Προς το περιεχόμενο

Μπλε οθονη λιγο μετα την εκιννηση

Coco-F

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους!Ειστε η τελευταια μου ελπιδα στο προβλημα που μου παρουσιαστηκε στον υπολογιστη απο την στιγμη που τον αγορασα.Το προβλημα ειναι το εξης μολισ ανοιγω τον υπολογιστη μετα απο λιγο (5 λεπτα περιπου) μου πεταει μπλε οθονη.Το προβλημα διωρθωνετε οταν κλεισω το ρευμα την ωρα που ειμαι σε μπλε οθονη και το ξανα ανοιξω(με reset αλλαζει τιποτα ξανα μπλε οθονη).Τα σφαλματα που μου γραφει στην μπλε οθονη ποικιλουν PFN_LIST_CORRUPT , NON_FAULT_IN_NONEPAGE_aREA και αλλα.Μετα απο αυτα εκανα φορματ 3-4 φορες αυθεντικο cd windows αλλα τιποτα δεν αλλαξε.Απευθυνθηκα στο μαγαζι που τον αγορα(το μαγαζι με το χειροτερο service σε ολη την ελλαδα σιγουρα θα ξερετε ποιο ειναι αυτο) και δεν βρηκαν κανενα προβλημα στο hardware .Το ξανα πηγα πισω 3 φορες καμια φορα δεν βρηκαν προβλημα αλλα η μπλε οθονη συνεχιζει να εμφανιζεται.Αν καποιος γνωριζει κατι επι του θεματος παρακαλω ας απαντησει

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους!Ειστε η τελευταια μου ελπιδα στο προβλημα που μου παρουσιαστηκε στον υπολογιστη απο την στιγμη που τον αγορασα.Το προβλημα ειναι το εξης μολισ ανοιγω τον υπολογιστη μετα απο λιγο (5 λεπτα περιπου) μου πεταει μπλε οθονη.Το προβλημα διωρθωνετε οταν κλεισω το ρευμα την ωρα που ειμαι σε μπλε οθονη και το ξανα ανοιξω(με reset αλλαζει τιποτα ξανα μπλε οθονη).Τα σφαλματα που μου γραφει στην μπλε οθονη ποικιλουν PFN_LIST_CORRUPT , NON_FAULT_IN_NONEPAGE_aREA και αλλα.Μετα απο αυτα εκανα φορματ 3-4 φορες αυθεντικο cd windows αλλα τιποτα δεν αλλαξε.Απευθυνθηκα στο μαγαζι που τον αγορα(το μαγαζι με το χειροτερο service σε ολη την ελλαδα σιγουρα θα ξερετε ποιο ειναι αυτο) και δεν βρηκαν κανενα προβλημα στο hardware .Το ξανα πηγα πισω 3 φορες καμια φορα δεν βρηκαν προβλημα αλλα η μπλε οθονη συνεχιζει να εμφανιζεται.Αν καποιος γνωριζει κατι επι του θεματος παρακαλω ας απαντησει

πρεπει να παρεις τα πραγματα με τη σειρα ωστε να δεις τι φταιει ! Για αρχη δωσε καποιες πληροφοριες για το συστημα σου (cpu,motherboard,ram ,psu).

Δημοσ.

MOTHERBOARD gigabitE GA-890GPA-UD3H(AM3/890/ddr3)

RAM DDR3 CORSAIR 4GB KIT TW3X4G1333C9A

CPU AMD Phenom II x4 965 (AM3/3,4GHZ/8GB)

Καρτα γραφικών VGA PCI-X Sapphire 6870 1GB GDDR5

HARD DRIVE HDD WD SATA III 640GB 64MB CAVIAR BLACK

Λειτουργικο συστημα WINDOWS 7 PROFESIONAL

• Moderators
Δημοσ.

Μην επαναπαυεσαι σε οτι σου ειπαν σχετικα με το hardware.Περνα το μονος σου απο test.

Μνημες,cpu,gpu,σκληρους,τασεις και οτι αλλο μπορεις να τεσταρεις, με προσοχη παντα στις θερμοκρασιες.

• Moderators
Δημοσ.

Εκανα τα test των windows ολα καλα μου τα εμφανιζει .Τι αλλα τεστ να κανω..

Ποιο test εκανες?Μηπως εννοεις το experience index?

Μνημες με bootable memtest για ενα 4ωρο-5ωρο.

Cpu το prime95 για 2-3 ωρες με small FFTs και in place large FFTs με προσοχη παντα στις θερμοκρασιες σου.

Gpu με το αγαπημενο σου βαρυ 3d παιχνιδι για καμια ωρα (dead space,oblivion,doom 3 κλπ κλπ) ή furmark

Αν βγεις καθαρος απ ολα αυτα,συνεχιζουμε.

Δημοσ.
απο την στιγμη που τον αγορασα.

Βρε παιδιά μην τρελαθούμε που θα κάτσει να φτιάξει εξ αρχής ελαττωματικό pc από μόνος του..!

