pournaras Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Υψηλότερο επίπεδο παιδείας; Ε και; 80% υπέρ του τείχους στον Έβρο και "καλά κάνανε που μπήκαν τα ματ στη νομική να τους πετάξουν έξω" και υπέρμαχοι αγωνιστές του "κινήματος δεν πληρώνω-δεν πληρώνω" ; Το υψηλότερο επίπεδο παιδείας δεν συνεπάγεται υψηλότερο επίπεδο ευφυίας, αντίληψης και ικανότητας σκέψης. Υψηλοτερο σε σχεση με το '70 και το '90. Δεν ειπε κανεις οτι με το που βγηκαν καποιοι ανθρωποι παραπανω με υπηλοτερο επιπεδο παιδειας θα γινουν ολα αυτοματα καλα, αλλα δεν μπορω να συγκρινω το σημερα με το το πριν 30 χρονια στο πως εβλεπε ο κοσμος την πολιτικη ηγεσια. Θυμισου μονο τους μεγαλυτερους, ποσο θεοι ηταν στα ματια τους οι πολιτικοι, που γινοταν απειροι τσακωμοι προεκλογικα, με ξυλοδαρμους 40αρηδων και 50αρηδων εξω απο τα κλογικα γραφεια, γιατι απλα ειπαν κακο για τον ταδε πολιτικο που υποστηριζαν. Το θεμα που αναφερεις ειναι πολυ συγκεκριμενο, και δεν μπορει με μονο την παραμετρο της παιδειας να λυθει.Δηλαδη ενας που εχει παιδεια, δεν μπορει να καταλαβει οτι στο θεμα της μεταναστευσης εχουμε τελματωσει και, και οτι χρειαζονται λυσεις; (εστω οτι αυτες ειναι ακραιες, αλλα ενας με παιδεια, τι ακριβως θα προτεινε πανω στο συγκεκριμενο θεμα; )
insomniaK Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 οφ τόπικ Υψηλότερο επίπεδο παιδείας; Ε και; 80% υπέρ του τείχους στον Έβρο και "καλά κάνανε που μπήκαν τα ματ στη νομική να τους πετάξουν έξω" και υπέρμαχοι αγωνιστές του "κινήματος δεν πληρώνω-δεν πληρώνω" ; Το υψηλότερο επίπεδο παιδείας δεν συνεπάγεται υψηλότερο επίπεδο ευφυίας, αντίληψης και ικανότητας σκέψης. Τα πε και ο Σταμάτης Γενικά, οι νόμοι δεν υπάρχουν για να μας βασανίζουν αλλά για να θέτους τους κανόνες πάνω στους οποίους χτίζεται και αναπτύσσεται η κοινωνία.
Critter Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Σε μια κοινωνια υπάρχουν αντικειμενικοί και υποκειμενικοί παραγοντες καθως και παραγοντες που μπορουν να εκτιμηθούν-υπολογιστουν και να κριθουν. Συγκεκριμένα και σχετικα με αυτα που λέει ο τοπικ σταρτερ: Ο παράγοντας άνθρωπος είναι το πιο υποκειμενικό "πράγμα" στη σύνθεση μιας κοινωνιας. Ο καθένας μας έχει να πει και μια ιστορια για τον ευατό του, το συγγενή του, το φίλο του, το διπλανό του κτλ. Αναλογα το πως συμφερει τον καθένα χρησιμοποιει και ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ τις ιστοριες. Ας δουμε 2-3 περιπτώσεις. 1.Άτομο που ο πατέρας του είναι μπεκρης και δέρνει τη μάνα του με αποτέλεσμα να έχει αποτύχει παταγωδως σε όλα όσα θα έπρεπε να έχει κάνει μέχρι τα 18. Με βάση την παραπάνω θεωρεία του τοπικ starter, αυτός πρέπει να κατακριθει επειδη δεν ειναι ικανός να βρεί δουλειά. Θα μου πεις "μα μιλάς για εξαίρεση". Όντως, είναι μια εξαίρεση. Πάμε λοιπόν σε κάτι πιο σύνθετο. 2.