Προς το περιεχόμενο

Αγορά logitech Z-5500 από amazon.co.uk

xristos_87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγχωρέστε μου το off-topic, αλλά...

Όλα καλά και άγια και με τη Logitech και με τα μαγαζιά που πουλάνε φτηνά και με τις εγγυήσεις και όλα σούπερ, αλλά τέτοιο hype για κάτι τόσο ουτοπικό (όπως η ακρόαση πολυκάναλου ήχου) από τέτοια συστηματάκια είναι τρόπον τινά απογοητευτικό. Αλήθεια, ποιός από μας διαθέτει τον κατάλληλο χώρο ή καταφέρνει να στήσει τα ηχεία ενός Ζ5500 σωστά, έτσι ώστε να αφήσει το σετ να του δώσει την "in-the-sound" ψευδαίσθηση μιας σύγχρονης ταινίας? Είδα λίγο πριν το γραφείο ενός συμφορουμίτη, όλα super τα κομμάτια πάνω, αλλά να, είχε το κεντρικό ηχείο τέρμα αριστερά στην οθόνη, το εμπρός δεξί κανάλι στη θέση του, αλλά το αριστερό κανάλι έλαμπε δια της απουσίας του... :fear: Τώρα, η Logitech θέλει να μας πει ότι από το full-range 8ράκι του κεντρικού καναλιού, θα ακούσει κάποιος διαλόγους σε μιά ταινία? Τέσπα...

Ο θρίαμβος της consumer-society.

Οff-topic is off.

Έτσι είναι όπως τα λες ως προς το πρώτο σκέλος.Εαν δεν έχεις σωστό χώρο δεν αξίζει να πάρεις τα ηχεία αυτά.Όπως και κάθε σύστημα home cinema φυσικά.Εγώ τα έχω από το καλοκαίρι του 2009 και τα έχω μόνιμα στο σαλόνι.Τα 4 ηχεία (2 μπροστινά και 2 surround) τα έχω βάλει σε επιδαπέδιες βάσεις που αγόρασα και μάλιστα τους έκανα και μια μετατροπή για να μπορώ να ρυθμίζω την κλίση τους και να "κοιτάνε" σωστά μιας κι από τη μάνα τους οι βάσεις είναι απαράδεκτες (κοιτάνε ψηλά).

Τώρα ως προς το δεύτερο σκέλος είσαι λάθος.Σε πληροφορώ με την κατάλληλη ρύθμιση της στάθμης των ηχείων το σύστημα δίνει κυριολεκτικά ρέστα.Και να φανταστείς οτι δεν τα έχω συνδέσει ποτέ μου σε κάρτα ήχου που υποτίθεται αποδίδει ακόμα καλύτερα.

Τώρα πάλι ως προς την τιμή και εδώ λάθος είσαι.Οικονομικά ΔΕΝ είναι αν αναλογιστείς οτι είναι πάρα πολύ παλιό μοντέλο.

Απλά είναι μόνο του μια κατηγορία ολόκληρη και το γνωρίζει η Logitech πολύ καλά αυτό και βαράει κανονικά...

Εγώ τα είχα πάρει σε προσφορά από Multirama στα 229 ευρώ.Τα Ζ5500 για μένα , αν και υπερευχαριστημένος , τα θεωρώ απλά ένα σκαλί πριν πάρει κάποιος κανονικό home cinema σε χωριστά κομμάτια.Είναι για κάποιον που μπορεί να μπει στο χώρο όσο φτηνότερα μπορεί.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι, κορίτσι, με το κεντρικό κανάλι εννοώ το κεντρικό ηχείο... Φύσει αδύνατον, ένα full-rnge 3" σε plastic-enclosure να μπορέσει να αναπαράγει με πιστότητα το μεσαίο και υψηλό φάσμα συχνοτήτων (ότι συνιστά το κανάλι "φωνών/διαλόγων" δλδ).

