Προς το περιεχόμενο

ζóρι η αλλαγή modem/router..

dkakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ' αρχάς την καλησπέρα μου (noobας)

Θα σας πω μια μίνι ιστορία για να σας βάλω στο κλίμα (μου) :P

Τα 3+ τελευταία χρόνια είχα σε χρήση ένα Netgear DGN834PN (για οικιακή χρήση), το οποίο με άφησε ευχαριστημένο. Όπως επίσης με άφησε και χρόνους.

Στα τελευταία του, με τάραζε στα random d/c, ανεξαρτήτος ώρας και λειτουργίας (είτε όταν διάβαζα ειδήσεις, είτε όταν έκανα κάποιο DL, είτε εν μέσω gaming)

Η κακία η ώρα το έφερε, και αγκάλιασε σφοδρά τον τοίχο.

Αφού του έκανα μια μίνι νεκροψία (ανακαλύπτοντας τα εσωτερικά τοιχώματα καπνισμένα :rolleyes: ) και τον κλασσικο ενταφιασμό στην τοπική ανακύκλωση συσκευών,

ξεκίνησα την έρευνα για νέο "θύμα".

Έπεσα στα χέρια μου το τευχος 08/10 του PC mag, με ένα τεστ για modem/routers, όπου διάβασα για το Airties 5450. Μου φάνηκε συμπαθητικούλη, και τα σχόλια ήταν αρκετά καλά.

Με τα λίγα και τα πολλά, αποφασισα να το αγοράσω και το πέτυχα σε uber τιμή 60ευρώ απο το Public (με μεταφορικά)

Μεσα στη τρελλή χαρά, το άνοιξα και το πρώτο σοκ ήρθε βλέποντας τον κατασκευστή να είναι Τούρκος :o

Αφού το κατάπια και το έστησα, το σέταρα, το δεύτερο σοκ ήρ8ε με το attenuation και το speedtest

Στην Netgear εποχή, το attenuation μου ήταν στα 17-18dB και με reference point-> speedtest.net & pingtest.net (server: Heraklion μόνιμα), οι ταχύτητές μου στα 19-21Mbps - 18-22ms Ping - 0 jitter

Στην Airties εποχή:

Downstream/Upstream

•  
  • ADSL Rate(Kb/s): 17334 / 1017
  • Attainable Rate(Kbps): 17334 / 1017
  • SNR Margin(dB): 8.8 / 10.9
  • Attenuation(dB): 23.5 / 10.2
  • Power(dB): 17.2 / 11.9

με ταχύτητα κολλημένη στα 14,5Mbps - 22-28ms Ping - 1 jitter

(εισάγετε εδώ πολλά νεύρα)

1002 πειράματα έκανα, και τα στοιχεία δεν αλλάξαν.

Πήρα απόφαση να το πάω πίσω (αφού πια δεν ξέρω τι στο καλό κάνω λάθος) και να πάρω κάτι άλλο (πχ Netgear DGN2200-100PES ή κάποια άλλη πρόταση- έχω χαζέψει)

Θα ήθελα να με συγχωρέσετε για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποστ, αλλά ήθελα να πω κάπου τον πόνο μου.... :P

Οτι έχετε ευχαρίστηση σε βοήθεια και για 2 θέματα, δεκτή με ανοιχτές αγκάλες!

ΔΠΚ

Δημοσ.

dkakos δεν έχω τίποτα ουσιαστικό να απαντήσω στο πρόβλημα σου, αλλά θέλω να σε συγχαρώ για τον γραπτό σου λόγο. Ψήφισα +1 για αυτό το λόγο. Έχεις σκεφτεί να αρθρογραφείς;

Δημοσ.

παιζει να ειναι κ αρθρογραφος... :P ...παντως απ οσα ξερω κ εγω για τα air ties καλα ειναι αντεχουν αλλα μην περιμενεις κ πολλα σε θεματα ταχυτητας...netgear και ξερο ψωμι!!!

Δημοσ.

για μενα airties απλα ποτε.με τα ιδια λεφτα παιρνω κανα Netgear.οχι κατι τουρκικο.οχι οτι εχω κατι με την τουρκια αλλα γιατι να μην παρω κατι πιο γνωστο και να παρω κατι τουρκικο.επισης δεν παιρνω ουτε ελληνικο.βλεπε crypto cryfto.

Δημοσ.

απαραδεκτοι.εδιναν καποτε 60 + ευρω το crypto f360 και τα ιδια λεφτα εκανε το linksys wag200.πουλας κατι ελληνικο δωστο φτηνα οπως κανουν με τα airties(ιπταμενες γραβατες) οι τουρκοι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...