giorgosxristou Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 επειδή έχω μπερδευτεί με το όλο θέμα θέλω την βοήθεια σας,ψάχνω για ηχεία pc όπου θα οδηγηθούν από αυτή την κάρτα ήχου http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522561 το πρώτο ερώτημα είναι ,2.1 η 7.1? πια ενδεικνύονται για ακρόαση μουσικής με κάπως ποιοτικό ήχο και για καμιά ταινία?αλλά περισσότερο μουσική,ένα είναι αυτό, το δεύτερο είναι ποια να πάρω ;από αυτό το site που κάνει ένα συγκριτικό έχει κάποιες προτάσεις ,http://www.testfreaks.co.uk/pc-speakers/?page=3&sort=score σκέφτομαι για τα Sony SRS-DB500,είναι δυνατά και έχουν καλά σχόλια για τον ήχο που βγάζουν,δεν σημαίνει πως περιορίζομαι σε 2.1 επειδή σκέφτομαι αυτά ,και σε 7.1 πάω αρκεί να ακούγονται καλά,το ποσό που διαθέτω ειναί κανένα 200 ρι ευροπουλα. p.s από τι βλέπω τα(B&W) Bowers & Wilkins MM-1 είναι τα κορυφαία αλλά κάνουν 500 euro.... αν θέλει κάποιος να μου τα κάνει δώρο η και να μου δώσει να τα πάρω εγώ θα κάνω την καρδιά μου πέτρα να τα δεχτώ!! :) πέρα τις πλάκας πιθανό να παίζουν κορυφή αυτά τα μαραφέτια ,γιατί η B&W φημίζεται για τον ποιοτικό ήχο. αυτά κύριοι ευχαριστώ πολύ.
yiannis_1 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Εγω θέλω κάτι τέτοιο http://www.electrostudio.gr/product.asp?catid=1251&pcatid=1252 σε συνδυασμό με κανάν καλό 5.1 ενισχυτή . Για surround κάποια μόντα θα βρώ με τα δορυφοράκια απο τα χ530 μέχρι να έρθει κανά δορυφοράκι της προκοπής. Και για sub ακόμα αργότερα. Ακόμα σου φαίνονται τα μαραφέτια ακριβά. Βαρέθηκα τα μαραφέτια για pc που λέγονται ηχεία. Σαν έρθει η ώρα θα τα σκάσω. Τον ήχο απο HDMI στον ενισχυτή λογικά χωρίς μεσολάβηση κάρτας ήχου. 2 καλά bookself για αρχή με καλό ενισχυτή και μετά βλέπουμε. Δες και ενα άλλο έτοιμο που βγαίνει λίγο τσιμπημένο και θέλει ενισχυτή 650 ευρό+++ για να παίξει. http://www.bch.gr/hifiComponentDetail.php?more=THX-3D12 Έτσι για να σου ανοίξει η όρεξη. Αν θες απλά καλά ηχεία το bose companion ή κάποια απο τα cretive gigaworks ή το 2.1 ή τα 2.0 Τ20-Τ40 Αυτά ας πούμε είναι τίμια ηχεία για pc. http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Speakers-Headsets-Microphones/Speakers/Creative-Gigaworks-T20-Series-Ii-2-0-51MF1610AA000.htm Οτιδήποτε πιο κάτω θα πάει χαμένη η κάρτα για την οποία τα σκασες χοντρά imho.
