FaRMaKhs Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Ναι αξιοπρεπει ηχο θα εχεις απλα τοσο ακριβη καρτα ΔΕΝ χρειαζεται Απλα θελω να μας εξηγησεις λιγο καλυτερα θες stereo ηχο η πολυκαναλο? Κινησεις που μπορεις να κανεις: A. Tα Jamo που εχεις ειναι απειρες φορες καλυτερα απο οποιοδηποτε floorstanding στα 200Ε οποτε η αγορα νεων αποκλειεται.Αυτο που μπορεις να κανεις σε αυτην την περιπτωση ειναι να κρατισεις αυτα που εχεις και να σκεφτεις σοβαρα να τα αξιοποιησεις καλυτερα με εναν καλυτερο stereo amp που θα δωσει ουσιαστικα νεα διασταση στον ηχο που ακους.Αλλα και παλι οχι με 200Ε μιλαω για τουλαχιστον καποιον harman kardon 2x100-2x120 8Ω που μπορεις να τους βρεις απο 350-450 αναλογα το μοντελο και το που θα ψαξεις. Αφηνοντας βεβαιος τα 130Ε της καρτας ηχου στην ακρη Β. Αφηνεις το stero setup σου στην ακρη, για το σαλονι ας πουμε , πας σε καποιο πολυκαναλο συστηματακι οπως τα edifier που σου προτεινα πιο πανω χωρις να ξοδεψεις μια περιουσια σε καρτα ηχου Οπου σε αυτη τη περιπτωση θα βλεπεις και αξιοπρεπος τις ταινιες σου και θα εχεις καλο ηχο απο το PC (για μουσικη μιλαω) δεδομενου οτι το μουσικο αρχειο των περισσοτερων ειναι σε mp3/mp4/wav κτλ που ουτος η αλλος ειναι χαμηλης ποιοτητας (εστω και σε υψηλες δειγματοληψιες)οποτε κατι καλυτερο βαση του budget που διαθετεις θα ηταν μη αξιοποιησιμο Για μενα αυτη η περιπτωση ειναι και πιo allaround σωστη Γ. Μιας και ειπες για προβλημα χωρου: Αγορα ηχειων βασης ,υπαρχουν πολλα διαμαντακια στα 200Ε που διαθετεις αλλα αυτο προυποθετει να μην δωσεις καθολου για καρτα ηχου ωστε να μεινουν λ7 για καποιον amp ο οποιος θα τα οδηγησει σωστα κα μπορει να ειναι NAD/Τanget/Pioneer /Denon γυρω στα 200-220Ε αυτα ή ακομα μπορεις να τα οδηγησεις και απο εναν μικρο λαμπατο(εννοειτε πως μιλαω για προενισχυση)οπως αυτος εδω ο οποιος ειναι και μια υπεροχη ευκαιρια για να σε βαλει στο γλυκο κοσμο της λαμπας. Μη μασησεις που ειναι και καλα docking station ουσιαστικα μιλαμε για dared-mp5 revison απο αλλη εταιρια. Διαλεγεις και παιρνεις λοιπον και εδω ειμαστε να το συζητησουμε εκνεου
probe Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Τι ακριβώς δεν σε ικανοποεί τον ήχο με το setup που έχεις ήδη; ενισχυτή ηχεία. Το σύστημα αυτό δηλαδή παίζει πολύ καλά με κάποιο cd player ας πούμε και χάλια με τον υπολογιστή; Οδηγείται σωστά από την κάρτα ήχου ή χρειάζεται να ανοίξεις πολύ το volume του ενισχυτή; Τις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου τις κοίταξες μήπως υπάρχει κάποιο εφέ ή κάποιο equalizer ενεργό; Επίσης στον ενισχυτή κοίταξες τις ρυθμίσεις μήπως και εκεί υπάρχει κάποιο εφέ ή κακή ρύθμιση στον ισοσταθμιστή του; Και όπως έγραψα παραπάνω ποιό είναι το πρόβλημα χαμηλός ήχος, θολός ήχος περιέγραψέ το λίγο.