Αγαπητέ tarantules, φαίνεται ότι το κατέχεις το θέμα... Πράγματι, ο χώρος και η ακριβής τοποθέτηση των ηχείων είναι ο μισός ήχος. Αν πιστεύει κάποιος ότι με ηχειάκια τοποθετημένα πάνω σε ένα γραφείο με πλάτος σπανίως να πλησιάζει το 1,5 μέτρο (και μάλιστα με τα πίσω ηχεία effect σε άγνωστη θέση, στάθμη και απόσταση από το θεατή) ακούει ήχο "5.1", πλανάται πλάνην οικτράν. Αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο.

Βέβαια, δε μίλησα πουθενά για την τιμή τους (δεν ξέρω αν αναφερόσουν σε μένα), η οποία πράγματι είναι απαράδεκτη για εφφετζίδικη πλαστικούρα!... Ο κόσμος (συνεχίζει να) αγοράζει Logitech και τα κάθε Logitech επειδή μιλάνε οι άλλοι για αυτά, τη στιγμή που υπάρχουν άλλες προτάσεις με σαφή ηχητική ανωτερότητα και μάλιστα σε σκανδαλωδώς μικρότερη τιμή από τα όποια Ζ5500... Γίνομαι γραφικός με όλα αυτά, όμως κάποιοι μπορεί και να το πιάσουν το μνμ.

Δημοσ.

Ναι, κορίτσι, με το κεντρικό κανάλι εννοώ το κεντρικό ηχείο... Φύσει αδύνατον, ένα full-rnge 3" σε plastic-enclosure να μπορέσει να αναπαράγει με πιστότητα το μεσαίο και υψηλό φάσμα συχνοτήτων (ότι συνιστά το κανάλι "φωνών/διαλόγων" δλδ).

Αγαπητέ tarantules, φαίνεται ότι το κατέχεις το θέμα... Πράγματι, ο χώρος και η ακριβής τοποθέτηση των ηχείων είναι ο μισός ήχος. Αν πιστεύει κάποιος ότι με ηχειάκια τοποθετημένα πάνω σε ένα γραφείο με πλάτος σπανίως να πλησιάζει το 1,5 μέτρο (και μάλιστα με τα πίσω ηχεία effect σε άγνωστη θέση, στάθμη και απόσταση από το θεατή) ακούει ήχο "5.1", πλανάται πλάνην οικτράν. Αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο.

Βέβαια, δε μίλησα πουθενά για την τιμή τους (δεν ξέρω αν αναφερόσουν σε μένα), η οποία πράγματι είναι απαράδεκτη για εφφετζίδικη πλαστικούρα!... Ο κόσμος (συνεχίζει να) αγοράζει Logitech και τα κάθε Logitech επειδή μιλάνε οι άλλοι για αυτά, τη στιγμή που υπάρχουν άλλες προτάσεις με σαφή ηχητική ανωτερότητα και μάλιστα σε σκανδαλωδώς μικρότερη τιμή από τα όποια Ζ5500... Γίνομαι γραφικός με όλα αυτά, όμως κάποιοι μπορεί και να το πιάσουν το μνμ.

Να μου έλεγες για τα EDIFIER S550 θα σου έλεγα οκ είναι καλύτερα....αλλά έχουν και 400Ε..

Δημοσ.

Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά η overall ποιότητα των ηχείων, τα watt και η μικρή παραμόρφωση με συνάμα την καλή τιμή τους για 5.1 τα κάνουν σε overall μια άρηστη αγορά.

Όσο για αυτό με την τιμή τους που αναφέρθηκε.. τα ηχεία δεν φθηναίνουν έτσι απλά με την πάροδο του χρόνου. Τα ηχεία δεν είναι επεξεργαστές.

Αν κάποιος θέλει την άριστη ποιότητα σε όλα τα satellites για ταινίες, θα πάρει ενισχυτή και ξεχωριστά ηχεία.. με τα διπλάσια χρήματα.

Δημοσ.

Να μου έλεγες για τα EDIFIER S550 θα σου έλεγα οκ είναι καλύτερα....αλλά έχουν και 400Ε..

Γκούχου γκούχου...

