paul_w810i Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπερα παιδια, εχω εδω και καιρο ενα προβλημα στο πισι, απο τη στιγμη που εκει που σερφαρα κολλησε για τα καλα,παγωσε η εικονα και ο ηχος (ενοχλητικη επαναληψη). Απο εκεινη τη στιγμη καθε φορα που ανοιγα τον υπολογιστη λειτουργουσαν μοναχα τα ανεμιστηρακια και χρειαζοταν πολλες προσπαθειες για να ανοιξει ακομα και η οθονη του BIOS. Σημειωτεον απο τοτε αχρηστευτικε η μια απο τις δυο μνημες που ειχα. Συνεχισα να κανω υπομονη με το να προσπαθω να ανοιξω τον υπολογιστη για 5-10 λεπτα καθε φορα μεχρι να το πετυχω. Μεχρι που πριν λιγες μερες δεν ανοιγε καθολου. Και τα ανεμιστηρακια ποτε δουλευαν ποτε οχι. Πηρα καινουργιο τροφοδοτικο, της πλακας απλα για να δω αν φταιει αυτο. Και κανει το εξης: Αναβει το πισι και αν το αφησω για αρκετη ωρα (30-40 δευτερα) αρχιζουν να γυρνανε τα ανεμιστηρακια. Αν το κλεισω και το αναψω αμεσα τοτε λειτουργουν, αν ομως το αφησω κλειστο για πανω απο λιγα λεπτα τοτε πρεπει να περιμενω παλι 30-40 δευτερα για να δουλεψουν τα ανεμιστηρακια. Το θεμα ειναι οτι το πισι παραμενει σ' αυτη την κατασταση κλειστο. Σημειωτεον οτι οταν αναβε το πισι τελικα μετα απο πολλες προσπαθειες δεν εμφανιζε κανενα προβλημα, λειτουργουσε κανονικα, και αν το εκλεινα και το αναβα γρηγορα η εκανα restart τοτε ολα οκ, αν ομως το αφηνε αρκετη ωρα εκτος λειτουργιας το προβλημα επανεμφανιζοταν. Παρακατω η συνθεση μου: Gigabyte GA-G33M-S2 Core 2 Duo E8200 1GB DDR2 800Mhz Crucial Ballistix 2.1V GeForce 8800GT L&C psu 500W (molis agorasmeno) Γνωριζει κανεις τπτ για το παραπανω προβλημα? Ευχαριστω για τον χρονο σας.
prigipa_m Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Κατα πάσα πιθανότητα είναι η μητρική....
paul_w810i Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Λυπαμαι που το ακουω αυτο, ευχαριστω για την απαντηση
filip123go Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δοκίμασε να βγάλεις το pc απ την π΄ρίζα και κράτα πατημένο το power button για 1 - 2 λεπτά. Επίσης, το τροφοδοτικό που πήρες, στανταρ δουλεύει κανονικά...?
paul_w810i Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Το κρατησα για 2 λεπτα και τιποτα. Το τροφοδοτικο ειναι καινουργιο, δε μου φαινονται πολλες οι πιθανοτητες να χαλασε το προηγουμενο ΚΑΙ να μη δουλευει το καινουργιο.. Οποτε λετε μητρικη? :/ Edit: Δε ξερω αν βοηθαει αλλα το ανεμηστιρακι της καρτας γραφικων οταν ξεκιναει το πισι ειναι στο 100% και μολις ειναι ετοιμο να μπει στο BIOS πεφτει αυτοματα στο 30%, ειναι δηλαδη ενα σημαδι οτι ολα πηγαν καλα. Ετσι οπως ειναι τωρα παραμενει στο 100%
karmen1983 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Βγάλε τον από τη πρίζα και πάτα το power on για λίγο. Άνοιξέ τον και αποσύνδεσε τα πάντα Κάνε clear cmos. Σύνδεσε τον κύριο δίσκο, την GPU, βάλε την μνήμη, βάλτον στην πρίζα και πάτα να ανοίξει. Αν δεν, παίξε με την μνήμη σε άλλη υποδοχή. Αν δεν, δοκίμασε άλλη κάρτα γραφικών. Αν δεν τότε μητρική.
paul_w810i Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Κάνε clear cmos. Πώς? Βγαζοντας τη μπαταρια της μητρικης?
