Προς το περιεχόμενο

Αγορά laptop (Dell XPS)

arish

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα κι απο μένα...

Λοιπόν τις τελευταίες μέρες έχει παρουσιαστεί η ανάγκη να πάρω λαπτοπ. Το θέτω έτσι γιατί είχα αποφασίσει να περιμένω τους νέους i7 (Sandy Bridge) αλλά απ οτι φαίνεται θα αργήσουν αρκετά.

Ψάχνοντας απο δω κι απο κει έχω κατέληξα να κοιταξω προς Dell XPS (για λόγους ελληνικής εγγύησης και ποιότητας) και συγκεκριμένα στο Dell XPS 1647.

Το θέμα μου είναι ποιο μοντελο να διαλεξω, το i5 ή το i7 μιας και για τους i7 πηρε το ματι μου οτι εχουν διαφορα θεματα με θερμοκρασιες, θορυβους και δεν ξερω γω τι αλλο.

Υπαρχει καποιος που εχει το συγκεκριμενο λαπτοπ για να μου δωσει κανενα στοιχειο παραπανω;;;

Οτι γνωμη δώσετε παίδες ευπροσδεκτη (ακόμα και για κάτι διαφορετικό αλλά με αντίστοιχα specs)

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα xps ειναι κορυφαια σαν ποιοτητα, αυτο δεν το αμφισβητει κανεις.

Μεχρι τωρα εχω δουλεψει 3 xps (xps m1530, xps dell studio 1340, xps 1330). Μπορω να πω με σιγουρια πως και τα 3 χωρις κανεναν

προφανη λογο.. τσιμπαγαν λιγο σε θερμοκρασιες. Δεν λεω οτι ζεματαγαν κιολας αλλα το 60αρι το ειχαν ευκολα. Και μιλαω για καινουρια λαπτοπ.

Ψαξε το καλα πρωτου αγορασεις καποιο xps!

Ειδικα το xps 1340 ηταν μακραν το πιο προβληματικο. Εξαρχης κολλαγε χωρις λογο και εκανε σχετικα λιγο θορυβο οταν το ειχα ανοιχτο.

Και μετα διαβασα σε ενα ξενο φορουμ οτι το ιδιο προβλημα το ειχαν δεκαδες αλλοι κατοχοι του συγκεκριμενου μοντελου.

Δημοσ.

Ήμουν κάτοχος του dell xps 1647 με τον i5. Πρόκειται για εξαιρετικό μηχάνημα καθώς είναι καλοκατασκευασμένο, διαθέτει καταπληκτική οθόνη, πολύ καλό πληκτρολόγιο και πολύ δυνατά ηχεία με ενσωματωμένο subwoofer. Από εκεί και πέρα όμωε έχει κάποια θεματάκια με τις θερμοκρασίες (όχι τραγικά πράγματα) αλλά αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν ο ιδιαίτερα θορυβώδης ανεμιστήρας του.

Για το xps 1340 θα επιβεβαιώσω τα λεγόμενα του Χριστόφορου, αλλά να έχεις υπόψη σου ότι πρόκειται για "φτωχό" μικρό συγγενή του 1647. ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση σε απόδοση, οθόνη, ηχεία.

Αν τώρα δεν έχεις πολύ μεγάλες απαιτήσεις από την οθόνη σε ανάλυση και ποιότητα και θέλεις ντε και καλά XPS πήγαινε καλύτερα εδώ:

http://www.skroutz.gr/s/301926/Dell-Studio-XPS-L501x.html

Το είχα για καμιά εβδομάδα και θεωρώ ότι είναι ακόμη καλύτερο από το 1647 σε κατασκευή. Διαθέτει τα καινούργια jbl ηχεία με subwoofer (20w), 2 κάρτες γραφικών (nvidia 420m + intel HD), πολύ καλό αλουμινένιο σασί και πλέον λύθηκαν τα προβλήματα θερμοκρασιών και θορύβου που είχε το 1647.

Στο εξωτερικό κυκλοφορούν πολύ καλύτερες εκδόσεις του XPS 15 με i5-i7,1920x1080 rgb led/wled και ισχυρότερες κάρτες γραφικών. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχω δει καμιά άλλη έκδοση πλην αυτής που προτείνω παραπάνω.

Δημοσ.

Thanks για τις απαντησεις... Εντάξει δεν θέλω αποκλειστικά XPS. Απλά κατέληξα εκεί λόγω ποιότητας και αντιπροσωπείας-εγγύησης. Με ενδιαφέρει σε αυτά τα λεφτά (~1100-1200) ένα πάρα πολύ καλό μηχάνημα. Στα πολλά συν που είχα δει απλα στο XPS ήταν το backlit keyboard και η full hd οθόνη του.

