iced Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Έχουν γραφτεί πολλά στο συγκεκριμένο νήμα σε μόλις 5 σελίδες, τίποτε δεν είναι πιο εξόφθαλμο από την διαπίστωση ότι το ζήτημα ήχος είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση. Όμως, υπάρχει ένα θεματάκι δε χωρά κανέναν υποκειμενισμό: ντιζαϊνάτα και πολύ μούρη life-style τα SoundSticks, αλλά καμία σχέση με καλό ήχο. Σάββατο σήμερα, ευκαιρία για βόλτα στο Πλαίσιο για μερικές δοκιμές: αφού έβγαλα πολλές φωτό με κάποιες μεγάλες compact (S95, TZ10, P7000, G12 - η LX5 μόνο με παραγγελία...), ο ίδιος πολύ εξυπηρετικός νεαρός πωλητής μου κούμπωσε τα Soundsticks σε υπολογιστή επίδειξης. Για 200€ (ακόμα και για 100€ δλδ), θα έψαχνα για κάτι άλλο... Ειναι 100% υποκειμενικο! Ουτε 99%, εχεις σκευτει οτι μπορει να μην εχεις εσυ σαν χ την δυνατοτητα να ακουσεις καποια πραγματα? Επισης το setup, πλαισιο-ραφι κτλ ειναι τουλαχιστον για γελια! Δεν το λεω προσβλητικα, αλλο πραμα ακουει το αυτι μου αλλο το αυτι σου... Το οτι χρησιμοποιεις καποιες ορολογιες δεν νομιζω οτι ενισχυουν αυτα που λες...
lionheart75 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Μετα τα λεγόμενα του φίλου @Navu είπα να τα βάλω λίγο να παίξουν ... έτσι για να ηρεμήσω απο το σύγχυση. Έβαλα λοιπόν απο το youtube το Love Rehab - Chaim feat.- Meital De Razon (Original Mix).... Τhanks god! αυτός είναι ήχος! ηρέμησα ... @iced δώστου μία με το συγκεκριμένο κομμάτι και θα με θυμηθείς ...
Navu Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Σε αυτή την περίπτωση, ας πέσω και γω στη "λούμπα" των 2.1 και ας προτείνω ένα πάρα πολύ ισορροπημένο σετ με πραγματικά ηχεία σε όλους τους κλάδους, καλά υλικά για τα σασί και τα μεμωνομένα κουτιά, σωστές συχνότητες αποκοπής και (γιατί όχι) αρκετό εξοπλισμό. Θα έλεγα ότι μέχρι 200€ είναι μακράν ότι πιο ανθρώπινο και εύηχο, με έμφαση στη γραμμικότητα και όχι στον εντυπωσιασμό (υπαρκτά και όμορφα μεσαία/πρίμα, μπάσο που συνοδεύει και δεν "κουκουλώνει" τα υπόλοιπα, κτλ κτλ κτλ). Για ηχεία υπολογιστή (φάση "βγάζω από το κουτί, συνδέω, ακούω") χωρίς να χρειαστώ οποιοδήποτε άλλο έξοδο και ψάξιμο είναι εξαιρετικά. Είχα ακούσει εκτενώς ένα μεγάλο 5.1 της Edifier και έκτοτε έχω φάει άσχημο κόλλημα με την εταιρία (για τα λεφτά τους πάντα - που δεν είναι και λίγα )...
moldovan20 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Μετα τα λεγόμενα του φίλου @Navu είπα να τα βάλω λίγο να παίξουν ... έτσι για να ηρεμήσω απο το σύγχυση. Έβαλα λοιπόν απο το youtube το Love Rehab - Chaim feat.- Meital De Razon (Original Mix).... Τhanks god! αυτός είναι ήχος! ηρέμησα ... @iced δώστου μία με το συγκεκριμένο κομμάτι και θα με θυμηθείς ... wtf ? Τι κομματάρα είναι αυτή ??
lionheart75 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 wtf ? Τι κομματάρα είναι αυτή ?? Aπίστευτο απλά ... σε κάνει να θές να χορέψεις asap.
