Προς το περιεχόμενο

Η Hewlett Packard παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο TouchPad


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως είχε ήδη ανακοινώσει η HP, στη σημερινή παρουσίαση θα μαθαίναμε τα πάντα σχετικά με το πρώτο tablet της εταιρείας μετά την εξαγορά της Palm όπως και έγινε.

 

Το webOS φυσικά είναι η κινητήριος δύναμη του HP TouchPad και από τις πρώτες εικόνες φαίνεται φανταστικό αφού το γραφικό περιβάλλον είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει. Σε αυτό βοηθάει το σύστημα καρτών για κάθε εφαρμογή αλλά και το πραγματικό mulitasking σε συνδυασμό με το ομαλό animation

 

Με διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 1.2 GHz, 1gb μνήμη και 700 γραμμάρια βάρος, το HP TouchPad αναμένεται να είναι από τους σημαντικότερους παίκτες της κατηγορίας των tablet υπολογιστών. Οθόνη 9.7' ιντσών με ανάλυση 1024x768, 1.3 megapixel web κάμερα για βιντεοκλήσεις, stereo ηχεία, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 και δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ 16 ή 32gb αποθηκευτικού χώρου.

 

Αρκετή δουλειά έχει κάνει η HP στην εφαρμογή email η οποία χρησιμοποιεί αρκετά το multitasking με αποτέλεσμα να γίνεται πιο γρήγορα η διαχείριση των μηνυμάτων σας. Αντίστοιχα η εφαρμογή των φωτογραφιών μπορεί να εμφανίσει τις φωτογραφίες που έχετε σε διάφορες ιστοσελίδες όπως Facebook, Flickr και να τις εμφανίσει σαν να είναι εγκατεστημένες στη συσκευή.

 

post-39041-0-40652900-1297282885_thumb.jpgpost-39041-0-44035200-1297282886_thumb.jpgpost-39041-0-22638600-1297282887_thumb.jpg

 

Το σύστημα ειδοποιήσεων που αφορά τον χρήστη εμφανίζεται στο πάνω μέρος της συσκευής και αποκαλύπτεται με ένα πάτημα ενώ υπάρχει δυνατότητα αλλαγής μεγέθους του εικονικού πληκτρολογίου. Ο browser είναι σε θέση να εμφανίσει το πλήρες web κάτι που σημαίνει ότι υποστηρίζει Flash περιεχόμενο.

 

Στα περιφερειακά δε θα μπορούσε να λείπει το πληκτρολόγιο καθώς και το dock station TouchStone το οποίο φορτίζει ασύρματα την συσκευή και μπορεί να διαμοιράζεται ασύρματα πληροφορίες με το HP Veer και Palm 3 χωρίς σύνδεση με υπολογιστή.

 

Tablet χωρίς παιχνίδια δεν γίνεται και στο HP TouchPad οι απανταχού gamers θα μείνουν ικανοποιημένοι με την υποστήριξη του OpenGL που υπόσχεται ενδιαφέροντα παιχνίδια.

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης εντυπωσιακή ήταν η στιγμή επίδειξης της δυνατότητας Touch To Share με την οποία γίνεται ασύρματη αποστολή και άνοιγμα μιας διεύθυνσης ιστοσελίδας από ένα Pre 3 στο TouchPad, τοποθετώντας απλά τη μια συσκευή πάνω στην άλλη.

 

Δυστυχώς η κυκλοφορία του HP Touchpad ακόμα αφού αναμένεται το καλοκαίρι σε 2 εκδόσεις με πρώτη την έκδοση WiFi ενώ στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει και δεύτερο μοντέλο με επιπλέον υποστήριξη 3G. Καμία ενημέρωση δεν έγινε σχετικά με την τιμή που ίσως γίνει γνωστή την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της έκθεσης Mobilew World Congress όταν και θα έχουμε την πρώτη επαφή μαζί του.

 

Link.png Site: HP TouchPad

Video Video: Ολόκληρη η Παρουσίαση της Hewlett Packard (2 ώρες)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή η κακή συνήθεια να ανακοινώνουν κάτι και να το φέρνουν στην αγορά 6 μήνες μετά μου τη σπάει.

Είναι του στιλ περιμένετε και εμάς να δείτε τι θα βγάλουμε μην αγοράζετε τίποτα...