Ωραίο και L501 αλλά θέλω κάτι για πιο "σκληρή" εργασία.

Αυτά του εξωτερικού είναι διαφορετικά από αυτά εδώ που είχα βρει εγώ;

1. msystems 1
  2. msystems 2
  3. play247

Δημοσ.

Ωραίο και L501 αλλά θέλω κάτι για πιο "σκληρή" εργασία.

O συγκεκριμένος i3 κάνει για πολύ "σκληρή" εργασία καθώς είναι περίπου εφάμιλλος με τον i5-520m. Για ακόμη σκληρότερη εργασία θα πρότεινα desktop μιας και οι i7 στα laptop έχουν σοβαρά προβλήματα θερμοκρασιών.

Σχετικά με τις εκδόσεις από το εξωτερικό αναφερόμουν στο dell xps 15 και όχι στο dell xps 1647, το οποίο είναι υπό απόσυρση λόγω παλαιότητας του μοντέλου. Επαναλαμβάνω πάντως ότι το XPS 15 (L501x) είναι πολύ καλύτερο τόσο σε ποιότητα κατασκευής, όσο και σε λειτουργικότητα. Αν όμως σε ενδιαφέρει το backlit keyboard ξέχασε το 15ari γιατί πολύ απλά καμιά έκδοση στην Ευρωπαϊκή αγορά δεν το περιλαμβάνει. :mad: (αμάν αυτή η DELL και τα τερτίπια της).

Δημοσ.

Θες να βαλουμε 2 φωτακια κατω απο το πληκτρολογιο για να το κανουμε φωτιζομενο; :P

lol! καλή ιδέα! δεν το είχα σκεφτεί...

Παίδες ομολογουμένως προβληματίστηκα ακόμα περισσότερο. Τελικα οι Mobile i7 έχουν θέματα με θερμοκρασίες κλπ ε; Άρα να κοιτάξω κάτι σε i5 (προτιμώ από i3 για το turbo που έχει)

Είχα βρει κι αυτό εδώ HP αλλά κι αυτό με i7 είναι...

Δημοσ.

lol! καλή ιδέα! δεν το είχα σκεφτεί...

Παίδες ομολογουμένως προβληματίστηκα ακόμα περισσότερο. Τελικα οι Mobile i7 έχουν θέματα με θερμοκρασίες κλπ ε; Άρα να κοιτάξω κάτι σε i5 (προτιμώ από i3 για το turbo που έχει)

Είχα βρει κι αυτό εδώ HP αλλά κι αυτό με i7 είναι...

Παρε με i5 στα 2.4 και πανω για να εχεις ησυχο το κεφαλι σου.

Ναι οι i7 εχουν θεμα.

Οι νεα σειρα των i7 ειναι μια χαρα.

Αλλα εχουν βγει λιγα -και πανακριβα- προς το παρον μοντελα.

Δημοσ.

Σαν ποιοτητα κατασκευης προσωπικα μου αρεσει.

Απλα η αντιπροσωπεια ειναι στο Βελγιο.

Παντως εχω ακουσει πολυ καλα λογια για το service της.

Δημοσ.

Για Sony Vaio τι άποψη έχετε; Το service και η αντιπροσωπεία πόσο χάλια είναι;;

Δεν έχει κανένα νόημα η γενίκευση σε τέτοια θέματα. Υπάρχουν καταπληκτικά μοντέλα vaio, αλλά και πολύ μέτρια. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις εταιρείες άλλωστε.

Όσο αφορά το service των vaio υπάρχει ένα και μόνο service point για την Ευρώπη, το οποίο εδρεύει στο Βέλγιο. Αν το μηχάνημα σου χαλάσει, έρχεται κούριερ στο σπίτι σου, το παραλαμβάνει για Βέλγιο και στο επιστρέφει με τον ίδιο τρόπο. Δεν έχεις καμία απολύτως χρέωση αν είσαι εντός εγγύησης και η δουλειά που γίνεται είναι άκρως επαγγελματική. Μέσος χρόνος παράδοσης-παραλαβής 7-10 ήμερες. Αυτά.

Δημοσ.

Παρε με i5 στα 2.4 και πανω για να εχεις ησυχο το κεφαλι σου.

Ναι οι i7 εχουν θεμα.

Οι νεα σειρα των i7 ειναι μια χαρα.

Αλλα εχουν βγει λιγα -και πανακριβα- προς το παρον μοντελα.

Η νέα ποια είναι; Οι sandy bridge? αυτούς δεν τους απέσυραν λόγω προβλημάτων;

ΥΓ: Χθες είχα καταστάξει σε Dell XPS, σήμερα σε Vaio :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...