Άτομο που δεν άνοιξε ποτέ βιβλίο και οι γονεις του πασχιζανε να τον κανουν να μαθει γραμματα, καθότι τον στέλνανε φροντιστήρια και του παρείχανε όλα όσα έπρεπε να έχει (ΥΛΙΚΑ). Χμμμ. Γιατι όμως δεν άνοιξε ποτέ βιβλιο αυτό το παιδι ενω του γείτονα, που του τα παρείχαν επίσης όλα (?) πέτυχε στο πολυτεχνείο; Μήπως το παιδί γεννήθηκε έτσι; Δεν μου στέκει η δικαιολογία καθως ναι μεν υπάρχουν τα γονιδια αλλα ένας άνθρωπος γεννιέται σχεδον στο 0 (πλην γονιδίων) και διαμορφώνεται σιγά σιγά. Μήπως η οικογένεια του νόμιζε οτι τα λεφτα και τα φροντιστηρια φτάνανε για να παει το παιδι τους μπροστά με αποτέλεσμα να του στερούν την επιβεβλημένη οικογενειακή διαπεδαγώγηση καθώς ο μπαμπάς δουλευε 9 με 9 και η μαμά 10 με 10; Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις ένα παιδι, μπορει να κάναν λάθη. Υπάρχει μεγαλη υποκειμενικότητα στο να προσεγγίσεις και να ερμηνεύσεις το ζήτημα. Μήπως φταίνε οι γονείς? Μήπως το παιδί?Μηπως και οι 2? Έχει πολλες οπτικες γωνίες το ζήτημα και υπάρχουν ολόκληρες επιστήμες που δεν έχουν καταφέρει να το ερμηνεύσουν. 3.Υπάρχει και κατηγορία ανθρώπων στο άλλο άκρο σε σχεση με το 1. Άτομα που για παράδειγμα ο πατέρας τους, τους χτύπαγε μικρούς και έδερνε τη μάνα τους αλλα γίνανε οι καλύτεροι μαθητες,φοιτητές και άνθρωποι. Κοινός παράγοντας όλων των παραπάνω είναι οτι, η πολυπλοκότητα της φύσης και του ψυχισμού του ανθρώπου είναι τέτοια, που ακόμα και αν έιμαστε πολύ κοντά σε κάποια κατάσταση που έχει να κάνει με ανθρώπους, μπορει να σφάλουμε στην εκτίμηση μας. Δεν μπορουμε λοιπον να κρίνουμε ασύστολα και να τσουβαλιάζουμε όλη την κοινωνια για το ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΛΑΘΩΝ που κάνανε οι Έλληνες όλα αυτα τα χρόνια. Δεν υπάρχει μέσος όρος για την ανθρώπινη συμπεριφορά. Τι φταίει να κρίνεται και να υπομένει τις συνέπεις των λαθών των άλλων αυτος που είναι πολύ κάτω αυτου του λεγόμενου μέσου όρου; Κατα τα άλλα, σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει και κάποιος αυτοέλεγχος και αυτογνωσία. Ιδιαίτερα τα παθήματα βοηθάνε πολύ. Δεν σημαίνει οτι όσοι κάνουνε λάθος κινήσεις ως ενηλικες θα πρέπει να τα ρίχνουν όλα στους γονείς τους και στη παιδική τους ηλικία. Η μαλακία καλλιεργείται ακόμα και όταν είμαστε ενήλικες. Αλλα ακόμα και εκέι αν είχαμε τη δυνατότητα να ρωτήσουμε τον froyd, κάτι θα μας έβρισκε. Conclusion : Η διαφορετικότητα των ανθρώπων είναι τέτοια, που θα μπορούσε κανείς να πει οτι σε μια χώρα των 10εκ κόσμου, υπάρχουν 10εκ διαφορετικοί χαρακτήρες. Δεν μπορεις να κρίνεις λοιπον 10εκ λαού ως Ελληνάρες με φουσκωμένες πιστωτικες κάρτες κτλ γιατι δικαίως ο καλός πολίτης θα αντιδράσει. Αντίθετα, μιας και τέθηκε σαν ζήτημα, όταν μιλάς για τους πολιτικούς, τα πράγματα είναι πολύ πιο συγκεκριμένα, μετρήσιμα και ερμηνεύσιμα (μιλάμε μολις για +-300 άτομα). Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή γλύφουμε τη γραμμή της πτώχευσης. Εκ του αποτελεσματος η πολιτική τους τόσα χρόνια ήταν αποτυχημένη. Δεν μπορει κανεις να το αμφισβητήσει αυτο γιατι το συνανταμε καθημερινα, απο τους αριθμους της Eurostat και του ΟΟΣΑ μέχρι τον ευατό μας και το διπλανό μας. Ο πολίτης μπορει να ζητάει το ρουσφέτι αλλα δεν αποφασίζει αυτός αν τελικά θα προσληφθει στο δημόσιο, ούτε για το ύψος των αποδοχών του. Το μαχαίρι και το καρπούζι το έχει αυτος που παίρνει την τελική απόφαση και επομένως έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Είναι λοιπον πολύ πιο διακριτή η ευθύνη των πολιτικών και ορθότατα κατακρίνεται απο τον κόσμο πολύ περισσότερο απο την "μέση" κοινωνική ευθύνη.