_Anonymous_ Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Τι εννοεις ποιοτικο ηχο βρε φιλε? Απλα να νομιζεις οτι ακους καλα μουσικη? Εγω για να κανω κατι τετοιο που λες εσυ στο δικο μου σπιτι..... μονο τα ηχεια (Def), τα αγορασα 3.200 ευρω...... το ενα..... ετσι? Ασε που εκανα analyzer 2 μερες για να τα φερω. δλδ σκεφτεσε να βαλεις ψηφιακο ηχο HD με ηχειακια των 100 ευρω? Ειναι σαν να κατασκευαζεις ferrari και να τους βαζεις ζαντολαστιχο απο i10.... ναι αυτα τα μικρα. 155/12/60.... νομιζω.
yiannis_1 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Kοφτε τα offtopic γιατι δεν βοηθατε Εγω προτείνω αφού ο φαρμάκης λέει λέει οτι τα jamo είναι καλά να πάρεις εναν καλό συγχρονο ενισχυτή απο 300-600 ευρό να τα συνδέσεις με optical και άσε την xonar σε αυτούς που αρέσκονται να παλεύουν με διάφορα τετράγωνα και παραληλόγραμμα κομμάτια που λέγονται pc speakers... Για pc speakers και το onboard μια χαρά είναι εκτός αν είναι για κλοτσιές τροφοδοτικό κουτί και mobo και βιάζουν τον ήχο απο τα παράσιτα... Και γενικά πιστεύω πως και κάτω απο χιλιάρικο βγαίνει πολύ αξιόλογο σύστημα για δικάναλο σαλονοήχο αρκεί να μην πέσεις στην παγίδα και πηγαίνεις για τα πάντα όλα αεράτα. Αεράτος ενισχυτής. Αντε αφού τον πήραμε πάμε και για άλλα ηχεία δαπέδου κοκ. Φαυλος κύκλος και εκεί θα φύγουν χοντρά λεφτά... Ίσως να χρειαστεί να κάνεις παραχωρήσεις ίσως να πάρεις κάτι παλιότερο ή και μεταχεριρισμένο αλλά βγαίνει μουσικό συνολάκι σύχρονο με ποιοτικό ήχο 200W και για το σαλόνι αρκετά φτηνά. Τα KEF Q55 που έδειξα στο βίντεο τα πουλήσε στο φόρουμ κάποιος ενα 300άρη αν θυμάμε καλά αλλά υπάρχουν πολύ καλές λύσεις και απο άλλες εταιρείες Roister - Crystal Audio σε καλά λεφτά ειδικά απο ebay.
probe Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Kοφτε τα offtopic γιατι δεν βοηθατε Επί της ουσίας δεν είναι offtopic η _Anonymous_ δηλαδή στο θέμα του τι ακριβώς ψάχνει ο topic starter. Τα άλλα που έγραψε εντάξει ήταν περιτά. Και αυτό γιατί όπως και ο ίδιος επεσήμανες farmakis τα ηχεία του είναι καλά, έχει ήδη κάποιον ενισχυτή και δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος. Έχει λοιπόν απόλυτη σημασία το τι ψάχνει και να μπορούσαμε να καταλάβουμε όσο και αν αυτό είναι δύσκολο και σχετικό το λόγο που το ψάχνει. Σε αυτά που έγραψες και γενικά συμφωνώ θα παρατηρήσω μόνο ότι ένα wav πχ στη ίδια δειγματοληψια του cd δεν είναι χειρότερο σαν πηγή όπως και κάποια άλλου τύπου αρχεία όπως flac πχ. Ακόμα και τα mp3 όμως σε υψηλές δειγματοληψίες πχ. 320kbit δεν έχουν και τόσο σημαντική διαφορά με τα πρωτότυπα τόσο που να μην αξίζει να έχεις καλύτερο ηχοσύστημα. Άλλωστε είναι θέμα <<ηχοχρώματος>> όχι μόνο πιστότητας αυτό που χαρακτηρίζει ένα καλό σύστημα (όπως άλλωστε ξέρεις προφανώς εφόσον προτείνεις λαμπάτο ενισχυτή) με λίγα λόγια και τα χειρότερα mp3 συγκριτικά πάλι πιο ευχάριστα θα είναι στο αυτί με κάτι καλύτερο στην αλυσίδα αναπαραγωγής. edit το διόρθωσα _Anonymous_
