Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως γνωρίζει κανένας σας τρόπους για να μην μεθάει κάποιος εύκολα ? μου αρέσει να πίνω,(κυρίως βότκα) αλλά γιατί όπωε είπα πίνω αρκετά πώς μπορώ να το αποφύγω ή να μην με πιάνει τόσο πολύ ?θα μου πείτε ποιες λιγότερο αλλά λέω μήπως υπάρχει κανένα τρικ.κάτι άκουσα για λάδι (2 κουταλιές λάδι πριν βγείς αλλά δεν πίνεται ρε παιδιά...)

Δημοσ.

Μπορεις να πινεις 2-3 ποτηρια νερο πριν (και εννοειται να μην εισαι νηστικος). Ετσι θα δρασει βραδυτερα το αλκοολ. Μονο αυτο ξερω. Λογικα θα υπαρχουν και πιο δραστικες κι εξτριμ μεθοδοι.

Δημοσ.

Το λάδι είναι για άλλη δουλειά.

 

Κατά τα άλλα, να είσαι φαγωμένος καλά και να πίνεις αργά τα ποτά σου. Και φυσικά όσο περισσότερο πίνεις (σε συχνότητα) σιγά-σιγά αναπτύσσεις αντοχές, μέχρι τη μαύρη μέρα που θα θες δυο πορτοφόλια για να πνίξεις τον πόνο σου.

  • Like 2
Δημοσ.

Να εισαι φαγωμενος απο πριν και να τρως και μετα...

Εχω καιρο να ξερασω επειδη σιγουρα μετα το πιωμα παμε και τρωμε...σε συνεφερει αρκετα...

Δημοσ.

Όσο κρατάει η νύχτα...

•Νηστικό αρκούδι όχι μόνο δεν χορεύει, αλλά δεν πρέπει και να πίνει. Η κατανάλωση λιπαρών τροφών καθυστερεί την απορρόφηση του οινοπνεύματος, καθώς το λάδι ή το λίπος που περιέχουν καλύπτει το βλεννογόνο του στομάχου και του εντέρου. Φάτε λοιπόν πριν την έξοδό σας μια χωριάτικη σαλάτα ή κάποιο λαδερό.

•Αν πίνετε κοκτέιλ που περιέχουν ανθρακούχα αναψυκτικά, π.χ. βότκα-πορτοκάλι ή ουίσκι με αναψυκτικό τύπου κόλα, έχετε το νου σας. Τα ανθρακούχα αναψυκτικά επιταχύνουν την απορρόφηση του οινοπνεύματος και συμβάλλουν στη γρηγορότερη εκδήλωση μέθης. Προτιμήστε τα σκέτα ποτά από τα κοκτέιλ που τα περιέχουν.

•Τα οινοπνευματώδη που προέρχονται από απόσταξη (ουίσκι, βότκα, ούζο) είναι πιο βαριά από αυτά που προέρχονται από ζύμωση (κρασί, μπίρα). Ένα ποτήρι κρασί δεν είναι το ίδιο με ένα ποτήρι ουίσκι. Όσο χαμηλότερος είναι ο βαθμός του ποτού σε αλκοόλη (%Vol.) τόσο πιο δύσκολα θα ζαλιστείτε.

•Μην καταναλώνετε διαφορετικά ποτά. Αν για παράδειγμα πίνετε τζιν, μην αλλάξετε σε ουίσκι. Η ανάμειξή τους μπορεί να προκαλέσει στο στομάχι αντιδράσεις που συνήθως οδηγούν όχι μόνο σε πιο γρήγορη μέθη αλλά και σε εμετό.

•Το ποτό θέλει κι αυτό το χρόνο του! Αν πίνετε το ποτό σας σε λιγότερο από 1 ώρα, τότε θα πρέπει να αλλάξετε ρυθμούς. Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς αποβολής και το αλκοόλ απορροφάται γρηγορότερα.