pappous_soulis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Ο πολίτης μπορει να ζητάει το ρουσφέτι αλλα δεν αποφασίζει αυτός αν τελικά θα προσληφθει στο δημόσιο, ούτε για το ύψος των αποδοχών του. Το μαχαίρι και το καρπούζι το έχει αυτος που παίρνει την τελική απόφαση και επομένως έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Είναι λοιπον πολύ πιο διακριτή η ευθύνη των πολιτικών και ορθότατα κατακρίνεται απο τον κόσμο πολύ περισσότερο απο την "μέση" κοινωνική ευθύνη. Μα αυτός που έχει το μαχαίρι και το καρπούζι είναι αυτός που με ανεύθυνο τρόπο όρισε η πλειοψηφία των πολιτών. Δεν νομίζω πως έχει ιδιαίτερη σημασία πλέον το αν τελικά πέτυχε να πάρει αυτό που του τάξανε, όσο το ότι χάρισε τη ψήφο του τόσο απερίσκεπτα σε κοντόφθαλμους και ανίκανους ανθρώπους.
bluesattack Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Κατι που πρεπει να αλλαξει , ασχετως αν εφθασε μεχρι εδω (ο ψηφοφορος ) ειτε απο προσωπικο συμφερον , αδιαφορια , η επειδη εδωσε περισσοτερες ευκαιριες απ'οτι χρειαζοταν ελπιζοντας σε κατι καλυτερο. Αν φυσικα δηλωνει , η πιο σωστα νιωθει ιδιαιτερα αγανακτισμενος καποιος με την τωρινη κατασταση .
ClouD Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Το Νεοελληνικό Κράτος ιδρύθηκε πάνω σε φορητές κάλπες, η τράπουλα είναι σημαδεμένη -χιχιχι. Πέρα από την πλάκα όμως και εντός θέματος Δεν υπάρχει μέσος όρος για την ανθρώπινη συμπεριφορά. Τι φταίει να κρίνεται και να υπομένει τις συνέπεις των λαθών των άλλων αυτος που είναι πολύ κάτω αυτου του λεγόμενου μέσου όρου; Ακριβώς εδώ διαφωνώ. Όσο δε μπορεί να υπάρχει ένας γενικός τρόπος αντιμετώπισης που να καταδικάζει στο σύνολό τους κοινωνικές ομάδες άλλο τόσο δε μπορεί να υπάρχει ένας γενικός τρόπος αντιμετώπισης που να αθωώνει στο σύνολό τους κοινωνικές ομάδες. Τουλάχιστον όχι επειδή η Μαρία που δεν την παίζουν τα άλλα παιδάκια είναι πιο θλιβερή εικόνα από τη Μαρία που την παίζουν όλα τα παιδάκια . Και λίγο διαφορετικά: η συναισθηματική νοημοσύνη δεν εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα κρυφτείς πίσω από ανθρωπιστικά προσχήματα, αλλά από το πόσο καθαρά μπορείς να δεις χωρίς αυτά. Το να αντικαταστήσεις μία γενικευμένη ηθική στάση με μία άλλη γενικευμένη είναι εξίσου ... -Ουσιώδης (για μένα) συναισθηματική νοημοσύνη υπάρχει εδώ: "Ο καθένας μπορεί να θυμώσει -αυτό είναι εύκολο. Αλλά το να θυμώσει κανείς με το σωστό άτομο, στο σωστό βαθμό και στη σωστή στιγμή, για τη σωστή αιτία και με το σωστό τρόπο - αυτό δεν είναι εύκολο." Σε κάτι τέτοιο οι γενικεύσεις (όσο εύηχες κι αν είναι για κάποιους) απότελουν λακούβα. Από εκεί και πέρα, για την κατανόηση: http://www.youtube.com/watch?v=o2Q4MYL4Iw8 Και κάτι από έναν τοίχο: "Όταν ο πόλεμος μετακομίζει σε πορτοφόλια η ηλιθιότητα νοικιάζει μυαλά."
