Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια κι από μένα, είμαι ο Κώστας.

Είναι η πρώτη φορά που ζητάω την βοήθεια σας και θέλω φώτα σας για να επιλέξω την μητρική και τον επεξεργαστή μου.

Δεν έχω και της τρελές απαιτήσεις ούτε και τα πολλά λεφτά, οπότε από μόνος μου και χωρίς ναι έχω και ιδιαίτερες γνώσεις λέω να κινηθώ προς AMD

Έχω δει αυτόν : AMD Phenom ΙΙ X4 Quad-Core

Μπορεί να συγκριθεί με κάποιον INTEL Core i5???

Η μητρική θα ήθελα να έχει μια καλή επέκταση σε μνήμες ram, να έχει μια υποδοχή για κάρτα γραφικών και 5.1 ήχο.

Έχω δει αυτή : GIGABYTE GA-MA770T-UD3

Να σημειωθεί πως θα ήθελα να είναι και λίγο gamer με την προσθήκη μιας καλής κάρτας γραφικών.

Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή και τον χρόνο σας.

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα Κώστα.

Αντί για τον 965 Phenom II, πήγαινε στον 955, είναι καλύτερο value-for-money. Εξάλλου, και τα δύο μοντέλα έχουν ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, οπότε πολύ εύκολα μέσα από τις ρυθμίσεις του BIOS μπορείς να φέρεις τον 955 στη συχνότητα λειτουργίας του 965.

Με τα χρήματα που εξοικονομείς από την παραπάνω αλλαγή που πρότεινα, μπορείς να επιλέξεις μία μητρική κάρτα με πιο σύγχρονο chipset. Π.χ. αυτήν εδώ, που έχει το SB850 Southbridge για καλύτερες επιδόσεις στην επικοινωνία με το δίσκο.

Πάντως, αν δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ (δε θα κληθεί δηλαδή το μηχάνημα να τρέξει συχνά πολύ βαριά προγράμματα), έχε υπ' όψιν σου ότι τα 3πύρηνα και 4πύρηνα μοντέλα Athlon II της AMD παρέχουν ακόμη μεγαλύτερο value-for-money σε σχέση με τους δύο Phenom II που προαναφέρθηκαν...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πάντως, αν δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ (δε θα κληθεί δηλαδή το μηχάνημα να τρέξει συχνά πολύ βαριά προγράμματα), έχε υπ' όψιν σου ότι τα 3πύρηνα και 4πύρηνα μοντέλα Athlon II της AMD παρέχουν ακόμη μεγαλύτερο value-for-money σε σχέση με τους δύο Phenom II που προαναφέρθηκαν...

Συγνωμη που μπαινω στη μεση αλλα επειδη και εγω κατι τετοιο ψαχνω ηθελα να ρωτησω ποιο ειναι πχ "βαρυ προγραμμα" που με δυνατοτερο cpu θα δουμε διαφορα? γιατι οντως η σειρα athlon II ειναι ποιο οικονομικη απο Phenom II .

Επισης αυτη η καρτα γραφικων πως σας φαινεται για gaming στο παραπανω συστημα? Δεδομενου βεβαια οτι με ενδιαφερουν (προς το παρον) παιχνιδια με κινηση πχ rally game , soccer 11 ,flight sim X κτλ τι προτεινεται??

Ξεχασα να αναφερω οτι η οθονη μου ειναι αυτη. Ευχαριστω Μανος.

Δημοσ.

Μάνο, «βαριά» προγράμματα μπορείς να θεωρήσεις σίγουρα όλα αυτά στα οποία υπάρχει ορατή καθυστέρηση στην εμπειρία σου ως χρήστης (το λεγόμενο "user experience") μέχρι να ολοκληρωθεί μία εργασία. Εργασίες δηλαδή όπως επεξεργασία και κωδικοποίηση video, επεξεργασία εικόνων (υπάρχουν φίλτρα στο Photoshop ή παρόμοια προγράμματα που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα όταν δουλεύεις σε φωτογραφίιες πολλών Megapixels) κλπ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτού του είδους τα προγράμματα «βαριά». Κι ένα παιχνίδι μπορεί να είναι πολύ απαιτητικό σε CPU (δεν είναι όλα απαραίτητα, ακόμη και τα καινούργια), μόνο που εκεί η αδυναμία του επεξεργαστή δε μεταφράζεται σε καθυστέρηση κατά το παίξιμο (δε θα τελειώσεις π.χ. μία πίστα σε περισσότερο χρόνο :-D ), αλλά αντισταθμίζεται συνήθως με πτώση του ρυθμού FPS που βλέπεις στην οθόνη σου.

Δημοσ.