VasKag Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 τα edifier 5000pro που αναφερθηκαν πιο πριν, πως συνδεονται πανω στην onboard της μητρικης? με "καρφια?
probe Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Πιστεύω ότι πρέπει να βλέπουμε το κάθε πράγμα στα μέτρα του. Όλα αυτά τα ηχεία των υπολογιστών λιγότερο ή περισσότερο πάσχουν όντως στις μεσαίες συχνότητες. Το χρήσιμο όμως στην περίπτωση που αναφερόμαστε θα ήταν να εντοπίσουμε τα καλύτερα από αυτά. Έπειτα είναι και θέμα <<ηχητικής αισθητικής>> (συγνώμη αλλά δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σκεφτώ κάποιο δόκιμο όρο). Σε πολλούς αρέσουν τα έντονα μπάσσα και οι ψηλές, άλλοι προτιμούν πιο ισορροπημένο ήχο. Αυτό διαμορφώνεται και από το είδος μουσικής που ακούει ο καθένας (πχ αυτά τα μπάσσα της χορευτικής μουσικής δεν υπήρξαν στο παρελθόν + ο οικιακός κινηματογράφος) από το ηχοσύστημα που συνηθίζει να ακούει μουσική και από άλλους παράγοντες. Και οι ίδιοι οι κατασκευαστές ακολουθούν πολλές φορές τη <<μόδα>> στα consumer προιόντα τους προσπαθώντας να καλύψουν τις εκάστοτε ανάγκες και να πουλήσουν φυσικά. Δεν μου κάνουν λοιπόν εντύπωση οι διαφορές απόψεων ή κριτήρια και εν πάσει περιπτώσει προκύπτουν και πολλές προτάσεις μέσα από αυτές. Όπως ανέφερε και κάποιος παραπάνω ακόμα και στις ακροάσεις πολλά παίζουν ρόλο πχ ο χώρος, το σύστημα που οδηγεί τα ηχεία ακόμα και η διάθεση και η κατάσταση μας εκείνη τη στιγμή θα έλεγα.
Timonkaipumpa Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 [...]τίποτε δεν είναι πιο εξόφθαλμο από την διαπίστωση ότι το ζήτημα ήχος είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση. Με το συμπάθιο.. αλλά όχι. Το μόνο υποκειμενικό είναι εάν αρέσει σε κάποιον ή όχι. Όλα τα άλλα είναι μετρήσιμα και υπολογίσιμα. @ author Btw... είδα κάτι edifier (νομίζω η μάρκα) που τα παρέθεσε κάποιος στις τελευταίες σελίδες. Δες και αυτά.
jvgrjohn Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τα YAMAHA HS-50M (http://usa.yamaha.com/products/music-production/speakers/hs_series/hs50m/?mode=model) τα οποία έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Έβαλα και κάρτα ήχου την ASUS XONAR STX και απογειώθηκαν.Αυτά τα ηχειά τα βρίσκεις κάτω από 300€ το ζευγάρι και είναι 2x70watt.Υπάρχει και monitor subwoofer από την YAMAHA το HS10W το οποίο ταιριάζει με τα HS-50M.Για περισσότερη δύναμη (αν και τα HS-50M είναι πολύ δυνατά) υπάρχουν τα μεγάλα HS-80M τα οποία δεν τα έχω ακούσει αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερα. Γενικά πάντως και αν δεν θες να μπλέξεις με ενισχυτές θα σου πρότεινα να ψάξεις για ηχεία monitor.Τα αγοράζεις και δεν ασχολείσαι ξανά με ηχεία υπολογιστή.