kage Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 εγω θα ελεγα οτι ειχες χρονια θεμα με τον "κολλητο" σου γιατι μαλλον μονο αυτον μπορουσες να χες ή οτιδηποτε αλλο.το λεω αυτο γιατι δεν γινετε να θεωρεις κατι σημαντικο τους εποπ ωστε να γραφεις οτι σε πειραξε τοσο που θα επαιρνε μια τετοια θεση!!! επιπλεον για τον μαλακα που δουλευε οπου λαχει για να βγει το επιδομα ανεργιας στην ουσια το πληρωνει τοσο ο ιδιος αλλα και οι εργοδοτες του(μην ξεχνας οτι για να παρεις ενα τετοιο επιδομα πρεπει να σε απολυσουν και οχι να παραιτηθεις). δεν ειναι αμερικη ωστε να αποφασιζεις αν θα πληρωνεις φορους και εισφορες για ιατρικη προστασια/συνταξη. επιπλεον με τα 300-400ε(ποσα ειναι το επιδομα?) σιγουρα δεν τα κρατανε για τα γεραματα και το κρατος τα δεινει γιατι μεσα απο την τυπικη διαβιωση τους τα χρηματα πανε στην αγορα ωστε να μην καταρευσει. Θα μείνω μόνο σε αυτό, γιατί τα υπόλοιπα είναι περισσότερο φιλοσοφική κουβέντα, ενώ εδώ θέτεις ένα ζήτημα πρακτικό. Προσωπικά, ήλπιζα ότι η κατάρρευση της χώρας θα προκαλέσει ένα σοκ στους πολίτες της και θα κάτσει ο καθένας να σκεφτεί τι πήγε λάθος. Δυστυχώς, δεν βλέπω πολλούς να το κάνουν με ειλικρίνεια. Συνήθως φταίνε οι πολιτικοί ή τα ξένα συμφέροντα. Δε φταίω εγώ που πληρώνω μαύρα τον υδραυλικό, τον ηλεκτρολόγο, τον καθηγητή που κάνει ιδιαίτερα στο παιδί μου, την μετανάστρια που καθαρίζει το σπίτι (αν δεν είμαι ένας από αυτούς). Δε φταίω εγώ που δεν πληρώνω τις εισφορές του μπογιατζή στο ΙΚΑ, για να μου κάνει καλύτερη τιμή ο εργολάβος. Δεν φταίω που έχτισα αυθαίρετο, που μπάζωσα τη ρεματιά στο χωριό, που έκλεισα την πυλωτή και την έκανα διαμέρισμα. Δε φταίω που λάδωσα για το δίπλωμα, που έβαλα μέσον να μου σβήσουν την κλήση, που πάρκαρα στο πεζοδρόμιο. Δε φταίω που ψήφισα υπέρ της κατάληψης στο πανεπιστήμιο για να πάω εκδρομή στη Μύκονο, ούτε που αντέγραψα στις εξετάσεις, ούτε που μπήκα με μέσο στο μεταπτυχιακό. Δε φταίω που δεν χτυπάω εισιτήριο στο λεωφορείο γιατί με συμφέρει να πληρώνω το πρόστιμο μια φορά στα 2 χρόνια που θα μπει ελεγκτής, ούτε βέβαια που ο φίλος μου μου βρήκε πάσο και έτσι πληρώνω μισά εισιτήρια καμιά 10αριά χρόνια αφότου πήρα πτυχίο. Εννοείται ότι δεν φταίω εγώ που ο μπάρμπας μου που είναι δημοτικός σύμβουλος αγόρασε υλικό για το δημαρχείο από μένα, στη διπλάσια τιμή. Ούτε που δήλωσα περισσότερα στρέμματα για να πάρω επιδότηση για το βαμβάκι. Καλά, το ότι ακόμα παίρνω τη σύνταξη του πεθαμένου παππού μου ή μια αναπηρική που έβγαλε σε όλο το χωριό ο βουλευτής μας, αυτό φυσικά και δεν είναι δικό μου φταίξιμο. Μήπως το ότι βγήκα στους δρόμους για να χαριστούν τα χρέη της ομάδας μου με κάνει φταίχτη; Και σταματάω εδώ, αν και θα μπορούσα να γράφω 2 σελίδες παραδείγματα που μας αφορούν όλους. Αυτοκριτική δεν κάναμε και δεν κάνουμε. Και γι' αυτό δεν βλέπω φως. Απ'την άλλη, η ατομική ευθύνη είναι κάτι που δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο από το κοινωνικό περιβάλλον. Το ελληνικό κοινωνικό περιβάλλον όχι μόνο δεν σε αποτρέπει, αλλά σε ενθαρρύνει να έχεις τέτοιες συμπεριφορές. Γι' αυτό