Μάνο, «βαριά» προγράμματα μπορείς να θεωρήσεις σίγουρα όλα αυτά στα οποία υπάρχει ορατή καθυστέρηση στην εμπειρία σου ως χρήστης (το λεγόμενο "user experience") μέχρι να ολοκληρωθεί μία εργασία. Εργασίες δηλαδή όπως επεξεργασία και κωδικοποίηση video, επεξεργασία εικόνων (υπάρχουν φίλτρα στο Photoshop ή παρόμοια προγράμματα που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα όταν δουλεύεις σε φωτογραφίιες πολλών Megapixels) κλπ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτού του είδους τα προγράμματα «βαριά». Κι ένα παιχνίδι μπορεί να είναι πολύ απαιτητικό σε CPU (δεν είναι όλα απαραίτητα, ακόμη και τα καινούργια), μόνο που εκεί η αδυναμία του επεξεργαστή δε μεταφράζεται σε καθυστέρηση κατά το παίξιμο (δε θα τελειώσεις π.χ. μία πίστα σε περισσότερο χρόνο :-D ), αλλά αντισταθμίζεται συνήθως με πτώση του ρυθμού FPS που βλέπεις στην οθόνη σου.

Δηλ στην πρωτη περιπτωση πχ για το προγραμμα Photoshop ενας δυνατος επεξεργαστης εχει να κανει με το χρονο που θα τελειωσει μια εργασια ή αν μιλαμε και για παλιο μηχανημα ισως να μην την ξεκινησει καν σωστα?? Σε αυτο μπορει να υπαρχει λυση. Η συμβιβάζεσαι με το χρονο που θα τελειωσει ή δουλευεις αλλο προγραμμα ποιο ελαφρυ ή αν εισαι επαγελματιας πληρωνεις και περνεις εργαλειο να κανεις δουλεια σου..........

Στη δευτερη περιπτωση με το παιχνιδι στην πτωση του ρυθμου FPS μεγαλο ποσοστο ομως χρεωνεται και στην καρτα γραφικων σωστα??γιατι μπορει να μην κανεις μια πιστα σε περισσοτερο χρονο αλλα να σου αλλοιώνει τα γραφικα , να βλεπεις λιγοτερα πραγματα και μερικες φορες ακομη να σου αλλοιώνει και την κινηση να μην τρεχει δηλ. κανονικα.......να κανεις λαθη και τσπ να μην μπορεις να το ευχαριστηθείς....

Ποιο λοιπον ειναι τελικα το καλυτερο value for money για αγορα cpu??? πχ να εχει δυο πυρηνες και να ειναι 3.3ghz ή τεσσερις και 3.0 ghz βεβαια καταλαβαινω οτι δεν ειναι μονο η συχνοτητα λειτουργιας που κανει την διαφορα αλλα ο συνδυασμος και αλλων πραγματων.....αξιζουν ομως????

Η καρτα γραφικων???αλλο κεφαλαιο.....ο καθενας σου λεει τα δικα του προκειμενου να πουλησει....Τι αξιζει να παρεις????

Εγω πχ εχω μηχανημα 8ετιας με cpu sepron 2.8 socket 462,mobo ASUS A7N8X-, memory 2G και καρτα γραφικων ASUS ge force fx 5700 256mb agp.......το μονο καινουργιο ειναι η οθονη LG E2040S με αναλυση 1600χ900.Ενα pc για να κανο απλα πραγματα γραφειου και θελω να το αλλαξω γιατι θελω να βλεπω καλυτερα γραφικα οταν παιζω game που τωρα ζοριζεται...(τα παιζει δηλ αλλα με "εκπτωσεις" σε αναλυσεις κτλ.....)και HD ταινιες που τωρα δεν.....

Τι με συμβουλευεις να κανω??? Sorry που γινομαι κουραστικος αλλα εχω λιγο μπερδευτει με ολα τα hi tech που βλεπω...... :fear:

Δημοσ.

Γεια κι από μένα, είμαι ο Κώστας.

Είναι η πρώτη φορά που ζητάω την βοήθεια σας και θέλω φώτα σας για να επιλέξω την μητρική και τον επεξεργαστή μου.

Δεν έχω και της τρελές απαιτήσεις ούτε και τα πολλά λεφτά, οπότε από μόνος μου και χωρίς ναι έχω και ιδιαίτερες γνώσεις λέω να κινηθώ προς AMD

Έχω δει αυτόν : AMD Phenom ΙΙ X4 Quad-Core

Μπορεί να συγκριθεί με κάποιον INTEL Core i5???