_Anonymous_ Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Βασικα ειναι η ανωνυμους και δεν ηταν περιτα, απλα ηθελα να δειξω το δικο μου οριο. Ο αλλος μπορει να θελει nautilus που στοιχιζουν 11.000 ευρω......... το ενα........ Αν δε ξερεις τι εννοει ο καθεις με τον ορο ποιοτικο για τη δικη του αντιληψη...... πως θα τον βοηθησεις? εεε... ωραια παρε τα Jamo τοτε
Timonkaipumpa Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 επειδή έχω μπερδευτεί με το όλο θέμα θέλω την βοήθεια σας,ψάχνω για ηχεία pc όπου θα οδηγηθούν από αυτή την κάρτα ήχου http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522561 το πρώτο ερώτημα είναι ,2.1 η 7.1? πια ενδεικνύονται για ακρόαση μουσικής με κάπως ποιοτικό ήχο και για καμιά ταινία?αλλά περισσότερο μουσική,ένα είναι αυτό, το δεύτερο είναι ποια να πάρω ;από αυτό το site που κάνει ένα συγκριτικό έχει κάποιες προτάσεις ,http://www.testfreaks.co.uk/pc-speakers/?page=3&sort=score σκέφτομαι για τα Sony SRS-DB500,είναι δυνατά και έχουν καλά σχόλια για τον ήχο που βγάζουν,δεν σημαίνει πως περιορίζομαι σε 2.1 επειδή σκέφτομαι αυτά ,και σε 7.1 πάω αρκεί να ακούγονται καλά,το ποσό που διαθέτω ειναί κανένα 200 ρι ευροπουλα. p.s από τι βλέπω τα(B&W) Bowers & Wilkins MM-1 είναι τα κορυφαία αλλά κάνουν 500 euro.... αν θέλει κάποιος να μου τα κάνει δώρο η και να μου δώσει να τα πάρω εγώ θα κάνω την καρδιά μου πέτρα να τα δεχτώ!! :) πέρα τις πλάκας πιθανό να παίζουν κορυφή αυτά τα μαραφέτια ,γιατί η B&W φημίζεται για τον ποιοτικό ήχο. αυτά κύριοι ευχαριστώ πολύ. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι θες. Να έχεις καλύτερη απόδοση στη μουσική ή να στήσεις ένα σύστημα "home cinema"; Μπορείς βέβαια να βρεις ενισχυτή (η ρυθμίσεις της κάρτας σου) που να χρησιμοποιούν μόνο τα δύο ηχεία αντί και τα 4 (το sub είναι δεδομένο). Όπως και να έχει... Με τα 200Ε που θες να διαθέσεις.. μπες στο e-shop που εμπιστεύεσαι (π.χ. Thoman). Δες ηχεία σε αυτή την τιμή... και μπορείς να παραθέσεις ποια βρήκες για να δούμε τα χαρακτηριστικά τους. Εν τάχη... καλή ακρόαση μουσικής με 5.1 ή 7.1 ή 15.1 ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ.- Οι λόγοι πολλοί... αλλά δεν ψήνομαι να τους αναλύσω (και φυσικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εμπειρικοί, π.χ. "έτσι ακούω" ή "τα αυτιά μου, μου "λένε" ότι είναι καλύτερο"). Το 5.1, 7.1 και ό,τι άλλο είναι για να βλέπεις ταινίες. Άρα... Εάν θες να πάρεις ΜΟΝΟ ηχεία, δες εάν μπορεί η κάρτα σου, ή ό,τι άλλο στον υπολογιστή σου (π.