και δεν θα έριχνα το βάρος εξ ολοκλήρου σε κανέναν ατομικά. Επί της ουσίας πάντως, ο ικανός ή τίμιος ή φιλότιμος είναι "καταδικασμένος" να ταΐζει τον ηλίθιο ή αντικοινωνικό ή αδιάφορο. Γιατί αν δεν το κάνει, θα βρεθεί να ζει σε μια κοινωνία-ζούγκλα, όπου οι άτυχοι ή άχρηστοι της κοινωνίας θα τον ληστεύουν και θα τον δολοφονούν. Οπότε, περαστικά μας... θα μπορουσα να απαντησω για το καθενα αλλα ειναι βαρετο και επιπλεον αστειο να κανετε οτι δεν γνωριζετε και την αλλη μερια!! υπαρχει μια δραση και λειπει η αντιδραση.οποτε δεν γινεται να φταιει μονο η μια μερια!!! Τελος υπο ερευνα επρεπε να ηταν το θεμα οτι ολο μαλακεις γινοντουσαν 30χρονια τωρα και ολος ο κοσμος ψηφιζει αυτους που βριζει
Critter Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Ακριβώς εδώ διαφωνώ. Όσο δε μπορεί να υπάρχει ένας γενικός τρόπος αντιμετώπισης που να καταδικάζει στο σύνολό τους κοινωνικές ομάδες άλλο τόσο δε μπορεί να υπάρχει ένας γενικός τρόπος αντιμετώπισης που να αθωώνει στο σύνολό τους κοινωνικές ομάδες. Τουλάχιστον όχι επειδή η Μαρία που δεν την παίζουν τα άλλα παιδάκια είναι πιο θλιβερή εικόνα από τη Μαρία που την παίζουν όλα τα παιδάκια . Μα αυτό λέω. Οσο δεν μπορεις να κρίνεις γενικευμένα το λαό αρνητικά, άλλο τόσο δεν μπορείς να κρίνεις γενικευμενα θετικά. Αυτό οπως είπα, προέρχεται απο τη διαφορετική ιστορία που κουβαλάει ο καθένας μας και απο τη διαφορετικότητα των χαρακτήρων. Αντίθετα, μία ΜΗ άτακτη μικρή ομάδα ανθρώπων με πολλά κοινα χαρακτηριστικά (πολιτικοί) μπορουν πολύ πιο ευκολα να κριθούν εκ του αποτελέσματος. Όσο για το φίλο, που είπε οτι εσείς τους ψηφίζετε, όντως ισχύει αυτο αλλα πρέπει να λάβεις ως παράμετρο ότι οι πολιτικοί έχουν τη δυναμη (οι κατέχοντες το μαχαιρι και το καρπουζι όπως είπα) να δημιουργησουν ψηφοφορικούς στρατους, εκμεταλλευόμενοι καταστάσεις αφέλειας, φτώχιας και ηλιθιότητας των πολιτών. Δηλάδη στο παιχνιδι "αν εκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα", είναι σίγουρο οτι η όλη φάση όπως και να ξεκίνησε, το ΝΑΙ του πολιτικού καθόρισε την κατάληξη του εγχειρήματος και το πράγμα ξέφυγε. Επίσης, αν ας πουμε το 80' 3πλασιάστηκαν σε μια νύχτα οι μισθοί, ηταν λογικό να ξεκινησει το πάρτυ της κατανάλωσης. Οποιοσδήποτε απο μας παρει ακομα και 2πλάσιο μισθό, θα καταναλώσει περισσότερο (πολύ λογικο). Το πάρτυ του δανεισμού απο τις κυβερνήσεις δημιούργησε και το παρτυ της κατανάλωσης. Η λογική του αγοραζω αυτοκίνητο με δόσεις κτλ δημιουργηθεκε απο πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα. Φταιει λοιπον και ο πολίτης γιατι έχασε τον έλεγχο αλλα ο master φταίχτης κάνει κρα ποιος είναι.Αυτος που εφαρμόζει πολιτικές. Τώρα ας πουμε, γιατι δεν καταναλώνει ο κόσμος και δεν παίρνει δάνεια; Ειναι καθαρά θέμα αλλαγης πολιτικής η οποία σε κάποια ζητήματα όντως έπρεπε να επιβληθεί(π.χ φοροεισπρακτικος μηχανισμος) αλλα σε κάποια άλλα όχι (εκ του αποτελέσματος). Άσε που μια βίαια αλλαγή, ακομα και προς τη σωστή κατευθυνση ποτέ δεν κάνει κάλο. Τόσα χρόνια δεν τα βλέπανε, τώρα τα είδανε που φτασανε στο απροχώρητο.
