα βρίσκουμε; Δηλαδή ένας υπολογιστής κρατάει κάπου "αρχείο" για το πλήθος και το πότε έβγαλε μπλε οθόνη;

Tα bugcodes ειναι τα μηνυματα που παιρνουμε μαζι με την μπλε οθονη, συνηθως της μορφης "bugcode_usb_driver

stop: 0x000000fe 0x00000004 0x862d9430 0x8644e8b8 0x00000000" ή IRQ_LESS_OR_EQUAL και αλλα αντιστοιχα.Αρκετες φορες χαρη σ αυτα μπορεις να προσδιορισεις το προβλημα,αλλες παλι χρειαζεται να αναλυσεις τα memory dumps που δημιουργουνται με καθε μπλε οθονη και αποθηκευονται σε c:\windows\minidump και c:\windows\memory.dmp.Υπαρχουν περιπτωσεις οπου δεν παιρνεις ουτε μπλε οθονη,ουτε καποιο dump και εκει πρεπει να προχωρησεις σ αλλη τακτικη.Αν θελεις ριξε μια ματια σε μερικα posts που εχω κανει για το θεμα. Ενα search εδω για blue screen θα σου βγαλει επισης αρκετα αποτελεσματα κ αναλυσεις.

Δημοσ.

ναι τώρα άνοιξε κανονικά , επίσης είδα στο c:\windows\minidump

και βρήκα αρχείο 012811-45599-01.dmp

πως μπορώ να το ανοίξω?

μπορείς να καταλάβεις κάτι από αυτό το αρχείο?

c:\windows\memory δεν βρήκα τίποτα ούτε καν φάκελος δεν υπάρχει

• Moderators
Δημοσ.

ναι τώρα άνοιξε κανονικά , επίσης είδα στο c:\windows\minidump

και βρήκα αρχείο 012811-45599-01.dmp

πως μπορώ να το ανοίξω?

μπορείς να καταλάβεις κάτι από αυτό το αρχείο?

c:\windows\memory δεν βρήκα τίποτα ούτε καν φάκελος δεν υπάρχει

c:\windows\memory.dmp ,ειναι αρχειο που εμφανιζεται οταν εχεις ενεργοποιημενα τα memory dumps οταν παιρνεις μια bsod(και παλι οπως ειπα πριν,δεν ειναι σιγουρο πως θα το παρεις).Ναι μπορεις να καταλαβεις αρκετα(πχ ειχες σιγουρα μια μπλε οθονη στις 28/1/2011),αλλα ειναι η αναλυση των συγκεκριμενων αρχειων εχει καθαρα να κανει με το software μερος του προβληματος και προς το παρον πρεπει να βεβαιωθεις πως το hardware σου δουλευει σωστα.Εκτος και αν σε καθε μπλε οθονη σου εχεις το ιδιο bugcode, οποτε και αρχιζεις να ψαχνεις τι φταιει με βαση το bugcode.

Δημοσ.

για να έχω μονο 1 dmp τότε μάλλον μονο το ίδιο σφάλμα θα έβγαζε , λογικά θα είχα διαφορετικό dmp σωστά?

τι μπορώ να κάνω για να βεβαιωθώ για το υπόλοιπο hardware αν είναι ok ?

• Moderators
Δημοσ.

για να έχω μονο 1 dmp τότε μάλλον μονο το ίδιο σφάλμα θα έβγαζε , λογικά θα είχα διαφορετικό dmp σωστά?

τι μπορώ να κάνω για να βεβαιωθώ για το υπόλοιπο hardware αν είναι ok ?

Δυστυχως οχι,εχεις ενα minidump γιατι δεν καταφεραν τα windows να παρουν αλλα minidumps ή δεν προλαβαινουν καν να εμφανισουν μπλε οθονη οταν προκυπτει το προβλημα.

Κανε το test που σου ειπα πριν με προσοχη παντα στις θερμοκρασιες σου.Επισης δοκιμασε την gpu σου (ενα 3d game πχ doom 3 για καμια ωρα ή το furmark) για να δεις οτι ειναι οκ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...