•Πείτε ναι στο νερό! Αν διψάτε, φροντίστε να πίνετε νερό και όχι αλκοόλ. Καλό θα είναι, επίσης, να αναμειγνύετε το ποτό σας με νερό ή να ρίχνετε στο ποτήρι σας παγάκια. Στην πρώτη περίπτωση προκαλείται διούρηση με αποτέλεσμα να αποβάλλεται μέρος του οινοπνεύματος. Στη δεύτερη περίπτωση αυξάνεται ο όγκος του ποτού, χωρίς να αυξάνεται η περιεκτικότητά του σε αλκοόλη.

•Περιορίστε όσο μπορείτε τους ξηρούς καρπούς (εκτός αν είναι ανάλατοι) και τα πατατάκια που σερβίρονται με το ποτό και προτιμήστε τα λαχανικά. Το αλάτι απορροφά τα υγρά στο στομάχι και κρατάει μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ. Επιπλέον, το αλάτι αυξάνει το αίσθημα της δίψας, με αποτέλεσμα να καταναλώνετε περισσότερο ποτό.

•Τα γλυκά ποτά (λικέρ, γλυκό κρασί) δεν είναι καλύτερα από τα «βαριά». Μπορεί να έχουν σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, ωστόσο η γλυκόζη που περιέχουν επιταχύνει την απορρόφηση της αλκοόλης. Καθώς μάλιστα δεν αισθάνεστε τη γεύση του αλκοόλ, ίσως να πίνετε κάτι παραπάνω. Προκαλούν λοιπόν ευκολότερα μέθη και έχουν περισσότερες θερμίδες.

•Ρίξτε το στο χορό! Μπορεί να μην ξεμεθύσετε, σίγουρα όμως θα ιδρώσετε και θα αποβάλετε οινόπνευμα. Επίσης, με την κίνηση, θα αυξηθούν οι καύσεις και θα μεταβολιστεί καλύτερα το αλκοόλ, ενώ θα κάψετε και μερικές θερμίδες.

 

προσοχή

Ένα ελαφρύ άτομο επηρεάζεται περισσότερο από ό,τι ένα βαρύ που έχει πιει τον ίδιο αριθμό αλκοολούχων ποτών. Υπάρχει επίσης διαφορά και ανάμεσα στους άνδρες και στις γυναίκες. Το γυναικείο σώμα έχει κατά μέσο όρο λιγότερα υγρά ανά κιλό από ό,τι ένα ανδρικό και μπορεί να αφομοιώσει μικρότερη ποσότητα αλκοόλ.

 

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση British Medical Journal, το ποτό που οδηγεί στο χειρότερο μεθύσι είναι το μπράντι και ακολουθούν το κόκκινο κρασί, το ρούμι, το ουίσκι, το άσπρο κρασί, το τζιν και η βότκα.

 

 

Oι πρώτες βοήθειες

Αν τελικά δεν κάνετε τίποτα από τα παραπάνω και αρχίσετε να νιώθετε τα πρώτα συμπτώματα της μέθης, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε το στάδιο αυτό. Μπορεί να μην ξεμεθύσετε, αλλά τα ενοχλητικά συμπτώματα θα περιοριστούν κάπως.

•Πίνετε πολύ νερό και φυσικούς χυμούς, ώστε να προκαλείται διούρηση.

•Παραγγείλετε γλυκό καφέ. Πράγματι, αυτό που χρειάζεστε έπειτα από γερή οινοποσία δεν είναι ένας σκέτος καφές, αλλά ένας γλυκός. Από τη μια η καφεΐνη διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα, άρα δρα αντίθετα στην κατασταλτική δράση του οινοπνεύματος, και από την άλλη η ζάχαρη βοηθάει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της υπογλυκαιμίας που προκαλεί το αλκοόλ, καθώς αναστέλλει τη διαδικασία παραγωγής γλυκόζης από το ήπαρ.