Η μητρική θα ήθελα να έχει μια καλή επέκταση σε μνήμες ram, να έχει μια υποδοχή για κάρτα γραφικών και 5.1 ήχο.

Έχω δει αυτή : GIGABYTE GA-MA770T-UD3

Να σημειωθεί πως θα ήθελα να είναι και λίγο gamer με την προσθήκη μιας καλής κάρτας γραφικών.

Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή και τον χρόνο σας.

Γεια σου Κωστα! Προσφατα εκανα αναβαθμιση σε ASUS M4A88T-V EVOUSB3

με AMD Phenom II X4 955 CPU!Για ψυκτρα προτιμησα μια Alpenhofn Brocken.

Συνολο μαζι με RAM 1333MHz 2X4GB Corsair εδωσα περιπου 300€.

Μετα απο πολυ ψαξιμο κατεληξα στην παραπανω λυση.

Ποιο λοιπον ειναι τελικα το καλυτερο value for money για αγορα cpu??? πχ να εχει δυο πυρηνες και να ειναι 3.3ghz ή τεσσερις και 3.0 ghz βεβαια καταλαβαινω οτι δεν ειναι μονο η συχνοτητα λειτουργιας που κανει την διαφορα αλλα ο συνδυασμος και αλλων πραγματων.....αξιζουν ομως????

Η καρτα γραφικων???αλλο κεφαλαιο.....ο καθενας σου λεει τα δικα του προκειμενου να πουλησει....Τι αξιζει να παρεις????

Βασικα κατεληξα στον phenom II 955 λογω κοστους αποδοσης και με το σκεπτικο

οτι Phenom II X4>Athlon II X4 και οτι για 965 θα θελα συν 35€ ενω για τον

αμεσως μικροτερο απ αυτο που αγορασα μονο -9€ αν θυμαμαι καλα.

Και στην τελικη μην σκας και τοσο.Μιλαμε για τετραπυρηνους επεξεργαστες

που ειδικα σε Black Edition κλοκαρονται και πολυ ανετα με καλη ψυκτρα!

Δεν κολλανε ουτε σε photoshop ουτε σε παιχνιδια.Μην το υπεραναλυεις με αλλα λογια.

Οσον αφορα την καρτα γραφικων Google is your friend οπως με ολα.

Υπαρχουν τοσα και τοσα Benchmarking και Reviews Sites για να διασταυρωσεις γνωμες!

Προσωπικα συντομα με βλεπω με μια 5770 ΑΤΙ με option στο μελλον για 2η σε Crossfire.

Ν.

Δημοσ.

Βασικα κατεληξα στον phenom II 955 λογω κοστους αποδοσης και με το σκεπτικο

οτι Phenom II X4>Athlon II X4 και οτι για 965 θα θελα συν 35€ ενω για τον

αμεσως μικροτερο απ αυτο που αγορασα μονο -9€ αν θυμαμαι καλα.

Και στην τελικη μην σκας και τοσο.Μιλαμε για τετραπυρηνους επεξεργαστες

που ειδικα σε Black Edition κλοκαρονται και πολυ ανετα με καλη ψυκτρα!

Δεν κολλανε ουτε σε photoshop ουτε σε παιχνιδια.Μην το υπεραναλυεις με αλλα λογια.

Ν.

Ειναι αυτο που ρωταω παραπανω αν δηλ αξιζει με δυο ή τεσσερις πυρηνες.....τον 565ή 955.

Βεβαια μιλαμε για 25 ευρω διαφορα αλλα μεγαλη διαφορα σε καταναλωση και οσον αφορα τα games απ οτι ξερω η τετραπυρινη δεν κανουν διαφορα......τουλαχιστον προς το παρον.

Τα μηχανακια τα παιρνουμε καινουργια και για λογους marketing σε 6 μηνες ειναι τεχνολογικα πισω οχι ομως πρακτικα γιατι το pc θα σου κανει δουλεια για πολυ περισσοτερο διαστημα τοσο που οταν θα πεις οτι το αλλαζω οι 6πυρηνοι θα κοστιζουν πλεον τσαμπα σωστο ή λαθος???

Αυτη ειναι η αποψη μου επι του θεματος.

Δημοσ.

Ειναι αυτο που ρωταω παραπανω αν δηλ αξιζει με δυο ή τεσσερις πυρηνες.....τον 565ή 955.

Βεβαια μιλαμε για 25 ευρω διαφορα αλλα μεγαλη διαφορα σε καταναλωση και οσον αφορα τα games απ οτι ξερω η τετραπυρινη δεν κανουν διαφορα......τουλαχιστον προς το παρον.