Τα σασί που διαθέτουν οι δορυφόροι στο 550 και στο "μικρό" σετ του λινκ είναι τα ίδια. Στο 550 έχουν φυσικά piano-lack finish (κατά τα άλλα αποδίδουν το ίδιο ηχητικά) και το sub είναι 10ιντσο με dual passive-radiator (το οποίο το κάνει ίσως το καλύτερο overall sub στα pc 5.1 speaker-sets) σε σχέση με το "απλό" bass-reflex των Pro. Για όποιον δεν τρελαίνεται με τα looks και θέλει να κάνει μία απολύτως value4money αγορά, τα 5000 Pro είναι μονόδρομος.

Τα S550 είχα τη χαρά να τα ακούσω επί μακρόν και από τότε τα ονειρεύομαι... Επειδή είχα άμεση σύγκριση με τα Cambridge SoundWorks που είχα από το 2004 μέχρι πρόσφατα, αλλά και τα βαβουριάρικα 5500 που έχω ακούσει στο MediaMarkt (τελείως ακατάλληλος χώρος) αλλά και σε γνωστό μου πρόσωπο που μου τα παρουσίασε με περιφάνεια, οι διαφορές είναι κραυγαλέες. Δεν υπάρχει όμως λόγος να τα χαραμίσω μεταξύ πολυθρόνας και κρεβατιού, τουλάχιστον όχι προτού παγιωθεί η διαρύθμιση του χώρου.

Για να μη δημιουργώ και εντυπώσεις, τα Ζ5500 είναι απολύτως αποδεκτά mainstream ηχεία, δε θα έδινα όμως σε καμία περίπτωση λεφτά για αυτά τη στιγμή που ο ανταγωνισμός βρίσκεται τουλάχιστον 2 βήμματα πιο μπροστά (και είναι και φτηνότερος).

Koritisi_gia-pc, αυτό με τη μικρή παραμόρφωση, ξανασκέψου το...

Απ'ευθείας cory-paste από το site Logitech:

Technical Specifications

* Total FTC power: 505 watts RMS

Sub-woofer: 188 watts RMS (into 8 ohms, @ 100Hz, @ 10% THD)

Satellites:

Left/Right: 62 watts RMS x 2 (into 8 ohms, @ 1khz, @ 10% THD)

Center: 69 watts RMS (into 8 ohms, @ 1kHz, @ 10% THD)

Rear Left & Right: 62 watts RMS x 2 (into 8 ohms, @ 1kHz, @ 10% THD)

* Total Peak power: 1010 watts

* Maximum SPL: >115 dB

* Frequency response: 33 Hz — 20 kHz

* Amplifier: Ultra-linear, high-capacity analog

* Signal to noise ratio: >93.5 dB, typical 100

* Input impedance: 8,000 ohms

* Compatibility:

PC/Mac

CD

MP3

DVD

PlayStation®

Xbox®

10αρικάκι τα Logitech (και τα Edifier φυσικά, όπως και όλες οι συναφείς υλοποιήσεις!), τη στιγμή που στο hi-fi τιμές που ξεπερνάνε το 1% θεωρούνται αυτομάτως απορριπτέες... Στο car-audio, βρίσκονται ήδη στο 0,0ΧΧΧΧΧ%. :rolleyes:

Δημοσ.

Navu όλα σωστά αυτά που λες ακόμα και για την παραμόρφωση ΑΛΛΑ...

Μην ξεχνάς οτι πχ τα Ζ5500 δεν τα αγοράζει κάποιος για να ακούει μουσική.Ο βασικός λόγος αγοράς τους είναι για ταινίες ή παιχνίδια με ήχο 5.1 DTS.Δευτερευόντως είναι για μουσική.

Επίσης η παραμόρφωση που λες δεν γίνεται αιθητή παρά μόνο όταν αρχίσεις να ζορίζεις πολύ τα ηχεία στο μέγιστό τους όπου δεν νομίζω κάποιος σοβαρός να τα βάλει...

Εγώ μέχρι τη μέση κατάφερα να τα βάλω και δεν παρατήρησα καμία παραμόρφωση.Έτριζαν πόρτες και παράθυρα...