•Αν ανακατεύεστε αλλά δεν κάνετε εμετό, προκαλέστε τον μόνοι σας. Πιείτε λίγο σκέτο λεμόνι ή λίγο νερό με μισό κουταλάκι αλάτι. Αν δεν κάνετε εμετό πριν ξαπλώσετε, μπορεί να κάνετε κατά τη διάρκεια του ύπνου και τότε υπάρχει κίνδυνος να πάθετε αναρρόφηση.

 

 

Η επόμενη μέρα

Το επόμενο πρωί σάς βρίσκει με το γνωστό hangover. Ζαλάδα, πονοκέφαλος, κόπωση, έντονη δίψα, ακόμα και ρίγος, ναυτία ή εφίδρωση, ανάλογα με το πόσο πολύ έχετε πιει. Αν δεν έχετε κάτι να κάνετε, μείνετε στο κρεβάτι και προσπαθήστε να κοιμηθείτε μέχρι να περάσει όλο αυτό το μαρτύριο. Τι κάνετε, όμως, αν πρέπει να πάτε στη δουλειά;

•Ένα χλιαρό ή κρύο ντους πάντα βοηθάει, καθώς τονώνει τον οργανισμό.

•Ανοίξτε τα παράθυρα να μπει καθαρός αέρας.

•Αποφύγετε να φάτε ή τσιμπήστε κάτι ελαφρύ. Δεν χρειάζεται να επιβαρύνετε και άλλο το στομάχι σας.

•Συνεχίστε να πίνετε πολλά υγρά.

•Αν αντέχετε, περπατήστε, για να τονώσετε ακόμα περισσότερο τον οργανισμό σας.

 

 

Πηγή.

  • Like 3
Δημοσ.

να τολμησω να ρωτήσω γιατι πρεπει να πιεις πολύ...;

μαγκιά κ ετσι...;

 

 

anyway

 

καλο φαγητό πριν

και κουβαδες νερό πριν, μετα και κατα τη διαρκεια.

Δημοσ.

Εχει κάτι χάπια κα γκε μπε γι αυτό το σκοπό, ένα για πριν και ένα μετά την κατάποση αλκοόλ και δε σε πιάνει. =ρ

 

Κατά τ' άλλα, πέρα από το γεμάτο στομάχι πριν, πίνε νεράκι κατά τη διάρκεια. Ποτό και νεράκι σε ίδια ποσότητα.

Δημοσ.

Η μόνη λύση για να μην μεθάς είναι να πίνεις συστηματικά και πολύ.

Αν κάθε φορά που βγαίνεις έξω πίνεις 3 ποτά, σε λίγο καιρό αυτά τα 3 δεν

θα σου κάνουν τίποτα και θα θες 5 για να γίνεις.

Αν μετά πίνεις 5 κάθε φορά, θα φτάσεις σε ένα σημείο που θα πίνεις

5, απλά θα σαι λίγο ζαλισμένος και θα θες 8 για να "μεθύσεις" με την έννοια

να παραπατάς και να θες να ξεράσεις.

 

Βέβαια, δεν ξέρω για ποιον λόγο να θες να γίνεις έτσι, τσάμπα λεφτά

θα τρως απλά. Αν τώρα πίνεις ένα ποτό και μεθάς, απλά πίνε το πολύ αργά

και ενώ έχεις φάει κάτι πιο πριν. Δεν μπορώ να φανταστώ πια ότι γίνεσαι

και λιώμα με ένα ποτό, ούτε καν με 2.

Δημοσ.

Μια άλλη λύση είναι να κλαίς την ώρα που πίνεις, έτσι ώστε τα δάκρυα να τρέχουν μέσα στο ποτήρι αραιώνοντας το περιεχόμενο με αποτέλεσμα να την ακούς δυσκολότερα, όπως λέει και ο ποιητής

 

 

Ἰωάννης Πολέμης (1862-1924)

 

Νερωμένο κρασί

 

(μεταγενέστερος τίτλος: Παραδειγματικόν, συλλογή: Τὸ παλιὸ βιολί)

 

Ὅ, τι κι᾿ ἂν εἶχε τόχασε, γυναῖκα, βιός, παιδιά του·

τίποτε δὲν τ᾿ ἀπόμεινε στερνὴ παρηγοριά.

