Προς το περιεχόμενο

Αγορά τηλεόρασης, και σετ home cinema

_Drakos_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά μετά από σκέψη αποφάσησα και παρήγγειλα την LG 47LE5300. ευχαριστω για τις συμβουλές παίδες :-D . Απλά σκέφτηκα ότι καλλίτερα να ρίξω λίγο περισσότερα χρήματα στο πάνελ ^_^

Δημοσ.

Λοιπόν. Μετά από τις αγορές, θέλω τώρα να συνδέσω, τηλεόραση - home cinema - ps3 - pc. To home cinema με hdmi στην τηλεόραση και ειμαι κομπλε υποθετω. Το ps3 με hdmi στην τηλεόραση για εικόνα και με οπτική ινα στο home cinema για τον ήχο και είμαι και από εκεί κομπλε υποθέτω. To pc τώρα όμως πως το συνδέω, αφού το home cinema έχει μόνο μια υποδοχη για οπτική ίνα? Μηπως βολεύει καλλίτερα να συνδέσω το ps3 ασύρματα στο δίκτυο, να παίζω τις ταινίες που είναι στο pc ασύρματα, μέσω του ps3? Για δώστε τα φώτα σας:)

Δημοσ.

Ok.Έλυσα και την σπαζοκεφαλιά των συνδέσεων. Τα home cinema, ps3, pc όλα με hdmi στην τηλεόραση, και από την τηλεόραση σύνδεση με οπτική ίνα στο home cinema. Έτσι οποιοσδήποτε ήχος θα καταλήγει στο home cinema οπότε είμαστε κομπλε:)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχθές παρέλαβα τελικά τα πράγματα. Τελική επιλογή ήταν:

Τηλεόραση LG 47LE8500

Home cinema LG 805THW

Εχθές το βράδυ παρέλαβα, μέχρι να συνδέσω όλα πήγε 10:00. Όσο την δούλεψα μετά ήταν μαγεία:D. Να πω ότι μου έκαναν δώρο και ένα wireless media box της LG:)

Δημοσ.

Λοιπόν. Προσπαθώ από προχθές να ρυθμίσω τον ήχο αλλά δεν τα καταφέρνω. Οι συνδέσεις που έχω κάνει είναι:

1) Pc με HDMI στην τηλεόραση

2) Ηοme Cinema με HDMI στην τηλεόραση

3) Η τηλεόραση με Optical στο home cinema

4) PS3 με HDMI στην τηλεόραση.

Το θέμα που έχω είναι ότι ο ήχος που παίρνω από το home cinema δεν είναι 5.1

Καμία ιδέα?

Υ.Γ. Υπενθυμίζω ότι η τηλεόραση είναι η LG 47LE8500 και το home cinema είναι το LG 805HTW.

Δημοσ.

καταρχήν τι βάζεις να παίξει? έχει 5,1 ήχο??? έχεις κάνει τις σωστές ρυθμίσεις στον υπολογιστή??

Βάζω κυρίως HD ταινίες. Δηλαδή *.mkv αρχεία.

Δημοσ.

είναι σίγουρο ότι οι ταινίες είναι 5,1? με τι πρόγραμμα τις παίζεις? και τι decoder χρησιμοποιείς?? ffdshow, ac3filter ?

Δημοσ.

Οι ταινίες είναι σίγουρα 5.1. Το Πρόβλημα απ'οτι είδα είναι ότι από το hdmi περνάει μόνο στέρεο.... Υποθέτω ότι θα πρέπει να βρώ τρόπο να στέλνω τον ήχο διαφορετικά και όχι από το hdmi. Τις ταινίες τις παίζω με το media player classic Home Cinema edition

Δημοσ.

Μα προφανως η τηλεοραση δεν αποκωδικοποιει σωστα ή καθολου τον ηχο και μετα στελνει οτι βγαλει στο home cinema σε στερεο.

Η σωστη διαδρομη ειναι πηγη-ενισχυτης-τηλεοραση, παντα με HDMI και με τον ενισχυτη να αναλαμβανει την αποκωδικοποιηση/αναπαραγωγη, οχι η τηλεοραση.

Δημοσ.

Μετά από πολύ ψάξιμο στα φίλτρα του media player έχω καταφέρει να διαχωρίσω κάπως τον ήχο. Το σημείο που έχω κολλήσει είναι ότι δεν μπορώ να διαχωρήσω τα 2 αριστερά ηχεία (μπροστα και πίσω) μεταξύ τους, όπως το ίδιο και με τα 2 δεξία. Το κεντρικό παίζει σε διαφορετικό κανάλι όπως και το γούφερ. Το έψαξα και με το ac3filter και με το ffdshow. Καμία πρόταση - ιδέα για να διαχωρήσω τα ηχεία αυτά? Να πω ότι επικοινώνησα και με την LG χθες και μου είπαν πως ότι μορφή ήχου δέχεται η τηλεόραση από το hdmi του pc τον στέλνει με την οπτική στο home cinema. χωρίς να τον πειράξει, και αναλαμβάνει ο reciever του home cinema την επεξεργασία.

Δημοσ.

Μηπως αναφερεσαι σε .mkv με hd ηχο;

Γιατι σ'αυτη την περιπτωση υπαρχει προβλημα με την optical...

Ούτε με 5.1 τεστ avi αρχειο μου δείνει 5.1. Στο συγκεκριμένο τεστ αρχειο θα έπρεπε να παίζει ξεχωριστά κάθε ηχείο.

Δημοσ.

δοκίμασε στο ffdshow στην καρτέλα output kai τσέκαρε όλα στο pass-through (s/pdif-HDMI)ώστε ο ήχος να πηγαίνει χωρίς επεξεργασία στην τν-ενισχυτή. πρέπει να φορτώνει όμως το ffdshow audio κατα την αναπαραγωγή ενός αρχείου. το k-lite codec pack αν θυμάμαι καλά σε ρωτάει κατά την εγκατάσταση. κάνε καλού κακού μια εγκατάσταση από την αρχή του τελευταίου codec pack.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν μετά από πάρα πολύ ψάξιμο, βρήκα τις παρακάτω 2 συσκευούλες:

http://www.eager.gr/product.php?productid=6403&cat=662&page=1

http://www.eager.gr/product.php?productid=5354&cat=545&page=1

Με την βοήθεια αυτών κατάφερα και πήρα 5.1 ήχο από το pc και επίσης σύνδεσα όλες τις συσκευές με οπτική ίνα στο home cinema:).

Ελπίζω να βοηθήσουν κι άλλους με παρόμοια προβλήματα:)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...