Προς το περιεχόμενο

Νέα PC - Εξαιρετικά αργά. Τι μπορεί να φταίει;

BritGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Τα είχα τα 7 και έκανα format. Το ίδιο ήταν το πρόβλημα φίλε μου. Ακριβώς.

Τα multirama (από κει πήρα τα πάντα, με εξυπηρέτησαν πολύ και μου έκαναν και έκπτωση) λένε ότι φταίει ότι δεν έχουν περαστεί σωστά κατά την εγκατάσταση των XP οι AHCI drivers, και όντως δεν έχουν περαστεί σωστά, αλλά δεν ευθύνομαι εγώ γι' αυτό. Μάλιστα έφερα και τεχνικό (που μου πήρε ένα ασύλληπτα μεγάλο ποσό!!!!) ο οποίος επιβεβαίωσε ότι οι SATA/AHCI drivers έχουν γίνει slipstreamed σωστά στα XP, αλλά παρ΄όλα αυτά δεν μπορώ να bootάρω σε XP αν δεν είναι σε IDE mode ο σκληρός μέσα από το BIOS. Αν επιλέξω στο BIOS AHCI ή RAID ή SATA στο mode, φαίνεται η αρχική εικόνα με τη μπάρα που φορτώνει στα XP και μετά ο υπολογιστής κάνει επανεκίνηση (συνέχεια). Σε ubuntu με το AHCI mode enabled, μπαίνει κανονικά.

Αυτό. Τα XP θέλουν drivers για AHCI αλλιώς crashαρουν απο την εκκίνηση.Βάλε τους drivers σε ide mode και κάνε επανεκκίνηση σε ahci. Η καλύτερα ακόμα βάλε Windows 7

Επίσης όπως σου είπαν και πριν κάποια μοντέλα της WD θέλουν ευθυγράμμιση του file system με τα blocks του σκληρού. Υπάρχει ειδικό εργαλείο από τη WD για αυτό ή απλά φτιάχνεις το partition μέσω των Windows 7

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους. Έφτιαξα δύο pc τα οποία είναι πανομοιότυπα, με τη διαφορά ότι το ένα έχει AMD Athlon X2, ενώ το άλλο Χ3. Τα χαρακτηριστικά τους είναι τα εξής:

Mobo: GA-880GM-D2H (Gigabyte)

Κάρτα γραφικών: ΑΤΙ Radeon HD5450 1GB

Ram: 2gb ddr3-1333

Τροφοδοτικό: Lamtech 550W

Hard Disk: WD Green 1TB

Webcam: Logitech C310 HD

Λειτουργικό: Windows XP Home SP3 Gr (32bit) / Ubuntu 64bit [dual boot]

Οθόνη: LG Flatron E2040S (Led)

Λοιπόν, και στα δύο, ενώ ενσωμάτωσα τους AHCI/SATA drivers με το NLite (έχω στήσει αρκετά PC και έχω κάνει τη διαδικασία πολλές φορές), τα PC δεν μπουτάρουν αν δεν είναι σε IDE mode ο σκληρός. Αν πάρω ένα αρχείο εικόνας ή φωτογραφίες για να τις κάνω cut/paste σε άλλο partition ή folder του σκληρού, κάνει τουλάχιστον 3-5 λεπτά για τη μεταφορά. Από τη στιγμή που θα θέσω σε λειτουργία τους υπολογιστές πρέπει να περιμένω (με το ρολόι) 4 περίπου λεπτά για να με βγάλει στην επιφάνεια εργασίας. Στο ένα pc πρέπει να ορίσω εγώ τις μνήμες ότι είναι 1333, γιατί διαφορετικά τις βλέπει ως 1066. Αν έχω ανοιχτό το firefox και ανοίξω και τον VLC απλά κολλάει το σύμπαν για λίγο (κολλάνε τα παράθυρα), ενώ αν θέλω να ανοίξω και openoffice, περιμένω λεπτά ολόκληρα.