slygeo87 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 "ειληκρινα θα ήταν αμαρτία να περνούσες και να μην έμπαινε κάποιο άλλο παιδί, που πιθανώς προσπάθησε στην ζωή του για κάτι"... "Αυτός" που μπήκε στη θέση του φίλου σου για ΕΠ.ΟΠ. σε διαβεβαιώ είχε πρόβατα στο βουνό. Παίζει δηλαδή να το κάνει και χομπυστικά όταν είναι εκτός υπηρεσίας. FAIL αντιμετώπιση σε έναν φίλο που μεγαλώσατε μαζί και μάλιστα για μία τέτοια δουλειά. Νομίζω ο φίλος σου έκανε τις επιλογές του. Δικαίωμα του, όπως είπε και κάποιος για να βγεις ταμείο ανεργίας πρέπει να περάσει 1,5 χρόνος. Μας τον έκλασε γενικώς...Anyway... Εγώ προσωπικά επειδή είμαι μαλάκας και κομπλεξικός και καθυστερημένος μου αρέσει να γενικεύω. Λίγοι χαζοί άνθρωποι στο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ σου περιβάλλον, πιστεύω πως είναι αρκετοί για να βγάλεις συμπέρασμα για την ικανότητα σκέψης-αντίληψης, (όπως έιπε και φρηντουμπους) για τη πλειοψηφία της κοινωνίας μας. ΝΑΙ, με εκνευρίζει που η γιαγιά μου ανάβει κερί κάθε κυριακή και είμαι σίγουρος το κάνει και η δική σου. Επίσης με εκνευρίζει που είναι φιλοβασιλικιά. Επίσης με εκνευρίζει η άλλη μου γιαγιά που μου λέει "μην γίνεσαι αλήτης, τι θα πει ο κόσμος". Όλα απο 'κει ξεκινάνε ξερω 'γω..δεν ελπίζω από αυτούς. Ούτε από τους γονείς μας. ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ. Από εσένα και απο εμένα ελπίζω για κάτι καλύτερο. Αγαπάμε και αμόρφωτους και άνεργους και χαζούς και καθυστερημένους και περιθωριακούς. Κάποτε είχα κάνει μια εντελώς ηλίθια σκέψη...αναρωτιόμουν κι έτσι "μήπως θα 'πρεπε κάποια στιγμή να γραφτεί ένα γαμημένο βιβλιαράκι, έστω 50 σελιδούλες που να εξηγεί μερικά απλα και κατανοητά πραγματάκια που θα πρέπει να γνωρίζει κάθε άνθρωπος της σύγχρονης κοινωνίας μας;" Δηλαδή, wtf οκ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ. ΠΟΣΟ ΨΑΓΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ Ε; Θεωρία της εξέλιξης...wow!!! γιαγιά κοίτα πόσο μου πάνε τα ψευδοπόδια... Τι άλλο; χμμμ..α ναι! Το σύμπαν! ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ, ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. μπλα μπλα μπλα. Σε σένα λοιπόν απευθυνομαι φίλε μου, που είσαι του πανεπιστήμίου και γράφεις το ειλικρινά με Η. "Δεν αφήνεις τις πορείες με τη ΔΑΠ.ΝΔΦΚ (το λέω σωστά; ) και τα δημοσιοϋπαλληλίκια και να προχωρήσουμε λίγο παρακάτω;" Ωραίος ο γκάντι, ατομική ευθύνη, γουστάρω. Πω δε τη παλεύω να γράψω παρατήστε με. Γεια. Α και όπως είπε ο τεράστιος "ΠΕΘΑΝΕΤΕ". χαχ
