Anastazio Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπερα παιδια εχω ενα θεμα με το pc μου,εχω ενα phenom 955be σε μια m4a79xtd asus psu corsair tx650 και μια 6850ati,οι ram μου ηταν 4g της a-data καποια στιγμη καηκε το ενα dimm το αντικατεστησαν και προσφατα καηκε και το δευτερο το οποιο και καλα checkaran οτι δουλευει αλλα μαλλον ουτε καν στον κοπο μπηκαν (long live πλαισιο),τωρα παιζω με ενα dimm γιατι ειμαι απο καστορια και πλαισιο παιζει μονο θεσ/νικη κοντα οποτε δε ξερω ποτε θα ευκαιρεσω να τους κανω την τιμη να παω να το κοιταξω το θεμα ειναι ομως οτι το pc ξαφνικα αρχισε να βγαζει bsod σε ακυρα χρονικα διαστηματα,καποια στιγμη μου freezare και μεσα στο bios και σε ενα απο τα πολλα rr που εγιναν μου εβγαλε καποιο σφαλμα στο bios μετα το post οτι και καλα δε μπορει να το Loadarei αλλα στα καπακια ξεκολλησε,καμια ιδεα?μνημες?δισκος?Mobo?Δεν εχω και προχειρα part να το κοιταξω...
ss13 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπερα παιδια εχω ενα θεμα με το pc μου,εχω ενα phenom 955be σε μια m4a79xtd asus psu corsair tx650 και μια 6850ati,οι ram μου ηταν 4g της a-data καποια στιγμη καηκε το ενα dimm το αντικατεστησαν και προσφατα καηκε και το δευτερο το οποιο και καλα checkaran οτι δουλευει αλλα μαλλον ουτε καν στον κοπο μπηκαν (long live πλαισιο),τωρα παιζω με ενα dimm γιατι ειμαι απο καστορια και πλαισιο παιζει μονο θεσ/νικη κοντα οποτε δε ξερω ποτε θα ευκαιρεσω να τους κανω την τιμη να παω να το κοιταξω το θεμα ειναι ομως οτι το pc ξαφνικα αρχισε να βγαζει bsod σε ακυρα χρονικα διαστηματα,καποια στιγμη μου freezare και μεσα στο bios και σε ενα απο τα πολλα rr που εγιναν μου εβγαλε καποιο σφαλμα στο bios μετα το post οτι και καλα δε μπορει να το Loadarei αλλα στα καπακια ξεκολλησε,καμια ιδεα?μνημες?δισκος?Mobo?Δεν εχω και προχειρα part να το κοιταξω... Πήγαινε Ο υπολογιστής μου δεξί κλικ properties - Advanced - Startup and recovery πατάς settings και απεπιλέγεις το κουτάκι που λέει Automatically Restart πατάς οκ και κάνεις επανεκκίνηση και μας λες τι λέει η bsod το error code , κατέβασε και αυτό http://www.memtest86.com/ κάνε έναν έλεγχο στις μνήμες και βλέπουμε !!
Moderators Gi0 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δεν εχω και προχειρα part να το κοιταξω... Μπορεις να δοκιμασεις αυτα που εχεις.Mε bootable memtest,prime95 ή οποιο αλλο cpu stress test χρησιμοποιεις,gpu tests,diagnostics για τους σκληρους κλπ. Κατι που ειναι ελαφρως περιεργο ειναι πως "καιγονται" τα dimms απο τη ram.Απο τασεις,τροφοδοτικο κλπ εισαι καλυμμενος?Θερμοκρασιες? Πρoφανως μιλαμε για stock ρυθμισεις και τιποτα πειραγμενο,σωστα?
