Προς το περιεχόμενο

αγορά ηχείων pc για ποιοτικό ήχο.

giorgosxristou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Analyzer ειναι η διαδικασια που βομβαρδιζεις με white noise και φερνεις τα ηχεια σου σε ολες τις συχνοτητες στα 0DB. Δεν ειναι τοσο απλο οσο ακουγετε μιας και πρεπει να ξερεις που παιζουν τα ηχεια σου, μετρηση του χωρου, κ.λ.π.. Οσοι εχουν ασχοληθει με ηχοληψια......... καταλαβαινουν ακριβως τι λεω. Οσων αφορα τα μονιτορ, ειναι τελεια ηχεια σε αποδοση, αλλα........... αχρωματιστα και flat. Για να τα χρησιμοποιησεις σε ακροαση, θες αρκετα καλα και ακριβα, αν και σιγουρα μπορεις να φερεις και πιο φθηνα με samplers, ή αλλου ειδους επεξεργαστες ηχου. Ειναι φθηνος ο καλος ηχος τωρα πια, μιας και παλιοτερα για να παρεις εναν ORGe εδινες και 5 χιλιαρικα ενω τωρα απλως κατεβαζεις software.

Δημοσ.

Όπως και να έχει ο ήχος είναι πολύ καλύτερος σε monitor ηχεία.

Μια ακρόαση σε ένα μαγαζί θα σε πείσει.

Αν πρόσεξες έκανε παραπάνω μια αναφορά ότι είχε κάτι hercules 5.1 ηχεία και ήταν ευχαριστημένος. Ουσιαστικά

προσδιόρισε έτσι και το τι περίπου ψάχνει. Όταν θα πάρει λοιπόν τα monitor πιθανόν να του φανούν <<στεγνά>>

και μπορεί να του λείψει το υπερβολικό μπάσσο από το sub. Καλό είναι να πάει να τα ακούσει και αυτά και οποιαδήποτε άλλα

βέβαια, αυτός είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να βρει αυτό που του ταιριάζει.

Όσο για τις επιλογές του topic starter πιστεύω με τον πήχυ που έβαλε -το τονίζω αυτό για να μην με πάρετε με τις πέτρες- δεν νομίζω να απογοητευτεί από κανένα

από αυτά συμπεριλαμβανομένων και των sony που επιμένει, δεν ξέρω όμως αν είναι καλό value for money και γι αυτό δεν προτείνω κάποιο.

Σε 2.1 υπάρχουν και τα creative t3 και τα edifier s330 σε αυτή την κατηγορία, δεν έχω ίδια εμπειρία από αυτά απλώς τα αναφέρω.

Δημοσ.

Analyzer ειναι η διαδικασια που βομβαρδιζεις με white noise και φερνεις τα ηχεια σου σε ολες τις συχνοτητες στα 0DB. Δεν ειναι τοσο απλο οσο ακουγετε μιας και πρεπει να ξερεις που παιζουν τα ηχεια σου, μετρηση του χωρου, κ.λ.π.. Οσοι εχουν ασχοληθει με ηχοληψια......... καταλαβαινουν ακριβως τι λεω. Οσων αφορα τα μονιτορ, ειναι τελεια ηχεια σε αποδοση, αλλα........... αχρωματιστα και flat. Για να τα χρησιμοποιησεις σε ακροαση, θες αρκετα καλα και ακριβα, αν και σιγουρα μπορεις να φερεις και πιο φθηνα με samplers, ή αλλου ειδους επεξεργαστες ηχου. Ειναι φθηνος ο καλος ηχος τωρα πια, μιας και παλιοτερα για να παρεις εναν ORGe εδινες και 5 χιλιαρικα ενω τωρα απλως κατεβαζεις software.