FaRMaKhs Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Mε τα Crystal Audio ξεφευγει λιγο το πραγμα απο αποψη τιμης αν δεν απατομαι πριν απο λιγες μερες ειχε ποσταρει ενα παλικαρι για καποια Edifier τα οποια ειναι αρκετα αξιολογα και σχετικα κοντα σε αυτα που διαθετεις Επισης τετοια καρτα να το ξερεις απο τωρα παει χαμενη,δεν χρειαζοταν να σκασεις τοσα πολλα σε καρτα ηχου edit Καλοστα τα βρηκα Edifier da 5000 pro ή απο εδω μεγια σου και κατω απο τα 200Ε που ειχες βαλει ταβανι
giorgosxristou Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 παιχταρά μου εσύ βάζεις υψηλούς στόχους!! ειδικά σε καιρό κρίσις, από οτι είδα τα creative καλά είναι αλλα και πάλι τα sony υπερτερούν σε ισχύ και ποιοτητα ,αν δεις και την συχνότητα που παίζουν έχουν μεγαλύτερο εύρος τα sony.
yiannis_1 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 3x12 watt satelites λογικά τα αριστερά δεξιά και το κεντρικό. Άλλα 2χ6 Watt satelites λογικά οι πίσω. Και το conan o Βαρβαρος sub 60 watt να καλύπτει τα πάντα και να ωάχνεις τρόπο να το ισοσταθμίσεις με τα αδύναμα satelites. Σε στέρεο θα παίζουν μόνο τα αριστερά δεξιά 24w(εκτος αν κάνεις speaker fill που είναι γτπ λύση). Δεν πρόκειτε να ευχαριστηθεί ήχο απο αυτό το set... Απο τα x530 μου πολλές κλάσεις καλύτερο πιθανός και απο τα ακριβότερα z5500 αλλά για μουσικόφιλο δεν είναι. Θα πάει χαμένη η κάρτα στη μουσική. Στις ταινίες και στα games θα το απολαύσει βέβαια. Γιατί είναι για pc desktop ή για κανά σαλονοpc??? Αν ειναι για htpc που θα παίζει την μουσική του σπιτιού λεώ όχι. Αλλιώς και παλι λέω καλύτερα companion ή Value for money Gigaworks T20 για μουσική, αλλά αν είναι να αναπαραχθούν ταινίες και παιχνίδια 5.1 λέω Ok. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι και το τρελό ταιρι για xonar 140 euro sound card κάτι σε 5.1. Εκτος αν είναι highfideladiko σαν τα B&W που αυτοπρότεινε Καλύτερα να πάει για bookself κατ εμέ. Εστω και μικρά με μεσαίο ενισχυτή. H σε κανά καλο micro hifi. Τα creative πάρε και άστα τα sony να κουρεύονται. Τα δελφίνια πιθανός να ακούνε καλύερα τα sony αλλά για το ανθρώπινο αυτί μια χαρά τις βλέπω τις συχνότητες των Τ20 Αν θες sony πάρε κανένα CPZ 2 και σύνδεσε το πάνω στην xonar οπως είναι. Θα εχεις καλύτερο ήχο ακόμα και απο τα B&W και νομιζω ότι παίζει στα 250 ευρό. Ασε που είανι hifi κανονικο και θα παίζει και χωρίς pc. Όσο βγάζει το sub των edifer βγάζει το ηχείο στο cpz...