Θέλω να πω οτι με μια νορμάλ χρήση παίρνεις ότι έχει να σου δώσει μια τέτοια συσκευή.

Για να μην παρεξηγηθώ, είμαι κι εγώ υπέρ της λύσης ξεχωριστών κομματιών ενισχυτή και ηχείων.Αλλά επειδή δεν είχα να σκάσω 2000 περίπου γι αυτό που ήθελα,συμβιβάστικα με αυτά.Κατ εμέ είναι μακράν ο καλύτερος συμβιβασμός απόδοσης/τιμής η συγκεκριμένη αγορά.

ΑΛΛΑ σαν ηχεία δεν είναι και κάτι τρομερό (συγκρινόμενο πάντα με hi-end συστήματα)

Δημοσ.

Καλά όλα αυτά περί ήχου και απόλυτης πιστότητας αλλά.....δεν με νοιάζει να έχουν τον καθαρότερο και τον ποιο κρυστάλλινο ήχο.....γι' αυτό θέλω κάτι ΕΩΣ 300Ε περίπου αλλά που θα κάνει σαματά πράγμα που τα 5000 pro δεν προσφέρουν κατ' εμέ.....

Δημοσ.

Καλά όλα αυτά περί ήχου και απόλυτης πιστότητας αλλά.....δεν με νοιάζει να έχουν τον καθαρότερο και τον ποιο κρυστάλλινο ήχο.....γι' αυτό θέλω κάτι ΕΩΣ 300Ε περίπου αλλά που θα κάνει σαματά πράγμα που τα 5000 pro δεν προσφέρουν κατ' εμέ.....

σαματάς=θόρυβος=κούραση στα αυτιά σου...

Αν τα θες ΚΥΡΙΩΣ για μουσική στρέψου σε πιο ποιοτικές λύσεις.Για ταινίες είναι διαμάντι τα ηχειάκια αυτά.Κυριολεκτικά κλάνεις μέντες....

Και τα Ζ5500 έχουν καθαρό και κρυστάλινο ήχο αλλά όχι όταν τα βάζεις στο full την ένταση...

Δημοσ.

Ποιος ποιοτικές λύσεις = πολύ ακριβές λύσεις....όπως τα S550....ή αγορά πραγματικού home cinema....που εκεί ξεφεύγουμε αρκετά οπότε...τα z5500 είναι μονόδρομος...αλλιώς έδινα 90Ε και έπαιρνα και τα Ζ506 και θα ήμουν μια χαρά ούτε φασαρία τίποτα....αλλά είπαμε εγώ θέλω να κάνουν σαματά τα ηχεία...

Δημοσ.

Το amazon.co.uk έχει βάλει στην λίστα δωρεάν αποστολής και την Ελλάδα εδώ και κάτι μήνες.

Όμως προσοχή.. αυτό που αγοράζετε δεν προέρχεται από μαγαζί που διαφημίζετε μέσα στο αμαζον.. αλλά από την ίδια την αμαζον.. δηλαδή ο seller πρέπει να γράφει amazonUK

Συμφέρει και παρασυμφέρει!! Ιδίως αν πεις να αγοράσεις κουτιά υπολογιστή, μνήμες, επεξεργαστές, μητρικές.. γλιτώνεις πολλά λεφτά.

Μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχουμε.. πάντα ψάχνουμε το τι πουλά η αμαζόνα.. ΟΧΙ τα μαγαζιά μέσα στην αμαζόνα.. διότι αυτά είναι ανεξάρτητα, απλά διαφημίζονται και έχουν τον μπαμπούλα της αμαζόνας από πάνω για να μην κάνουν πονηριές. Η αμαζόνα είναι πάντα 10-20 ευρώ παραπάνω στα προιοντα τους (ΕΚΤΟΣ από προσφορές), αλλά σε ένα αντικείμενο 5-10-20 κιλά.. γλιτώνεις πάνω από 100-150 ευρώ!! Αν το έπαιρνες για παράδειγμα από άλλο κατάστημα μέσα στην αμαζόνα, λόγο μεταφορικών.

Δημοσ.

σαματάς=θόρυβος=κούραση στα αυτιά σου...