Χε... χωρίς παρεξήγηση... το πρόβλημα ακριβώς είναι το "όσοι έχουν ασχοληθεί με ηχοληψία". Μιας και δεν ξέρουν τι ακριβώς κάνουν και τι λένε.... και να μην ξεχνάμε πως η δουλειά του ηχολήπτη είναι απλά να χειρίζεται μία κονσόλα και τα περιφερειακά της

{ Π.χ., τι ακριβώς σημαίνει το 0 dB; (δεν θέλω να μου απαντήσεις, απλά αναρωτήσου... )

Χώρια που έτσι όπως το έγραψες είναι ΛΑΘΟΣ. ;) }

Επίσης, τα near field monitor ηχεία έχουν συγκεκριμένη χρήση και εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες. Δεν θέλω να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες, μιας και δεν είναι αυτό το θέμα μας. Όπως και να έχει, near field monitor ηχείο δεν σημαίνει "καλό ήχο". Είναι δύο ΕΝΤΕΛΩΣ άσχετα πράματα.

Το ότι ορισμένα near field monitor ηχεία έχουν μια "καλή" απόκριση συχνότητας δεν σημαίνει ότι near field monitor = "καλός ήχος" (βέβαια, εδώ μπαίνει και το θεωρείται καλός ήχος... αλλά είναι άλλη κουβέντα).

προς author

Ξέχνα τα Haman Kardon.

Τα άλλα που παρέθεσες... είναι λίγο καλύτερα από τα Kardon αλλά και πάλι όχι.

Ποια Sony λες;

Δημοσ.

κοίταξε ,δεν είμαι κανένας ειδικός του ήχου ,αλλα όπως είπα ψάχνω κάτι ευχαριστώ για τα αυτιά μου,κάτι ωραίο,αφού είπατε πως τα monitor παίζουν με "συγκεκριμένο" τρόπο με φρενάρει κάπως, θα κάνω μια βόλτα σε κανένα μαγαζί να ακούσω,αλλα το να πείτε γνώμες είναι ευπρόσδεκτο, γιατί είτε 100 δώσω είτε 200 δώσω ας μην πάνε χαράμι τα λεφτά,όσο για τις ταινίες στην τελευταία αφήνω τα hercules συνδεμένα και βάζω τα βύσματα δυο λεπτά για δω μια ταινία,άρα παραμένουμε σε 2.0 ηχεία ώστε να έχω κάποιο καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα,

Δημοσ.

Ηχεία pc για ποιοτικό ήχο:

harman kardon soundsticks III

Επειδή το μόνο που δεν προτάθηκε ακόμα είναι λαμπάτος ενισχυτής κιθάρας και καλό ηχοσύστημα αυτοκινήτου,

τα καλύτερα 2.1 PC SPEAKERS, που ενδύκνεινται για ακρόαση μουσικής και περιστασιακά ταινίες στο budget σου είναι τα hARMAN kARDON SOUNDSTICKS iii. Στο φόρουμ αυτό μπορείς να βρεις να προτεινονται τα ΙΙ σε αρκετά τόπικς που ζητούν PC SPEAKERS

Αν βρεις και τα ΙΙ είναι εξίσου καλά και μπορείς να κατέβεις και στην τιμή.

Και αυτά τα λένε και άνθρωποι με μόνιτορς και οντιοφιλικές ανυσηχίες... :-D

Δημοσ.

Tα έχω τα harman soundsticks II και πραγματικά είναι πολύ καλά για τα λεφτά τους. Bέβαια καλό είναι με τα εν λόγω ηχεία να πάρεις και μια ξεχωριστή κάρτα ήχου για πιο ποιοτικό αποτέλεσμα απο την onboard.

Για παράδειγμα μια asus xonar d1. Κάποιοι βέβαια έχουν αντίθετη γνώμη σε αυτό.

Τα ΙΙΙ, χωρίς να το έχω ψάξει ιδιαίτερα, δεν νομίζω ότι έχουν ιδιαίτερες διαφορές με τα II πάντως. :)

Δημοσ.

Είναι πιο καινoύρια, πιο fancy , χειρότερα δύσκολο να είναι και είναι εντός budget. :-D

Στα σοβαρά , κάπου είχα δει τις βελτιώσεις, αν ενδιαφέρεται ο ts ας τσεκάρει την σελίδα του κατασκευαστή.

Δημοσ.

Tα έχω τα harman soundsticks II και πραγματικά είναι πολύ καλά για τα λεφτά τους. Bέβαια καλό είναι με τα εν λόγω ηχεία να πάρεις και μια ξεχωριστή κάρτα ήχου για πιο ποιοτικό αποτέλεσμα απο την onboard.

