Προς το περιεχόμενο

Αγορά PSU για να κρατήσει 7 χρόνια στο νερό.

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Με τα πολλά κατάλαβα ότι στον τομέα "ρεύματα και σχετικές βλάβες" πολλά οφείλονται στον παράγοντα τύχη.

Πχ. έχω UPS 3KVA και κάηκε το inverter του UPS από τις μαλακίες της ΔΕΗ.

Αντί να πληρώσω τροφοδοτικό , πλήρωσα το UPS.

Πάντως πλήρωσα..

Τι ψάχνεις τώρα...

Πέρα από τα τελειωμένα τροφοδοτικά του πανερίου, ο σημαντικότερος παράγοντας αγοράς ενός PSU για μένα είναι η εγγύηση (7 χρόνια όπως λές) και η αξιοπιστία του πωλητή.

Δηλαδή η εγγύηση να είναι εγγύηση και όταν θα έρθει η αποφράδα η ώρα να μην αρχίσουν τα "δεν καλύπτονται βλάβες που οφείλονται στο δίκτυο της ΔΕΗ, στον καιρό , στις ηλιακές εκρήξεις, στο ότι έκανε ζέστη στο Γουαδαλκιβίρ" και λοιπές μαλακίες.

Α, και ο θόρυβος.

Η ονομαστική έξοδος των τροφοδοτικών που δεν είναι του πανερίου δεν έχει μεγάλες αποκλίσεις από την πραγματικότητα ώστε να αξίζει να το ψάξει κανείς ιδιαίτερα.

Δημοσ.

Αλήθεια ρωτάς να σου πει κάποιος ποιο είναι αυτο το psu που να σου κρατήσει 7 χρόνια ή κάνεις απλά χαβαλέ στον τίτλο σου ?

Δημοσ.

Στο corsair που θες πας, ίσως η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή.

Case + psu είναι οι καλύτερες επενδύσεις σε πύργο ;)

p.s. Τα ερριστικά + flame starting μυνήματα δεν χρειάζονται.

/sc

Δημοσ.

είναι και 80 Plus Silver, αρκετά καλή επιλογή και δεν είναι από τις παλιές φουρνιές της Corsair που συνήθως προσπαθούν τα καταστήματα να "ξεφορτωθούν"

αυτο το διακρινουμε απο το 80 Plus Silver? δλδ το 80+ Gold ειναι καλυτερο?και εγω το CORSAIR HX750W MODULAR λεω

να παρω...

Δημοσ.

Πολυ καλη επιλογη το hx750

Και οσο για τη συζητηση, δεν υπαρχει σοβαρο πισι με τροφοδοτικο coolermaster.

Εγω παντως εδω και μια δεκαετια TAGAN εμπιστευομαι , 4 εχω αγορασει , και τα 4 ακομα παιζουν σαν καινουρια , και το σημαντικοτερο χωρις ουτε ενα hardware failure.

Ουτε ενας σκληρος , ουτε μια καρτουλα καμμενη.

Ολα μου τα πισι ελαφρως εως πολυ βαρια υπερχρονισμενα αναλογως τις συνθηκες.

Αυτο κατι λεει

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγω παντως εδω και μια δεκαετια TAGAN εμπιστευομαι , 4 εχω αγορασει , και τα 4 ακομα παιζουν σαν καινουρια , και το σημαντικοτερο χωρις ουτε ενα hardware failure.

σε σένα όχι αλλά σε άλλους δυστυχώς ναι...

ολόκληρες παρτίδες από τα κάποτε legendary 480αρια Tagan σκάγανε...

Δημοσ.

Το παρέλαβα, και το τοποθέτησα άνετα. Πολύ ποιοτικά βύσματα, ποιοτικά καλώδια, και επιπλέον σακουλάκι corsair και ένα τσαντικό με "σκράτς" για να βάζεις ότι καλώδιο δεν χρησιμοποιήθηκε (το οποίο μπορώ να πω πως είναι και χρήσιμο μιας και έβαζα-έβγαζα κάθε λίγο την κούτα του Seasonic απ'το ντουλάπι γι'αυτό το λόγο).