Μου έχουν αντικαταστήσει ήδη τους σκληρούς και τα dim των μνημών, άρα δεν πρέπει να φταίει αυτό. Οι υπολογιστές λειτουργούν σε περιβάλλον γραφείου, και ενδεικτικά σας λέω ότι για να ανοίξει το openoffice περιμένουμε αρκετή ώρα. Από εγκατεστημένα προγράμματα, τα μόνα που είναι εγκατεστημένα είναι το AVG antivirus, το Zonealarm (firewall), VLC Media Player, Skype, Firefox και Thunderbird. Η κατάσταση δεν βελτιώνεται αισθητά αν απενεργοποιήσω antivirus και firewall.

Δεν θεωρώ φυσιολογικό να είναι τόσο αργοί οι υπολογιστές, ειδικά αν τους συγκρίνω με τα Core2Duo μηχανήματα που έχουμε, τα οποία λειτουργούν σημαντικά πιο γρήγορα.

Τι μπορεί να φταίει παιδιά;

Οταν εστησες το pc.... στο bios πως δηλωσες τους δισκους? IDE? Για αυτο παει αργα και δε μπορεις να μπουταρεις σε σατα. Αν εχεις ενσωματωσει τους drivers με το nlite, γυρνα τους σε σατα και κανε repair με το cd.

Δημοσ.

Οταν εστησες το pc.... στο bios πως δηλωσες τους δισκους? IDE? Για αυτο παει αργα και δε μπορεις να μπουταρεις σε σατα. Αν εχεις ενσωματωσει τους drivers με το nlite, γυρνα τους σε σατα και κανε repair με το cd.

Τους δήλωσα AHCI και μετά πέρασα τα XP με το slipstreamed cd (Nlite). Απλά είναι σαν να μην περνάει ο driver για κάποιο λόγο. Έκανα repair αλλά δεν βελτιώθηκε η κατάσταση φίλε μου. Πάλι μόνο σε IDE μπουτάρει στα XP. Έγραψα και πριν ότι ξέρω να το κάνω. Απλά δεν το δέχεται.

Αυτό. Τα XP θέλουν drivers για AHCI αλλιώς crashαρουν απο την εκκίνηση.Βάλε τους drivers σε ide mode και κάνε επανεκκίνηση σε ahci. Η καλύτερα ακόμα βάλε Windows 7

Επίσης όπως σου είπαν και πριν κάποια μοντέλα της WD θέλουν ευθυγράμμιση του file system με τα blocks του σκληρού. Υπάρχει ειδικό εργαλείο από τη WD για αυτό ή απλά φτιάχνεις το partition μέσω των Windows 7

Με τα Windows 7, δεν δουλεύουν τα περιφερειακά μου. Το έχω γράψει σε προηγούμενα post μου. Μακάρι να μπορούσα να τα βάλω.

Δημοσ.

HD Tune: WDC WD10EARS-00Y5B1 Benchmark

Transfer Rate Minimum : 1.1 MB/sec

Transfer Rate Maximum : 108.8 MB/sec

Transfer Rate Average : 75.5 MB/sec

Access Time : 16.6 ms

Burst Rate : 109.4 MB/sec

CPU Usage : 5.4%

HD Tune: WDC WD10EARS-00Y5B1 Error Scan

Scanned data : 953488 MB

Damaged Blocks : 0.0 %

Elapsed Time : 0:45

HD Tune: WDC WD10EARS-00Y5B1 Health

ID Current Worst ThresholdData Status

(01) Raw Read Error Rate 200 200 51 0 Ok

(03) Spin Up Time 122 120 21 6900 Ok

(04) Start/Stop Count 100 100 0 47 Ok

(05) Reallocated Sector Count 200 200 140 0 Ok

(07) Seek Error Rate 200 200 0 0 Ok

(09) Power On Hours Count 100 100 0 246 Ok

(0A) Spin Retry Count 100 253 0 0 Ok

(0B) Calibration Retry Count 100 253 0 0 Ok

(0C) Power Cycle Count 100 100 0 45 Ok

(C0) Power Off Retract Count 200 200 0 14 Ok

(C1) Load Cycle Count 199 199 0 5251 Ok

(C2) Temperature 123 114 0 24 Ok

(C4) Reallocated Event Count 200 200 0 0 Ok

(C5) Current Pending Sector 200 200 0 0 Ok

(C6) Offline Uncorrectable 200 200 0 0 Ok

(C7) Ultra DMA CRC Error Count 200 200 0 0 Ok

(C8) Write Error Rate 200 200 0 0 Ok

Power On Time : 246

Health Status : Ok

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...