Alchemist` Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Καταρχάς επειδή πολλοί έθιξαν το συγκεκριμένο σημείο να διευκρινίσω ότι: α) Δεν ανέφερα πουθενά ότι είναι κολλητός μου, μεγαλώσαμε μαζί σε μια μεγάλη παρέα. β) Τα λόγια αυτά του είπα, αφενός πάνω σε σχετική συζήτηση που για προφανείς λόγους δεν παραθέτω ολόκληρη, και αφετέρου του τα είπα, ακριβώς επειδή είμαι φίλος του και ήθελα να του πω την αλήθεια... Πως θα έπρεπε να φερθώ δλδ? Να τον συγχαρώ? Να το στηρίξω άλλη μια φορά και να πω "δεν πειράζει"? Τότε θα έκανα αυτό ακριβώς που θέτω ως πρόβλημα στο παρών νήμα... Ίσως έναν σοκ τον βοηθήσει να πάρει μια σωστή απόφαση. (αφού άλλες "μέθοδοι" έχουν δοκιμαστεί πολλάκις) γ) Δεν ανέφερα πουθενά αν πήρε χρήματα από το ταμείο ανεργείας ή όχι, γιατί απλά δεν τον γνωρίζω. Αυτό που ξέρω είναι πως θα πήγαινε να απευθυνθεί στον ΟΑΕΔ για το ζήτημά του. Προφανώς μη έχοντας συμπληρώσει 1,5 χρόνο εργασίας δεν θα του δώσανε τίποτα, δεν ξέρω κάτι περισσότερο. Όπως και να'χει βέβαια, αυτό ήταν ένα παράδειγμα... Όχι το θέμα συζήτησης... "Αυτός" που μπήκε στη θέση του φίλου σου για ΕΠ.ΟΠ. σε διαβεβαιώ είχε πρόβατα στο βουνό. Παίζει δηλαδή να το κάνει και χομπυστικά όταν είναι εκτός υπηρεσίας. FAIL αντιμετώπιση σε έναν φίλο που μεγαλώσατε μαζί και μάλιστα για μία τέτοια δουλειά. Νομίζω ο φίλος σου έκανε τις επιλογές του. Δικαίωμα του, όπως είπε και κάποιος για να βγεις ταμείο ανεργίας πρέπει να περάσει 1,5 χρόνος. Μας τον έκλασε γενικώς...Anyway... Εγώ προσωπικά επειδή είμαι μαλάκας και κομπλεξικός και καθυστερημένος μου αρέσει να γενικεύω. Λίγοι χαζοί άνθρωποι στο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ σου περιβάλλον, πιστεύω πως είναι αρκετοί για να βγάλεις συμπέρασμα για την ικανότητα σκέψης-αντίληψης, (όπως έιπε και φρηντουμπους) για τη πλειοψηφία της κοινωνίας μας. ΝΑΙ, με εκνευρίζει που η γιαγιά μου ανάβει κερί κάθε κυριακή και είμαι σίγουρος το κάνει και η δική σου. Επίσης με εκνευρίζει που είναι φιλοβασιλικιά. Επίσης με εκνευρίζει η άλλη μου γιαγιά που μου λέει "μην γίνεσαι αλήτης, τι θα πει ο κόσμος". Όλα απο 'κει ξεκινάνε ξερω 'γω..δεν ελπίζω από αυτούς. Ούτε από τους γονείς μας. ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ. Από εσένα και απο εμένα ελπίζω για κάτι καλύτερο. Αγαπάμε και αμόρφωτους και άνεργους και χαζούς και καθυστερημένους και περιθωριακούς. Κάποτε είχα κάνει μια εντελώς ηλίθια σκέψη...αναρωτιόμουν κι έτσι "μήπως θα 'πρεπε κάποια στιγμή να γραφτεί ένα γαμημένο βιβλιαράκι, έστω 50 σελιδούλες που να εξηγεί μερικά απλα και κατανοητά πραγματάκια που θα πρέπει να γνωρίζει κάθε άνθρωπος της σύγχρονης κοινωνίας μας;" Δηλαδή, wtf οκ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ. ΠΟΣΟ ΨΑΓΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ Ε; Θεωρία της εξέλιξης...wow!!! γιαγιά κοίτα πόσο μου πάνε τα ψευδοπόδια... Τι άλλο; χμμμ..α ναι! Το σύμπαν! ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ, ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. μπλα μπλα μπλα. Σε σένα λοιπόν απευθυνομαι φίλε μου, που είσαι του πανεπιστήμίου και γράφεις το ειλικρινά με Η. "Δεν αφήνεις τις πορείες με τη ΔΑΠ.