Εγώ θέλω να ανακοινώνει μια εταιρεία κάτι και να σου λέει σε 1-2 εβδομάδες στα μαγαζιά, όχι αναμονή 6 μήνες και κάθε εβδομάδα να ένα βιντεάκι, να και άλλο ένα την άλλη εβδομάδα και στο τέλος έρχεται ένα προϊόν που το έχουμε χρυσοπληρώσει και γινόμαστε και beta testers.

 

Υ.Γ κάτσε να δεις που με αυτά που βλέπω από τα ανδροειδή ( ειδικά στο θέμα tablets - ξέρω ξέρω εδώ μιλάμε για webos- ) θα γίνω και apple fan boy στο τέλος :cry:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Τόσο η παρουσίαση που είδα στο engadget όσο και το άρθρο εδώ αναφέρονται σε μια πολύ ωραία συσκευή. Παρά τις προηγούμενές μου επιφυλάξεις, το webOS φαίνεται εντυπωσιακό.

Αν κυκλοφορούσε άμεσα (εντός του Μαρτίου, ας πούμε) και είχε μια καλή τιμή, θα ήταν ένας σοβαρός ανταγωνιστής του iPad.

 

Μπράβο στην HP, έκανε πολύ δυνατή δουλειά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tablet χωρίς παιχνίδια δεν γίνεται και στο HP TouchPad οι απανταχού gamers θα μείνουν ικανοποιημένοι με την υποστήριξη του OpenGL που υπόσχεται ενδιαφέροντα παιχνίδια

 

Νομίζω πως δε γίνεται στις 500 πλατφόρμες που είναι να βγουν να μοιράζονται εξίσου ίδιας ποιότητας παιχνίδια. 1-2 βαριά 3 θα είναι δυνατοί εκεί.

 

Όπως είναι τόσα χρόνια με τα λειτουργικά συστήματα για PC που τα Windows είχαν/έχουν τεράστια διαφορά από MAC και Linux, όπως είναι και στα κινητά που για iOS έχουμε την πιο πλήρη και καλοδουλεμένη γκάμα παιχνιδιών. Δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς με τα παιχνίδια στο Αndroid καθώς δε διαθέτω αντίστοιχο κινητό.

 

Κακά τα ψέμματα ο πλούσιος γίνεται πλουσιότερος και ο φτωχός φτωχότερος καθώς και ο προγραμματιστής/εταιρεία θα στοχεύσει αρχικά στην πλατφόρμα με το μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό και μετά θα πάει στις άλλες, αν πάει.

 

Προφανώς οι ισορροπίες αλλάζουν και από άλλους παράγοντες... αλλά...

 

Όλα αυτά τα tablets πειθουν περισσότερο για επαγγελματική χρήση, ενώ το iPad μοιάζει περισσότερο κάτι μεταξύ σε Game Boy και κάτι σαν κουτί ψυχαγωγίας για να περάσεις την ώρα σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έχω βαρεθεί αυτο το copycat παιχνιδάκι!!! Αν είναι δυνατόν απο τότε που βγήκε το iPad όλοι τσακιστικαν και έβγαλαν tablet ίδια μαυτο!!! Να ´ταν η ζήλια ψώρα θα κολλαγε όλη η χώρα !!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου άρεσε πολύ αλλά αργεί... και αν σκεφτεί κανείς ότι θα είναι το πρώτο και όλο και κάνα θέμα θα έχει (ή ακόμα και αν δεν έχει δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω για πολλοστή φορά το debuging σε κάποια συσκευή) δεν με βλέπω να το τιμώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το webOS αρκετά καλό..Και γενικά η συσκευή δείχνει να μπορεί να ανταγωνιστεί το ipad αλλά...Ποιος ο λόγος να δώσεις 500+ ευρώ όταν δεν υποστηρίζει (ακομα) εφαρμογες?Αν και δεν είμαι κάτοχος tablet όταν έρθει η στιγμη να αγοράσω το βασικό μου κριτήριο θα είναι το λειτουργικό και η υποστήριξη των εφαρμογών.Τι να τον κάνω 1.4Ghz όταν δεν υπάρχει λογισμικό και εφαρμογές να τον εκμεταλευτούν??Αυτό θεωρώ το βασικό μειονέκτημα όλων των συσκευών μεχρι τωρα(και για κινητα και για tablet).Μικρη γκαμα εφαρμογων σε σχεση με το μεγαθηριο της Apple.Αυτη ειναι κ η μοναδικη μαγκια του Steve και της παρεας του.Το App store.Παρολα αυτα το θεωρω την μοναδικη αξιολογη προσπαθεια μεχρι στιγμης λογω του webOS

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...