χ. λογισμικό), να απομονώνει τα δύο από τα πίσω ηχεία σε ένα 5.1. σύστημα. Εάν ναι, πήγαινε για 5.1 να έχεις και surround στις ταινίες σου... Εάν όχι... εάν σε ενδιαφέρει η μουσική τότε πήγαινε σε 2.1 εάν σε ενδιαφέρει να βλέπεις ταινίες, πήγαινε σε 5.1 Και τα δύο ΔΕΝ συμβιβάζονται!, εφόσον σε ενδιαφέρει κάτι που να ενδείκνυται για ακρόαση μουσικής. (εκτός και εάν έχεις όρεξη να αποσυνδέεις συνέχεια καλώδια). Συνοψίζοντας... Δες τι θες Μουσική ή ταινίες; Ψάξε για ηχεία στα 200Ε Παρέθεσε τα tech specs Τι εννοεις ποιοτικο ηχο βρε φιλε? Απλα να νομιζεις οτι ακους καλα μουσικη? Εγω για να κανω κατι τετοιο που λες εσυ στο δικο μου σπιτι..... μονο τα ηχεια (Def), τα αγορασα 3.200 ευρω...... το ενα..... ετσι? Ασε που εκανα analyzer 2 μερες για να τα φερω. δλδ σκεφτεσε να βαλεις ψηφιακο ηχο HD με ηχειακια των 100 ευρω? Ειναι σαν να κατασκευαζεις ferrari και να τους βαζεις ζαντολαστιχο απο i10.... ναι αυτα τα μικρα. 155/12/60.... νομιζω. Τι ακριβώς έκανες; Τι ακριβώς είναι το "analyzer" που έκανες... και που τα έφερες μετά από δύο μέρες;
giorgosxristou Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 λοιπόν για ανακεφαλαιώσω γιατί κάπου το έχασα,θέλω να ακούω μουσική περισσότερο 90% μουσική και 10% ταινίες ,να είναι αξιόλογο αυτό που ακούω,όχι το τέλειο ,αλλα κάτι καλο ,το τέλειο θέλει και πολλά λεφτά (και όχι pc), εν τελει θέλω ηχεία υπολογιστή, ας αφήσουμε καλύτερα τους ενισχυτές και τα ηχεία για hi-fi και ας μείνουμε στα pc-speaker, να σημειώσω και κάτι άλλο, είχα την soundblaster live 5.1 και με ηχεία hercules 5.1 ήταν καλο αυτό που άκουγα, κάρτα ήχου θα ξαναλλάξω μετά από 7 χρονια πάλλη,για αυτό και επέλεξα κάτι καλο, ελπίζω να σας κατατόπισα, και ας πούμε σε αυτά τα 3 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.504039 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.500746 για τα sony που προανάφερα? ή σε κάτι άλλο ΑΛΛΑ σε ηχεία υπολογιστή,αν νομίζετε κάτι καλύτερο από αυτά στα ίδια λεφτα πείτε το.
atropa Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 http://www.gpanagopoulos.com/eshop/infrasonic-blow-5d.html http://www.soundmaker.gr/arxeio/2008/june/checkup/infrasonic.pdf http://www.gpanagopoulos.com/eshop/esi-near-05.html δε θα βρεις τίποτα καλλίτερο στα 200ε
giorgosxristou Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 atropa τώρα μάλιστα!!!μια "επιλοφη" που δεν είχα σκεφτεί,πολύ καλή επιλογή ,κάπου εκεί θα κινητής,πιστεύω οικονομική αλλα καλή λύση,σε τέτοιο ηχείο και στα 250 να βγω νομίζω αξίζει τον κόπο,ότι μου συστήσεις θα το επιλέξω,εσύ πιο νομίζεις καλύτερα?