Anastazio Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Πήγαινε Ο υπολογιστής μου δεξί κλικ properties - Advanced - Startup and recovery πατάς settings και απεπιλέγεις το κουτάκι που λέει Automatically Restart πατάς οκ και κάνεις επανεκκίνηση και μας λες τι λέει η bsod το error code , κατέβασε και αυτό http://www.memtest86.com/ κάνε έναν έλεγχο στις μνήμες και βλέπουμε !! Φιλε μου το Βox ηταν ηδη chekarismeno αν θες πες μου που βρισκω το αρχειο που αποθηκευει,κατεβαζω memtest τωρα,το συστημα τρεχει default τωρα παλιοτερα ειχα κανει ενα ψιλοoverclocking αλλα οχι τπτ extreme ουτε τσιμπισα τασεις στις μνημες για να καουν,οταν καηκαν μαλιστα ετρεχε default.Αν ειναι ευκολο υποδειξτε μου καποια προγραμματακια για testing.
ss13 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Φιλε μου το Βox ηταν ηδη chekarismeno αν θες πες μου που βρισκω το αρχειο που αποθηκευει,κατεβαζω memtest τωρα,το συστημα τρεχει default τωρα παλιοτερα ειχα κανει ενα ψιλοoverclocking αλλα οχι τπτ extreme ουτε τσιμπισα τασεις στις μνημες για να καουν,οταν καηκαν μαλιστα ετρεχε default.Αν ειναι ευκολο υποδειξτε μου καποια προγραμματακια για testing. Ξετσεκαρέ το για να σταματήσει στην μπλε οθόνη , από θερμοκρασίες πως πας ; Κατέβασε αυτό και πες μας !! http://www.alcpu.com/CoreTemp/
Anastazio Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 θερμοκρασια κοντα στους 47(επαιζα κ ενα game πριν),παντα ηταν σχετικα υψηλη,στοκ ψυξη.ξεχασα το φλασακι στο μαγαζι κ δε μπορω να κανω δουλεια με το memtest κανα εναλακτικο παιζει?70 βαθμοι στο prime lol...
ss13 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 θερμοκρασια κοντα στους 47(επαιζα κ ενα game πριν),παντα ηταν σχετικα υψηλη,στοκ ψυξη.ξεχασα το φλασακι στο μαγαζι κ δε μπορω να κανω δουλεια με το memtest κανα εναλακτικο παιζει?70 βαθμοι στο prime lol... Αφού έχει memtest σε iso κάντο burn σε ένα cd και κάνε έλεγχο !!
Anastazio Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 UPDATE:Εκανα memtest δε βρηκε τπτ,οπως και στο prime ολα φυσιολογικα πλην θερμοκρασιας που σκαρφαλωσε στους 70 αλλα γενικα ηταν ζεστος ο επεξεργαστης,δε βγαζω ακρη με τπτ,χθες πηγα να τον ανοιξω κολουσε στο post,πριν το post εφαγα bsod στα win,ελεγε οτι και καλα μπορει να μου την πεσανε με malicious soft και το pc μου μπορει να ειναι Under control of an other user,εν το μεταξυ τον ειχα κλεισει ενω ηταν κανα 7 ωρο ανοιχτος με gaming και διαφορες αλλες εργασιες,τωρα γραφω απο αυτο το pc κανονικοτατα...γενικα δηλαδη τα crash ειναι ταπα random συνηθως αφου τον κλεισω για καποια ωρα,οταν τον ανοιξω ξανα θα κολαει παντου μεχρι να παρει "μπρος" και να δουλευει κανονικα... καμια ιδεα?εγω για mobo το βλεπω αλλα πως παω για rma ενω οι ενδειξεις δεν ειναι στανταρ?