probe Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Βλέπω ότι γενικά υπάρχει μια παρανόηση ότι monitor ηχεία=καλά ηχεία, ότι είναι <<τέλεια ηχεία>> επειδή τα χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες στα studio. Όπως γράφτηκε και παραπάνω δεν ισχύει καθόλου αυτό το πράγμα. Το moto πχ της yamaha για τα ηχεία που αναφέρεις είναι: If Your Mixes Sound Good On These, They'll Sound Good Anywhere. Το χρησιμοποιούσε και στα παλιότερα τα ns που ήταν και είναι ακόμα στάνταρ, από τα ηχεία που υπάρχουν σε πάρα πολλά studio. Όντας κάκιστα ηχεία τη δουλειά τους την κάνανε μια χαρά με τη λογική όμως του moto που παράθεσα παραπάνω και το γεγονός ότι οι ηχολήπτες γνώριζαν τις αδυναμίες τους. Δεν σε προβληματίζει καθόλου επίσης γιατί ο κατασκευαστής τα πουλάει για συγκεκριμένη χρήση και δεν τα διαφημίζει και ως ηχεία hi fi ή multimedia να κονομήσει περισσότερα.
jvgrjohn Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δεν νομίζω να ισχύει το moto με τον τρόπο που το ερμηνεύεις.Απλά τα monitor ηχεία έχουν flat ανταπόκριση σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων γιαυτό τα χρησιμοποιούν και στα studio.Ότι ηχογραφείς αυτό σου δίνει.Δεν χρωματίζει καμιά συχνότητα (αν και σου δίνουν το περιθώριο να βάλεις λίγο χρωματάκι).Λόγω της αυτοενίσχυσης έχουν αυξημένη ευχρηστία και φορητότητα.Προσωπικά τα απολαμβάνω καθημερινά.Έχει και η dynaudio ενεργά ηχεία αλλά είναι απλησίαστα (Dynaudio BM 5A, Dynaudio BM 6A) και δεν πρόκειται για καμια τυχαία εταιρεία.
FaRMaKhs Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Noμιζω το θεμα το εξαντλησαμε Tα μονιτορ ηχεια ειναι για συγκεκριμενη χρηση και δεν ενδεικνοντε για ακροαση μουσικης ο ΤS τι αποφασισε τελικα?
probe Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δεν νομίζω να ισχύει το moto με τον τρόπο που το ερμηνεύεις.Απλά τα monitor ηχεία έχουν flat ανταπόκριση σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων γιαυτό τα χρησιμοποιούν και στα studio.Ότι ηχογραφείς αυτό σου δίνει.Δεν χρωματίζει καμιά συχνότητα (αν και σου δίνουν το περιθώριο να βάλεις λίγο χρωματάκι).Λόγω της αυτοενίσχυσης έχουν αυξημένη ευχρηστία και φορητότητα.Προσωπικά τα απολαμβάνω καθημερινά.Έχει και η dynaudio ενεργά ηχεία αλλά είναι απλησίαστα (Dynaudio BM 5A, Dynaudio BM 6A) και δεν πρόκειται για καμια τυχαία εταιρεία. Σου ανέφερα παράδειγμα με τα προηγούμενα της yamaha. Δεν ήταν flat, είχαν μια έμφαση πχ εκεί γύρω στα 3-4 khz δεν θυμάμαι ακριβώς και υποψιάζομαι (δεν τα έχω ακούσει) ότι και αυτά που πήρες και είναι οι διάδοχοι τους το ίδιο, δεν νομίζω η yamaha να χάλασε τη συνταγή της σε ένα τόσο επιτυχημένο ηχείο όπως το NS. Να μη μιλήσουμε επίσης για χαμηλές συχνότητες. Εν πάσει περιπτώσει αν σου αρέσουν εσένα για να ακούς μουσική με αυτά με γειά σου και χαρά σου εγώ αυτό που λέω είναι ότι δεν είναι σωστές επιλογές για αυτή τη χρήση και ότι είναι μύθος κάποια πράγματα που γράφονται εδώ για αυτή την κατηγορία ηχείων. 'Οσο για το moto σωστά το ερμηνεύω όσο και να σου φαίνεται περίεργο αυτό που γράφω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.