Νταξ, περισσεύει να αναφέρω νούμερα καλωδίων και looks, διότι μπορείτε να τα δείτε άμεσα από το web. Πολύ ευχαριστημένη είμαι από την αγορά μου.. Πιστεύω δεν άξιζε να τη σκάσω την 200άρα για το AX. Σας ευχαριστώ όλους, πραγματικά..

Να δούμε πως θα τα πάει με τα χρόνια και τη ΔΕΗ.

Δημοσ.

Καλορίζικο.

Μια χαρά θα τα πάει.Πιθανό να το ξέρεις ήδη αλλά τα τροφοδοτικά με active pfc συνεργάζονται με Ups με πραγματικό τρίγωνο. Αν είσαι καλυμμένη σε αυτό τον τομέα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με Δεη.

Δημοσ.

Δεν το γνωρίζω αυτό με το τρίγωνο.. Για εξήγησε, να ξέρω. ^_^

Έχω το Vittenheim το οποίο είναι Line interactive, αλλά δεν κρατάει το PC ούτε δευτερόλεπτο από τότε που του άλλαξα το FUSE (είχε σπάσει μέσα η ασφάλεια και δεν έβγαινε). Το E-shop δεν με εξυπηρέτησε ούτε τότε, ούτε με το αλλαγμένο FUSE φυσικά) και δεν το χρησιμοποιώ.

Επίσης, δε παίζει να δώσω άλλα 200€ (γιατί απ'ότι είδα το να δώσω 75€ δεν είναι αρκετά), για να πάρω άλλο UPS για τη κακιά την ώρα.

Δημοσ.

Δεν το γνωρίζω αυτό με το τρίγωνο.. Για εξήγησε, να ξέρω. ^_^

Έχω το Vittenheim το οποίο είναι Line interactive, αλλά δεν κρατάει το PC ούτε δευτερόλεπτο από τότε που του άλλαξα το FUSE (είχε σπάσει μέσα η ασφάλεια και δεν έβγαινε). Το E-shop δεν με εξυπηρέτησε ούτε τότε, ούτε με το αλλαγμένο FUSE φυσικά) και δεν το χρησιμοποιώ.

Επίσης, δε παίζει να δώσω άλλα 200€ (γιατί απ'ότι είδα το να δώσω 75€ δεν είναι αρκετά), για να πάρω άλλο UPS για τη κακιά την ώρα.

F6C1500TWRK_10.jpg

F6C1500TWRK_11.jpg

Πηγή Link

Η πρώτη εικόνα δείχνει την τριγωνομετρική μορφή του εναλλασσομένου ρεύματος στην είσοδο του τροφοδοτικού όπως βγαίνει από τον τοίχο ή από ένα ups με πραγματικό τρίγωνο. Η δεύτερη δείχνει ένα "simulated sine" ή τροποποιημένο τρίγωνο.

Ειδικά για το ευρωπαϊκό δίκτυο 230VA υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με την δεύτερη μορφή σε τροφοδοτικά με active Pfc.

Το λέω με σιγουριά πως το Vittenhaim που είχες ήταν ασύμβατο με το psu σου (καθώς και τα περισσότερα αν όχι όλα τα φθηνά psu's). Αν δούλευε και έπεφτε το ρεύμα κατά πάσα πιθανότητα μετά από milliseconds θα έσβηνε και το pc καθώς θα μπούκωναν και τα κυκλώματα στο corsair σου.

Δεν έχω ψάξει και πολύ την αγορά για να σου προτείνω κάποιο αλλά τα καλά APC σίγουρα δουλεύουν με πραγματικό.

Με λίγο search είμαι σίγουρος πως θα βρεις πολλά πάνω στο θέμα αν ενδιαφέρεσαι βέβαια (Ξέρω πως είναι πολλά τα λεφτά).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...