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 UPDATE:Εκανα memtest δε βρηκε τπτ,οπως και στο prime ολα φυσιολογικα πλην θερμοκρασιας που σκαρφαλωσε στους 70 αλλα γενικα ηταν ζεστος ο επεξεργαστης, Ποσες ωρες το καθενα? και το pc μου μπορει να ειναι Under control of an other user, Ποιος το ελεγε αυτο? εν το μεταξυ τον ειχα κλεισει ενω ηταν κανα 7 ωρο ανοιχτος με gaming και διαφορες αλλες εργασιες,τωρα γραφω απο αυτο το pc κανονικοτατα...γενικα δηλαδη τα crash ειναι ταπα random συνηθως αφου τον κλεισω για καποια ωρα,οταν τον ανοιξω ξανα θα κολαει παντου μεχρι να παρει "μπρος" και να δουλευει κανονικα... καμια ιδεα?εγω για mobo το βλεπω αλλα πως παω για rma ενω οι ενδειξεις δεν ειναι στανταρ? Tροφοδοτικο?Τασεις?Σκληροι?
Anastazio Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 1 ωρα το καθε ενα,το bsod το ελεγε αυτο,ο σκληρος με ενα seagate tools που εκανα ενα τεστ τον βρηκε οκ αν εχεις να προτεινεις κατι αλλο πες μου,οι τασεις μου φαινονται οκ αν θες επισημανε μου τι να προσεξω,το τροφοδοτικο ειναι υπεραρκετο νομιζω και θα λεγα απο τα αξιοπιστα.
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 1 ωρα το καθε ενα, Συγκεκριμενα το memtest θα πρεπει να το τρεξεις τουλαχιστον 3-4 ωρες για να σαι ηρεμος απο τη ram.Εχω δει ram να "σκανε"μετα αποτ 2+ ωρο memtest. το bsod το ελεγε αυτο Εισαι σιγουρος?Σου εβγαλε τετοιο μηνυμα στη μπλε οθονη?Το λεω επειδη δεν υπαρχει τετοιο μηνυμα σε μπλε οθονες. ο σκληρος με ενα seagate tools που εκανα ενα τεστ τον βρηκε οκ αν εχεις να προτεινεις κατι αλλο πες μου,οι τασεις μου φαινονται οκ αν θες επισημανε μου τι να προσεξω,το τροφοδοτικο ειναι υπεραρκετο νομιζω και θα λεγα απο τα αξιοπιστα. Οκ για τον σκληρο,την αντοχη του τροφοδοτικου μπορεις να την τεσταρεις ειτε με το prime95 και in place large FFTs ή να δοκιμασεις το occt και το psu test του (προφανως εχεις παντα το νου σου στις θερμοκρασιες κατα τα test)
Anastazio Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 οκ φιλε μου θα το αφησω μεσημερι memtest θα επανερθω βραδυ με details και για το τροφοδοτικο,ευχαριστω για το ενδιαφερον.
Anastazio Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Update:memtest 4 ωρες κανενα σφαλμα,occt για τροφοδοτικο 2 ωρες επισεις κανενα σφαλμα...ονειρο...καμια ιδεα?μηπως οταν καηκαν τα dimms αφησαν κανα κουσουρι στο mobo?τα τεσταρα ολα,τροφοδοτικα,μνημες,δισκους...ο κληρος πεφτει στο mobo και το θεμα ειναι οτι δε μπορω να αποδειξω οτι ειναι ελαττωματικη και φοβαμαι μη παρει κανα αλλο part εις κυριον αν αρχισει τις φλασιες το μηχανημα παλι...helpzzzzzzzzz
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Πηγαινε μεσα στο φακελο c:\windows\minidumps και κανε ενα rar ολα τα αρχεια που θα βρεις μεσα. Επισης δες αν υπαρχει το αρχειο c:\windows\memory.dmp.Αν υπαρχει βαλτο και αυτο μεσα στο rar. Ολα αυτα ειναι τα dumps που παιρνουν τα windows καθε φορα που εχεις μια bsod και μπορουν να βοηθησουν στον εντοπισμο του προβληματος μια και απ οτι φαινεται το hardware σου πρεπει να λειτουργει σωστα. Ανεβασε το rar καπου για να το παρω και να τα δω.
Anastazio Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 http://rapidshare.com/files/447415215/Minidump.rar thnx Gio,δυστυχως το αρχειο memory.dmp δεν υπαρχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.