Προς το περιεχόμενο

Αγορά τηλεόρασης, και σετ home cinema


_Drakos_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι στη διαδικασία έρευνας αγοράς για να αγοράσω μία 42άρα κατά προτίμηση τηλεόραση, και ενός σετ home cinema 5.1 κατά προτίμιση. Επειδή έχω χαθεί αρκετά με τα specs κλπ μήπως μπορεί κάποιος να προτήνει κάτι? Το budget μου είναι 850-900 ευρά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων παίδες.

Δημοσ.

την τηλ θα την συνδεσεις με κανα πισι-media player? η θα παιζει μονο dvd?

Εκτός από το dvd θα συνδεθεί και με το WD Live media.

Δημοσ.

αρα, μιλαμε οτι η χρηση θα ειναι κυριως τηλ και ταινιες. δεν υπαρχει gaming...?

 

θα προτεινα μια panasonic Plasma για αυτες της χρησεις, λογω

Α. καλυτερης αποδοσης χρωματων και κυριως μαυρου, που παιζει μεγαλο ρολο στις ταινιες και

Β. μικροτερης τιμης ωστε να εχεις και τον "αερα" να παρεις ενα καλο home cinema.

 

ας κανω μια προταση και το συζηταμε..!

 

οσον αφορα τηλ PLASMA λεω αυτην http://www.skroutz.gr/s/259763/Panasonic-TX-P42S20E-42%22.html

 

HomeCinema--> http://www.skroutz.gr/s/265137/LG-HT805TH.html για δαπεδο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ αδερφέ. Να σου πω την αλήθεια LG κοιτάω περισσότερο γιατι σε οθόνες για pc έχω μείνει απίστευτα ικανοποιημένος. Εγώ αρχικά είχα επιλέξει την 42LD550 αλλά αυτό το μοντέλο είναι κλάσης ανώτερο και σε καλή τιμή σχετικά. Ευχαριστώ:)

Δημοσ.

H απόσταση που θα κάθομαι από την τηλεόραση εννοείς. Είναι γύρω στα 3-4 μέτρα. Καμία φορά και περισσότερο. Ο χώρος γενικα που θα μπεί το home cinema είναι γύρω στα 35-40 τετραγωνικά.

Δημοσ.

Από τηλεοράσης δεν κατέχω και πολλά, αλλά σύστημα 5.1 τύπου "all-in-one" των 250-300€ θα είναι απλά εικαστική παρέμβαση στο χώρο. Π.χ. στο LG του λινκ, αποκλείεται να ακούσεις μεστούς διαλόγους αυτό αυτό το ηχειάκι και μάλιστα στις αποστάσεις που λες ότι θα ισχύουν στο χώρο (εκτός αν κάνεις καμιά πατέντα και το κρύψεις μέσα σε κάνα τραπεζάκι που θα βρίσκεται 1-2 μέτρα από τους θεατές!). Όμορφα, σχεδόν καλαίσθητα είναι τα σετ αυτού του τύπου, δε λέω, είμαι όμως της άποψης ότι για σοβαρό ήχο με cinematic feeling θα χρειαστείς κάτι πιο potent και σοβαρό (προφανώς εκτός προϋπολογισμού)...

Δημοσ.

το ξερουμε αυτο navu. ο χωρος ειναι αρκετα μεγαλος. αλλα οταν οριζεται ενα Χ μπατζετ, πρεπει να κινηθουμε μεσα σε αυτο. αν το μπατζετ ηταν απεριοριστο ή εστω καμμια €10.000 θα το ψαχναμε αλλου....!!!

 

απο ηχο τουλαχιστον, εχεις να προτεινεις κατι αντιστοιχο?

Δημοσ.

Να καταθεσω κι εγω την δικη μου προταση για το στησιμο ενος αξιοπρεπους Home cinema που θα εχει και καποια προπτικη μελλοντικης αναβαθμησης κυριως σε οτι αφορα τα ηχεια.

 

Καταρχας η αποσταση ειναι αρκετα μεγαλη για θεαση οποτε η προταση μου αν μιλαμε για τετραωρο καθημερινο gaming ειναι μια πλασμα 50αρα με λιγο προσεκτικη χρηση στις πρωτες διακοσες ωρες.

 

Η πλασμα ειναι αυτη Link ή αυτη Link για πιο χαμηλη τιμη.Και οι δυο ειναι εξαιρετικες στα παιχνιδια και στο τηλεοπτικο.Σε θεαση hd η πρωτη ειναι καλυτερη χωρις βεβαια και η δευτερη να υστερει σε κατι απο τα τεσσερα μετρα.Παντως και οι δυο ειναι πολυ καλυτερες απο την ld 550 και απο αρκετα ακριβοτερες lcd.

 

Περναμε στον ηχο.

Αποψη μου ειναι οτι θα πρεπει ν' αγορασεις ενα ραδιοενισχυτη av και να κτυσεις πανω του.Βεβαια για αρχη υπαρχουν λυσεις που ειναι μεσα στο buget σου.

 

Οι av της yamaha ειναι αξιοπιστοι και ειναι περισσοτερο προσανατολισμενοι στην κινηματογραφικη αισθηση χωρις βεβαια να υστερουν και στον ηχο.

 

Η προταση μου ειναι αυτος Link.Τα ηχεια που δινει δωρο ειναι το ενα των διαλογων και τα δυο surround Link

 

Kαι για τα μπροστινα ηχεια μια καλη προταση ειναι αυτα Link.

 

 

Αποψη μου ειναι οτι το συστηματακι αυτο δεν θα υστερει σιγουρα σε εικονα ενω ταυτοχρονα θα εχεις κι ενα ικανοποιητικο ηχο που αργοτερα θα μπορουσες να τον αναβαθμησεις με αγορα καλυτερων ηχειων.

 

 

Δημοσ.

Τεχνολογικά καλλίτερα plasma ή lcd? Ποια η βασική τους διαφορά όσο αφορά την χρήση τους?

 

δεν υπαρχει ξεκαθαρη απαντηση σε αυτη την ερωτηση..!!! η πλασμα κανει καλυτερα για ταινιες λογω καλυτερου μαυρου και αποκρισης, ενω οι LCD ειναι καλυτερες σε gaming. αναλογα ποιο ειναι το ζητουμενο σου! με ολες θα βλεπεις τηλεοραση φυσικα...!!!

Δημοσ.

Οι πλασμα δεν κανουν για χρηση μονιτορ pc ενω εχουν κι ενα μικρο θεμα σε φωτεινα δωματια κατατην διαρκεια της ημερας.Επισης η καταναλωση τους ειναι περιπου αυξημενη κατα 30% σε σχεση με τις lcd κατι που μεταφραζεται πρακτικα σε περιπου 30-50 ευρω παραπανω ρευμα τον χρονο και με δεκαωρη κατα μεσω ορο ημερησια λειτουργεια.

 

Απο την αλλη εχουν καλυτερη κινηση απο lcd στην ιδια κατηγορια τιμης ή και ακριβοτερης καλυτερο τηλεοπτικο σημα καλυτερη αποδοση χρωματων και αποδιδουν μια κινηματογραφικη αισθηση.Στο gamming εχουν μηδαμινο lang και δεν υπαρχει προβλημα οταν χρησιμοποιουνται με συνεση πχ 3-4 ωρες την ημερα.

 

Για τον ενισχυτη ο φιλος εχει δικιο οποτε μπορει να παει σε αυτον.Link

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...