kanesaxo Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Εαν θες κυρίως μουσική και δεν θελεις να καταστραφείς οικονομικά θα πας σε μια λύση πχ σα τα δικά μου, Creative Gigaworks T40. Προσωπικά είχα 5.1 creative, αλλά τα πέταξα. Εαν θες κυρίως ταινίες, θα πας αναγκαστικά σε 5.1 (το αναγκαστικά ειναι υποκειμενικό, μιας και πολλοι που εχουν 5.1 ουτε καν τα εχουν τοποθετημένα σωστα,οποτε ο πολυκάναλος πηγαίνει στράφι). Τώρα οι υπολοιπες λύσεις που σουτ προτείνουν ειναι πιστεύω οβερκιλ για πισι,οταν μιλάμε για πισι πάντα... Στη περιπτωση HTPC σε κανένα σαλόνι με αναλογη τιβι,ηχεία της προκοπής,πολυκάναλο επισης της προκοπής πηγαίνουμε σε άλλα λεβελ. Εγώ παντως εχω ματιάσει (απο καιρό,μου χει μείνει κομπλεξ,πως να το πω) ένα καλό σετ 5.1 Β&W με εναν πολυκάναλο yamaha. Ισως να υπάρχουν και καλύτεροι συνδυασμοί,αλλα έχω πάψει να διαβάζω hitech εδω και πάμπολλα χρόνια.
probe Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 http://www.gpanagopoulos.com/eshop/infrasonic-blow-5d.html http://www.soundmaker.gr/arxeio/2008/june/checkup/infrasonic.pdf http://www.gpanagopoulos.com/eshop/esi-near-05.html δε θα βρεις τίποτα καλλίτερο στα 200ε Είναι όμως nearfield monitors αυτά, βασικά για στούντιο. Μπορεί να μην σου αρέσει ο ήχος τους. Τα studio monitor είναι φτιαγμένα με τη λογική να έχουν όσο το δυνατόν επίπεδη απόκριση ώστε να χρησιμεύσουν σαν εργαλείο αναφοράς στον ηχολήπτη σε αντίθεση με τα υπόλοιπα hi-fi κλπ ηχεία που φτιάχνονται στη λογική του να παράγουν <<ευχάριστο ήχο>>, χρωματίζουν τον ήχο με λίγα λόγια. Επίσης τοποθετούνται κοντά στον ακροατή. Δεν παύουν να είναι βέβαια ηχεία αλλά θα ήταν προτιμότερο για μένα να τα ακούσεις πριν τα πάρεις για τους λόγους που ανέφερα.
Navu Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Είναι όμως nearfield monitors αυτά, βασικά για στούντιο. Μπορεί να μην σου αρέσει ο ήχος τους. Τα studio monitor είναι φτιαγμένα με τη λογική να έχουν όσο το δυνατόν επίπεδη απόκριση ώστε να χρησιμεύσουν σαν εργαλείο αναφοράς στον ηχολήπτη σε αντίθεση με τα υπόλοιπα hi-fi κλπ ηχεία που φτιάχνονται στη λογική του να παράγουν <<ευχάριστο ήχο>>, χρωματίζουν τον ήχο με λίγα λόγια. Επίσης τοποθετούνται κοντά στον ακροατή. Δεν παύουν να είναι βέβαια ηχεία αλλά θα ήταν προτιμότερο για μένα να τα ακούσεις πριν τα πάρεις για τους λόγους που ανέφερα. +1! Πολλά υποσχόμενα τα infrasonic, όμως έχουν συγκεκριμένη χρήση και μέσα από αυτό το πρίσμα θα πρέπει να τα δούμε/ακούσουμε...
yiannis_1 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 +1000 Οπως ακριβώς στα λέν τα παιδιά. Αλλιώς θα είχαμε προτείνει Behringer και Maudio εξαρχής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.