Αν τα θες ΚΥΡΙΩΣ για μουσική στρέψου σε πιο ποιοτικές λύσεις.Για ταινίες είναι διαμάντι τα ηχειάκια αυτά.Κυριολεκτικά κλάνεις μέντες....

Και τα Ζ5500 έχουν καθαρό και κρυστάλινο ήχο αλλά όχι όταν τα βάζεις στο full την ένταση...

Μην τους ακούς. Πάρε τα Z5500, είμαι με hi-fi's από μπέμπα και μετράει πολύ η ένταση και ο σαματάς και για εμένα (μην απογοητεύω και την γειτονιά που έχει συνηθίσει τόσα χρόνια). Τα Z5500 αν δεν είσαι κάνας κομπλεξάκιας audiophile τα βάζεις τέρμα (όχι ΠΕΡΑ από το τέρμα όμως, γιατί πάει με κόλπο και παραπάνω..) και ακούς τη μουσικούλα σου να ξεδώσεις. ΔΕΝ χρησιμοποιείς το center (διαλόγων) speaker γιατί χάνει ζωή με τις rockιές και τα πολλά, και δεν βγάζει καν και σοβαρό ήχο στα MP3 anyway. Αν κατεβάσεις DTS μουσική (που δεν σε κόβω) τότε απλά δεν τα βάζεις τέρμα, και ανοίγεις στη μέση και το center.

Τα Z5500 για έναν κομπλεξικό audiophile, ξεκινάν να παραμορφώνουν στη ΜΕΣΗ της μπάρας. Αν δεν είσαι όμως σε αυτή την ομάδα ανθρώπων, θα τα χαίρεσαι και στο τέρμα και το σημαντικότερο είναι πως δεν θα είναι εις βάρος τους αυτή η ένταση.

Για τα λεφτά που δίνεις, Z5500 και δεν παίζει να το μετανιώσεις. (Αν πας για μεταχειρισμένα, να πάρεις μαζί σου κάποιον γνωστικό να τα ακούσει.. Αν ο άλλος τα έχει βιάσει, σε βίασε και εσένα με το συμπάθιο)

Δημοσ.

Μην τους ακούς. Πάρε τα Z5500, είμαι με hi-fi's από μπέμπα και μετράει πολύ η ένταση και ο σαματάς και για εμένα (μην απογοητεύω και την γειτονιά που έχει συνηθίσει τόσα χρόνια). Τα Z5500 αν δεν είσαι κάνας κομπλεξάκιας audiophile τα βάζεις τέρμα (όχι ΠΕΡΑ από το τέρμα όμως, γιατί πάει με κόλπο και παραπάνω..) και ακούς τη μουσικούλα σου να ξεδώσεις. ΔΕΝ χρησιμοποιείς το center (διαλόγων) speaker γιατί χάνει ζωή με τις rockιές και τα πολλά, και δεν βγάζει καν και σοβαρό ήχο στα MP3 anyway. Αν κατεβάσεις DTS μουσική (που δεν σε κόβω) τότε απλά δεν τα βάζεις τέρμα, και ανοίγεις στη μέση και το center.

Τα Z5500 για έναν κομπλεξικό audiophile, ξεκινάν να παραμορφώνουν στη ΜΕΣΗ της μπάρας. Αν δεν είσαι όμως σε αυτή την ομάδα ανθρώπων, θα τα χαίρεσαι και στο τέρμα και το σημαντικότερο είναι πως δεν θα είναι εις βάρος τους αυτή η ένταση.

Για τα λεφτά που δίνεις, Z5500 και δεν παίζει να το μετανιώσεις. (Αν πας για μεταχειρισμένα, να πάρεις μαζί σου κάποιον γνωστικό να τα ακούσει.. Αν ο άλλος τα έχει βιάσει, σε βίασε και εσένα με το συμπάθιο)

;)

Όπως είπα και πριν δεν με νοιάζει το τέλειο.....Αλλά ο σαματάς....Και ΜΟΝΟ για καινούργια για μεταχειρισμένα δεν υπάρχει περίπτωση!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...