ΝΔΦΚ (το λέω σωστά; ) και τα δημοσιοϋπαλληλίκια και να προχωρήσουμε λίγο παρακάτω;" Ωραίος ο γκάντι, ατομική ευθύνη, γουστάρω. Πω δε τη παλεύω να γράψω παρατήστε με. Γεια. Α και όπως είπε ο τεράστιος "ΠΕΘΑΝΕΤΕ". χαχ Όσων αφορά την FAIL αντιμετώπιση, απάντησα παραπάνω. Όσων αφορά την ορθογραφία μου, προφανώς με απασχόλησε πολύ περισσότερο το περιεχόμενο του κειμένου, και όχι πιθανα τυπογραφικά λάθη. Από εκεί και πέρα δεν θα διαφωνίσω σε μερικά σημεία όσων γράφεις, αν και έχεις γράψει το κείμενο σαν να μιλάς σε κάποιον δίπλα σου, πράγμα που το κάνει δυσανάγνωστο. Τέλος απορώ πως κατάφερες να μπλέξεις την πολιτική στο θέμα, να αποφασίσεις ότι είμαι αντιπρόσωπος της ΔΑΠ και δημόσιος υπάλληλος... Όσων αφορά τις τελευταίες 2 προτάσεις του ποστ σου, σε χάνω κάπου στην μετάφραση... Αυτοκριτική δεν κάναμε και δεν κάνουμε. Και γι' αυτό δεν βλέπω φως. Απ'την άλλη, η ατομική ευθύνη είναι κάτι που δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο από το κοινωνικό περιβάλλον. Το ελληνικό κοινωνικό περιβάλλον όχι μόνο δεν σε αποτρέπει, αλλά σε ενθαρρύνει να έχεις τέτοιες συμπεριφορές. Γι' αυτό και δεν θα έριχνα το βάρος εξ ολοκλήρου σε κανέναν ατομικά. Επί της ουσίας πάντως, ο ικανός ή τίμιος ή φιλότιμος είναι "καταδικασμένος" να ταΐζει τον ηλίθιο ή αντικοινωνικό ή αδιάφορο. Γιατί αν δεν το κάνει, θα βρεθεί να ζει σε μια κοινωνία-ζούγκλα, όπου οι άτυχοι ή άχρηστοι της κοινωνίας θα τον ληστεύουν και θα τον δολοφονούν. Οπότε, περαστικά μας... Περιέγραψες πλήρως πιστεύω την κατάσταση σε μια παράγραφο... Conclusion : Η διαφορετικότητα των ανθρώπων είναι τέτοια, που θα μπορούσε κανείς να πει οτι σε μια χώρα των 10εκ κόσμου, υπάρχουν 10εκ διαφορετικοί χαρακτήρες. Δεν μπορεις να κρίνεις λοιπον 10εκ λαού ως Ελληνάρες με φουσκωμένες πιστωτικες κάρτες κτλ γιατι δικαίως ο καλός πολίτης θα αντιδράσει. Αντίθετα, μιας και τέθηκε σαν ζήτημα, όταν μιλάς για τους πολιτικούς, τα πράγματα είναι πολύ πιο συγκεκριμένα, μετρήσιμα και ερμηνεύσιμα (μιλάμε μολις για +-300 άτομα). Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή γλύφουμε τη γραμμή της πτώχευσης. Εκ του αποτελεσματος η πολιτική τους τόσα χρόνια ήταν αποτυχημένη. Δεν μπορει κανεις να το αμφισβητήσει αυτο γιατι το συνανταμε καθημερινα, απο τους αριθμους της Eurostat και του ΟΟΣΑ μέχρι τον ευατό μας και το διπλανό μας. Ο πολίτης μπορει να ζητάει το ρουσφέτι αλλα δεν αποφασίζει αυτός αν τελικά θα προσληφθει στο δημόσιο, ούτε για το ύψος των αποδοχών του. Το μαχαίρι και το καρπούζι το έχει αυτος που παίρνει την τελική απόφαση και επομένως έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Είναι λοιπον πολύ πιο διακριτή η ευθύνη των πολιτικών και ορθότατα κατακρίνεται απο τον κόσμο πολύ περισσότερο απο την "μέση" κοινωνική ευθύνη. Δεν θα διαφωνίσω με τα λεγόμενά σου, σίγουρα η ευθύνη των πολιτικών είναι μεγάλη και μετρήσιμη. Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι η τάση (για διάφορους λόγους, μερικοί εκ των οποίων εμφανής) η "μέση κοινωνική ευθύνη" να μη λαμβάνεται υπόψη, ενώ έχει ένα επίσης μεγάλο μερίδιο στο όλο θέμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.