Για παράδειγμα μια asus xonar d1. Κάποιοι βέβαια έχουν αντίθετη γνώμη σε αυτό.

Τα ΙΙΙ, χωρίς να το έχω ψάξει ιδιαίτερα, δεν νομίζω ότι έχουν ιδιαίτερες διαφορές με τα II πάντως. :)

Τα ίδια είναι ουσιαστικά.

Δημοσ.

Προσφατα αγορασα τα harman kardon soundsticks 2 μεταχειρισμενα στα 90Ευρω.... Ενταξει ο ηχος ειναι υποκειμενικο θεμα, προσωπικα καθε φορα που τα ανοιγω δε πιστευω οτι παιζουν τοσο καλα για τα δεδομενα μου....

Πιο πανω προταθηκαν κατι στουντιακα μαρκας infrasonic, εχει ο αδερφος μου κατι τετοια της ταξης των 350-400Ευρω αν δεν κανω λαθος, εχουν ωραιο ηχο αλλα κατι μου λειπει, οι χαμηλες... Οποτε τα harman μου εχουν κατσει κουτι.....

Δημοσ.

Τα ίδια είναι ουσιαστικά.

Έχεις δίκιο καθώς τουλάχιστον εξωτερικά φαίνονται τα ίδια απλά δεν έψαξα τα χαρακτηριστικά τους για να βεβαιωθώ. :)

Δημοσ.

Έχουν γραφτεί πολλά στο συγκεκριμένο νήμα σε μόλις 5 σελίδες, τίποτε δεν είναι πιο εξόφθαλμο από την διαπίστωση ότι το ζήτημα ήχος είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση. Όμως, υπάρχει ένα θεματάκι δε χωρά κανέναν υποκειμενισμό: ντιζαϊνάτα και πολύ μούρη life-style τα SoundSticks, αλλά καμία σχέση με καλό ήχο. Σάββατο σήμερα, ευκαιρία για βόλτα στο Πλαίσιο για μερικές δοκιμές: αφού έβγαλα πολλές φωτό με κάποιες μεγάλες compact (S95, TZ10, P7000, G12 - η LX5 μόνο με παραγγελία...), ο ίδιος πολύ εξυπηρετικός νεαρός πωλητής μου κούμπωσε τα Soundsticks σε υπολογιστή επίδειξης.

Δε χρειάστηκε να τα ακούσω για πάνω από 3 λεπτά της ώρας για να επιβεβαιωθούν τα reviews, αλλά και οι λογικές υποψίες που δημιουργούνται σε κάποιον όταν βλέπει τη συστοιχία από ηχειάκια σε μέγεθος 2ευρου... Τελείως ρινικά μεσαία, πλήρης απουσία σώματος, μηδενική διαύγεια και επιθετικά πρίμα όσο αυξανόταν η ένταση. Το μπάσο δεν κατάφερε να σώσει την παρτίδα, φανερή απουσία deep-bass, στα μισά της έντασης έτεινε σε "θολούρα" και one-tone bass, υπερτονισμός των ground-tones. Το υλικό ήταν 192άρια MP3, από Montserrat Caballe, μέχρι Pantera και FSOL (τα οποία στο car-stereo ακούγονται σούπερ για να πω ότι έφταιγε το υλικό). Δε θα μακρυγορήσω περισσότερο, πολύ όμορφες υλοποιήσεις και μπάνικες μπορώ να πω (ειδικά αυτό το subwoofer είναι χάρμα οφθαλμών!), όμως ειδικά για τα λεφτά τους είναι ελλειπή/απογοητευτικά από ήχο (no offence towards the owners!).

Για 200€ (ακόμα και για 100€ δλδ), θα έψαχνα για κάτι άλλο...

Δημοσ.

Σέβομαι απόλυτα την τοποθέτησή σου αλλά πολλά reviews και άνθρωποι που εμπιστεύομαι για τα του ήχου, ορκίζονται στο όνομά τους .

Οπότε εγώ στέκομαι ότι είναι μια λύση που πρέπει να εξετάσει ο ts .

Μακάρι να αναφερθούν και καλύτερες σε αυτό που ρωτάει να ξεστραβωνόμαστε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...