giorgosxristou Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Mε τα Crystal Audio ξεφευγει λιγο το πραγμα απο αποψη τιμης αν δεν απατομαι πριν απο λιγες μερες ειχε ποσταρει ενα παλικαρι για καποια Edifier τα οποια ειναι αρκετα αξιολογα και σχετικα κοντα σε αυτα που διαθετεις Επισης τετοια καρτα να το ξερεις απο τωρα παει χαμενη,δεν χρειαζοταν να σκασεις τοσα πολλα σε καρτα ηχου edit Καλοστα τα βρηκα Edifier da 5000 pro ή απο εδω μεγια σου και κατω απο τα 200Ε που ειχες βαλει ταβανι κάτσε τώρα γιατί ανοίξαμε και άλλο θέμα και μπερδεύομαι πιο πολύ, δηλαδή προτείνεις να πάω κάπου πιο χαμηλά για κάρτα ήχου ?παίδες πείτε γνώμες ελευθερα, ακόμα στο ψάξιμο είμαι,αλλα θα ήθελα κάτι αξιόλογο και όχι ακριβό για γενικό σύνολο. μπα, παιγνίδια παίδες καθόλου σχεδόν και αν παίζω δεν δίνω σημασία στον ήχο,ταινίες πάλι θα θελα να ακούω σιγά αλλά καθαρά με ωραίο ήχο,με τον ήχο έχω ψώνιο ,θέλω να έχει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα,για πολύ καλο δεν το συζητάω γιατί θέλει να χώσεις φράγκα,
Navu Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Θα συμφωνήσω με τα παιδιά: - η φάση "ηχεία υπολογιστή" δύσκολα ενδείκνυται για καλό ήχο, καλύτερα κάποιος κλασικός ενισχυτής με ηχεία ραφιού για αρχή - η κάρτα αυτή είναι overkill, βέβαια μια καλή κάρτα ποτέ δεν πάει χαμένη, αλλά προτού προβείς σε οποιοδήποτε αγορά ενημερώσου με ακρίβεια για τον ηχητικό χαρακτήρα της: άλλες τα πάνε καλά σε ταινίες/παιχνίδια, άλλες καλά στη μουσική, άλλες έχουν ωραίο, στακάτο μπάσο, άλλες αναλυτικό ήχο από μεσαία και πάνω. Γενικά, χαμός, διάβαζα reviews προ ολίγον ημερών και ψιλοξενέρωσα γιατί καμία δεν τα κάνει όλα (εξίσου) καλά... Δεν έτρεφα ποτέ αυταπάτες ότι τα διάφορα κουτάκια (pc-speakers) που πωλούνται εδώ κι εκεί θα κατάφερναν να αποδόσουν σωστά, έτσι όπως μία μερίδα χρηστών αντιλαμβάνεται τον καλό ήχο. Αφού δοκίμασα για κάποια μεγάλη περίοδο ένα καλό σετ 5.1 (ένα μεγάλο, ευχάριστο εφφέ θα χαρακτήριζα την όλη φάση), επέστρεψα για μόνιμα στο ώριμο και ολοκληρωμένο στερεοφωνικό 10ετίας και βάλε. Όχι ότι δεν υπάρχουν και πολύ αξιόλογα pc-speakers, αλλά στο 95% των περιπτώσεων οι τιμούλες ξεφεύγουν στις αρκετές εκατοντάδες ευρώ... Προσωπικά, αν κάποια στιγμή πάω σε ηχεία υπολογιστή,είτε σε 2.1 είτε σε 5.1, θα είναι κάποια πολύ συγκεκριμένα μοντέλα της Edifier...
yiannis_1 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Πάρε τα crystal audio τα μικρά (τι μικρά 100W είναι και είναι ηχεία για σαλόνι οχι μλκς και θα τα κρατήσεις for ever) και βρες κανέναν δικάναλο μεταχειρο ενισχυτή. Όχι ότι να ναι ούτε προηγούμενης δεκαετίας.. θα ταν αμαρτία για τα ηχεία... Πουλάνε πολλοί τρελοί για να πάνε σε πολυκάναλους ή ακόμα και πιο τραγικές περιπτώσεις πουλάνε 5.1και 7.1 γιατί δεν εχει HDMI τελευταίας γενιάς που υποστηρίζει 3D (εικόνα όχι ήχο 3D)... Ότι βρεις με 100 Watt στο κανάλι στα 8ohm θα σε καλύψει και θα βρείς και στο κατοστάρικο. Απλά πρέπει να το ψάξεις στο θέμα used να το είχε μερακλής και όχι σκιντζής... Sound card ίσως να μη χρειάζεσαι καν αν εχεις optical coaxial στην ενσωματωμένη του board η αν εχεις hdmi. Ετσι εχω την εντύπωση. Όλοι η δουλειά γίνεται στον ενισχυτή ο οποίος παίρνει καθαρά digital σήμα. Πάρε και ενα βίντεο με κάτι bookself ηχεία kef για να καταλάβεις τι εννοώ. http://www.youtube.com/watch?v=lVwHLQDEuLY Μετά θα ντρέπεσαι να ακούς mp3.