karmen1983 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Πώς? Βγαζοντας τη μπαταρια της μητρικης? yep
paul_w810i Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Απ' ο,τι φαινεται ειναι η μητρικη (εφ' οσων δεν εχω αλλη καρτα γραφικων να δοκιμασω) Αυτο που με παραξενευει ειναι το πως γινεται να υπαρχει σφαλμα και καποιες φορες να δουλευει και αλλες οχι. Ασχετα που τωρα δε δουλευει καθολου :Ρ Προς αναζητηση μητρικης λοιπον (και χρηματων) :/ Ευχαριστω για τις γνωμες σας.
karmen1983 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Απ' ο,τι φαινεται ειναι η μητρικη (εφ' οσων δεν εχω αλλη καρτα γραφικων να δοκιμασω) Αυτο που με παραξενευει ειναι το πως γινεται να υπαρχει σφαλμα και καποιες φορες να δουλευει και αλλες οχι. Ασχετα που τωρα δε δουλευει καθολου :Ρ Προς αναζητηση μητρικης λοιπον (και χρηματων) :/ Ευχαριστω για τις γνωμες σας. Δοκίμασες όλα τα παραπάνω (εκτός GPU); Πότε πρόλαβες;
paul_w810i Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δοκίμασες όλα τα παραπάνω (εκτός GPU); Πότε πρόλαβες; Τα ειχα κανει ηδη, ο υπολογιστης μου ειναι συνεχεια ανοιχτος και δεν εχω και πολλα να αποσυνδεσω. Ημουν με το κατσαβιδι στο χερι ενα πραγμα :Ρ Δε θελει πολυ να βγαλω τη ραμ και τον σκληρο, και μετα να αλλαξω τη θεση της ραμ... Δοκιμαζα χωρις GPU με την on board. Αλλα τιποτα.
xristos_87 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Τα ειχα κανει ηδη, ο υπολογιστης μου ειναι συνεχεια ανοιχτος και δεν εχω και πολλα να αποσυνδεσω. Ημουν με το κατσαβιδι στο χερι ενα πραγμα :Ρ Δε θελει πολυ να βγαλω τη ραμ και τον σκληρο, και μετα να αλλαξω τη θεση της ραμ... Δοκιμαζα χωρις GPU με την on board. Αλλα τιποτα. Βγάλε τα πάντα πάνω από τη μητρική (κάρτες, HDD, DVD etc) και άσε μόνο τη μνήμη και δες αν θα δώσει σήμα στην οθόνη και αν μπαίνει bios.. Αν όχι βρες και δοκίμασε με άλλη μνήμη αν και πάλι τίποτα τότε η μητρική σου είναι το πρόβλημα..
unforgiven1980 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Όταν ανοίγει ένα pc,κάνει ένα μπίπ. αν κάτει πάει στραβά, κάνει διάφορα μπίπ για να σου πεί τι φταίει. Αν βάλεις στο google "motherboard beep code" θα βρείς όλους τους συνδιασμους ήχων και τι σημαίνουν, πχ αν φταίει η κάρτα, αν φταίνε οι μνήμες κλπ. Άν δε κάνει κανένα μπιπ, η τα έχει βροντήξει η μητρική, ή έχεις ξεχάσει να συνδέσεις το speaker της μητρικής
paul_w810i Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Όταν ανοίγει ένα pc,κάνει ένα μπίπ. αν κάτει πάει στραβά, κάνει διάφορα μπίπ για να σου πεί τι φταίει. Αν βάλεις στο google "motherboard beep code" θα βρείς όλους τους συνδιασμους ήχων και τι σημαίνουν, πχ αν φταίει η κάρτα, αν φταίνε οι μνήμες κλπ. Άν δε κάνει κανένα μπιπ, η τα έχει βροντήξει η μητρική, ή έχεις ξεχάσει να συνδέσεις το speaker της μητρικής Απο τοτε που ειχα βαλει τη μητρικη δεν μου ηταν ξεκαθαρο που ειναι τα ακριβη πινακια για το speaker, εκτοτε δεν ειχα ποτε ηχο κατα την εκκινηση, αν και ειχα υποψιν μου οτι θα μου χρησιμευσει μια μερα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.