Τα μηχανακια τα παιρνουμε καινουργια και για λογους marketing σε 6 μηνες ειναι τεχνολογικα πισω οχι ομως πρακτικα γιατι το pc θα σου κανει δουλεια για πολυ περισσοτερο διαστημα τοσο που οταν θα πεις οτι το αλλαζω οι 6πυρηνοι θα κοστιζουν πλεον τσαμπα σωστο ή λαθος???

Καλημερα! Με βαση την εμπειρια μου και εφοσον προερχομαι απο AMD64X2 5600+ μπορω να σου πω οτι θα δεις

καποια διαφορα αν πας σε τελευταιας γενιας διπυρηνο και ακομα περισσοτερη αν πας σε τελευταιας γενιας τετραπυρηνο.

Τιποτα το τραγικο ομως οπως πχ κατα την μεταβαση απο AMD Athlon 2800+ σε AMD 64X2 5600+ που εκανα πριν καμμια διετια!

Επομενως μπορεις για οικονομικους λογους να αγορασεις εναν φτηνο AMD Athlon ή και Phenom AM3 με σκοπο στο μελλον

να κανεις οποτε θες/μπορεις ευκολη αναβαθμιση ακομα και σε 6πυρηνο AMD αφου οι τιμες πεφτουν συνεχεια.

Ανοιξε λοιπον το Skroutz και αγορασε με βαση το budget σου.Αναβαθμιση κανεις ευκολα ουτως η αλλως και πιο φτηνα αργοτερα.

Μπορεις πχ να αγορασεις απλα εναν AMD Athlon II X2, Socket AM3, Ταχύτητα: 3000 MHz, Πυρήνες: 2, 64-bit στα 55€!

ή αν εχεις να διαθεσεις παραπανω AMD Phenom ΙΙ Χ2, Socket AM3, Ταχύτητα: 3100 MHz, Πυρήνες: 2, 64-bit στα 85€.

Ν.

Δημοσ.

Αφού παίζεις FSX θα πάρεις τον τετραπύρηνο (ή εξαπύρηνο αν γίνεται). Δεν υπάρχει επιλογή :devil:

Ούτε για μένα υπάρχει επιλογή, αφού κάνω πολύ συχνά μετατροπές DVD και Blu-ray σε mp4 και mkv με τον x264. Αυτό τα γονατίζει όλα :fear:

Δημοσ.

Αφού παίζεις FSX θα πάρεις τον τετραπύρηνο (ή εξαπύρηνο αν γίνεται). Δεν υπάρχει επιλογή :devil:

Ούτε για μένα υπάρχει επιλογή, αφού κάνω πολύ συχνά μετατροπές DVD και Blu-ray σε mp4 και mkv με τον x264. Αυτό τα γονατίζει όλα :fear:

Ενδεικτικα θ αναφερω οτι απο:

AMDX264 5600+,8GB DDR2 RAM,2 X 9600GT SLI

GTA IV Ολα Medium,Shadows OFF,1280x1024

σε

AMD PhenomII X4 955,8GB DD3 RAM,1 X 9600GT

GTA IV Ολα HIGH,1920x1200

Και εχω FPS λιγο ανωτερο στο ingame Benchmark (~35fps).

N.

Δημοσ.

Καλησπερα.

Ο επεξεργαστης σου ειναι ο Phenom II X4 955 σωστα?? Ειναι ο καινουργιος με κωδικο HDX955WFK4DGM και 95W καταναλωση???

Γιατι στο eshop ειναι μαλλον ο παλιος με 125W καταναλωση ή εχουν κανει λαθος ή κατι δεν καταλαβα καλα εγω..... :shock:

Ισχυει κατι τετοιο???

Δημοσ.

Καλησπερα.

Ο επεξεργαστης σου ειναι ο Phenom II X4 955 σωστα?? Ειναι ο καινουργιος με κωδικο HDX955WFK4DGM και 95W καταναλωση???

Γιατι στο eshop ειναι μαλλον ο παλιος με 125W καταναλωση ή εχουν κανει λαθος ή κατι δεν καταλαβα καλα εγω..... :shock:

Ισχυει κατι τετοιο???

Δεν υπάρχουν οι 95W για το ευρύ κοινό. Βγήκαν για τους OEM μόνο. Κι απ' ότι ξέρω, δεν είναι ξεκλείδωτοι...

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν οι 95W για το ευρύ κοινό. Βγήκαν για τους OEM μόνο. Κι απ' ότι ξέρω, δεν είναι ξεκλείδωτοι...

Δεν ειναι πολλα τα 125W???

Αναμεσα σε AMD ATHLON II X4 645 3.1GHZ και AMD PHENOM II X4 955 3.2GHZ αξιζει η διαφορα περιπου 35 ευρω???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...