gamanos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Ηχεία pc για ποιοτικό ήχο: harman kardon soundsticks III
giorgosxristou Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 ενισχυτή έχω,ένα techics sa-ex120, ας πούμε ότι χρησιμοποιώ αυτόν, ηχεία είναι το θέμα και η κάρτα ήχου, όπου στο avclub (φόρουμ είναι) πραγματικά την παίνεψαν με τα καλύτερα λόγια την άσους την συγκεκριμένη, τώρα παίζει ο ενισχυτής με δυο ηχεία jamo classic 6 και με κάρτα ήχου onboard (mobo asus p5ql),αλλα το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου καλο,δεν με ικανοποιεί, και ξέρω πως θα υπάρξει αισθητή διαφορά ,αλλά τα ηχεία αυτά είναι πολύ μεγάλα για το δωμάτιο μου που έχω τώρα ώστε να τα αφήσω ,τα sony πιο πάνω δεν σας άρεσαν?
yiannis_1 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 ενισχυτή έχω,ένα techics sa-ex120, ας πούμε ότι χρησιμοποιώ αυτόν, ηχεία είναι το θέμα και η κάρτα ήχου, όπου στο avclub (φόρουμ είναι) πραγματικά την παίνεψαν με τα καλύτερα λόγια την άσους την συγκεκριμένη, τώρα παίζει ο ενισχυτής με δυο ηχεία jamo classic 6 και με κάρτα ήχου onboard (mobo asus p5ql),αλλα το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου καλο,δεν με ικανοποιεί, και ξέρω πως θα υπάρξει αισθητή διαφορά ,αλλά τα ηχεία αυτά είναι πολύ μεγάλα για το δωμάτιο μου που έχω τώρα ώστε να τα αφήσω ,τα sony πιο πάνω δεν σας άρεσαν? Μάλλον θα αστειεύεσαι. Μόνο το θέμα μεγέθους κατανοώ... Και ίσως ο συνδυασμός σου να είναι παλιός και να χάνει απο τον τρόπο σύνδεσης. Καρφί απο μίνι jack σε rca χρησιμοποιείς???
giorgosxristou Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 όπως το πες ,από mini jack σε RCA. λες να περιμένω να πάρω την κάρτα ήχου να ακούσω το αποτέλεσμα και να με εντυπωσιάσει τόσο ώστε να ξεχάσω το μέγεθος?
FaRMaKhs Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Ρε παιδες ειστε σοβαροι?Τι καθεστε και ποσταρετε krell με conrad και Kef δλδ τι να πω τωρα? Ο ανθρωπας πιο πανω λεει 200Ε δωσατε σημασια η ουτε καν? Για 200Ε και για ηχεια PC τα edifier ειναι οτι καλυτερο παιζει πως να το κανουμε τωρα? 300Ε για τη ξεφτυλα τα logi δεν εδινα με τπτ καλυτερα να ου κοβοταν το χερι. Τωρα αν θελετε να συζητησουμε για setups απο 2000-5000Ε εδω ειμαι ρωτηστε οτι θελετε αλλα νομιζω πως δεν ειναι το καταληλο τοπικ Τελος για τον τοπικ σταρτερ αν θελει σονη και καλα ηχο απο PC σε σοβαρη κατασταση και μιλαω για μουσικη μονο η λυση ειναι ενα DACακι ενα ζευγαρι καλα ηχειακια και ενας σωστος ενισχυτης ολα αυτα γυρω στο χιλιαρικο ομως εδιτ:το καρφι ειναι το minijack, minijack σε RCA ειναι αυτο που εννοεις λογικα
giorgosxristou Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 FaRMaKhs λες με την κάρτα την άσους τον ενισχυτή που έχω και με ένα ζευγάρι ηχεία καλούτσικα του 200 ρίκου να έχω αξιοπρεπή ήχο? ναι...σορυ ,από jack σε RCA ήθελα να γράψω, με 200 ευρό τι ηχεία θα πρωτινές?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.