Πέταξ᾿ ἡ ἔννοια ἀπὸ τὸ νοῦ κι᾿ ἡ ἐλπίδ᾿ ἀπ᾿ τὴν καρδιά του

κι ἡ ὑπομονὴ ἐμαρμάρωσε στὰ στήθη του βαριά.

 

Ὅπως τὰ λείψανα περνοῦν, περνάει ἀργὰ ὁ καιρός του

καὶ ζεῖ δίχως ὁ δύστυχος νὰ ξέρει τὸ γιατί.

Μὲς στὴν ταβέρνα ὁλημερὶς μὲ τὸ ποτήρι ἐμπρός του

τοῦ κάκου ἐκεῖ ἀνώφελα τὴ λησμονιὰ ζητεῖ.

 

«Καταραμένε κάπελα καὶ κλέφτη ταβερνιάρη,

τί τὸ νερώνεις τὸ κρασί, καὶ πίνω ἀπ᾿ τὸ ξανθό,

καὶ πίνω κι᾿ ἀπ᾿ τὸ κόκκινο κι᾿ ἀπὸ τὸ γιοματάρι

κι᾿ ἀπὸ τὸ σῶσμα τὸ τραχύ, πίνω καὶ δὲ μεθῶ;

 

Δὲν ᾖρθα γιὰ ξεφάντωμα, μήτε γιὰ πανηγύρι,

ᾖρθα νὰ βρῶ τὴ λησμονιὰ στὸ θάνατο κοντά!»

Κι᾿ ὁ κάπελας γεμίζοντας καὶ πάλι τὸ ποτήρι

μὲ θλιβερὸ περίγελο στὰ λόγια του ἁπαντᾷ:

 

«Τί φταίω ἐγὼ ἂν τὰ δάκρυα ποὺ ἀπελπισμένος χύνεις

πέφτουν μὲς στὸ ποτήρι σου, σταλαγματιὲς θολές,

καὶ τὸ νερώνουν τὸ κρασὶ κι᾿ ἀδύνατο τὸ πίνεις;

Τί φταίω ἐγὼ κι᾿ ἂν δὲ μεθᾷς, τί φταίω ἐγὼ κι᾿ ἂν κλαῖς;»

 

Δημοσ.

να μην πινεις ας πουμε.......ετσι δε σε πιανει τιποτα :rolleyes:

 

παντως μπορεις να ρωτησεις καποιον απο τους ΑΑ αυτοι στανταρ θα εχουν καποια κολπακια ^_^ ^_^

 

να ρωτησω εγω κατι? αυτο με το γαλα που λενε τι ακριβως κανει?

Δημοσ.

να ρωτησω εγω κατι? αυτο με το γαλα που λενε τι ακριβως κανει?

 

σε κανει να νομίζεις οτι δε θα σου πάρουν το δίπλωμα αν σε πιάσουν τύφλα... :rolleyes:

ο καλύτερος τρόπος για να γλυτώσεις το αλκοτεστ ειναι να πάρεις ταξί (και να γλυτωσεις το αυτοκινητο σου απο παρκαδόρους, κλησεις για σταθμευση, τρακαρες απο μεθυσμένους κλπ).

 

πάντως για τον ts - το να πίνεις πολύ δεν ειναι μαγκία... Believe us

Δημοσ.

Μήπως γνωρίζει κανένας σας τρόπους για να μην μεθάει κάποιος εύκολα ? μου αρέσει να πίνω,(κυρίως βότκα) αλλά γιατί όπωε είπα πίνω αρκετά πώς μπορώ να το αποφύγω ή να μην με πιάνει τόσο πολύ ?θα μου πείτε ποιες λιγότερο αλλά λέω μήπως υπάρχει κανένα τρικ.κάτι άκουσα για λάδι (2 κουταλιές λάδι πριν βγείς αλλά δεν πίνεται ρε παιδιά...)

 

Νέρωνε τα ποτά σου σε κάποιο βαθμό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...