Πίσω και ζητάς τα λεφτά σου και αν σου κάνουν νούμερα ανέφερε τo INKA , να δεις τι ωραία που θα σε εξυπηρετήσουν..!

Παρ ολ αυτά αν έχεις περιέργεια να δεις τι φταίει κάνα αυτά που λέει ο gi0 παραπάνω.

Επίσης, μπορείς να κατεβάσεις κάποιο linux live cd και να δοκιμάσεις με αυτό το pc σου, μήπως φταίει κάποιος driver των windows...!

Δημοσ.

το τροφοδοτικο σου ποιο ειναι? ειναι επαρκες για το συστημα

drivers βαζεις σωστους?

προσωπικα θα τον πηγαινα στο μαγαζι πισω θα τους εδειχνα το προβλημα και δεν θα τον παραλαμβανα αν δεν σιγουρευομουν οτι εχει φτιαχτει

• Moderators
Δημοσ.

Είχα το ίδιο σετάκι σε i7 και μου έκανε νερά.

Αυτο δεν σημαινει πως το προβλημα ειναι το ιδιο και εδω.

Δημοσ.

Ποιο test εκανες?Μηπως εννοεις το experience index?

Μνημες με bootable memtest για ενα 4ωρο-5ωρο.

Cpu το prime95 για 2-3 ωρες με small FFTs και in place large FFTs με προσοχη παντα στις θερμοκρασιες σου.

Gpu με το αγαπημενο σου βαρυ 3d παιχνιδι για καμια ωρα (dead space,oblivion,doom 3 κλπ κλπ) ή furmark

Αν βγεις καθαρος απ ολα αυτα,συνεχιζουμε.

γιατι δεν κανεις μια αρχη με το memtest που σου ειπε ο 'Gi0 δεν εχεις να χασεις κατι ?

Δημοσ.

Είχα μια παρόμοια εμπειρία πριν από 8 χρόνια περίπου. Βέβαια φταίω λιγάκι διότι, βιαζόμουν να παραλάβω τον υπολογιστή επειδή θα ταξίδευα κι έτσι πιέσθηκε κατά κάποιον τρόπον κι αυτός που τον έστησε. Έτσι ακριβώς όπως κι εσύ. Δούλευε λίγα λεπτά και ύστερα πούλαγε τρέλλα. Τελικώς ήταν οι μνήμες άλλης ταχύτητας από αυτήν που έπρεπε να είναι και συγκεκριμένα είχαν βάλει μνήμη 333 Mhz ενώ έπρεπε να μπει 400 Mhz. Βέβαια θα ήταν δυνατό να δουλέψουν οι μνήμες 333 Mhz αλλά έπρεπε να πειραχτεί ένα jumper στη μητρική.

Παιδεύτηκα σαν το Χριστό......μέχρι να ανακαλύψω τι συνέβαινε, διότι δεν υπήρχε τεχνικός να ρωτήσω, ήμουν σε νησί πολύ μακρυά από το κατάστημα αγοράς του PC.

Το παράξενο με σένα είναι ότι, δεν μπορούν να βρουν τι φταίει οι ίδιοι οι τεχνικοί που στον έστησαν. Κι απορώ , τι κάνανε αφού είδαν ότι το μηχάνημα που σου πούλησαν δεν λειτουργεί ; Τι σου είπανε δηλαδή ; Πάρτο πάλι χαλασμένο και φύγε .....

Πάτησέ τους κάτω φίλε μου. Είναι εύκολο για αυτούς να αλλάξουν έστω μνήμες, ή να πειράξουν jumpers ή να μετρήσουν το τροφοδοτικό ή να αλλάξουν κάρτα οθόνης κλπ κλπ

Στο κάτω-κάτω της γραφής μπορεί να έχει πρόβλημα η μητρική από κατασκευής της. Κάποια προβλήματα γίνονται αντιληπτά μετά από κάποιο χρόνο λειτουργίας. Μιλάω για αυτά τα 5 λεπτά που λες. Αν είναι έτσι τι θα κάνεις ;

Mόνος σου πάντως θα παιδευτείς πολύ και στο φινάλε μόνον αν είσαι πολύ τυχερός θα βρεις τι φταίει και αν είσαι ακόμη τυχερότερος θα μπορέσεις να το αποκαταστήσεις.

Τέλος πάντων αν θέλεις να σκοτώσεις την ώρα σου, ρίξε μια ματιά στο εγχειρίδιο της μητρικής. Μπες λίγο στο Bios , δες τα settings . Ίσως κάτι να πρέπει να αλλάξεις. Δοκίμασες με fail safe ?

Δημοσ.

παρατηρηση:memtest σε coldboot.αστον κλειστο καμια ωριτσα και μετα κανε memtest.με ιδιο προβλημα οι μνημες μου ειναι με rma στην κρητη :P

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η απαντηση στο προβλημα ηταν απλη και ευκολη τελικα !Φωνες βρισιες και τσαμπουκας !μου αλλαξαν τις μνημες και ο υπολογιστης ειναι μια χαρα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...